1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Avlak Yerleri Aliağa av meraları, avlak yerleri

'İZMİR AV MERALARI' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 14 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

  1. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Aliağa Balık Avlak Meraları

    Aliağa İzmirin en büyük sanayi ilçelerinden biridir. İzmir merkezden Çanakkale yolu üzerinde Foça ve Çandarlı arasında konumlanmıştır. Dünyanın belkide tek gemi söküm tesisi bu bölgede yer alır. Ayrıca Petkim ve Petrol ofisi de Aliağa sınırları içersinde bulunur. Birde 2 büyük limanı vardır ki Amatör Balıkçıların vazgeçemediği alanlardır. Bunlar Nemrut Limanı ve Aliağa Limanıdır. Bünyesinde çok güzel Avlak Yerleri vardır. Mırmır, Çupra, Karagöz, Sargoz, Levrek, Kefal, Melanur, İzmarit, Mığrı, Granyöz, İsparoz gibi balık çeşitliliği bol bu alanlarda bazı bölümler yasak olsada genel anlamda kıyı balıkçılarımızı memnun edecek avlak gerçekleştirilir. Tabi Aliağa'nın Meraları sadece burası ile sınırlı değil. Daha birçok kıyıdan av yapacağınız yerler var.

    Nemrut Körfezi

    1545 eklentisini görüntüle

    Ilıca Burnu Merası

    Ilıca Burnu Nemrut Körfezi ile Aliağa merkezin arasında kalan ve karşısında Tavşan Adasını görebildiğiniz Mera bakımından zengin bir alandır. Aslına bakarsanız Ilıca burnuna giriş güvenlik açısından yasaktır. Hatta bu bölgede alınan kararlar doğrultusunda profesyonel balıkçılara 500 metre açığa kadar av izni yok...

    Aynı şekilde Zıpkıncılar bu bölgelerde avlanamıyorlar. Sadece Amatör Balıkçıklara kısmen izin veriliyor. Bu nedenle Ilıca Mevki şanslı bir günde bol miktarda av verir. Özellikle Çupra başda olmak üzere Mırmır , Karagöz , Sargoz , Granyöz gibi birçok çeşit balığı yakalama şansınız var. Bu bölgeye Nemrut tarafından değilde daha çok gemi söküm tesislerinin yanından gelmek daha avantajlı. KYME antik kentde zaten buradadır. Daha iyi anlamanız için yukarıdaki haritada bu bölgeleri işaret ile gösterdik.

    Ilıca Burnunun sahili taşlık suyun altı ise kırma taşlık ve kumluk alandır. Burundan oltanızı iri çupra hedefliyorsanız 70-80 metrelere atmalısınız. Yem Boru Kurdu , Mamun ve Madya olmalıdır. Eğer yemsız kalırsanız kumluk olan koyları eşelerseniz renkli sert kurtlar göreceksiniz. Bu avlak için mükemmel bir yemdir. Ayrıca kaya üstlerine yapışmış Madya(deniz salyangozu) bol miktarda var. Bunları Çupra Avı için kullanabilirsiniz. Aşağıdaki videoda Kamil Esen ustamızın Ilıca burnunda yakalanmış olduğu bir Çupra göreceksiniz. Bu size bu bölge hakkında bir fikir verecektir.



    Çayağzı Koyu Av Bölgesi

    Bu koy ticari bir amaç taşıyor. Halka açık bir dinlenme tesisi kurulmuş. Bizcede iyi olmuş. Fiyatlar pahalı değil ve koy her daim temiz kalıyor. Bu bölgeye gelirseniz tabi ki çeşitli olta takımlarınızıda getirmelisiniz.

    Çayağzı Nemrut körfezinde Ilıca burnu ile Petkim arasında kalan Balık Avı için son derece müsait bir koyumuz. Sahili taşlık bu nedenle olta takılma riski yüksek. Aynı zamanda yaz aylarında özellikle koyun içinde pek bereketli değil. Balık suyun hafif soğumasıyla başlıyor ve uzun bir süre av vermeye devam ediyor. Biz size koyun içinde değilde daha çok koyun sol tarafındaki kayalık alanlardan avlanmanızı öneririz. Hatta 200 metre aşağıda kalan batık tanker civarını mutlaka deneyin. İri Mırmır, Sargoz, Karagöz ve şanslıysanız Çupra almanız kaçınılmaz.

    Mera At-Çek içinde çok müsait. Çünkü Zıpkıncı.com'dan Murat K. arkadaşımız bu bölgede çok sayıda Kefal ve bir adet levrek ve yine 1 adet çupra vurmuştu. Resimlerini aşağıda paylaşıyoruz. Buda gösteriyor ki iyi bir yemleme ile bu bölgeden çok sayıda iri Kefal alabilirsiniz. Alt tarafta bölge ile ilgili resimleri ve videoyu paylaştık. Böylece Avlak yerini iyice tanımış olacaksınız.

    Çayağzı Kayalıklar

    1546 eklentisini görüntüle

    Çayağzı Kayalıklar

    1547 eklentisini görüntüle

    Batık Gemi Merası

    1548 eklentisini görüntüle

    Çayağzı Kefal Avı

    1549 eklentisini görüntüle

    Batık Gemi Merası

    1550 eklentisini görüntüle

    Myrina Sol Sahil

    1551 eklentisini görüntüle



    Gemi Söküm Tesisleri ve KYME Antik Kenti

    Dünyanın en büyük gemi söküm tesisidir. Zaten bildiğim kadarıyla 2 tane var. Bu bölgeye giriş kısmen yasak zaten yoğun bir çalışma var. Fakat yoğunluğun az olduğu zamanlarda girip av yapabiliyorsunuz.

    Kıyıdan avlanmak için tavsiye etmiyoruz. Çok küçük balıklar var ve deniz oldukça sakin. İri balık pek yanaşmıyor diyebiliriz. Fakat bir bot veya tekne varsa açıkları çok güzel balık yapar. Özellikle bu bölgenin az açığındaki dubaların etrafı eylül ayından itibaren her tür balığa açık. Çupra, Karagöz, Mırmır Eşkina Gopez Sargoz İzmarit yakalayabileceğiniz balık çeşitleri. Aynı zamanda özellikle geceleri dev gibi Mığrılar dolaşmakda. O zamanlar balıklar çil yavrusu gibi dağıldığı için bereketli geçmeyebilir.

    Olta takımınız için tavsiye verecek olursak 0,30 mm beden hedef balığa göre kısa sap geniş iğne modelleri kullanın. Yem Boru Kurdu, Canlı Mamun ve hafif salamura edilmiş Sardalya olabilir.

    KYME Antik kent büyük sanayi fabrikalarının arasında sıkışıp kalmış son derece güzel bir alan. Fakat aynı şeyi kıyı olta balıkçıları için söylemek zor. Suyun altı taşlık, kumluk alan 60 metreden sonra başlıyor. Yani çok iyi bir Surf kamışınız olacak en az 75 gr kurşunla o bölgenin ilerisine atabilirseniz Kaba Lidaki , Çupra ve Mırmır alma şansınız yüksek. Avlak kış aylarında bereketli fakat taktırma sorununu gidermeniz şart.

    GEMİ SÖKÜM VE KYME CİVARI AVLAK YERİ RESİMLERİ

    1552 eklentisini görüntüle

    1553 eklentisini görüntüle

    1554 eklentisini görüntüle

    Kaynak
     
    Son düzenleme: 13 Kasım 2016
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Çaltılıdere Avlak Yeri İncelemesi

    Çaltılıdere Avlak Yeri İncelemesi

    Açıkcası yakın bir dostumuz bu yeri bize göstermeden önce burada balık çıkacağı hakkında en ufak bir bilgimiz yoktu. Fiziki yapısı itibari ile balıkların bu koya yanaşacağını pek düşünmüyorduk. Fakat yanılmışız.Yılın her mevsimi balık çıkabiliyor yalnız yaz aylarında kıyıdan oltalar pek kımıldayamaıyor. Değişik bir doğası var. Denizi sakin koyları sessiz yani tam kafa dinlenecek bir Mera.

    1538 eklentisini görüntüle

    Çaltılıdere Burun Kısmı

    Bu burun kısmı her iki tarafı da denize baktığı için denemelerin bol olduğu bir yer. Kıyıdan av yapan arkadaşlarımız koyun içinde bir şey çıkmazsa koyun dış tarafına yönelip surf kamışlarla uzak atışlar yaparak Çupra ve Mırmır yakalamaya uğraşıyorlar. Çoğu zaman başarıyorlarda...

    Bu bölgeye gelmesi basit. Çanakkale yolunun hemen dibidir. Zaten balığa merak saran herkes buradan geçerken şöyle bir eğilip kolaçan eder. Eylül gelipde havalar serinledimi Lidaki yapmaya başlar. Suyun altı kumluk ve kırma taşlıktır. Bazı bölgeleri eriştelik alan olduğu için o bölgede istediğiniz balıkları yakalamak zor. Fakat Şamandıralı takımlarla Levrek ve Kefal avlanabilir. Ama biz size üst resimde görülen kumluk yeri öneririz. 10 Kasım 2013 tarihinde o bölgeden biz 2 kaba lidaki alırken bizimle Mehmet Ekin kardeşimiz kovayı doldurmuştu. Olta attığı bölgeyi incelediğimde hafif kırma taşlık alanlar gördük. Ya o yüzdendi yada biz kabiliyetsizdik :)

    Bu bölgede size tavsiye edeceğimiz bir başka yerde keçi ağırlarının ön kısımları. Hafif taşlıklar olsada oltanızın takılmayacağı özellikle ekim kasım ve mayıs haziran aylarında Kaba Lidaki ve Çupra çıkan çok muazzam bir Avlak Yeri. Arabanızlada gidebiliyorsunuz. Zaten arabanızla gidin yoksa çok iri çoban köpekleri var ve bulundukları alanları korumak adına bayaa saldırganlar. Diğer yönden rahat olta atabileceğiniz sakin bir yer. Zaten haritada bu bölgeyi size gösterdik. Resimlerde anlamanız açısından faydalı olacaktır.


    1539 eklentisini görüntüle
    1540 eklentisini görüntüle
    1541 eklentisini görüntüle 1542 eklentisini görüntüle 1543 eklentisini görüntüle 1544 eklentisini görüntüle



    Kaynak
     
    Son düzenleme: 13 Kasım 2016
  3. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Aliağa Sahili Balık Avı Meraları

    Aliağa Sahili Balık Avı Meraları

    Aliağa'nın merkez kısmı her gelişmiş ilçe gibi deniz boyu sahillere sahiptir. Genelliklede kıyıdan av yapan dostlarımız burada gün boyu denemeler yaparak öncelikli Çupra, Mırmır yakalamak için uğraşırlar. Denizde 2011 de yapılan arıtma tesisi sayesinde geçmiş yıllara nazaran daha temizdir. Hal böyle olunca bu bölgelerde balık tutmamak için herhangi bir sebep yok.

    1555 eklentisini görüntüle

    Aliağa Uğur Mumcu Sahil Bulvarı

    En son 2013 mayısında gittiğimiz bu bölgede Lidaki, Levrek ve Eşek İsparozu çoktu. Zaten yapılan av raporlarında geçen yıl bir önceki yıla nazaran daha fazla balık yaptığı belirtildi. irtibatta olduğumuz balıkçı dostlarımızda bunu doğruladılar. Peki bu bulvarda en çok nerelerden olta atılıyor bir bakalım.

    Genel anlamada her sahil şeridinde olduğu gibi istediğiniz yerden olta atabiliyorsunuz denize. Dikkat etmeniz gereken atacağınız bölgenin yosunluk olmaması. Yoksa yeminiz görünmez sizde boşu boşuna beklemiş olursunuz.

    Tavsiye vermemiz gerekirse Yalı mahallesindeki park alanı civarı olta atmak için müsait. O bölge test edildiği için bunu size rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Geçende bir arkadaşımız o bölgeden bir saat için bir Sargoz ve 4 kiloluk bir Çupra çekmişti. Tabi dediğimiz vakit Mayıs ayı zamanıydı ve geçit başlamıştı. Böyle zamanlarda özellikle kasım ayındaki geçitler körfezde çok iri Çipura yapar.

    Eğer tekne ile açılırsanız av kıyıya göre daha bereketlenir. Çünkü açıklar Mercan , Mezgit, Sarıkuyruk, Sinarit, Gopez ve Orkinos balıklarıyla çevrilidir. Hatta oltalara yedi çeşit balık geldiğini düşünenlerin ismini koyduğu Yediveren Avlağı kısmı Mercan balığıyla ünlüdür. Tekne veya Zodyak ile balık yakalayacaksanız bu bölgeye mutlaka gidin.

    ALİAĞA UĞUR MUMCU SAHİLİ RESİMLERİ

    1556 eklentisini görüntüle 1557 eklentisini görüntüle 1558 eklentisini görüntüle 1559 eklentisini görüntüle 1560 eklentisini görüntüle 1561 eklentisini görüntüle

    Kaynak
     
    Son düzenleme: 13 Kasım 2016
  4. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Güzelhisar ve Myrina Limanı Meraları

    Güzelhisar ve Myrina Limanı Meraları

    1562 eklentisini görüntüle

    Aliağanın en güzel bölgesidir diyebiliriz. Güzelhisar Çayı , Marina Antik Limanı ve Türkmen Şelalesi ile muazzam bir görsellik sunan bu yerimizde çok güzel balık meralarıda bulunmaktadır.

    Myrina Limanı

    Müthiş güzellikdeki tarihi yapısı ve denizle birleşmiş kayalar ile görülmeye değer bir yerdir Myrina. Sırf balık tutmak için gidilmesi yazık olur. Hatta balık çıkmasa bile üzülmezsiniz bu tarihin içinde durdukça. Bu şiir gibi başlangıçdan sonra biz gene Balık Avı konumuza dönelim. Bölgeye gelmek yağmursuz kuru havalarda arabayla olabilir ama yağışlı zamanlarda imkansız gibi birşeydir. Hafifden bozuk olan yollar yağmurla adeta kendinden geçer ve size çıkış imkanı vermez. Belli bir noktayı yürümek zorundasınız.

    Şunu söylemeliyim ki burası her Amatör Balıkçının en az bir kere olta sallaması gereken bir yerdir. Mera doğası gereği size farklı bir kaç avlanma tekniği sunar. Mesela Güzelhisar Çayının denizle birleştiği bölgede At-Çek yapabilirsiniz. Elinize bir somon ekmek alarak Kıbrıs oltası ile zorlanmadan Kefal yakalayabilirsiniz. 3 lü klasik olta takımı yapıp uzak atış Mırmır tutabilir, geze rkurşunlu tek iğneli takım ile Sargoz veya Çupra peşinde koşabilirsiniz. Seçim size kalmış. Biz size şimdi balık yakalamak için en ideal yerleri anlatalım.

    Çayın sol tarafında kalan uzun plajı görüyorsunuz. Biz bu bölgede gece av yaptık. Çayın dibinden başlayıp askeri kamp bölgesine kadar geldik ve buradan balıkları almaya başladık. Yani çaya sırtınızı verip 100 metre sola yürüyecek ve oltanızı 60-70 metrelere atacaksınız. Ekim başı Mırmır ekim sonuna doğruda Çupra başlar. Suda herhangi bir terslik yoksa kolay kolay boş dönmezsiniz. Çünkü burada yılan balığıda, minik İsparozlarda çoktur. Gece 10 dan sonra balıklar irileşmeye başlar. Suyun altı kumluk ve kırma taşlıktır. Belirli bir alanda eriştelik bölgeler bulunur. Bu bölgeleri zaten Myrina tepelerinde seçebiliyorsunuz. Surf kamışlar kullanın ve makinanız kaliteli olsun. Avlak Sahası rahattır zaten altta resimlerini paylaştık. Bu resimler sizi aydınlatacaktır.

    Diğer meramız Güzelhisar Çayının uç kısmı. Rapala ile Levrek avlanan bir bölge. Aynı zamanda iri kefalleri ile meşhur. Zaten biraz hareketsiz kaldınızmı oynamalarını görebiliyorsunuz. Çayın yol tarafındaki köprüsünden baktıkça insanın ister istemez balık tutma isteği canlanıyor.

    [YT]sWLEa7rPaXI[/YT]

    Polis plajına gelince...Lidaki ve Mırmır eylül başından itibaren eskisi kadar olmasada av veriyor bu alanda. Zaten plaj kumluk, olta takılma riski yok. 3 lü klasik takımla 75 gr kurşun yapıp avlanabilirsiniz. Ama balık bu koy tarafına her zaman girmiyor. Koyun denize bakan tarafı buradan daima daha fazla av veriyor. Buranın avantajı rüzgar almıyor olması. Eğer bir botunuz varsa koyun orta kısmına doğru gelip av yapabilirsiniz. O zaman boş dönmeme ihtimaliniz çok daha fazla olur.

    Myrina Limanının koyuna gelince. Belkide bu bölgenin en verimsiz alanı. Burada fazla vakit geçirmeyin. Çok kaya balığı mevcut. Ayrıcada oltaların yer yer takıldığı görülüyor. Fakat enderde olsa iri balıklar yapabiliyor. Bu bölgenin sağ tarafındaki kısımlarda da mükemmel avlak yerleri var. Pınarcık gibi , kostem gibi. Bunlarıda bir başka konuda anlatıyoruz.

    Myrina Antik Liman

    1563 eklentisini görüntüle 1564 eklentisini görüntüle



    Güzelhisar Çayı

    1565 eklentisini görüntüle

    Güzelhisar Yolu

    1566 eklentisini görüntüle

    Yoldan Görünüm

    1567 eklentisini görüntüle

    Myrina Antik Liman

    1568 eklentisini görüntüle

    Kaynak
     
    Son düzenleme: 13 Kasım 2016
  5. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Yeni Şakran Mevkii Balık Avı Meraları

    Yeni Şakran Mevki Balık Avı Meraları

    Yeni şakran bulunduğu mevki nedeniyle çok rüzgar alan bir bölgedir. Aliağa'ya bağlıdır fakat Aliağa merkezi geçtikten sonraki bölgede bulunur. Karşısı Çaltırıdere olan Yeni şakranda Balık Avı için son derece güzel Avlak yerleri mevcut.

    1569 eklentisini görüntüle

    Yenişakran Sahili

    Yenişakranın sahil kısmı İzmir'in ünlü plajlarının yanında sönük kalsada genede görülmesi gereken bir alandır. Tabi bu bölgeyi bir Sığacık yada bir Alaçatı gibi görmemek lazım. Ama kendine has bir havası olduğunuda inkar edemeyiz. Sol tarafında kalan koyda Şakrandır. Biz burada her ikisini de ele alıyoruz.

    Sahilde olta atmaya elverişli en iyi Avlak Yeri Afacan Motelin önündeki sahil şerididir. Bu bölgede eriştelik alan pek yoktur ve kumluk taşlık bir dip yapısına sahiptir. Oltalara genelde İsparoz, Lidaki, Mırmır ve iyi bir gününüzdeyseniz Çupra denk gelebilir. Fakat bölge sabır isteyen ve sığ bir bölgedir. Oltanızı atıkdan sonra zilleyip beklemelisiniz. Bölgenin az açıklarına ulaşırsanız vuruşlar biraz daha sıklaşır. İstavrit ve Mercanlar da gruba dahil olur çünkü, Zaten gerekli yerleri yukarıda harita ile detaylıca gösterdik.

    Balıkçı Barınağı

    Barınağın ön tarafı yaklaşık 60 metre yoğun eriştelik alanlarla kaplı bu yüzden oltalarını ya bu alanın ilerisine atacaksınız yada bir bot yardımıyla bölgede çapa atacaksınız. Gerçi burada teknelerde Levrek için Sırtı yapılıyor. Çoğu zamanda 500-600 gr levrek alınabiliyor. Bu bir fikir olarak aklınızda bulunsun. Barınağın hemen önünde Şamandıralı takım ve Kıbrıs oltası ile Kefalde yakalama şansınız var. Gerçi barınağın hemen yanında bir dereağzı göreceksiniz. Asıl Kefaller orada tutuluyor ve boylarıda bayaa iridir.

    Biraz hareketsiz kaldığınızda önünüzde hareketlenmeler olacaktır zaten. Orda ki balıkçılar Kefal avlamayı sever ve bunu ekmekle yaparlar sizde onlara katılabilirsiniz.

    Limandaki tekneler ise genelde Tavşan adası veya Yenişakran koyunun hafif açığındaki küçük adalar etrafında demirlenerek Çupra ve Mercan yakalamaya çalışırlar.

    Yeni Şakran Adalar

    Kıyı bölgelerinde özellikle yaz aylarında fazla balık çıkmayınca koy'un ilerisine doğru bot veya tekne ile ilerlemekde fayda var. Bu bölgede en azından Mercan, istavrit, karagöz ve Gopez türü derin suda bulunan balıkları yakalayabiliyorsunuz. Zaten çoğu balıkçıda tekneleriyle bu bölgede dönüp dururlar. Biraz daha büyük tekneler ise Tavşan Adası civarında avlanırlar.

    Adaların derin bölgeleri bazen vuruş vermez. O zamanda kayalıklara doğru yanaşmak gerekir. Buranın 2 handikabı var. Birincisi Hani Balığı ve Gelin Balığının bol olması, ikinciside oltaların çok takılıyor olması. Bunlara dikkat ederseniz ve yeminizi sert bir yem olan Madya tercih ederseniz, kesinlikle Karagöz, Granyöz ve Sargoz yakalama şansınız var. Zıpkıncılarında devamlı daldığı bu bölgede çıkan balıkları alttaki resim kataloğunda gösterdik. Resimler 17 Ağustos 2013 de çekildi. Bu sizin için aydınlatıcı olacaktır. Gece avı ise tabi ki gündüzden daha iri balıkları oltanıza çekecektir.

    1570 eklentisini görüntüle 1571 eklentisini görüntüle 1572 eklentisini görüntüle 1573 eklentisini görüntüle 1574 eklentisini görüntüle 1575 eklentisini görüntüle

    Kaynak
     
    Son düzenleme: 13 Kasım 2016
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş