1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Kıyı Avları 2013 Kasım - 2014 Nisan ayları arasında en verimli geçen kıyı avlarınız...

'AV RAPORLARI' forumunda Fisherman35 tarafından 15 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

  1. Fisherman35

    Fisherman35 Üye Balıkçı

    Katılım:
    11 Nisan 2014
    Mesaj:
    8
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Kuzey Ege
    Merhaba . Öncelikle konuyu açma sebebim belirttiğim aylar arasında pek verimli avlar yapamamış olmamdır. Eminim ki sizlerin de " -Yahu oysa bütün şartlar uygundu, nasıl olurda bir tane bile balık tutamadan döndüm" dediğiniz günler mutlaka olmuştur. Belirttiğim aylar arasında kıyıda balık olmadığına dair pek çok yazı okudum, söylemler duydum pek tabii. Fakat yine de inatla tüm kış boyunca Çandarlı-Mordoğan arası birçok bölgeyi, farkli hava ve deniz koşullarında taradım durdum. Sonuç olarak en verimli avımı Şubat ın son haftası , Güzelbahçe/İzmir de, güney-güneybatı 2-4 rüzgarlı, dolunay ın olduğu bir gecede; gece mırmır, ısparoz , sabah 05.00 -07.30 saatleri arasi lidaki ve patlakgöz ile neticelendirebildim. Tartsan en fazla 3kg gelir hepsi. Sizler de belirttiğim aylar arası yapmış olduğunuz verimli yada verimsiz avlarınızı: rüzgar yönü, rüzgar şiddeti, zaman, bölge, hava durumu belirterek paylaşırsanız çok memnun olurum. Bu sayede seneye bu aylarda daha bilinçli avlar yaparım en azından. Kendi bireysel tecrübelerim ile sizlerinki kıyaslayıp en makul durumu idrak edebilmeliyim. Sadece bana değil, kış boyunca kamış larını kırıp atma haddesine gelen tüm arkadaşlara faydası olacak bir konu açmışımdır umarım. Şimdiden tüm üstad ve arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve değerli tecrübelerini merakla bekliyorum. Saygılar, sevgiler...
     
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: 2013 Kasım - 2014 Nisan ayları arasında en verimli geçen kıyı avlarınız...

    Sevgili Kardeşim, Kasım-Aralık ve Ocak ayları bu sene gayet verimli geçti bizim açımızdan, avlandığımız yerler Çeşme Dalyan, Ilıca Açıkları, Ildır Körfezi, Gerence Koyu, Karareis Mercan Koy ve Karaburun Eğriliman bölgesi. Genelde Tekne'den ve Kıyıdan buralarda av yaparız biz TBA TEAM ekibi olarak, gerek bireysel gerek ekipsel anlamda bereketli avlar yaptık.

    Şubat Ayı ve Mart Ayı her zaman bereketsiz geçer, biz bu ayıda çiftliklerin patlamasından dolayı kaçan çupralarla geçirdik arada bir mercan karagöz aldık ancak tatmin edici değildi. Önceki yıllara kıyaslama yapacak olursak, Mart ayı Nisan 15 e kadar en verimsiz aydır. Nisan 15 ten sonra balık kıyılamaya başlar ve bereketli avlarda ardı ardına gelir.

    Lodos ve Kesişleme Gündoğu rüzgarları balığın verimsizliğine işarettir, bu havalarda avlar genelde kısır geçer, balığın yeme saldırdığı rüzgar, Poyraz ve Batı rüzgarlarıdır ki bu rüzgarları çok sever. En azından yaptığımız avlarda bizim bu güne kadar yaşadığımız tecrübe bu yönde. Karareis' te hafif lodos ve gün batısı güzel av yapar, rüzgar adeta balığı kıyılatır ancak denizde tekne'de bu bereket olmaz.:)

    Olta kırma meselesine gelince, amatörbalıkçı umduğunu değil bulduğunu tutar, oltasını kırmaz, balık yoksa yine de ALLAH bereket versin der bir sonraki avına kendine şans diler. Olta kıracak hale gelinmiş ise, ben ona amatörbalıkçı demem zaten.:)

    Umarım, yazdıklarım faydalı olur. Bundan sonraki avlarının bereketli geçmesini dilerim..:)
     
  3. Fisherman35

    Fisherman35 Üye Balıkçı

    Katılım:
    11 Nisan 2014
    Mesaj:
    8
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Kuzey Ege
    Cevap: 2013 Kasım - 2014 Nisan ayları arasında en verimli geçen kıyı avlarınız...

    Değerli görüş ve tecrübelerinizi paylaştığınız ç ok teşekkür ederim. Sanırım ben bahsettiğiniz o lodos, keşişleme ve gündoğusu havalara fazla denk geldim. Kanaatimce yazlari poyraz ve kuzey ruzgarlari da kisa oranla daha fazla. Bolge olarak da genellikle foca, aliaga, guzelbahce civarlarinda avlandim daha cok. Saydiginiz bolgelere kiyasla benim avlaklarim bu donemler de daha verimsiz sanirim. Kisacasi Urlayi gecmem gerek diye dusundum suan . :) Iyi ki araniza katilmisim. Sayenizde bu zevkli hobiyi gelistirebilecek faydali bilgilere rahatlikla ulasabiliyorum. Yazili bilgiden ziyaden yasanmis tecrubeleriniz i bu sekilde paylasmaniz benim icin cok daha onemli. Tekrar tesekkur ediyor, bundan sonraki avlariniz da bol bereket diliyorum. Darisi da benim basima insallah. :)
     
  4. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: 2013 Kasım - 2014 Nisan ayları arasında en verimli geçen kıyı avlarınız...

    Bilgi paylaşıldıkça çoğalır ve güzelleşir. Hepimiz birbirimizin paylaşımlarından bir şeyler katıyoruz bilgilerimize ve bilgi dağarcığımızı yükseltiyoruz, zaten forumun kuruluş amacıda bu.:)

    Bende sana bol şanslar dilerim kardeşim, her daim gönlündeki avları yapabilmen dileğiyle rasgelsin.:)
     
  5. senihcan

    senihcan Üye Balıkçı

    Katılım:
    20 Mart 2014
    Mesaj:
    83
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul,Mersin,Adana
    Cevap: 2013 Kasım - 2014 Nisan ayları arasında en verimli geçen kıyı avlarınız...

    İstanbulda Eylül ekim ve kasım ayları Moda , Suadiye , Pendik ,Kartal her yer güzel lüfer sarıkanat yaptı. Kasım 15 gibi biranda kesti . Ben zaten surf takımını 15 kasımdan sonra yaptım :D Ondan önce istanbulda spin denemeleri yaptım bir tane suadiyede sahteme balık atladı oda yarı yolda kurtuldu :D Aralık ayı gibi Mersinde spin denemelerim çok güzel sonuç verdi . Gece 1 adet palaska diğer adı kravat balığı yakaladım. Olta ile yakaladığım en uzun balıktı :) Hemen ertesi gün sabah suyunda kiloluk bir çatal kuyruk (çıplak,akya akrabası :)) aldım yine spin tekniği ile. 2 tanede dev kaçırdım :) Bir tanesi dev bir kofanaydı havada taklalarını ve oltadan kurtuluşunu izledim . Yemli denemelerimde ufak vuruşlar aldım mersinde bir tanede gümüş aldım ama gözüme ufak göründü geri saldım :) Oradaki balıkçılar az daha dövüyordu saldığım için :) Ben daha çok yeni olduğum için hava nerden esiyor dalga nasıl pek bakmıyorum çünkü haftasonunda veya tatillerimden başka zamanım yok olta atmaya :) Benim içib sportif amatör balıkçılıkta en önemli şey yemli için vuruş olması , spin için geniş bir kumsal olması. Onlar varsa balığa gerek yok :) Ben balığın gelebilme ihtimalini sevdim :D Zaten yakında benle ava gelecek adam bulamıyacam sırf vuruş var diye soğuk havada 10 12 saat beklediğim oluyor yanımda kim varsa kaçıyor balık yok ne diye bekliyosun diye :) Neyse uzun lafın kısası balık az diye yakınıyor da olsanız Egenin kıymetini bilin :) İstanbulda olta atacam diye canınız çıkıyor köprüye gitsem boşmudur , boğaza gitsem oltama taktın diye feryatçılar varmıdır. Suadiyede rahat rahat balık tutsam acaba süs havuzundan farklı bir ortam bulabilecekmiyim , yok boğazda milletin gözüne kafasına kurşun atmadan 200 gr kurşunu sallayabilecekmiyim :) Okadar fazla soru ve sıkıntı var ki extreme koşullarda balık avı deniz ekstrem ortam ekstrem teknenin pervanesi misinanı alıp götürebilir galta köprüsünde birileri gelip seni bıçaklayabilir , akıntıda bizle birlikte hareket edemedin diye oltayla kovalanabilirsin :D Ondan balık olsa da olmasada akdeniz ,ege cennettir olta avcıları için :D
     
  6. Fisherman35

    Fisherman35 Üye Balıkçı

    Katılım:
    11 Nisan 2014
    Mesaj:
    8
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Kuzey Ege
    Cevap: 2013 Kasım - 2014 Nisan ayları arasında en verimli geçen kıyı avlarınız...

    Senih Can Kardeş sizin gorusunuz de iyiymis. Yeter ki saha olsun, cikip oynayalim, malup olsamda olur diyorsunuz. :) İstanbul surf casting gercekten basli basina bir cile. Iki sene evvel sariyer de ozenip 50 liraya bir kamis almistim. Tabi o zamanlar pek bilgim yoktu, hatta ilk defa kamis kullanacaktim. 4 tane de capari takimi aldim ayni dayidan. Sonuc derseniz; ustalar devasal oltalariyla catir cutir balik cekerken , ben onlarin oltalarini karistirmakla mesguldum. Hatta duran vapurun ustune bile attim . :) En son pes edip, capariye ekmek takarak kursunsuz kefal yakaladim . :) Ben tum bunlari yaparken kuzenim izmir de yakaladigi kiloluk cupralarin fotograflarini paylasiyordu.. Iste olan ondan sonra oldu, 2 senedir dustum bu baliklarin pesine... :) Sizede degerli tecrubenizi paylastiginiz icin tesekkur eder, gonulden rastgele derim.
     
Yükleniyor...
Benzer Konular
  1. AŞKIN
    Yanıt:
    9
    Gösterim:
    4,804
  2. AŞKIN
    Yanıt:
    11
    Gösterim:
    5,979

Bu Sayfayı Paylaş