1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

yemlemede kullanılabilecek bir hamur

'YEMLEME' forumunda Onur ADIGÜZEL tarafından 19 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. Onur ADIGÜZEL

Onur ADIGÜZEL Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Sezonun açılması için sabırsızlıkla şafak saydığımız bu günlerde sazan avında yemlemede kullanılabilecek bir hamur türünü sizlerle paylaşmak istedim. umarım faydasını görürsünüz, bu hamur tarafımdan yaklaşık 10 yıldır kullanılıyor ;)

malzemeler​

3 kg buğday unu
    1 kg mısır unu
    8 yumurta
    10 paket vanilya
    1 kg mısır küspesi ( toz)
    1/2 kg ayçiçek küspesi
    1/2 kg alabalık yemi ( bizim memlekette böyle tabir ediliyor)

Arkadaşalar öncelikle belirtmek isterim bu malzemeleri kendiniz azaltabilirsiniz. Ben 2 gece 3 gün bu malzemeden yaptığım hamuru kullanıyorum ( ancak hamuru su kenarında mutlaka gölgede bulundurun,çünkü güneşte dışı kabuk tutuyor ve de içi çok bozuluyor)

hazırlanışı​

*öncelikle kullanacağımız küspelerimizi suda ıslatmalıyız ve de iyice tanelerine ayrılmalarını sağlamalıyız.
    * daha sonra unumuzu geniş bir kabın ( ben leğen kullanıyorum) içerine döküp üzerine vanilyamızı katıyoruz. daha sonra çok az miktarda su katıp karıştırıyoruz.
    *suyu az katmamızın sebebi : içene katacağımız küspelerimizin zaten ıslak olacak olması...küspelerimiz de kattıktan sonra iyice hamuru karıyoruz.ve bu süre zarfında ihtiyaç duyduğu kadar suyu ileve ediyoruz... hamur kıvamıa geldiğinde su kenarına gitmeden önde etrafını az miktarda unlamınızı tavsiye ederim.

hamurun kullanım şekli

* arkadaşlar bu hamuru 3 amaçla kullanabilirsiniz.

1) yemleme : yemleme yaparken kuşlastik kullanıyorsanız hamurdan küçük bir parça koparın ve de kopdığınız bu parçayı kuru mısırla karın.( parçayı küçük koparın çünkü mısırla karışınca büyüyor ve fazla büyük hamuru ileri mesafeye atmak oldukça zor ).

2. Kurşuna sıkma : Arkadaşlar ben bu hamuru oltayı her atışımda kurşunun etrafına sarıyorum ( yeterli miktarda kamışınız atarını bozmasın) ve sardığım bu hamuru kuru mısır poşetinin içine batırıp etrafını kaplıyorum )
    *****bu özellikle boncukla avlanırken çok işe yarıyor.

3. Dilerseniz hamuru yem olarak da kullanabilirsiniz.ancak kancada kalma süresi pek verimli olmaz. Ama kancada uzun süre kalan bir hamur tarifini de ayrıca konu açıp sizlerle paylaşacağım.

bu bilgilerin ailemizin tüm dostlarına faydalı olması dileğiyle... şimdiden rastgelsin arkadaşlar;):)

2. Teşekkürler paylaşım için Onur;)
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.

3. İsmail ESENCAN

İsmail ESENCAN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:
    Paylaşım için teşekkürler kardeşim.;)

4. Köylü

Köylü Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kardeşim öncelikle ellerine sağlık çok güzel tarif:)

ben hiç anlamıyorum hayatımda hiç gitmedim tatlı suya ama merak etmeye başladım doğrusu:)

5. Vahap,

İsmail İzmir'e gelince bol bol gidecek gibiyiz.Ya o bizi tatlı sucu yapacak ya da biz onu Denizci yapacağız;)

6. Onur ADIGÜZEL

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    ben teşekkür ederim abilerim :)

7. Köylü

Köylü Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    doğru söylüyosun abi :D

8. oltadasazan

oltadasazan Gold Üye Gold Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Web Sitesi:
    Onur hocam ,paylaşım için teşekkürler buna yakın karışımı yemlemede bende kullanıyorum fakat ben raketle yemleme yaptığım için yapışmaması için ufak ufak yuvarlayıp biraz güneşte beklettikten sonra yemliyorum.İçinde sazanın sevdiği her şey var ve uzun süren avlarda 3-4 saat içinde sazanı çevresine topluyor.

9. Onur ADIGÜZEL

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Osman abicim bildiğimiz üzere sazan avında yemleme öncelikli gelen kural;) aslında ben başlarda bu hamurun içerisine daha fazla ayçiçek küspesi koyuyordum fakat küçük balıkları çok topladığından azalttım...kullandıkça geliştirmeye çalışıyorum.aslında içerisine balık unu katan abilerim var ama ben o unu temin edemedim. bir de bu hamuru eskitip ekşi kokutanlar da var. kokuya çektiğini söylüyorlar.ben de denedim ancak çok bir verim arttırdığını görmedim. Sizler gibi değerli abilerimz sayesinde bilgilerim gelişiyor. malum 4 yaşından bu yana balığa önceleri götürülen sonra da götüren biri olarak böyle paylaşımlarla bilgilerime bilgi katıyorum.

*senin de dediğin gibi güneşte bırakınca dışı sertleştiğinde tabiki yemlemede oldukça yarar sağlar. teşekkürler Osman abicim :)

10. mustafadinç

mustafadinç Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Sevgili hocam ben direk kuru mısırı,bildiğin çatır çatır kuru hayvan mısırını aparatla şamandıranın üzerine atıyorum mısır suda beklediği süre içinde yumuşuyor çok pratik ve verimli tavsiye ederim...

11. Sedo3535

Sedo3535 Tba Okuru

Paylaşım için teşekkürler Onur,

tatlısudan hiç anlamam, bu tatlısu avı birazda aşcılık gerektiriyor galiba:):)

12. kony@lı

kony@lı KONYA İL SORUMLUSU Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0

Onur hocam paylaşım için teşekkürler.
    Bu yaz inşallah bi terslik olmazsa eskiden olduğu gibi göl balıkçılığına geri dönüyorum ve bu hamuru mutlaka deniyorum.:)

13. H@lil

H@lil Tba Okuru

Onur hocam teşekkürler güzel paylaşım

14. Onur ADIGÜZEL

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    aynen Mustafa abicim ben de kuru mısırı ayrıca atıyorum şandıranın üzerine. hamura sıkıp attıklarımız oltanın düştüğü yeri yemlemesi bakımından ek bir fayda sağlıyor :)

15. Onur ADIGÜZEL

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    aynen ben de denizden hiç anlamam :D ama tatlı su gerçekten de epey bi aşçılık istiyor :):rolleyes:

16. Onur ADIGÜZEL

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    ben teşekkür ederim güzel kardeşim :)

17. Onur ADIGÜZEL

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    İnşallah kardeşim sana yakın olan bikaç yer biliyorum orda buluşur birlikte kullanırız;):)

18. Onur ADIGÜZEL

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    ben teşekkür ederim Halil abi :) inşallah benim işime yaradığı gibi sizler de faydasını görürsünüz:)

19. oltadasazan

oltadasazan Gold Üye Gold Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Web Sitesi:
    onur hocam, önümüzdeki sezon birkez de bir kilo kuru mısırı 2.5 litrelik pet şişeye koyup üzerine 1/2 litre su ve 2 çay bardağı sirke ekledikten sonra 3-4 gün güneşte bekletin yemlemede kullanın bana bir arkadaşım tavsiye etti denedim kuru veya haşlanmış mısırdan daha iyi iş yaptığını gözlemledim fazla yumuşak olmadığından ufak balıklar pek sevmiyor.Denemekte fayda var.Biraz ekşi kokuyor ama gülü seven dikenine katlanır.Selamlar.

20. çimentepeli

çimentepeli Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Onur paylaşım için teşekkürler bu hazırladıgın mazmuzu hepsini yanında götürüyormusun yaklaşık 10 kg.ve yaptıgın her avda bu mazmuzzun hepsi kullanılıyormu onu merak ettim.

Bu Sayfayı Paylaş