1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Tekne Avları 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

'AV RAPORLARI' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 22 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

  1. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Selam sevgili gönül dostlarım.

    Hepinizin bildiği üzere Kamu Görevimden dolayı yılda sadece 1 Aylık bir izne tabiyim ve bu izni de hemen hemen her sene Haziran ayında kullanır ve gönül dostlarımızı ziyaret ederek geçiririm.

    Bu sene de yine aynı şekilde Haziran ayında senelik izne çıktım ve planlar dahilinde yaklaşık 2200 kilometre yol katederek dostlarımızı akraba anne-babamızı ziyaret ettik ESENCAN ailesi olarak.

    Plan dahilinde ilk önce dünyanın en güzel kenti olan İstanbul' a yolculuğumuz başladı İzmir' den. Yaklaşık 650 kilometre yolu geze geze gittik, güzel memleketimin güzel şehirlerinin güzelliğini izleye izleye keyifli bir yolculuk yaptık. Manisa ve ilçeleri, Balıkesir ve İlçeleri, Evliyalar diyarı Bursa, Yalova İzmit ve dünyanın en güzel şehri şehri İstanbul.:)

    İstanbul' da sevgili Bacanaklarım karşıladılar bizleri ve İstanbul' dan ayrılıncaya kadar sağolsunlar hiç yanlız bırakmadılar.:)

    1.jpg 2.jpg 3.jpg

    Gezimizin ikinci gününde Sitemizin değerli Yöneticisi Mustafa kardeşim ile buluştuk. Hep birlikte önce Üsküdara geçerek sitemizin değerli üstadı güzel insan Cahin ACUN ağabeyimiz ile buluştuk. Çay bahçesinde içtiğimiz o güzel çayların ardından Kız Kulesini hep birlikte izledik ve inanın büyük keyif aldık. Bizlerle buluşarak bizleri onure eden sevgili Üstadımız Cahit ACUN a yürekten teşekkür ederiz, iyiki böylesi güzel dostlara sahibiz dilerim ALLAH tan bu güzel dostluklar ölene dek sürer.:)

    Bir Galatasaray Taraftarı olarak Türk Telekom Arena Stadında Poz Vermemek olmazdı.:)

    4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg

    Meşhur Kuleli Askeri Lisesi

    9.jpg 10.jpg 11.jpg

    Cahit ACUN Üstadımız ve Mustafa SÜRÜCÜ Kardeşim ile Üsküdar' da Çay Keyfi

    12.jpg

    Adına Şiirler yazılmış, Romanlara konu olmuş Kız Kulesi

    13.jpg

    Kız Kulesini seyrederken çektiğimiz güzel bir anı fotoğrafı

    14.jpg

    Harika bir kare, Kız kulesine sırtını dönmüş 4 balıkçı

    15.jpg
     
    Son düzenleme: 23 Kasım 2016
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Üsküdar' a kadar gidilir de vapur gezisi yapmadan Eminönüne giderek ekmek arası balık yemeden, Galata köprüsündeki amatörbalıkçı dostları ziyaret edip onlarla bir resim çekinmeden, galatadan Topkapı Sarayını, Yeni Camii' nin o görkemli manzarasını görmeden geri dönmek olmazdı, bizde öyle yaptık. Mustafa kardeşim ve biz ilk Eminönü vapuruna bindik ve o güzel manzaraları izleyerek geçtik karşıya. Aslında deniz altından 100 yılın projesi ile İstanbul' a ayrı bir güzellik ve özellik katan Marmaray' dan gitmeliydik onun da tadına varmalıydık ama manzara izleyerek geçmeyi tercih ettik.:)
    Galata Kulesinin denizden muhteşem görüntüsü

    16.jpg

    Üsküdar vapuru ile Eminönü' ne seyir

    17.jpg

    Galata Köprüsünün Amatör Balıkçıları ve Yeni Camii' nin Muhteşem Görüntüsü

    18.jpg 19.jpg

    Güzel geçen vapur gezisi ve geri dönüş sonrası Mustafa kardeşim bizleri ısrarla daha güzel yerleri gezdirmek için can attı. Bizi ilk önce 7 tepenin görüldüğü meşhur Çamlıca Tepesine götürdü, oradan şehri İstanbul' un muhteşem görüntülerini izletti ve bu harika tepede yine harika kareler yakaladık.

    20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg
    Mustafa kardeşim güzelliklerin daha bitmediğini, çok daha güzel yerler ve mekanlar olduğunu söyledi ve bizi yine İstanbul' u kuşbakışı izleyeceğimiz çok güzel yerlere götürdü ve oraları da görmemizi ve oralarda da güzel kareler yakalamamıza yardımcı oldu.:)


    24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg
     
    Son düzenleme: 23 Kasım 2016
  3. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Sitemizde çok konular açıldı Terkos Gölü ile ilgili olarak. Hep merak etmişimdir, acaba terkos gölünde at-çek ile kıyıdan turna yakalanabilir mi.? Bu merakımı gidermek için Terkosa gidip olta atmak gerekliydi ve bende onu yaptım.:) Sonuç olarak kıyıdan at-çek yapmama rağmen maalesef her hangi bir vuruş ve takip alamadım ve balık yakalamak nasip olmadı. Karaburun köyüne de giderek orada da levrek ve lüfer için bir kaç deneme atışı yapmama rağmen maalesef oradan da nasibimizi alamadım, aldığım tek şey o muhteşem güzelliklerin fotoğraflarıydı.:)

    28.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg 32.jpg 33.jpg 34.jpg 35.jpg
    Geçirdiğimiz harika bir kaç günün sonunda artık Eskişehir' e gitme vakti gelmişti. Pazartesi günü Sabah Saat: 07.00 da yolculuk başladı. İlk durağımız Küçük Yalı' da bizi bekleyen sevgili Aytaç AKINCI ağabeyimin eviydi. Sabah kahvaltısına bizleri davet etmişti ve Sevgili Semra ablamın hazırladığı mis gibi bir sofrada harika bir sabah kahvaltısı yaptık ailece. Yolumuz uzun olduğundan biraz erken kalktık onların hoşgörüsüne sığınarak, sağ olsunlar onlarda anlayış gösterdiler zira Baba Ocağı ve Ana kucağında bekleyenlerimiz vardı.:)

    36.jpg 37.jpg 38.jpg 39.jpg 40.jpg 41.jpg
     
    Son düzenleme: 23 Kasım 2016
  4. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Ve yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk sonrası doğup büyüdüğüm, gurbete çıkana kadar havasını tozunu teneffüs ettiğim memleketim Şehri Eskişehir Baba Ocağı & Ana Kucağına geldik. Garip anam ve babam hasretle bizleri ve torunlarını bekliyordu, ALLAH onları başımızdan eksik etmesin, ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz der eskiler ve aynen katılıyorum.:)

    42.jpg 43.jpg 44.jpg 45.jpg
    Meşhur' dur Eskişehir Hamamyolu Caddesi. Memleketimin güzel insanları alış-verişin neredeyse tamamını burada yapar ve yine burada gezmek ayrı bir güzelliktir. Yol boyunca insanların dinlenebileceği çay bahçeleri vardır ve burada çay içmemek o tadı tatmamak haksızlık olur Hamam Yolu esnafına.

    46.jpg

    Her bir köşesine çocukların eğlenebileceği ve fotoğraf çekilbileceği güzellikler yapılmış Hamam Yoluna. Eskişehir Sivrihisar doğumlu olan Meşhur Nasreddin Hoca' nın Kazan doğurdu fıkrasının hatırlatıldığı bu güzel karede çocuklarım fotoğraflarını çektirdiler.:)

    47.jpg 48.jpg 49.jpg
    Şehri ortadan ikiye ayıran Porsuk Nehrinin Köprübaşındaki köprüde de aynı güzellikte fotoğrafları çektirdi ufaklıklar ve aile üyelerimiz, güzel anılar olarak anılara atılan bir çizik olarak bu karelerde hayata atılan çizikler hanesinde yerini aldılar.:)

    50.jpg 51.jpg 52.jpg 53.jpg
    Eskişehir' e Anamın kara oğlu gelmişte anası onu mantı yedirmeden geri gönderir mi.? Göndermez, ALLAH anacığımı başımızdan eksik etmesin her gittiğimde memleketime veya o her geldiğinde kara oğlunun yanına mutlaka Eskişehir' in meşhur kıymalı mantısını yedirmeden rahat edemez. Bende mantı yemeden rahat edemem.:lol: Aile boyu hummalı bir şekilde el yapımı mantı hazırlanırken alınan kareler, affınıza sığınarak bunu da paylaşıyorum.:)

    54.jpg 55.jpg 56.jpg 57.jpg
    Sayılı günler çabuk geçiyor ve yine bu güzellikler sona erdi tıpkı masaldaki gibi. Hikayenin sonu tatlı başladığı gibi yine tatlı bir şekilde sona erdi. 20 Haziran 2014 günü Kürkçü dükkanı misali evimize geri geldik. Muhteşem güzelliği ile başlayan ve biten tatil sonunda geriye sadece yaşadığımız güzellikler kaldı. Gün itibari ile 20 Haziran ilk oğlum ilk göz ağrım Memoli Mehmet Ali ESENCAN ın doğum günüydü ve oğluma küçükte olsa bir pasta keserek doğum gününü kutladık.:)

    58.jpg 59.jpg 60.jpg
     
    Son düzenleme: 23 Kasım 2016
  5. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Artık binlerce kilometre yol yapmış fakat bir tane balık yakalayamamış olmamızın ve memoliye bir yaş günü kutlamasını da denizde yapmak için yine aynı gün Saat:23.00 da oğlum ile düştük karareisin yollarına. Bizi TBA Team üyesi kardeşim Aşkın YANAL ve bacanağı Hüseyin HIZ balıklıovada bekliyorlardı. İlk önce Yemci Yılmaz kardeşimizin Narlıdere' deki dükkanına uğradık ve 400 Tane Sülünes ve kişi başı 1 er tane çimçim aldık. Mamun' un yasak olmasından dolayı mamun almıyoruz ve avlarımızda mamun kullanmıyoruz.!

    Balıklı Ova' daki buluşma sonrası Karareis Dere' de bulunan teknemizi dereden çıkardık eşyalarımızı yükledik ve avlak yerimize gittik. Gece avını ilk kez deneyecektik ancak ilk deneme başarızlıkla sonuçlandı. Maalesef gece oltalarımızı ziyaret eden bir tek balık dahi olmadı. Şafağın sökmesi ile birlikte yem yemeye başladı balıklar ve bizlerde arkası arkaya Mercan ve Karagözleri yakalamaya başladık. Avımızın sonunda hepimizin yiyeceği akşam yemekleri hazırdı, deniz ana bize yine cömert davrandı ve bizlerde Karareise yine teşekkür ederek ayrıldık denizin güzel maviliklerinden.

    Konu oldukça uzun bir konu oldu, umarım sıkılmamışsınızdır sevgili gönül dostları. Dostlarımızla yaşadığımız bütün güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim. Böylesi güzel dostlukları sizlerinde yaşaması dileğiyle.:)


    61.jpg 62.jpg 63.jpg 64.jpg 65.jpg 66.jpg 67.jpg 68.jpg
     
    Son düzenleme: 23 Kasım 2016
  6. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Sevgili dostum, Allah a çok şükür kazasız belasız gidip gelmişsiniz onca yolu.Allah içinize sindirsin... :) Balık olayına gelince...Kardeşim taş yerinde ağırdır diye boşuna söylememiş büyüklerimiz...:) :) :)

    Ayrıca ilk göz ağrına da sağlık ve sıhhat dolu nice yaşlar dilerim. :)
     
  7. CengizKaanBulut

    CengizKaanBulut Üye Balıkçı

    Katılım:
    9 Mayıs 2014
    Mesaj:
    85
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    İsmail bey küçük bir türkiye turu yapmışsınz,sonunuda mercanlarla güzel tamamlamışsınız,resimlerde roman tadında,,,,,nice bereketli paylaşımlar dileği ile selamlar,,,,
     
  8. AŞKIN

    AŞKIN Admin Admin

    Katılım:
    15 Ocak 2009
    Mesaj:
    2,426
    Alınan Beğeniler:
    147
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    EGE
    Web Sitesi:
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Abim tatilin harika geçmiş hiçbirşeyi pas geçmemişsin ALLAH içinize sindirsin.AlkışAlkışAlkış
     
  9. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Sevgili ağabeyim, paylaşıma göstermiş olduğun ilgi ve alaka için yürekten teşekkür ederim. Kazasız belasız 2200 kilometre yol kat ederek gönül dostlarımızı, eş dost akraba ziyaretlerimizi yaptık ve kürkçü dükkanı misali evimize döndük.:)

    Taş yerinde ağırdır sözüne tamamen katılıyorum, herkes bildiği balıkçılığı yapsın. Ne o öyle kıraça peşinde koşmak falan, hiç yakışıyormu biz mercan ve çupracılara.:lol:
     
  10. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Sevgili Cengiz ağabeyim, değerli yorumun için teşekkür ederim. Dilerim ki sizlerin avları da bereketli geçsin ve bu bereketli avları bizlerle paylaşınız.:)
     
  11. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Kardeşim, her şey çok güzeldi de iznin finalini sen ve bacanağın Hüseyin ile yapmak daha güzeldi. Ne güzel keyifli bir av daha yaptık her zaman olduğu gibi.:) Değerli yorumun için teşekkür ederim Mercanların korkulu rüyası.:)
     
  12. MUSTAFASÜRÜCÜ

    MUSTAFASÜRÜCÜ Üye Balıkçı

    Katılım:
    2 Eylül 2013
    Mesaj:
    870
    Alınan Beğeniler:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İSTANBUL
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    yine tutamadığın kıraçalara laf attın dimi :lol: abi bir tatil bu kadar güzel anlatılabilirdi. gününüze neşe kattıysam ne mutlu bana abicim:) valla mantı süper görünüyo annemin ellerine sağlık sizede afiyet bal şeker olsun:) ve final on numara olmuş hepinizin ellerine emeğine sağlık. Memoli kardeşimede sağlıklı mutlu başarı dolu yıllar dilerim.
     
  13. Kadir TOZAR

    Kadir TOZAR Üye Balıkçı

    Katılım:
    25 Kasım 2013
    Mesaj:
    524
    Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Mersin
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Bütün bir yılın yorgunluğunu atacak güzel bir tatil olmuş abim, eşin ve çocukların ile her daim böyle güzel günlerinin olmasını dilerim.
     
  14. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Sevgili kardeşim, sana tekrar teşekkür ederim. Bir güne o kadar çok güzelliği sığdırdın ki anlatamam.:)
     
  15. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Sevgili kardeşim, değerli yorumun için yürekten teşekkür ederim. İzin halen devam ediyor, güzellikleri yakalamak için uğraş içerisindeyim.:)
     
  16. Ribalka

    Ribalka Gold Üye Gold Üye Balıkçı

    Katılım:
    26 Kasım 2008
    Mesaj:
    493
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Akdeniz -Karadenizin üst tarafı
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Sevgili kardeşim öncelikle evinizden sağlık ve mutluluğun eksik olmamasını diliyorum. Ayrıca bu güzel anlatımın için eline ve emeğine sağlık İsmailim. Sevgili yeğenimede sağlıklı ve mutlu uzzuun bir ömür diliyorum.:)
     
  17. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    Güzel dileklerin için yürekten teşekkür ederim Hasan abim, bütün güzellikler seninle birlikte olsun.:)
     
  18. seyyahi

    seyyahi Üye Balıkçı

    Katılım:
    21 Ocak 2014
    Mesaj:
    153
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Marmaris
    Cevap: 2014 yaz tatili ve tatil finalinde karareis mercan avı

    İsmail abi tatil sürecini o kadar güzel anlatmış ve resimlemişsin ki, bizlerde bu sayede sizin mutluluğunuza ortak olduk.
    Abi Allah bu mutluluk dolu kareleri hayatınızdan hiç eksik etmezsin.
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş