1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Avlak Yerleri Foça av meraları, avlak yerleri

'İZMİR AV MERALARI' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 16 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

  1. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Foça, İzmir körfezinin en ucunda bulunan Mordoğan ve Karaburun ilçelerinin tam karşısında çok güzel bir kıyı kentidir. İnanılmaz koyları ve balık çeşitliliği ile de Amatör ve Profesyonel balıkçıların ilgi odağıdır. Tabi Foça kendi başına bir yer değil. Bir Eski Foça, birde Yeni Foça olarak ikiye ayrılır. Eski Foça İzmir'den gelirken ilk durağınız olur. Tarihi dokusu ve nezih ortamıyla belli bir yaşı geçmiş insanların tercih bölgesidir. Muhteşem Limanları ve adaları bulunur. Amatör Balıkçılar içinse ister kıyıdan, isterlerse de tekne ve ya bot ile olta atabilecekleri sayısız mera vardır. Sitemizde gidip de denediğimiz bir çok yerin incelemesini görebilirsiniz. Yeni Foça ise isminden de anlaşılabileceği gibi sonradan kurulmuş bir yer. Burası da daha çok gençlere hitap eder. Buraya eski Foça' dan da gelebilirsiniz, ana cadde üzerinden de ama İzmir den geliyorsanız hiç eski Foça ya girmeden direkt Nemrut Limanı tarafından gelmelisiniz.

    Çakmaklı Mevkii Av Meraları

    1631 eklentisini görüntüle

    Nemrut limanı yanından Yeni Foça ya giderken sağ tarafta kalan nezih bir köydür Çakmaklı. Genelde göçmenlerin yaşadığı ve bünyesinde çok güzel koyların olduğu bir yerdir. Zaman zaman iyi avlar verse de kıyı balıkçılığı için bereketli demek iyimser bir kelime olacaktır.

    Eski zamanlarda Çakmaklı dedinmi her tür balıkçının gözü parlardı. Çok iri Çupralar, Mırmırlar kıyıdan av verirdi. Ama son yıllarda maalesef belli zamanlar haricinde tek bir balık dahi alamayabiliyorsunuz. Bunun nedenini oranın müdavim balıkçılarına sorduğumuzda çok fazla dinamit patlatıldığını, bu nedenle de balık popülasyonunun ciddi şekilde azaldığını söylediler. Gerçekten inanılmaz. Balık yakalamak uğruna doğayı bu şekilde harap edebiliyor insanlar. Neyse ki burada her şey bitmiş değil. Ağustos sonuna doğru hareketlenmeler ufak ufak başlıyor. Haritada sizin için iki mera gösterdik. Sabırlı olunduğu taktirde zaman zaman balık çıkan meralar. Ayrıca bu koyların karşısındaki Taş Ada ve civarını da çok iyi biliyoruz. Eğer botunuz varsa şimdi alacağınız bilgiler çok işinize yarayacaktır.

    Bu meralara 2 farklı yoldan geliyorsunuz. Birincisi Çakmaklı'yı geçip sapa yoldan dağlık bölgeye doğru gidiyorsunuz. (Aşağıda video çekimini gösterdik). Burda aracınızı yolun sonuna parkedip 100 metre kadar iniş yapıyorsunuz. Öyle tehlikesi falan yok. Hafif dikkat ederek rahatlıkla inebilirsiniz. İkinci yol ise Çakmaklı sahilinden bot ile gelmek. Böylece kıyılar kısır ise Taş Ada civarında avlanabiliyorsunuz. Ayrıca suda rüzgara yakalanırsanız ada sizi büyük ölçüde koruyor. Bu açıdan korkunuz olmasın. Şimdi ilk olarak 2. Koy ismini verdiğimiz merayı anlatmaya başlayalım.

    Buraya aşağıda da videosunu izleyeceğiniz üzere 2014 Eylül ortası gibi gittik. Yanımıza da Bot almadık. Dedik kıyıdan deneyelim. Akşam suyu ufak Karagöz ve İsparozdan başka bir şey yapmadı. Tam yemekleri yedik ava başlayacaktık ki bir sivrisinek sürüsü geldi. İnanılmaz azgın hayvanlardı. Hayatımda ilk defa yürüyen sivriyi orda gördüm diyebilirim. Gece 11 gibi hem küçük balık çokluğu hemde sineklerin gazabından kayalık bölgelere gitmeye karar verdik. İlk balığımızı ordan aldık. Çok iri bir Karagözdü. Sonra ardı ardına takım kopartınca gidip yatalım dedik.

    Balık Avı bilirsiniz keyif ve konsantre işidir. Bu ikisi eğer yoksa suyun altı balık kaynasada yakalamak çok zor olur. Bizimde bütün keyfimiz kaçtı açıkcası. Zaten meranın durumu içler acısıydı. Ateş yakılıp yağlı birşeyler pişirilmiş. Her tarafda Midye kabukları ve bira şişeleri. Ortam koku içinde. Dedik "yatalım bari sabah suyu yapalım". Sabah 6 gibi kalktık ne görelim. Ortalık arı kaynıyor. Resmen saldırıyorlar. Zar zor uzak bölgeye gittik kahvaltı yaptık. Sonra sivrisinekler gene geldi. Bizde anında takım taklavatı toplayıp meradan uzaklaştık. Bu raporu anlatmamın nedeni gidilen Avlak Yeri bölgesini temiz tutmak gerektiğini anlamanız içindi. Yoksa mutlaka sizinde başınıza böyle olaylar gelecektir.

    2. koy'da durum bu. Normalde yani mera temizken eylül başından itibaren özellikle gece çok iri balıkların av verdiği bir yerdir burası. Surf Kamış kullanarak 50-60 metre ileri atmanız gerekir. Suda belli başlı bölgelerde iğne kopartacak boyutta taşlıklar var fakat yerini bilince sıkıntı olmuyor. Yem Madya, Mamun ve Boru Kurdu. Sabahları iri Teke ile Levrek avıda yapılıyor ama çok nadir av veriyor. Karagöz, Sargoz ve İsparozda sık yakalanan balıklar. Gündüzleri Hanos ve Gelin Balığıda bol miktarda bulunuyor. Ayrıca koyun kayalık bölgelerinde Deniz Salyangozu toplayıp yem yapabilirsiniz. Baktınız ki sahilde bir şey yok. Hemen sağ ucdaki kayalıklara gidin. Burası hem derin hemde güzel bir mera. Dikkatli olursanız olta taktırma sorunuda yaşamazsınız. Özellikle gece 12 den sonra iri balıklar verir. Karagöz, Granyoz ve Sargoz gelebilecek balıklardan ilk akla gelenleri. Şimdi 1. Koy'a geçelim.

    Çakmaklı'da 1. koy dediğimiz bu yer aslında demin anlattığımız koyun hemen bitişiği. Sadece aralarında sualtı farklılıkları var. Burası nispeten kumluk bir alan ve ara arada otluklar bulunuyor. Kamp için 2. koy'a nazaran daha rahat. Ama dağdan inişde biraz daha zor. Balık Avı olarakda Mırmır ve İsparoz ardından da Karagöz av veriyor. Birkaç kişiden Çupra çıktığını duyduk ama söyleyenlerin güvenirliğinden emin değiliz. Ayrıca bizim ekipden bazı arkadaşlar burada çok avlandılar ve henüz Çupra yakalanmadı. Ama kiloluk Mırmır yakaladık. Bunun garantisini verebiliriz.

    Bu merada 3 köstekli klasik dip takımı kullanmalısınız. Olta taktırma sadece otluk bölgelerde oluyor. Onuda sağlam çektinizmi kopartmadan alabiliyorsunuz. Kurşun altına bir Hırsız bağlarsanız faydası olacaktır. Genelde otluklar yakın mesafelerde olduğundan oltanızı ne kadar uzağa atarsanız o kadar iyidir. Bunun içinde 75 gr kurşun kullanın. Daha ağırlarını tavsiye etmiyoruz. Nedeni balığı belli eden ufak tıklamaları hissedememeniz. Sonra zilinizi takıp sabırla bekliyorsunuz. Sabaha karşı Kefal gelme olasılığı yüksek bu yüzden buraya gelirken Kıbrıs Takımınızıda beraberinde getirin. Bu anlattığımız 2 meranın tam yerini haritada size gösterdik. 2. Koy videosunuda aşağıdan izleyebilirsiniz. Yakın zamanda size 1. koy merasınıda video yardımıyla anlatıcaz. Şimdi Taş Ada bölgesini anlatalım.



    Çakmaklı Taşada ve Nemrut Limanı

    Size anlattığımız iki meranın tam karşısında Taşada var. Buranın sol tarafı 50-60 metre kayalık. Sağ taraf ise 10-15 metre civarında kayalaktır ve 12 metre civarında da derinliği vardır. Ama genelde iri balıklar sol taraftan yakalanır. Oda oltanızı kopartmazsanız. Çok iri Karagöz, Sargoz ve Granyoz çıkar. Bunun yanında Lahos, İzmarit, Hanos ve Mığrıda bol miktarda bulunur. Genelde Stopper'lı Şamandıralı takım kullanılır. Bazen o bile takılıp kopabilir.Kısacası merada birçok çeşit balık vardır ama yakalaması maharet ister. Kayalıklarda uğraşmak istemiyorum derseniz adanın arka tarına doğru geçmelisiniz. 30-35 metre derinlik olan bu yerde Gopez, Mercan, İzmarit, İsparoz ve Karagöz av verebilmekte. en bereketli olduğu zamanlar ise eylül ayı. BAzı zamanlar buralara Orkinos ve Yunus sürüleride gelir. Özellikle Orkinoslar geldimi ortalık balık pazarına döner. Açıkdan kıyıya sürülen balıklar bol miktarda av verir. Böyle bir zamanı yakalarsanız unutamayacağınız bir gün yaşayabilirsiniz. Adanın sağ tarafı ise gene Karagöz, İzmarit ve Sargoz yapsada diğer taraf kadar bereketli değildir.

    Meralara haritadan bakmışsanız ilerde büyük limanların olduğunu görürsünüz. Burası Aliağa bölgesidir. Gördüğünüz alanda Nemrut Limanı. Kesinlikle Çakmaklı'dan daha bereketlidir. Levrek, Mırmır, Mercan gibi balıklar yanında Çupra'da yakalanabilir. Fakat bot ile gitmek yasak ama kenardan giderseniz av yapma imkanınız fazla. Aslında buraları Aliağa bölümümüzde detaylıca anlattım. Şimdi kısaca özet geçeyim. Limanın sizin av yaptığınız koylara yakın yerlerinde Mırmır ve Karagöz iyi av verir. Ayrıca Mırmırı iskele diplerindende alabilirsiniz.

    Karşı taraftada batık gemi var. Onunda yakınına gelirseniz, özellikle eylül,ekim ve kasım aylarında bol balık alabilirsiniz. Bu bölgelerin ilerisinde Myrina Limanı ve Güzelhisar meraları var. Görmek için üzerlerine tıklayabilirsiniz.

    Toparlamak gerekirse...Çakmaklı eskiye nazaran kıyıdan pek verimli değildir. Birde meralar çok hor kullanılmaktadır. Bu yüzden buraya geldiğinizde boş dönme olasılığınıda göz önüne almanız gerekir. Ayrıca yanınızda sinek ilacıda getirmeyi unutmayın. Videomuzda bu bölgeye nasıl geleceğinizi ve mera hakkındaki tüm bilgileri izleyebilirsiniz. Ama maalesef iri bir Karagöz tek balığımız oldu. Onuda saldık.



    FOÇA ÇAKMAKLI KOYLARI MERA RESİMLERİ

    1632 eklentisini görüntüle 1633 eklentisini görüntüle 1634 eklentisini görüntüle 1635 eklentisini görüntüle 1636 eklentisini görüntüle 1637 eklentisini görüntüle 1638 eklentisini görüntüle 1639 eklentisini görüntüle

    Kaynak
     
    Son düzenleme: 13 Kasım 2016
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Foça Gencelli Avlak Yeri

    Foça Gencelli Avlak Yeri

    1640 eklentisini görüntüle

    İzmir'de eğer hurda fabrikalarının önündeki yoldan gelirseniz Çakmaklı dönemecini geçince Yenifoça'ya 6 km kala karşınıza gelen bir köydür. Kışları oldukça sakin bir bölge olduğundan hem balık tutup hemde kafa dinlemek için birebirdir.

    Ekip olarak gitmek için can attığımız bir yer değildir Gencelli. Çünkü çok ters havası vardır. Rüzgar sürekli burda yapılacak avlara kısıtlama getirir. Zaten günümüzde ağcıların bilinçsiz avlama stratejileri yüzünden kıyılarda azalan balıklar, birde buna hava şartları eklenince artık iş iyice usta olmaya bakıyor. Yani kısaca Gencelli veya Foça genelinde kıyıdan av yapmak istiyorsanız belli bir bilgi birikim ve yerinde kullanılan takımlar seçmeniz gerekiyor. Yoksa balık yakalamak pek mümkün görünmüyor. Bu yüzden size burada av yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatmakla başlayalım.

    Gencelli bazı meraları taşlık bazı meraları kumluk ama genel anlamda eriştelik sualtı yapısına sahiptir. Öyle her görünen yerden olta atılmaz. Atarsanızda balık olmaz. Belli zamanları ve meraları vardır. Ayrıca bazı bölgeler iyi balık yapmasına rağmen olta bırakma riski fazla olan avlaklardır. Bu nedenle sitemizin amacına uygun şekilde sizi nerelerden olta atmanız gerektiğini hakkında bilgilendircez. Ayrıca hangi takımları kullanmalısınız ve ne çeşit balıklar alırsınız bunlardanda bahsedicez. Şimdi fazla uzatmadan Gencelli'nin merkez sahilinden anlatmaya başlayalım.

    Öncelikle şunu belirtelim. Bu bölgelerde yaz sıcaklarında ve suyun çok soğuk olduğu Şubat, Mart aylarında balık avı kısır geçer. Yani av yapmak için Nisan, Mayıs, Haziran ve Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ayları tercih edilmelidir. Özellikle sonbahar, bu meralarda rüzgarın yönünü değiştirdiğinden kıyılarda balık avı kısmen artmaktadır. Aynı şey gencelli sahili içinde geçerli. Ufak taşlıklardan oluşan son derece sakin ve tertemiz havası ile zevk alarak av yapabileceğiniz bir yer. Yalnız büyük bölümü eriştelik alan olduğu için haritada size gösterdiğimiz bölgeleri deneyin.

    Dip yapısı kumluktur ve Mırmır, İsparoz ve zaman zaman Sargoz çıkar. Takılma sorunu olmadığından 3 lü dip oltası kullanabilirsiniz. Yalnız sabırlı olmakda fayda var. Burada Mırmır tek gezmez ve devamlı dolaşır. Bu yüzden 2 saat birşey vurmaz iken birden 6-7 parça balık alabilirsiniz. Meranın tam yeri İskele tarafıdır. Eğer boşsa oltalarımızı iskele üzerinden atın. Tabi burası Gencelli'de size tavsiye edeceğimiz yer değil. Daha çok buradan Çakmaklı'ya doğru olan sahil kısımlarını önericez. Bunların en bilineni MKE plajı ve yaklaşık 300 metre ilerisinde bulunan video çekim yaptığımız taşlık sahildir.

    Mke plajı Mırmır ve Çupra yakalamak için ideal bir mera. Oltanızı Mke Burnu dediğimiz ve haritada da işaretlediğimiz yerden atıyorsunuz. Surf Kamış ve 0,30 mm misina işinizi görecektir. İğne olarak 3-4 no olanlarını seçin. Yalnız gözünüz oltanızda olmalı. Çünkü buranın balıkları zamanında Tasmalama yapmaz iseniz kolay kolay yakalanmaz. Yem olarak Boru Kurdu ve Mamun en iyi seçim olur. Sargoz için ise özel olarak ilgilenmelisiniz. Çünkü bu balık gerçekden kurnaz ve kolay kolay yakalanmayan bir balıktır. Şöyle söyleyim yıllarca bu bölgede av yapmış insanlar, bu balığın merada olduğunun farkına bile varmazlar. Ancak yakalayan birisini gördüklerinde anlayabilirler. Sargoz kayalık bölgeler ve İskele diplerinde genelde dalgaların bıraktığı köpük altlarından yakalanır. en sevdiği yem Midye ve Çimçim diyebiliriz. Foça'da bol miktarda bulunur. Konumuz olan Gencelli meralarında da sürekli av verir.

    En güzel Kasnak kullanarak yakalayabilirsiniz. 4-5 no iğne ucuna Çimçim yada tuzlanmış Midye takıp, 10-20 gr Kıstırma Kurşun ile avlamanız gerekir. Kendinizi göstermeden ufak ufak yemi oynatarak balığın atlamasına yardımcı olun. Gerçekden yakalaması çok zevkli bir balık. Mera olarak MKE plajın sağ tarafındaki kayalar üstünden av yapabilirsiniz. Ayrıca plaj ve kayalıklarda İsparoz, Hanos, Mığrı ve İskorpit'de oltanıza gelecektir. Av zamanı olarakda akşam 22 den sonra daha verimli diyebiliriz. Levrek için ise sabah suyu At-Çek yapmak daha olumlu sonuçlar verir. Şimdi video çekimi yaptığımız diğer meramızı tanıtalım.

    MKE Yolu Taşlık Mera

    MKE Lojmanlarının önündeki yolun sonu şirket tarafından kapatılmış. Yani belli bir bölgeden sonra bir yere gidemezsiniz. Sol tarafında denize doğru tellerle kapatıldığını görürsünüz. İste buraya gelmeden hemen 50 metre geriden taşlık sahile inen bir yol var. Aracını buraya parkedip 10-15 metre aşağıya sahile iniyorsunuz. Yaklaşık 200 metrelik bir yer. Sol tarafı kayalık ve yosunluk diğer kısımlarda komple yosunluktur. Anlayacağınız Şamandıralı takım dışında av yapmanız muhtemel değil. Fakat sol taraftaki kayalık kısım Levrek, Sargoz ve Karagöz için çok müsait. Bizzat şinorkelle dalıp gözlemledim. Gündüz harami balık çok bu yüzden olta atacaksanız geceyi bekleyin. Fakat dediğimiz gibi gerçekden zor bir mera. Çok sayıda takım kopartabilirsiniz.

    Bu nedenle size hafif kayalık ve kumluk dip yapısı olan burun kısımlarını öneriyoruz. Özellikle Eylül ayından itibaren Çupra, Karagöz, Sargoz, Granyoz ve İsparoz iyi avlar verir. Burada da takılma ihtimali vardır ama bizim kamp yaptığımız mera kadar değildir. Ayrıca Spin Avı yapmakda içinde ideal bir bölge. Aşağıdaki bu mera ile ilgili tanıtım videosunu izleyeceksiniz. Av olarak kıyı değil, az açıklardaki büyük gemilerin yakınlarında bulunduk. Bir kaç iri Karagöz ve Mercan dışında bol Gopez yakaladık. Ama genel anlamda çok kısır bir av geçti. Bu sadece bizim için değil çevredeki her balıkçı için aynıydı. Maalesef Çakmaklı ve Gencelli'de bu şekil avlar çok yaşanır. Sadee 40-50 metre derinliklerde bir kayalık oluşum ve küçük adacıklar bulursanız av gününüz bereketli geçecektir. Eğer Gopez seviyorsanız yılın büyük bir bölümü açıklardan bol miktarda yakalayabilirsiniz.



    FOÇA GENCELLİ BELDESİ MERA RESİMLERİ

    1641 eklentisini görüntüle 1642 eklentisini görüntüle 1643 eklentisini görüntüle 1644 eklentisini görüntüle 1645 eklentisini görüntüle 1646 eklentisini görüntüle 1647 eklentisini görüntüle 1648 eklentisini görüntüle 1649 eklentisini görüntüle

    Kaynak
     
    Son düzenleme: 13 Kasım 2016
  3. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Yeni Foça Askeriye Balık Avı Merası

    Yeni Foça Askeriye Balık Avı Merası

    1650 eklentisini görüntüle

    Aslında buraya Yeni Foça demek yalnış olur. Çünkü burayı geçip yaklaşık 10 km giderek Avlak Yerine varabiliyorsunuz. Zaten buranın 12 km ileriside Eski Foça'dır. Bu yüzden tam manasıyla iki Foça'nın ortası demek gerekir.

    Gerçekde askeriye diye bir semt yada bolge yoktur. Biz Balık Avı yaptığımız merayı isimlendirmek adına böyle birşey yaptık Çünkü kamp kurduğumuz koy, askerlere ait olan koy'un yan tarafı. Genelde de bot ile avlandığımızda buranın karşısında dururuz. Bu kumsalın bir yan tarafıda Sazlıca tesisleridir. Yani özellikle yazları avdan sıkılıp canınız yemek veya içecek birşeyler çekerse buraya gelebilirsiniz.

    Haritada gördüğünüz üzere kendimize kamp yeri olarak seçtiğimiz mera çok sapa bir yerde. Daha önceleri buraya arabamızı yol kenarına koyup dağdan inerek geliyorduk. Daha sonra Bot alarak denizden gelmeye başladık. Gerçi rahatlık açısından iyi ama spor yapmak açısından kötü oldu. Çünkü her hafta belli bir bölgeyi tırmanarak temiz hava eşliğinde meralara giderseniz, kolay kolay kilo yapmaz sağlıklı bir hayat sürersiniz. Bu yadsınamaz bir gerçek.
    Merayı aslında video çekimimizde detaylıca anlattım ama yinede kısaca bilgilendireyim.

    Çünkü videoda kıyı avımız kısır geçtiğinden bot ile açılmıştık. Öncelikle şunu belirtmekde fayda var. Bu bölgede olta atmadığımız hemen hemen bir yer yoktur. Her kıyıyı denedik. Sonunda da en bereketli bölgenin az sonra size anlatacağım koy olduğuna karar verdik. Fakat öyle kolay av yapılabilen bir yer değil. Koy'da 3 farklı alan var. Sol taraf,orta kısım ve sağ taraf. Sol taraf gerçekden çok güzel balık yapan bir mera. Suyun dibi kırma taşlık ve kumluk. Dibe doğru yanaştıkça kayalar gelmeye başlıyor. Şamandırasız klasik olta takımıyla taktırmanız çok yüksek ihtimal. Aslında hemen takılmıyor. Ne zaman ki balık yakalanıyor o zaman takılıyor. Sizde iğnede iri bir balık olduğunu bildiğiniz halde öylece kalakalıyorsunuz. Bu nedenle üzerinde çok düşünüp tek iğneli ve takılmayan kurşun kullanarak taktırmayı en aza indirmeyi başardık.

    Sol kısımda ne çıkıyor? Öncelikle Karagöz burada her zaman av veren bir balıktır. Nisanda da gelsek, Temmuz yada Kasımda da gelsek yakalayabiliyoruz. Tabi akıntının yoğun olduğu 4-6 havalar genelde kısır geçiyor o ayrı...Daha sonra Granyöz ve Lahos ardından da İsparoz, Levrek, Sargoz, İskorpit ve Mığrı. Gerçi Mığrı her yerde çıktığından bu bölgeye mal etmeye gerek yok. Çupra ve Mırmır ise maalesef yok denecek kadar az. Bu balıkları hedef yaparsanız haritada da gösterdiğim burundan avlanabilirsiniz.
    Orta kısım ise kumluk ve eriştelik alan. Oltanızı otların içine atmadığınız sürece Karagöz, İzmarit ve İsparoz alma şansınız var. sağ taraf ise kısır bölge. Şnorkelle incelediğimde sanki içinde dinamit patlamış gibi bir havası var. Kocaman bir delik ve çıplak taşlıklar. Bu nedenle sağ tarafa olta atmıyoruz. Meranın bir diğer özelliği öğlene doğru mutlaka Kefal sürülerinin uğruyor olması. Bu sırada Kıbrıs ile bol av yapabilirsiniz. Foça Kefalinin tadı gerçekten lezzetlidir. At-Çek için ise sabahın ilk saatleri denenmeli. Diğer zamanlar Levrek pek ortada görünmüyor.

    Olta takımı olarak Gezer kurşunlu 3-4 no iğneler kullanın. Misinanız sağlam olmalı. Çünkü gerçekden çok iri Levrek ve Granyözler var. Oltanızı çok uzağa atmanıza gerek yok. Yem olarak Mamun ve Boru Kurdu ve kayalıklarda bolca bulunan Salyangoz'lardan faydalanabilirsiniz. Bu yemler özellikle gündüzleri iyi iş yapar. Gündüz demişken, bu merada gündüzleri Hanos ve Gelin Balığıda çoktur. Ne olduğunu anlamadan yemlerini talan ederler. Bu nedenle akşam suyu ve gece avlanmak daha bereketlidir. Birde koyun çıkışında sağ tarafta kalan kayalık bölgeler var.

    Burasıda Granyöz, Karagöz ve Lahos bakımından zengin bir alan. Fakat Şamandıralı oltalar kullanmak gerekir. Son derece yüksek kayalık oluşumlara sahiptir ki zaten Zıpkıncılarında en çok av yaptığı meraların başında gelir. Aşağıda bu meralarda yaptığımız Balık Avı görüntülerini paylaşıyoruz. İzlerseniz detaylı bilgi sahibi olacaksınız.



    Sazlıca Merası ve Gopez Avı

    Sazlıca Tesisleri bir kamp alanıdır. Yaz ayları çok kalabalık kışın ise sakindir. Tabi içeriye giriş paralı. Bu yüzden para vermek istemezseniz ilerdeki balıkçı teknelerinin oradan bu meraya gelebilirsiniz. Biz ismini Sazlıca Burnu koyduk. Burada özellikle Eylül sonu ve Aralık başına kadar güzel avlar yapılır. Çupra, Mırmır ve Karagöz yakalanabilir. Aynı zamanda İzmarit, İsparoz ve Hanosda bol av verir. Birde bizimde ilk yakaladığımızda çok şaşırdığımız Papağan Balığı buraları mesken tutmuş. Genelde harami balıklar izin verirse yakalanabiliyor. Boylarıda bayaa iri. Tabi burası içinde gece avlarını tavsiye ediyoruz. Özellikle ay olan geceler çok iri balıklar veriyor. Buranın 150-200 metre açığı ve koyun ön kısımları zaten bizim bot ile av yaptığımız yer. Videoda da izleyeceğiniz üzere bol miktarda Gopez(Kupes), erkek Mercan ve Karagöz avlıyoruz. Ekim ayı ile birlikde Çupra, Mercan, İzmarit ve zaman zaman İstavrit de yakalayabiliyoruz.

    Sonuç olarak bu Avlak, gelmesi meşakatli ama zevkle avlanacağınız bir yer. Özellikle sakinliği, denizin çok temiz oluşu ve etrafta yakacak odunların bulunması tam kamp yapılacak bir mera olduğunu kanıtlıyor. Yalnız şunuda hatırlatalım. Burayı havanın 3/5 olduğu zamanlarda tercih edin. Daha yüksek rüzgar av kalitesini büyük oranda düşürür.

    İZMİR YENİFOÇA ASKERİYE'DE MERA RESİMLERİ

    1651 eklentisini görüntüle 1652 eklentisini görüntüle 1653 eklentisini görüntüle 1654 eklentisini görüntüle 1655 eklentisini görüntüle 1656 eklentisini görüntüle 1657 eklentisini görüntüle 1658 eklentisini görüntüle 1659 eklentisini görüntüle

    Kaynak
     
    Son düzenleme: 13 Kasım 2016
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş