1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Levrek'lerle güzel bir sabah...

'Cahit ACUN' forumunda Cahit Acun tarafından 30 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

1. Cahit Acun

Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2
    Hava simsiyah..Yağmur yağdı,yağacak.."Eşime ve yengeme;"ben Levreğe bir-iki atıp,geleceğim" deyip,çıktım.Deniz kıyısına geldiğimde birisinin olta attığını gördüm ve yanına yaklaşıp "nasıl,bir şeyler alabildin mi?diye sorduğumda"yok be ağabey,pek bir şey yok.Sadece bir-iki Çipura ve Isparoz,o kadar" dedi.

Sohbeti giderek koyulaştırdığımızda, Saros' lu olduğunu ve buraya tatile geldiğini söyledi.Zıpkınla avı tercih edenlerden.Teknisyen imiş.Spin takımlarımı görünce "bende de şu rapalalar var"deyip bana uzattı.Bende yanımdaki cam rapalaları gösterdiğimde çok beyendiğini farkettim ve"bir tanesini alabilirsin,sana hediyem olsun" dediğimde,çok sevindi ve teşekkür etti.

Ben "Allaha ısmarladık,tekrar görüşürüz" deyip ayrılırken "Cahit ağabey,burada avlanma! İleride küçük bir dere var, o dere ile barakalar arasındaki alan Levrek için çok uygun.O alanda sağlam Levrek'ler vurdum" demesi sanki bir minnet borcu gibiydi. Bana güldü ve "yolun açık olsun, ağabey,rast gelsin" dedi ve bende yoluma koyuldum.

Buruna geldiğimde havayı öyle bir koklayıp,oltamı salladım.İkinci atışımda beklemediğim o müthiş vuruş geldi.Levrek teknisyen kardeşimin dediği gibi sağlamdı.Beni çok uğraştıracağı belliydi.Onu kıyıya getirmek oldukça zordu.Sağlam basıyor ve kamışı titretiyordu.Bir ara kamışın kırılacağını düşündüm. Kalomam önceden ayarlanmış olmasına rağmen makinamın bu paşa karşısında yetersiz kalacağını, kilitleneceğini düşündüm. Bir ara sağa bir hamle yaptı ve rapalayı ağzından atmak için kamışı bütün gücüyle bastırdı, o anda kalomayı bıraktım ve kamışı rahatlattım.

Tekrar sıfırdan başladık boğuşmaya, bir taraftan da kaçacak diye ödüm patlıyordu. Oldukça uzağa götürmesine izin verdim, oltamı. Amacım onu yormaktı.Kamışı yukarı kaldırıp,boşluğu makinayla alıp aradaki mesafeyi yavaş kapatmaya başladım. Ama bu kolay olmuyordu. Devamlı basıyor ve gelmemek için iki büklüm oluyordu.Sağa-sola kuvvetli hamleler yapıyor ama rapaladan kurtulamıyordu.Kıyıya doğru getirirken bende yavaş yavaş geri geri giderek ondan uzaklaşarak görünmemeye çalışıyordum. Kıyıya geldiğinde bir kaç çırpınma hamlesi yaptıysada kaçmasına izin vermedim. Sonunda başardım ve onu kıyıya ölü gibi getirdim.Arkasından bir yarım saat sonra ikinci Levreğimide aldım ve huzurla evime döndüm. Allah hepinize bu güzel avı yaşamayı nasip etsin.

Hepinize kucak dolusu sevgiler..

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 7 Kasım 2016
  2. Kader ESENCAN

Kader ESENCAN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    2,067
    Ödül Puanları:
    113
    Web Sitesi:
    Cevap: Levrek'lerle güzel bir sabah...

Ders niteliğinde bir av paylaşımı olmuş Cahit abiciğim, paylaşıma teşekkür ederiz afiyet olsun.Alkış

3. Ahmet ÜNSAL

Ahmet ÜNSAL Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    100
    Ödül Puanları:
    18

Cahit ağabey, Kader hanıma katılmamak mümkün değil, gerçekten levrek avında yapılması gerekenleri de içine alan çok güzel bir paylaşım yapmışsın. Avını kutluyorum ve bereketli avlar diliyorum, bizden de sana kucak dolusu saygılar sevgiler...

4. Halis DEMİR

Halis DEMİR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    2

Ustam maşallahın var sezonu açmış ve güzel raporunu paylaşmışsın. Emeğine sağlık ustam, bereketli olsun.

5. İsmail ESENCAN

İsmail ESENCAN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Cahit abim paylaşım için teşekkür ederim. Konuya güzel bir anlatım ile ayrı bir değer katmışsın, yakında lüfer avlarını da bekliyoruz, sevdalıların boğaza girmeye başlamışlar.:)

6. Cahit Acun

Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2

Teşekkürler ediyorum sevgili Kader.Allah tüm kardeşlerime bu güzel avları ve heyecanını yaşatsın,diliyorum.Hepinizi senin ve İsmail'in nezdinde sevgiyle kucaklıyorum.Sağlıcakla kalın.

7. Cahit Acun

Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2

Sevgili Ahmet,teşekkürler ediyorum ve bir kez daha kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.

8. Cahit Acun

Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2

Teşekkürler ediyorum,sevgili Halis.Sanada nasip olsun.Kendine iyi bak.Sevgiler.

9. Cahit Acun

Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2

Teşekkürler ediyorum sevgili kardeşim.Evet,sevdalılarım boğaza giriş yaptılar.Yakında onları resimleyeceğim.Ama Levrek avlarımdan sonra.Daha bitmedi Levrek raporları.Yenileri bu hafta içinde geliyor.Sitemizi çoşturmaya devam..

Yanaklarından öpüyorum.Sağlıcakla kal,mutlu kal...

10. AŞKIN

AŞKIN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    147
    Ödül Puanları:
    48
    Web Sitesi:

Tebrikler Cahit abim yine çok güzel bir ava imzanı atmışsın,afiyet olsun.AlkışAlkışAlkış

11. Cahit Acun

Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2

Teşekkürler ediyorum ve sanada nasip olmasını diliyorum.İzmir Levrek avı bakımından çok zengin meraları olan bir yer.Değerlendirin,Aşkın..Sağlıcakla kal..

12. gün batımı

gün batımı Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Üstad tebrik ederim.

Uzun bir ara vermiş olduğunuz av güncelerinize kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.

Avlarınızın ve paylaşımlarınızın daimi olması dileğiyle. :)

13. Burak Karadeniz

Burak Karadeniz Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    33
    Ödül Puanları:
    18

Kardeşim tam senin ustalığına yakışan bir av ve sunumu olmuş tebrik ederim.Sevgilerimle.

14. i.samay

i.samay Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    2

Çok güzel bir rapor, gözlerimiz şenlendi. Ellerinize sağlık Cahit Abi.

15. Cahit Acun

Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2

Teşekkürler ediyorum ve herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.Sağlıcakla kalın.Mutlu kalın.

16. Cahit Acun

Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2

Teşekkürler ediyorum,can dostum.Artık gelde hasretimiz bitsin.Çok özledik seni.Kardeşime yürekten kocaman sevgiler..

17. Cahit Acun

Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2

Teşekkürler ediyorum ve heyecanlı,güzel avların olsun,diliyorum.Sağlıcakla kal..

18. ishak BALLICA

ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48

Sevgili ağabey'im, öncelikle yaşamış olduğun bu adrenalin dolu mutluluk anlarını bizler ile de paylaştığın için çok teşekkürler.:eek:Üstadım, satırlarını her zamanki gibi bir solukta, ama içime sindire sindire sesli okudum.Zira şu an itibariyle,sabah kahvesini baş başa içmekten büyük bir zevk aldığım çiçeği burnunda oltacı eşimde senin sevincine ortak oldu.Her satırında sanki bizlerde oradaymışız gibi büyük bir zevk aldık.:eek:

Geçen gün bende bir deneme yaptım bu taraflarda.Ama değil netice, uzun süre çabalamama rağmen doğru düzgün bir olta bile atamadım.:crybaby:Bunun nedeni ise denizin içi müthiş bir ot ile kaplı olmasıydı.:crybaby:karaya vurmayı bekleyen yerinden sökülmüş veya çıkmış olan marula ve dere otu yapraklarına benzeyen otlar takım suya girer girmez anında misinayı kaplıyordu.Takımı çektiğinde ise bölüm bölüm adeta bir peruk büyüklüğünde o kümelerini ayıklamaktan iflahım kesildi.aggglama

Velhasıl, ben henüz şiftahı bu sene yapamadım.:crybaby:

19. Cahit Acun

Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2

Lodos havada Levrek avlamak oldukça zordur.Oltanı temizlemekten atmaya vakit bulamazsın.Ama inanıyorumki kısa süre içinde senin avlarınla sitemiz şenlenecektir.Şimdiden rast gelsin güzel kardeşime...

20. İsmail ESENCAN

İsmail ESENCAN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Acele etmek yok İshak abim, şunun şurasında bir ay sonra gün aşırı akşam avlarına çıkacağız inşAllah. Bak gör ne levrekler alacağız, azzz daha dişini sık. kikikiki

Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş