1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Avlak Yerleri Kuşadası av meraları, avlak yerleri

'AYDIN AV MERALARI' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 20 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

  1. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Kuşadası Avlak Yeri İncelemesi

    Kuşadası Egemizin Aydın iline bağlı her yıl Türk ve yabancı binlerce insanın ziyaret ettiği turistlik bir beldemizdir.Eşsiz güzellikte koyları,eğlence merkezleri ve yemyeşil ormanlık alanları vardır.Amatör Olta Balıkçılarınında en favori yerlerinden biri olan Kuşadası nın en popüler avlak yeri bölgesi tabi ki Darboğazdır. Daha sonra Pamucak ve Davutlar gelir. Güzel çamlı beldemize bağlı Milli park da mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biridir.
    Darboğaz

    Bir tarafı Yunan adası olan Samos, öteki yanı ise eşsiz güzellikteki Millipark ve arasında kalan Darboğaz. Gerçekden gidip görülmesi gereken en azından bir olta atıp keyfinin yaşanması gereken yerler buralar.

    darbogaz_balik_avi_haritasi.jpg

    Darboğazın akıntısı çok güçlüdür. Normal bir Zodyak ile suyun üstünde durmak neredeyse imkansızdır. Bu yüzden de yüzlerce insan tekne kiralayarak bu bölgeye Antenli Mercan yakalamak ümidiyle gider. Tekneler Kuşadasından kalktığı için buraya gelmek hem uzun zaman alır hemde pahalıdır. Kişi başı 125 tl civarı bir paradan bahsediyoruz. Bunun yemi olsun yol masrafı olsun ıvır zıvırı olsun neredeyse yaklaşık 200-250 tl gibi bir para harcarsınız. Peki buna değecek kadar balık tutarmısınız o tartışılır. Çünkü birbirine yakın mesafeden atışlar yaptığınızdan ve akıntıda yoğun olduğundan oltalar karışır. Onları çözmek ile uğraşmak tekrar oltayı suya atmak falan derken canınız biraz sıkılabilir. Birde tabi turlar tarafından sanki herkes kişi başı 5 kilo antenli mercan yakalıyor izlenimi vererek iştah kabartmakda cabası. Bu turlara katılmış biri olarak şunu söylerebilirim ki 3-4 arkadaş ufak bir tekneyle yapılmış bir av ortamı bundan çok daha iyidir. Fakat ben Antenli mercan tutmak bir yandanda o güzellikleri görmek istiyorum derseniz buna hiçbirşey demeyiz. Çünkü başdada belirttik mutlaka görülmesi ve bir olta atılması gereken yerdir Darboğaz.

    Bu bölgede kıyı avcılığı nasıldır derseniz henüz tam olarak belirleyemedik diyebiliriz. Çünkü Miili park Yunan adasına doğru olan girişi askeri sebeplerden kapanmış. Yoksa o bölgede inanılmaz güzel Avlak Yerleri var. Doğanbey tarafından sızarmıyız diye bakıyoruz henüz bir yol bulamadık. Hal böyle olunca Milli park içindeki koylar kalıyor geriye. Bu konuyu Davutlar bölümünde anlattık. Ordan bakabilirsiniz.

    Olta Seçimi

    Dediğimiz gibi akıntı yoğun. Bu nedenle ağır kurşunlar kullanmanız gerek. Buda bizim Darboğazın sevmediğimiz tarafı. Çünkü 150 gr kurşunlar bile yeri geliyor yetmiyor o zamanda 200-250 gr kurşun takıyoruz o zamanda balıkların vuruşlarını hissetmiyorsunuz. Zaten derinlik en az 50-60 metre. Tatsız bir durum açıkcası. Bazı zamanlar akıntının çok az olduğu anlar yakalıyorsunuz işte o zaman ordaki balık avının keyfine doyum olmaz. Balıklar iri gelebileceğinden makineniz mutlaka kaliteli olmalı yoksa kilitlenir kalır balıkta haliyle kaçar gider. İğne olarak uzun pala F955 no 2 olması yeterli. Misina olarak ya 0,40mm Asso Florocarbon kullan yada ip misina kullan. Tavsiye edeceğimiz tabi ki ip misinadır fakat hem pahalıdır hemde karıştımı kolay kolay çözülmez. Kamışdan ziyade Kasnak ile avlanmak bu bölgede daha avantajlı. Ama eldiven giymen şart. 800-900 gr'lık iri balıklardan bahsediyoruz. Elini kesmemen mümkün değil. Darboğaz hakkında size şimdilik söyleyebileceğimiz bunlar.

    DARBOĞAZ BALIK AVI RESİMLERİ

    1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg
     
    Şükrü bunu beğendi.
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Davutlar Güzelçamlı Avlakları

    guzelcamli_millipark_avlak_yeri_haritasi.jpg

    Davutlar, merkezi sahile biraz uzak kalsada upuzun ve eşsiz sahili bünyesinde barındıran Balıkçıların en çok tercih ettiği sahil beldelerinden biridir. Bir yanında Güzelbahçe ve Miilipark öteki yanı ise Kuşadası merkezine yakın kısımdır.

    Sahili upuzun diyoruz ama bu bölgelerde balık avı pek verimli olmadığından genelde Güzelçamlı ve Güvercin Ada taraflarını tercih ederiz kıyı balıkçıları olarak. Çünkü özellikle gündüzleri harami diye adlandırdığımız balık familyaları kumsalları kaplamıştır. Ancak gece yapılan balık avında iri Mırmır ve Lidaki yakalanabilir. Bu tabi biraz sabır isteyen bir av süreci olacaktır. Bizim size bu bölge için tavsiye edeceğimiz yerler başda Sümerbank civarı ve tabi ki en gerideki Güzelçamlı taraflarıdır. Ancak botunuz varsa sahilin 30-40 metre açıkları Sırtı yapmak için oldukça müsait. Gerçi genelde biz sırtı yapanları Yılancı Burnutarafında daha çok görüyoruz. Hatta orda yapılan bir avın fotoğrafını resim galerimiz bölümünde sizlerle paylaştık.

    Az önce de dediğimiz gibi Güzelçamlı tarafı belkide Davutlar'ın kıyıdan Balık Avı yapılacak en müsait alanıdır. O bölgede avlanacağınız Merayı size video ile altta gösterdim. Şimdi o bölüme geçelim

    Güzelçamlı

    Güzelçamlı deyince akla ilk gelen yer Milli Park'tır. Muhteşem doğası ve koylarıyla gerçekde görülesi bir yapıya sahip. Karadan gitmeseniz bile çıkılan tekne turlarında size buralarıda detaylıca gösteriyorlar.

    Çoğu kişi Milli Parka gezmek için gider. E tabi balıkçı gezerken oltasını elinden bırakmadığı için koyların içinde olta da atar. Bilinen en iyi koy Karasu Koyu'dur. Bu koyda özellikle sabah suyunda Mırmır bol çıkar. Zaten Güzelçamlı ideal zemin yapısıyla Mırmır için mükemmel bir yaşam alanı oluşturur. Gece avı yasak olduğundan sınırlı bir süre av yaparsınız. O sınırlı sürede öğle vaktine denk geldiğinden koyların içi minik Mırmır ve Isparoz kaynar. Herkesin aklında da bu yüzden bu koyların verimsiz olduğu fikri oluşur. Ama bilinmelidir ki Mırmır en iyi avlarını gece 10 dan sonra verir. Bunu da o bölgede kaçak olarak avlanan Hüsamettin arkadaşımız kanıtlamıştır. Eylül oltalarında Karasu koyu civarında yaptığı avlarda bol bol Mırmır ve Lidaki yakaladı. Israr etsekde fotolarını vermedi ama biz o bölgede iri balıkların olduğunu öğrenmiş olduk. En son Milli parka gittiğimde, girişden sağa doğru baktığımda çok güzel bir Avlak Yeri gördüm. Olta atmaya fırsatım olmadı ama orda ki oltacıların yanına gittiğimde Mırmır çektiklerine şahit oldum. Burada yazarak vakit kaybetmeye gerek yok. Aşağıda orada yaptığım video görüntüsünü ve resim galerisi görebilirsiniz.


    Son olarak size oraya giderseniz neler yapmanız gerektiğini anlatalım. Milli parka 2014 itibariyle arabayla 10 tl verip giriyorsunuz ve yol boyunca koylar birbirini takip ederek size görsel şölen sunuyor. Bazı koylar taşlık bir dip yapısına sahipken bazıları ise kumluk kırma taşlık bir alandan oluşuyor. Bunların başında Karasu Koyu geliyor. O bölgenin en bereketli alanlarında biri. Gerçi ilerde son derece güzel avlak yerleri var ama maalesef geçmek yasak. Oraları sadece tur tekneleri sayesinde görebiliyorsunuz. Neyse biz size haritada Milli parka giderseniz nereden olta atacağınızı tek tek gösterdik. Koyların yanında kalan bazı kayalık bölgeler var hem sakin hemde su altı daha derin. Buralardan deneyin. Altta bu bölgelerin sualtı resimlerinide size fikir vermesi açısından paylaştım. Ben gece de Güzelçamlıda kıyıdan av yapmak istiyorum derseniz de videoyu izleyin.

    DAVUTLAR - GÜZELÇAMLI AVLAK YERİ RESİMLERİ

    1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg


    Kyn
     
    Şükrü bunu beğendi.
  3. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Pamucak avlak yerleri, av meraları

    pamucak_avlak_yeri_haritasi.jpg

    Belli başlı insanların tercih ettiği esasında tamamen kumluk bir alana sahip sahil semti. Vampir gibi saldıran sivrisinek ordusunada ev sahipliği yapar. Esasen benim bir defa gittiğim ve bu canlılar yüzünden hayattan soğuduğum Pamucak mevkiine av yapmaya giderseniz özellikle bir sivrisinek ilacı almayı unutmayın.

    Bu sahilin en önemli özelliği tamamen kumluk olması ve belli bir mesafeye kadar hep sığ olmasıdır. Çoğu kişi kumsaldan av yaparken suyun belli bir kısmına kadar girerek av yapar. Orta suyun bir bölgesinde su derinleşir ve oltanızı o noktaya getirebilirseniz Mırmır almaya başlarsınız. Kıyıdan atacaksanızSurf Kamış ile olabildiğince uzağa atmak şart. Dediğimiz gibi sığ bölgeler iri balıkların tercih ettiği yemleme bölgesi değildir. En azından kumluk alanda.

    Pamucakda Levrekde sık sık denenen bir balıktır. Özellikle nisan ayı gelip yumurtlama zamanları yaklaştımı Levrek kıyılara yanaşmaya başlar. Yalnız denizin çalkantılı olması şarttır. Çünkü kurnaz balıktır ve etrafındaki her hareketi sezerek ona göre hareket eder. Sakin bir denizde bu balığı kolay kolay göremezsiniz. Avınız Sahte kullanarak At-Çek yöntemi ile olur. Eğer sahteniz yoksa sardalyaya iğneleri dolayarakda avlanabilirsiniz. O da yoksa Zeytinköy kanal ağzı bölgesi ufak kefallerin cennetidir. Ordan yakalayıp canlı olarak av yapma şansınız var.

    Bu bölgede aynı zamanda Lidaki de alabilirsiniz. Biz ilk ve son kere gittiğimizde tavsiye üzerine Kum Yengeci ile Çupra yakaladık. Yengecin amacı harami balıkların çokluğundan dolayı talan olan Mamunun yerine sadece Çupra nın ilgi gösterdiği bu yemi kullanarak rahat bir av yapmak. Gerçektende gündüz avında bu bölgede çok harami balık var bu yüzden Yengeç kullanmak oldukça avantajlı. Mırmır avı ise genelde gece daha bereketli olur. Tepede ay varsa ve biraz da olsa çalkantı oluşmuşsa Mırmır için ortam hazır demektir. Klasik 3 köstekli takım hazırlayın. Bu takıma ek Hırsız iğnede ekleyebilirsiniz. Oltanızı 70-80 metre atın ve kamışınızı yatay konumlandırıp yemlerin kuma yatmasını sağlayın. Ucuna zili takıp bekleyin. Mevsim Eylülse ziliniz mutlaka çalacaktır. Yem olarak Boru Kurdu veya Mamun idealdir.Kumlara yatmış bu yemlere Mırmır kayıtsız kalamaz. İğneniz Kısa Pala Çengel 3-4 no ise Çuprada yakalayabilirsiniz.


    Gelelim Meralara. Pamucak sahili her tarafından olta atılacak potansiyelde bir yer olsada kumsalın sağ tarafında haritada gösterdiğimiz yerler daha verimlidir. Tabi balık bu belli olmaz ama deneyimler bize bunu gösterdi. Kumsalın sol tarafındaki Tusan Otel ve Pine Bay otelin civar kayalıklarıda Karagöz, Sargoz avı için müsait alanlar. Oraya girmişken bu bölgeride mutlaka deneyin.

    KUŞADASI PAMUCAK AVLAK YERİ RESİMLERİ

    1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg

     
  4. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Güvercin Ada Yılan Burnu Av Meraları, Avlak Yerleri

    guvercin_ada_ve_yilanci_burnu_avlaklari.jpg

    Kuşadası merkeze çok yakın bir adacıktır. 50 yıl kadar önce karaya bağlanarak hem ulaşım rahatlamış hemde Kıyı Olta Balıkçıları için bir Avlak Yeri daha meydana gelmiştir. Bünyesinde bir kale olması sebebiyle de her yıl binlerce insanı kendine çekerek ülkemize gelir kaynağı sağlamaktadır.

    Güvercin Ada kayalık bir Meraya sahip olmasından dolayı bu bölgeye zıpkıncı arkadaşlarda yoğun ilgi gösterir. Zaten 2008 yılında Yılancı Burnu ve bu ada civarında yapılan Türkiye Zıpkınla Balık Avlama yarışması sayesinde bir çok insan bu yeri tanımış ve kendine Avlak Bölgesi seçmiştir. Özellikle eylül başından başlayarak mayıs sonuna kadar başda Sarpa ve Kefal olmak üzereÇipura(Çupra), Mırmır, Karagöz, Sargoz ve Baracuda avları çok yoğun olmasa da iyi avlar vermektedir.

    Bu bölgede birçok av stili gerçekleştirmek mümkün. Mesela Adanın arkasındaki kayaların üstünde Surf Kamış ile uzak atışlar yapabilir yada kayalıkların aralarına At-Çek veLrf Yöntemi ile avlanabilirsiniz. Bir çok dostumuzda Zodyak ile adanın yaklaşık 30 metre önünde Sırtı yaparak Levrek, Baracuda ve Zargana avlar. Ada civarı kayalık olduğu için taktırma riskide yüksektir. Bu nedenle olta makineniz kaliteli olmalı ki çekerken İğne ve Kurşun kayalara sürtmeden yanınıza gelebilsin. Yem olarakMamun, Boru Kurdu ve gündüz avlanacaksanız Madya tercih edilmeli. Hangi takım kullanılmalı derseniz, Kayalık bölgede kullanacağınız takım nasıl olmalı? sayfamızı okuyunuz. Tam olarak avlanacağınız bölgeyi haritada kırmızı dairelerle gösterdim. Baktınız ki bu bölgede balık kesmiş, o zaman oltanızı alıp Lozan Meydanı ön tarafını yada Liman bölgesini deneyin. Mırmır, sarpa, Kefal ve Az da olsa Levrek alabilirsiniz.

    Yılancı Burnu

    2008 de yapılan Zıpkınla Balık Avlama Yarışmasının başlangıç noktasıydı bu burun. O zamandan beridir oltacılar her gün bu bölgede şanslarını denerler. Sizin de denememeniz için bir sebep yok.

    Gece ve sabah suyu diğer zamanlara göre daha bereketli. Sargoz kıyı dalgalarının köpürttüğü yerlerde iyi av veriyor. Hafif kurşunlu tek iğne ile yemin suda uzun süre sabit kalmaması şartıyla bu balığı rahatça yakalabiliyorsunuz. Aynı zamanda At-Çek Levrek avı içinde Mera oldukça müsait. Zıpkıncı arkadaşlarda milli park ve Güvercin ada civarı yasak olduğu için çoğunlukla bu bölgelerde avlanırlar. Genelde vurdukları balıklar Levrek, Baracuda ve Kefal oluyor. Aynı zamanda Yılancı Burnunun az açıklarında Sırtı yapan tekne ve botlarıda görmeniz mümkün. Yakın tarihde bizde bu bölgelerde Avlak Yeri incelemeleri yapıp Balık avlamaya çalışacağız.

    Lozan Meydanı ve Liman

    Liman, hiçbir yerde balık yoksa en azından Zargana ve Kefal yakalarım diye gidilen ve insana hoş vakitler geçirten Kuşadasının en büyük yerlerinden yeri. Her limanda olduğu gibi burdada yan yana dizilmiş oltacı arkadaşları görebiliyorsunuz. Bazısı Sübye peşinde bazısı Zargana ve bazılarıda Kefal. Birde mendireğin ağzına doğru At-Çek yaparak Levrek yakalamaya çalışanlar var. Burda size Kefal için Dip kıbrısı yapmanızı öneririz. Çünkü üst taraftaki Kefaller küçük olduğundan hem yakalanmaları zor hemde gereksiz. Tabi izlerken ki zevk tarif edilemez o ayrı. Zargana için ise küçük kefaller yakalarsanız tek iğne ile avlamak mümkün. Eğer avınız gece olacaksa klasik 3 lü takım yaparak Mırmır avlayabilirsiniz. Genellile Eylül - Kasım arası iyi av veriyor. Ayrıca uzun Surf kamışlarla Lozan Meydanın ön kısmındaki uygun bir Meradan Mırmıra ek Çuprada avlamanız mümkün. Fakat oltanızı 70 metrelere atmakda fayda var.

    GÜVERCİN ADA VE YALINCI BURNU MERA RESİMLERİ

    1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg


    Kyn
     
    Şükrü bunu beğendi.
  5. hus213

    hus213 Üye Balıkçı

    Katılım:
    6 Haziran 2012
    Mesaj:
    6,226
    Alınan Beğeniler:
    2,716
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    İzmir
    Günaydın İsmail sağlıklı huzur ve mutluluk dolu günlerin olsun inşallah bir gün birlikte paylaşacağımız imkanı yakalarız ve senden kuşadası hakkında bana soru sormanı isterim çünkü malum bazı şeyler artık aklımızda kalmıyor mesela kuşadasında (gazi beğendi veye Ata beğendi) diye bir yer vardır bilirmisin neresidir işte bunları bana sor
     
    İsmail ESENCAN bunu beğendi.
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş