1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Avlak Yerleri Sarımsaklı-Badavut-Altınova Avlak Yerleri

'BALIKESİR AV MERALARI' forumunda Kader ESENCAN tarafından 4 Ocak 2019 tarihinde açılan konu

  1. Kader ESENCAN

    Kader ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    1,939
    Alınan Beğeniler:
    2,067
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Küçükköy beldesine bağlı 7 km uzunluğudaki plajı ile tatilcilerin ilgisini çekmeyi başarmış bir sahil kentidir Sarımsaklı. Yüzenler için plajda derinlik bulmak çok zordur. Neredeyse 800 metre civarında sığ bir deniz olunca etrafda topla oynayan deve güreşi yapan insanları görebilirsiniz.

    Sarımsaklı plajı genel anlamda çok balık veren bir yer değil. Özellikle gündüzleri Piç Lidaki ,ufak Mırmır ve İsparozlarla kaplıdır İsparozların varlığı gece boyunca sürer. Sizde bu arada tek tük iri balık alırsınız. Özellikle Mırmır ve Lidaki. Bu bakımdan Amator balıkçılar bayaa sıkıntılı diyebiliriz(Ağustos 2014 itibari ile). Fakat dediğimiz gibi olta attığınız zaman vuruşsuz kalmazsınız. Bu da en azından sıkılmanızı bir nebze olsun engeller. Levrek avı için genelde tüm plaj az da olsa av verir. Fakat özellikle plajın bitimindeki dağın yakınları diğer yerlere nazaran daha verimli. Bu bölgede sabahları şansınızı deneyebilirsiniz.

    Plajda aynı zamanda bol miktarda Sarpa var. Bazı tatilciler yüzerken bile ekmekle tutabiliyor. Zaten şinorkel ile yüzerseniz su altında saydığımız balıkların yüzdüğünü mutlaka görürsünüz. Yem olarak da genellikde bu bölgede en çok bulunan Sülünez kullanılır. Boru Kurdu da satılır fakat kalitesizdir. Zaten Boru Kurdu kalitesizse yapacağınız avdanda hiçbir zevk almazsınız. Altınova tarafında yemler kısmen daha iyi. Çarşı içinde av malzemesi satan dükkanlardan temin edebilirsiniz. Gerçi biz size av yapmanız içinde Altınova ve Badavut taraflarını öneririz. Yapılan avlar bu bölgeden daha bereketli.

    Badavut Plajı

    Burası olta atarken Çıplak Adayı görebileceğiniz, Şeytan Sofrası yolunun kenarında tarihi çok eskilere dayanan bir plaj. Sarımsaklı Plajının bitimindeki asfalt yoldan girip Mit Kampını geçer geçmez başlar ve Tuzla Gölü kayalıklarının önüne kadar gider. Kısmen Balık Avı için daha iyi meralara sahiptir. Özellikle plaj bitiminde başlayan kayalık kısımlar iri balıklara ev sahipliği yapar. Üstelik yaz kış av verebiliyor. Karagöz, Sargoz, İspendek, İspari, Baracuda burada çıkan balıkların başında geliyor. Ekim ayı sonlarına doğru ise Çupralar gelmeye başlıyor.Yalnız burada Şeytan oltası diye tabir ettiğimiz takımı kullanmak önemli. Yani mümkün olan en ince Florocarbon misinaya tek iğne bağlayıp hafif Kıstırma kurşunla avlanmalısınız. Bir çok kayalık bölgede olduğu gibi dalgaların beyazları altında bu şekil iri Karagöz ve Sargoz yakalamak mümkün. Aynı şekil Kefal yavrusu veya minik isparozuda canlı yem yaparak Levrek-Baracuda alabilirsiniz. Yalnız dikkat edin. Zira Zıpkıncılar sürekli bu bölgede dalarak av peşinde koşar. Bazen aynı anda 4-5 zıpkıncı arkadaşı görmek mümkndür. Genelde vurdukları balıklar Levrek-Sargoz-Granyoz ve Kefaldir. Bu avlarda bize bu kayalıklarda ne tür balıkların bulunduğunu net şekilde belli eder. Ayrıca gene bu bölgede çok fazla Yılan balığı ve Trakonyada vardır. Özellikle Trakonya Balığına dikkat!.

    Badavut Plajının nispeten sakin olan sağ kısım kumluklarında da ikili ve üçlü köstekler yapıp 75 gr kurşun takarak Surf kamışlarla Mırmır-Çupra avlamanız mümkün. 4-5 no çelik çapraz iğneler bu bölgede iş yapar. Özellikle Mırmır avı için Hırsızlı takım yaparsanız avınız daha bereketli geçecektir. Aynı bilgiler Bedavut Koyu içinde geçerlidir. Özellikle gece Mırmır sabahta Çupra iyi av verir. Aynı zamanda koy içinde çok sayıda Zargana avıda yapılıyor. Zargana avlamak isterseniz boş dönmezsiniz.

    Balık avına uygun bir diğer Mera ise Tuzla Gölünün önündeki kayalıkları bittiği alan. At-Çek için son derece müsait. Bol Kefal yavrusu olduğundan bunları ekmekle yakalayıp av için kullanabilirsin. Burada bu şekil sürekli av yapan balıkçıları zaten göreceksiniz.

    Altınova Kıyıları

    Altınova belkide sarımsaklı'nın en iyi av bölgelerine sahip kıyı kentidir. Muazzam bir doğası vardır. İki tarafında Mandra Barajının suları denizle buluşur. Ortasında onlarca Amatör Balıkçının rağbet ettiği köprü ve Kum Adası vardır. Bir kıyı balıkçısı olarak daha ne isteyebiliriz ki?...Şimdi bu meraları sizlere anlatalım. Öncelikli avlağımız tahmin edermisiniz bilmem Köprüdür. Burada bol miktarda Sarpa ve Kefal yakalanır. At-çek ile özellikle sabah suyu Levrek çıkar. Fakat av yaparken balığı ürkütmemek önemli. Başka hatırı sayılır balık pek yoktur iç taraflarda. Fakat doğal Mendireğin üstünden açık denize doğru avlanırsanız Mırmır ve Çupra(Çipura) avı yapmanız muhtemel. Ayrıca bol miktarda İsparoz-Karagöz de oltanıza vuracaktır. Hedefiniz Çupra ise Nisan-Mayıs-Haziran ve Ekim-Kasım ayları Çupranın en çok av verdiği aylardır. Oltanız Gezer Kurşunlu olmalı. Yem Karides, bulabilirseniz Mamun ve Salamura Akyem ideal. İğne ise 2-3 no çengel iğne işinizi görür. Mırmır için Hırsızlı 2 köstekli takımlar uygun. Yem saydıklarımın yanında Sülünez olabilir. Mırmır Balığı Sülünezi asla geri çevirmez diyebiliriz. Avlak Yeri olarak da adanın bazı bölgelerinde kayalık ve kumluk alanların birleştiği bölgelerdir. Bunu haritada işaretlesekde tam yerini sizin deneme yanılma yöntemi veya oradaki avcıları takip ederek öğrenmeniz gerekir. Sonra bize işaret ettiğiniz yerlerde durmadan olta koptu demeyin. Ayrıca bu alanda Mığrı ve Trakonya(İskorpit) da bol miktarda bulunmaktadır. Ayrıca bu denizde bolda otluk alan bulunur ama genelde otlar kıyıdan 30-40 metre açığa kadardır. Surf kamışlarla 60 metre ve üstü atışlar yaparsanız iri balıklar alırsınız.

    Altınova bir yandan da Zıpkıncı ve Spincilerin yeridir diyebiliriz. Çünkü Levrek-Sargoz ve Çupra zamanı geldimi çok iri avlar verir. Özellikle 2-3 kiloluk Levrek Avlarına ait raporlar hemen hemen her yıl gelmektedir. Bazılarını aşağıda paylaştık. Genellikle yapılan avlar Jandarma Karakol iskelesi civarında Çayağzı taraflarında ve Mendirektedir. Özellikle Mandra Çayının sularının denizle buluştuğu noktalar çok iri Kefal ve Sarpa yakalamanızada olanak verir.

    edremit_altinova_balik_avi_avlak_haritasi.jpg

    SARIMSAKLI ALTINOVA AVLAK YERİ RESİMLERİ

    SARIMSAKLI PLAJI

    s1.jpg s2.jpg s3.jpg
    ÇANAKKALE YOLU

    s4.jpg
    BEDAVUT AVLAK YERİ

    s5.jpg
    BEDAVUT KOYU AVLAK

    s6.jpg
    BEDAVUT KAYALIKLAR

    s7.jpg
    BEDAVUT KAYALIK YOLU

    s8.jpg
    BEDAVUT KAYALIKLAR

    S9.jpg
    ALTINOVA ÇAYAĞIZI

    s10.jpg
    ALTINOVA KÖPRÜ

    s11.jpg
    ALTINOVA KUM ADASI

    s12.jpg
    s13.jpg
    s14.jpg
    s15.jpg
     
    Ergun ŞİRİN ve İsmail ESENCAN bunu beğendi.
  2. hus213

    hus213 Üye Balıkçı

    Katılım:
    6 Haziran 2012
    Mesaj:
    6,226
    Alınan Beğeniler:
    2,716
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    İzmir
    Sarımsaklıya da bir kaç kere gitmişliğim vardır ve iki tanede yaşadığım olay olmuştur inşAllah bir gün birlikte iken anlatırım ve biraz güleriz sağlıklı kalın
     
    İsmail ESENCAN bunu beğendi.
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş