Malzemeler : 3 adet yufka 150 gr pastırma 200 gr rende kaşar peyniri 1 adet orta boy domates 1 adet çarliston biber 1 tutam maydanoz Kızartmak için sıvı yağ Yapılışı: Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin (4 parçaya bölün). Pastırmaları ince ince dilimleyin doğradığınız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin (isteğe göre çiğdende kullanabilirsiniz). Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın.Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.Yufkalar bittikten sonra kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın. Soğutmadan ikiye bölerek sıcak olarak servis yapın.
Cevap: Paçanga Böreği Yüksek tansiyonu olanlar bu böreği yiyemezler. kikikiki Paçanga böreği kebap öncesi yenilen bir mezedir. İstanbul'da bir kebapçıya girdiğinizde meze yanında mutlaka ikram edilir. Bu börek rakısız yenmez. Benim rakı kültürüm sıfır derecesinde azdır. Şimdi bu böreği yiyemiyecekmiyim
Cevap: Paçanga Böreği Ayşegül hanım,paçanga böreği hiç yapmadım denemem lazım. Paylaşım için teşekkür ederim...
Cevap: Paçanga Böreği Aytaç kardeşim sen bu böregi bana gönder ben senin için seve seve kendimi tansiyon ve rakı kültürü icablarında feda ederim dostluk büleee zamanlar için degilmidir.kikikiki
Cevap: Paçanga Böreği Börek yapmasını bilmem ! daha doğrusu yemek nasıl yapılır hiç bilmem ! :no: Tuz ile şekeri tatmadan ayırt edemem ! Ama Ayşegül hanımı çooook iyi tanırım. Ankara'da bir Ayşegül ablam vardır. Paçagan börek ustasıdır. Daha doğrusu börek , çörek , et , sebze ve zeytinyağlı yemek üstadıdır. Kimse onunla yemek konusunda yarışamaz. !!! Ayşegül hanıma söyleriz , sizi paçanga böreğine boğar ! kikikiki
Cevap: Paçanga Böreği Tanırım kendilerini Et obur birisi olarak bayılarak yediğim börek çeşitlerindendir. İlla ki sıcak sıcak ağzı yakarak yemek gerekir. Emeğiniz için ve ağzımı sulandırdığınız için teşekkür ederim Ayşegül hanım.