1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Avlak Yerleri Edirne Enez av meraları, avlak yerleri

'ÇANAKKALE AV MERALARI' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 15 Ocak 2019 tarihinde açılan konu

  1. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Edirne, Enez

    Trakya bölgesinin bir yüzü Saros Körfezine bakan , Çavuşköy Barajı ve Meriç Irmak sularının denizle buluştuğu güzel bir ilçemizdir Enez. İstanbul'a olan yakınlığı yüzünden her geçen yıl kalabalıklaşan, temiz denizi ve doğasıyla herkesi kendine hayran bırakan bir yer. Buraya Keşan'ın içinden asfalt yolu takip ederek geliyorsunuz. Merkezden sahil ise yaklaşık 7 km. Gece kamp yapmak içinde uygun bir yer. Fakat yaz ayları bol sivrisinek olduğundan mutlaka bir sineksavar bulundurun. Bunlar böyle şehirdeki sineklere benzemez. Vampir gibi saldırırlar. Siz hiç yürüyen sivrisinek gördünüzmü? Biz gördük bir burada birde Foça ve Pamucak' da. O yüzden aman dikkat.!
    Bünyesinde iki tane liman olması buranın son yıllarda az da olsa hareketlenmesini sağlamış. Ayrıca tatlısu kaynaklarının denize dökülmesi sebebiyle de Amatör balıkçıların ilgisini çekmeyi başarmıştır.

    Enez Limanı ve sahiliyle başlayalım. Daha önce Saroz Körfezi hakkında güzel bilgiler vermiştik. Çok temiz bir denizi olması sebebiyle su altı yapısı oldukça hareketli. Araştırmalara göre 144 çeşit balık yaşamakta. Tabi Enez bir Eceabat ve ya Gelibolu avlakları kadar balık vermez ama İstanbullu balıkçı arkadaşlarımızın yoğun ilgisi sebebiyle ciddi bir Mera değeri kazanmıştır.

    Enez Limanı genellikle Zargana ve Kefal avı yapılan bir yer. Gerçektende yapısı itibari ile bu balıkların olmamasına zaten imkan yok. Limanın Yunanistan sınırına yakın bölgesinde Dalyan gölü var. Göl sularının denizle birleştiği alanlarda da At-Çek yaparak Levrek ve Turna avlamanız mümkün. Ara ara Çatalkuyruk da yakalanabiliyor. Özellikle Zıpkıncılar bu tarafta Levrek, Kefal, Turna ve Çatalkuyruk vururlar. Liman Mendireklerinden açık denize doğruda Surf Kamışlarla av yapılabilir. Yaz ayları Karagöz, Sargoz, Tekir gibi balıkları avlarken, havanın serinleştiği zamanlarda buna Lidaki ve Mırmır Balığıda eklenir. Aynı şeyler Enez kumsalı içinde geçerlidir. Kumsalda İsparoz ve Mırmır daha yoğun av verir.

    Sultaniçe ve Gülçavuş

    Sultaniçe Liman ve Sahiliyle bir önceki konuda bahsettiğimiz Enez meraları hemen hemen aynı özellikleri taşır. Bu yüzden öyle uzun uzun anlatarak kafa karıştırmaya gerek yok. Sahil içinde Gülçavuş var. Bu Çavuşköy barajının sularının denizle buluştuğu yere verilen isimdir. Kefal, Zargana ve Levrek bakımından zengin olması bu civarda yapılan avları bu balıklar üzerine yoğunlaşmasını sağlıyor. Tabi Azmak önünün sağ ve sol taraflarından yemli dip oltaları sürekli atık vaziyettedir ama gündüzleri pek verimli değildir. Fakat gece boyu iri Mırmır, Çupra, Eşek İsparoz alma şansınız var. Bunlara Hanos, Mığrı, Tekir de ilave edilebilir. Yem olarak kum altlarını eşeleyerek elde edeceğiniz kurtlar mükemmel bir yemdir. Zaten Mırmırlarında suda bulunan doğal yemleridir. Birde Saroz'da çok kullanılan Akyemde işinizi görecektir. Burda Lüfer ailesi Sarozun iç taraflarındaki kadar bol değil. Size bir bot edinmenizi ve biraz açılarak av yapmanızı öneririz. Bu sayede Mercan, Çatalkuyruk ve Sarıkanatta menünüze eklenen balıklar olacaktır. Bu bütün Enez sahili boyunca geçerlidir.

    Vakıf ve Karaincirli Sahili

    Vakıf Sultaniçe sahilinin devamı niteliğinde. Ama nispeten sanki Balık Avı için daha iyi meralara sahip gibi geliyor bize. Özellikle Karaincirli tarafı sakinliği ve doğasıyla bizde öyle bir izlenim bıraktı. Çıkan balıklar zaten hemen hemen aynı. Burda Kara incirli kayalıkları üzerinde Eşkina ve Sargoz bulmak mümkün. Ayrıca sahil kısımları bırakma avı için daha elverişli. Gündüz harami balıklar yemleri yese de gece iri Mırmır ve Çupra alma şansın var. Ayrıca çok fazla Trakonya da oltana gelecektir. Özellikle balığın az olduğu zamanlar bolca bulunur. Bunlara dikkat etmek de fayda var. At-Çek için ise Enez'de bol bulunan dere ağızları ve liman bölgeleri müsait. Burda da Tuz Gölü civarında denemeler yapabilirsin. Zargana merakınız varsa zaten bütün Enez emrinizde. Gece Avı yapacaksanız konunu başında da belirttim yaz ayları çok fazla sivrisinek olur. Mutlaka yanınıza sinek kovar almalısınız. Tecrübelerimizden yola çıkarak söyleyelim bu sinekler bol varsa yaptığın avdan hiçbir zevk almazsın. Zaten kaşınmaktan hiç bir şeye konsantre olamazsınız. Kısaca Vakıf bölgesine gelirseniz Karaincirli tarafını mutlaka denemelisiniz. Güzel avlakları ve keyif alacağınız bir av güncesi sizi bekliyor olacaktır.

    ENEZ LİMANI MERA

    e1.jpg e2.jpg e3.jpg

    ENEZ DALYAN GÖLÜ

    e4.jpg e5.jpg

    SULTANİÇE LİMANI

    e7.jpg e8.jpg

    SULTANİÇE SAHİLİ

    e9.jpg

    GÜLÇAVUŞ AVLAĞI

    e10.jpg e11.jpg e12.jpg

    KARAİNCİRLİ MERASI e13.jpg e14.jpg

    VAKIF SAHİLİ MERASI

    e15.jpg
     
  2. Ergun ŞİRİN

    Ergun ŞİRİN Uzatmalı çırak Balıkçı

    Katılım:
    31 Ocak 2016
    Mesaj:
    5,061
    Alınan Beğeniler:
    2,892
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    İZMİR
    Ellerine sağlık.
     
    İsmail ESENCAN bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş