değerli üyeler sıra geldi denizlerimizde bulunan ve özellikle kıyıdan avını yapmayı düşündüğümüz balıkların yemleri ile iğne marka no larına. genellikle kıyılarımızda avını hedeflediğimiz balıklar çipura,levrek,mırmır,karagöz,sargoz dur. lidaki, çipura iğneleri=kısa saplı mustad 496 serisi veya wmc 9335 bl serisi=2,1,1/0,2/0,3/0 mustad 505 serisi=2,1,1/0,2/0,3/0 bu iğnelere madya, yengeç,ve suyu az tuzla çektirilmiş ve 3 bölünmüş sardalya takılır. mamun yemi için ise = wmc nin 9224 bl serisi= uzun saplı siyah renkli çapraz 2,1 noları kullanılır. ayrıca belirteyim bu tip iğneye madya parçası takarak avlandığımda ummadığım ölçüde verim aldım. levrek yemlide = mustad 540 HD serisi=1/0, 2/0,3/0,4/0 iğnelere suyu çektirilmiş sardalya ve iri mamun takılarak yemli levrek avı yapılır yanlız burada şunu belirteyim hava rüzgarlı dalgalı ve soğuk olmalı 2. faktörde bu havadaki yemli bedeni dipte tutacak ağırlıkta kurşun bulunmalıdır. levrek canlı da = wmc 9143 TI serisi= 3/0,4/0,5/0 no lu iğnelere canlı ve küçük ısparoz, karagöz,kefal yavrusu ve kaya balığı sırtından veya yanağından takılarak avlanılır bunlar dip balığı olduğundan kaya altlarına kaçacağından, önlem olarak bir gözü kör edilirse dengelerini bozulursa levreğin görmesini çok kolaylaştırır. mırmır = wmc 9224 bl serisi uzun saplı siyah renkli çapraz 2,3,4,5 no lar ile özellikle karanlıkta boru kurdu ve boncuk mamun kullanılarak avlanır. karagöz ve sargoz için bu serilerin küçük ve orta boyları ile avı yapılır ayrı iğne modelleri yoktur.sevgiler,saygılar
Cevap: balıklar iğne ve yemler Mazhar Abi bilgilendirici paylaşım için ellerinize ve emeğinize sağlıkAlkış.
Cevap: balıklar iğne ve yemler çok sağol mustafa bu konular bilinmeyen konular olmamasna rağmen, zaman zaman özelliklede genç kardeşlerim bu sorular vesilesi ile yardım istemekteler. onun için pratik bir bigilendirme ile yardımcı olabilmektir amacım tekrar sağolasın sevgiler saygılar.
Cevap: balıklar iğne ve yemler Mazhar bey, Aktardığınız detaylı bilgiler için teşekkürler. Tamamı arşivimde yerini buldular.
Cevap: Balıklar iğne ve yemler Bilgilendirici paylaşım için teşekkürler . Ellerinize ve emeğinize sağlık .
Cevap: balıklar iğne ve yemler tarık abi sizin içinde yardımcı olabilmiş isem büyük mutluluk duyarım.bol nasipler saygılar sevgiler.
Cevap: Balıklar iğne ve yemler çok sağol ahmet bol nasipli avlar dileği ile sevgiler saygılar kardeşim.
Cevap: Balıklar iğne ve yemler Değerli paylaşımın için teşekkür ederim sevgili ağabeyim, emeğine sağlık.
Cevap: Balıklar iğne ve yemler ben teşekkür ederim sevgili esencan değerlendirdiğin için. saygılar sevgiler.
Cevap: Balıklar iğne ve yemler Sevgili Mazhar hocam, çok faydalı bir çalışma olmuş.Eline ve emeğine sağlık.
Cevap: Balıklar iğne ve yemler üstadım görüntülü hale getirme fikrin çok değerli çok güzel olmuş yardımın için ben teşekkür ederim.
Cevap: Balıklar iğne ve yemler bende sana teşekkür ederim aşkın değerlendirdiğin için sevgiler saygılar.
Cevap: Balıklar iğne ve yemler Değerli bilgiiler ne kadar biliyorum desekte bilmediklerimiz cıkıyor teşekkürler