1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Üstadlar PANEL : Amatör balıkçılık

'İshak BALLICA' forumunda ishak BALLICA tarafından 30 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

  1. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    [​IMG]

    Sevgili arkadaşlar, her yıl geleneksel olarak yapılmakta olan Mordoğan Denizle Buluşma Şenlikleri kapsamında 24.Mayıs.2013 tarihinde Amatör balıkçılık :Sorunlar-Öneriler kapsamında bir Panel düzenlenecektir.

    Bahse konu panele katılmak isteyen ve bu hususta benim de fikrim/önerim var diyen ''Amatör Balıkçı'' her dostumuz davetlidir.

    24.MAYIS.2013

    Saat: 10.00-12.00 / 14.00-16.00

    Yer : İzmir/Mordoğan beldesi Belediye Düğün salonu



    BAHSE KONU PANEL GERÇEKLEŞMİŞTİR.


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    Sevgili arkadaşlar, deniz biyoloğu sayın Prf.Dr.Bülent CİHANGİR hoca' mın başkanlığında gerçekleşen panel İzmir - Mordoğan belediyesi başkanı Sayın Ahmet ÇAKIR'IN açılış konuşması ile başlamış ve sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda tamamlanmıştır.


    Yaklaşık 30-35 kişinin, gerek panelist konuşmacısı ,gerek ise izleyici olarak katıldığı etkinlik esnasında ortak fikir olarak ortaya çıkan sonuç bildirgesinin taslağı aşağıda yer almaktadır.


    En kısa zamanda netleşecek olan sonuç bildirgesi ile katılımcıların sunumlarından hazırlanacak olan bir kitapçığının ilgili yerlere sunulanacağı sevincini yaşamaktayım.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Bakanlık temsilcisi olarak panele katılan ve Lise yıllarından da benim arkadaşım olan Sevgili Ercan GÜRKAN kardeşime itimatım tamdır.Zira kendisi aynen biziler gibi tam bir doğa-deniz aşığı kişiliğe sahiptir.Ve emin olun aynen bizler gibi o da aynı kaygıları taşımakta ve onun mücadelesini vermektedir.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Yalnız Ülkemiz şartlarında bazı şeylerin gerçekleşmesi veya değişmesinin oldukça zaman alacağı hususu hakkında sanırım her birimiz ortak fikir sahibiyizdir.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Bu etkinliğin gerçekleşmesinde başlangıçtan, bitime kadar en çok emeği geçen değerli iki insan Sayın Cem LİMAN kardeşim ile Sayın Bülent Hocam' a ;ayrıyaten bizleri kusursuz bir biçimde ağırlayan Başkan Sayın Ahmey Bey'e teşekkürlerimizi sunmayı bir borç bilirim.

    [​IMG]
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 5 Aralık 2014
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Geçen sene benimde konuşmacı olarak katıldığım bir panelin bu sene daha da güçlü bir kadro ile gerçekleştirilecek olması sevindirici.

    ALLAH tan bir mani olmaz ise o gün Panel' de yerimizi alacağız, paylaşım için teşekkürler İshak Hocam.:)
     
  3. goldenman

    goldenman Üye Balıkçı

    Katılım:
    17 Eylül 2009
    Mesaj:
    200
    Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Paylaşım için teşekkür ederim.İnşallah güzel ve faydalı bir oluşum olur.
     
  4. AYTAÇ AKINCI

    AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesaj:
    802
    Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    MARMARA - EGE
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    İsmail ,

    Geçen sene o panele katıldın ! sonuç ne oldu ! ;) Birkaç kendini bilmez kişiler saldırıya geçti ! Bırak bunların ekmeğine yağ sürmeyi , biz doğru yolda ilerliyoruz klavuz olarak kargalara ihtiyacımız yok.;)
     
  5. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Sevgili abim, geçen sene ki kadro olsaydı tamam.! Ancak bu kadroda öyle güzel insanlar var ki, onlar için imkanım müsait olursa gideceğim.;)

    Sevgili İshak BALLICA üstadımız, sevgili Hüseyin Alp ARSLAN üstadımız, sevgili Haluk Deniz ÖKSÜZ Üstadımız gibi isimler paneldeler.:)
     
  6. ersun35

    ersun35 Üye Balıkçı

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesaj:
    167
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Foça
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Panele katılan üstatlar,a amatör balıkçıların sorunlarını tartışacağı için şimdiden teşekkür ederim.
     
  7. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Arkadaşler, konu başlığında yer alan panel de sunmak için hazırlamış olduğum sunum aşağıdadır.

    NOT : Resimler internet ortamından alıntıdır.
    [​IMG]


    AMATÖR BALIKÇI VE SORUNLARI

    Değerli dostlar, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığınca 4 senede bir yayınlanan ve adına Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ denilen ve biz ''Amatör balıkçıların'' uyması zorunlu olan kurallar manzumesine göre ;


    Amatör balıkçı: Amatör balıkçılık etkinliğinde bulunan gerçek kişiyi,
    Amatör balıkçılık : Sadece rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğini,
    Sportif balıkçılık : Sportif balık avcılığı federasyonlarınca konulan kurallara dayalı olarak, yakalanan balığa zarar vermeme, sağlıklı ve canlı olarak suya iade edilmesi gibi temel prensipler içeren bireysel balık avcılığı etkinliğini, olarak tanımlanmaktadır.


    Bu tebliğ incelendiğinde günlük av limitlerinden, balık üreme zaman yasaklarından,yasal alt limit balık boyuna, av esnasında kullanılacak olan av araç ve gereçlerine kadar bir çok hususun madde madde tanımlanarak,sıralandığı görülecektir.Bu kuralların uygulanmasında da başta bakanlığın ilgili birimlerinden tutunda, sahil güvenlik birimleri,Emniyet,jandarma,Belediye Zabıtası ve hatta köy muhtarlarının bile koruma ve kontrol görevi ile yetkilendirilip, bu kurallara uymayanların ise kabahatalar kanunu kapsamında yer alan 1380 sayılı su ürünleri kanunu kapsamında tutanak karşılığı idari para cezası kesmeye görevli ve yetkili olduğu anlaşılmaktadır.

    [​IMG]
    Bu tebliğin ve kuralların hepimizin de tahmin edebileceği gibi tek amacı sürdürülebilir amatör balık avcılığının korunması ve kollanmasıdır.Bakanlık bu tebliği bizler için hazırlarken, aynı zamanda Ticari Avcılık için de hazırlamaktadır.

    Peki kanun-nizamname vs gibi her türlü yasal mevzuat yürürlükte iken; neden ülkemiz iç sularında ve denizlerimizde her geçen gün balık populasyonu azalmakta ve adeta yok olmaya doğru gitmektedir.

    Konumuz Ticari Amaçlı Avcılık olmadığı için, bizler kendimiz ile alakalı olan husus hakkında şapkamızı önümüze koyup düşünmeye başlamalıyız.Türkiye'de Amatör balıkçı kimdir ?Ve bu faaliyetini nasıl sürdürmektedir ? Uygulanan yol,sizce doğru mudur? Doğru bu değil ise, doğrusu ne olmalıdır ? Sualtı Araştırmaları Derneğinin hedefi olan ''Sorumlu Amatör Balıkçılık'' projesinda arzulanan Amatör balıkçı Profili bir gün mümkün olabilir mi?

    Şimdi gelin, tüm bunları bir kenara bırakarak fiiliyata bakalım.Yani mevcut durum nedir onu bir ortaya koymaya çalışalım.

    Ülkemizde Amatör balıkçı olabilmek ve Amatör balıkçılık yapabilmek için bence uygulanan ne bir düzen,ne bir yol ne de bir kısıtlama yoktur.Olsa bile tüm bunların uygulama ve denetlenmesinde kararlılık ortaya konulamadığı için ,eline oltasını alan bir birey istediği bir mekanda, becerisi ve kabiliyeti oranında dilediğince av yapabilmektedir.

    Sıradan bir insan olarak,gerek internet ortamından, gerek ise basından veya üye olduğumuz bir çok ''Amatör Balıkçılık Forumlarında'' paylaşım yapan yurt dışında yaşayan dostlarımızdan öğrendiğimiz kadar ile adına medeni dünya dediğimiz başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bir çok ülkede bu faaliyetler için bu işe başlamadan önce kişinin bir kursa tabi olduğunu, belirli bir süre eğitim alarak başta av araç ve gereçleri hakkında olmak üzere, balık türleri, doğanın korunması,sürdürülebilir avcılığın ne olduğu ve bunun sağlanması içinde uyulması gereken kuralların ne olduğu hakkında bir eğitim aldığını ve bu eğtim sonucu bir sınava tabi tutularak eline bir belge verildiğini öğreniyoruz.Yani kişi eline oltayı almadan önce bu faaliyeti için bir nevi donanım kazanmaktadır.

    Şimdi haksızlık yapmamak için bir hususu da atlamamak lazım.Adına ''Amatör Balıkçı Belgesi'' denilen bu uygulama bizde de var tabi ki.Ama her hangi bir yasal zorunluluğu olmadığı için bu belgeyi alıp almamak, kişinin kendi tercihine bağlıdır.Bu belgeyi almak için ne bir kursa tabi olmak, ne de bir sınavı başarmış olmak gerekmez.Sadece İlçe tarım müdürlüklerine başvurup, gerekli evrakları teslim ettikten ve harç parasını yatırınca belge 10 yada 20 dakika sonra elinize geçmektedir.Bu belge sanırım 4 sene geçerli olup, süre bitiminde belirli bir meblağ karşılığı da yenilenmektedir.

    Tüm bunları özetlersek Ülkemizde ''Amatör balıkçılık'' yapabilmek için ne bir eğitime ne de bu işi ile alakalı olarak bir belge almak zorunda değiliz.Açık,net bir tabir ile başımıza buyruk olarak, gönlümüze veya vicdanımıza göre hareket etmekte serbestiz.


    Peki kişi ilgi duyup da başlamak istediği bu hobiyi nereden, nasıl öğrenecek ?Bu öğrenme süreci, önceleri bu işe gönül veren yaşça büyüklerimizden öğrenilmekte iken,günümüzde bu amaca hizmet eden onlarca ''Amatör Balıkçılık'' forumları bulunmaktadır.Adeta leb i derya bilgi havuzu olan internet ortamındaki bu forumlar sayesinde kişiler hem teknik-taktik öğrenebilmekte, hem de bu bilgiler ışığında gerçekleştirdiği av güncelerinde yaşanan güzellikleri yine bu tür ortamlar vasıtası ile dostları ile paylaşabilmektedirler.Yeterli bulalım, ya da bulamayalım internet ortamında yer alan onlarca site otomatikman bir nevi eğitim kurumu görevi görebilmektedir. Bu tür forumlarda, bakanlıkça yayınlanan tebliğlerin duyurulmasından tutun da, iç sularda ve denizlerde yer alan balık türlerine ve hangi balığa ,hangi yem ve iğne kullanılacağı bilgisine kadar bir çok bilgi mevcuttur. Yani eğtim ve bilgi edinme hususundaki açlık ve eksiklik sanırım bu tür forumlardan giderilmeye çalışılmaktadır.

    [​IMG]
    Şimdi gelin, az çok bilgi sahibi olup da olta hazırlamayı bilen ve bu işe gönül veren kişi profillerini hep beraber incelemeye çalışamalım.Tesbitler yapılırken tabiki bir gurup ya da topluluk hedef gösterilmeyip, sadece dışardan bakan bir göz olarak objektif kalmaya çalışarak çoğu zaman ortaya çıkan tabloyu resim etmeye çalışalım.


    En son yayınlanan tebliğde de var olan ''Sportif Balıkçılık'' olgusunun ne yazık ki, Ülkemiz şartlarında henüz var olmadığını ve var olamadığını görüyoruz.Yani Türkiye'de belirli dönüm noktasına gelmiş olan ve adeta vitrinin en önünde yer alan bir çok değerli ''Amatör Balıkçı''ların bile, bana göre ''Amatör balıkçılığın'' bir üst merhalesi olan ''Sportif balıkçılığı '' tercih etmediğini görmekteyiz.Bu hususta tercih ve takdir hakkı tabi ki avı yapan avcıya aittir. Gel gelelim kişisel tercih veya ulaşılan doyum noktası gereği olsa, yurt dışındaki avlarda bireylerin,bu av disiplinini tercih ettiğinin binlerce örneğini görüyoruz.Yani yakala ve bırak.Ama bizde yok ve yakın tarihte olacağını da zannetmiyorum.Bana göre bu bizim Ülkemiz için büyük bir handikap olsa gerek.

    Bir de, içinde yaşadığımız ülke ekonomik şartlarından olsa gerek bizler için Amatör balıkçılık faaliyetinin esas amacı,gayesinin tebliğde belirtildiği gibi salt spor veya dinlence amaçlı olmayıp, eve balık yani et götürme telaşının da olduğu hususu sanırım aşikardır.Zira kişiler kısıtlı ekonomik şartlarını zorlayıp, balık avı yapmaya çıktıklarında sanırım bilinç altı olsa gerek mutlaka yaptığı masrafı çıkartacak bir av neticesine ulaşmak için var gücüyle emek harcadığı görülecektir.İşte bu yüzden bir çok avcı için yasal balık boyu imiş,Zaman yasağı imiş, yasal av limiti gibi kavramların çoğu zaman göz ardı edildiğine eminim bir çoğumuz şahit olmuştur.Halbuki, ''Amatör Balık avcılığının'' tanımı,ruhu bu olmamalı.

    Ayrıca, bazen gurup halinde yapılan avlarda kişilerin hırslarına yenildikleri ve adeta kendilerini kanıtlama ihtiyacından olsa gerek, ne limit ne de küçük balık kavramı tanımadıklarına ve av dönüşü Limana varınca da beğenmeyerek, burun kıvırdıkları ebattaki balıkları limanın taşlarına döktüklerine mutlaka şahit olmuşsunuzdur.


    Bir diğer husus ise, biz ''Amatör Balıkçılar'' için adeta bir nev i meditasyon aracı olan bu avlarımız esnasında ve bitiminde hemen hemen bir çoğumuzun çevre hususunda gayet duyarsız olduğumuz bir hakikattir.Daha önceden bildiğimiz mekanlara varmak için ya da aldığımız duyumlar neticesi daha bereketli avlar yapmak amacıyla keçi yolu ya da patika diye tabir edilen tüm yolları adeta uçar gibi aştıktan sonra, av bitimini müteakip mekanları terk ederken ,arkamıza bile bakmadığımız gerçektir.Av boyunca ihtiyaçlarımız gidermesi amacıyla oraya götürdüğümüz yiyecek-içecek ambalaj atıkları,yem saklamak amacıyla kullanılan her türlü kap, vs gibi malzemeleri ne yazık ki, birçoğumuz av bitimi toplayıp da bir poşete koymayı ve onu da geri dönüşte bir çöp kutusuna atmayı ne yazık ki, aklımıza getiremiyor ya da bu işi bir angarya olarak görüyor.Halbuki, av güncesi bitimini izleyen bir ya da iki hafta sonra yine oraya geleceğini sanırım idrak edemiyor olsa gerek.Ortalığın çer-çöp ve plastik atıklar ve hatta cam kırıkları ile kaplı alanda kim av yapmak isteyebilir, hala anlamış değilim.Ama malesef kıyı avı yapılan en uzak mekanlardaki bir çok su kenarı bu konumda.
    Yukarıda yer alan bu hususların ülkemiz ekonomik şartlarının yükseldikçe ve buna paralel olarak eğitim seviyesinin arttıkça azalacağına inancım tamdır.

    Örnek olarak vermiş olduğum bazı hususlar ve diğer sorunların çözülmesi amacıyla bir an önce bir konsensus sağlanması için acil adımlar atılması gerekmektedir.Bu sorunların çözülmesi ve ortaya çıkmaması amacıyla kanun koyucular tarafından ortaya konulan salt bu tebliğler ile bu sorunların çözülemeyeceği aşikardır.Her ne kadar iyi niyet ile başlatılan bazı girişimler olsa bile adına ''Amatör balıkçı'' denilen büyük bir kitlenin mutlaka desteği ve öz güveni alınmalıdır.Bunu sağlamak içinde olmaz ise olmaz kural şeffaflık olacaktır.Ben yaptım, oldu gibi girişimlerin şimdiye kadar bir çözüm olmadığı artık kabul edilmelidi
    r.
     
  8. Fedai

    Fedai Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    0
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    Akdeniz,Ege,Marmara
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    İshak Hocam simdiden basarılar diliyorum.
     
  9. Cebrail Erdogan

    Cebrail Erdogan Üye Balıkçı

    Katılım:
    7 Kasım 2010
    Mesaj:
    71
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Dunya
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Kolayliklar dilerim,iyi calismalar.
     
  10. paşalı

    paşalı Üye Balıkçı

    Katılım:
    23 Ocak 2009
    Mesaj:
    634
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Deniz
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Hayırlı olsun İshak kardeşim Allah kolaylık versin.
     
  11. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Arkadaşlar, bu tür etkinliklerin hayırlara vesile olması dileği ile yorumlarınız için teşekkürler.:)
     
  12. tompot

    tompot Üye Balıkçı

    Katılım:
    30 Aralık 2012
    Mesaj:
    80
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Edremit-İstanbul
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Umutlu olmasam da yararı olmasını ve başarınızı dilerim. Yapılacak değişiklere bakarsak neredeyse hamsinin dahi soyunu tüketen olarak değerlendiren amatör avcıların bundan böyle işi zor. Tabii uygulanabilirse.:rolleyes:

    İnsanın özelliklerinden biri olan avlanma artık besinlerimizi sağlama yolumuz değil. Yaşamımız ne kadar değişse de iç güdülerimizde var bu avlanma özelliğimiz, birkaç bin senede yok olamaz, sadece bastırılır. Besinlerimizi sağlamada doğadan toplama ve avlama ekonomik olarak sadece balıklarda kaldı. Ek olarak su ürünleri de yetiştirme besinler içine katıldı.

    Balıklar dışında yediğimiz her şey neolitik çağın başlangıcı 10.000 yıl öncesinden beri değişerek özel ortamlarda yetiştirme biçimine döndü.
    Besin üretme son yüzyıla kadar köyde yaşayanlara aitken bu işler de sanayileşti.

    Genlerimizle aktarılan doğal özelliğimizi ancak, ot toplayarak, ve birkaç balık yakalayarak sürdürmeye çalışan bizlere konulan engeller doğayı ve doğal yaşamı koruma amaçlı değildir.
    Doğal yaşamı bozan, türlerin yok olmasına neden olan bugünkü yaşam biçimimizdir.
    Biz sadece bize öğretilen marketten almayı sürdürürken, insanı bu günlere getiren özelliklerimizi hobi olarak yapanlarız.
     
  13. Ayşe HARUPÇU

    Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

    Katılım:
    21 Ekim 2009
    Mesaj:
    3,229
    Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir geneli
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    İshak kardeşim,başarılar dilerim...
    Paylaşım için teşekkür ederim...
     
  14. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Sevgili dostlar,şimdi gazetede okumuş olduğum bir bilgiyi sizler ile paylaşmak istiyorum.Bu haber bence güzel bir gelişme.İnşallah faydalı olması ve bilinçli genç nesiller yetiştirmesi temennisiyle...

    http://www.egesem.org/Kategoriler/3-1/spor-egitim-programlari



    [​IMG]
     
  15. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Sevgili abim, bencede yaptığımız hobinin bir eğitimi olmalı ve insanlar bilinçlenmeli. Bilinçli bir toplum, gelecek nesiller için en güzel toplumdur.!

    Haber paylaşımın için yürekten teşekkürler.Alkış
     
  16. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Arkadaşlar Panel etkinliği tamamlanmış olup, ayrıntılar konu başlığına eklenmiştir.Bilginiz olsun.:eek:
     
  17. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde gerçekleşmiş olan Amatör balıkçılık konulu panel ile alakalı görsel videolar konu başlığına eklenmiştir.

    Vakti olan arkadaşların izlemesi dileği ile..
     
  18. deniz34

    deniz34 Üye Balıkçı

    Katılım:
    8 Mart 2016
    Mesaj:
    512
    Alınan Beğeniler:
    140
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    MARMARA VE KARADENİZ
    Cevap: PANEL : Amatör balıkçılık

    Bilgilendirme için teşekkürler...
     

Bu Sayfayı Paylaş