1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Video Sıra dışı bir yem..!

'VİDEOLAR' forumunda Hür MOL tarafından 17 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

  1. Hür MOL

    Hür MOL Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2009
    Mesaj:
    225
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege Bölgesi
    Bundan 1 yıl kadar önce Çağlar avın sahibi sevgili İsmail Muğla elime birkaç adet su üstü sahtesi tutuşturdu ve ‘’ Şunları bir dene bakalım.’’ Dedi. İlk elime aldığımda oldukça değişik geldi. Rapala’ nın ‘subsurface walker’ i gibi kanatlı bir kuyruk yapısı vardı. Gagaya bakılırsa belli ki WTD aksiyonuna uygundu. Kuyruk ucunda tek bir bilye barındırıyordu.

    Bir hafta kadar bir süre hiç sabah suyuna kalamadığım için bu kandırıcıyı deneme fırsatı bulamadım. Açıkcası pek aklıma da gelmemişti hani.
    Bir hafta kadar sonra bir Pazar sabahı sabah suyu yapmaya karar verdim. Sabah gün doğumuna yakın bir saatte avlaktaydım. Çok güzel bir hava vardı. Hafif hafif esen rüzgarın, suyun akış yönü, debisi ve bulanıklığı de av için çok iyi görünüyordu. Yavaş yavaş belirmeye başlayan gökyüzünün maviliği suya vurmaya başladığında binlerce aterinanın sabah suyunda kahvaltılarını arıyor olmaları görülmeye değerdi. Çok geçmeden su üzerinde müthiş bir resital başladı. Mübalağasız her 10-15 saniyede bir, sağımda solumda combaklar oluşmaya başladı. Belli ki levrekler ve ispendekler de bu sabah suyundan nasiplerini alabilmek için büyük bir gayret içindeydiler. Çünkü onlarında benim gibi zamanı kısıtlıydı. Birazdan güneş yüzünü göstermeye başladığında önce onların, sonra da benim için av sona erecekti.

    İlk olarak ‘Buble Pen 80 Silver’ ile ava başlamaya karar verdim. Heyecanım doruktaydı. Belli ki bu sabah zevkli bir av olacaktı. Buble Pen’i suya göndererek avıma başladım. WTD aksiyonu ile atıp çekiyordum. 1-2-3-5-10… Bu inanılmazdı. Bu kadar ‘oynak’ a rağmen benim yemime hiç rağbet etmiyorlardı. Bir saatlik av süremin 20 dakikasını yemiştim bile. Sahtemi değiştirmeye karar verdim. Bu kez de yine ‘Bubble Pen 80 HD 13’ ile ava devam ettim. Yok… Yine olmadı. Kesinlikle sahteye rağbet etmediler. ‘Rover 98’ i atmaya başladım. Yine rağbet yok… Zaman giderek daralıyordu. Bir denemediğim ‘Popper’ kalmıştı. Çıkardım çantamdan. 10 dakika kadar da popper attım. İnanılmaz bir şeydi. Müthiş bir hayal kırıklığı yaşıyordum. Saate baktım sadece 10-15 dakikam kalmıştı. Birazdan güneş kendini gösterdiğinde her şey bitecekti.
    Bir anda aklıma Sevgili İsmail’in denemem için verdiği o yem geldi. Acele ile çantamdan bulup çıkardım. Başka çarem yoktu. Her şeyi denemeye çalışıyordum. Ümitsizce o meçhul sahteyi suya e başladı çekmeye gönderdim. İlk şaşkınlığımı sahteyi fırlatırken yaşadım. Bubble Pen’ den daha küçük olmasına rağmen en az onun kadar erimi vardı. Onu da bırakın havada bir gidişi vardı ki inanılmazdı. Suya düşünceye kadar en küçük bir yalpalama yoktu. WTD ile çekmeye başladığım anda şaşkınlığım bir kat daha attı. Yok yok… Bu sahte WTD yapmıyor adeta suda dans ediyordu. Hiçbir WTD yeminde böyle bir aksiyon görmemiştim. Sağa ve sola hafif yan yatarak yanakları su altına çevirirken bir yandan da yemin kafası hafifçe su altı yapıp çıkıyordu. Üstelik 25-30 metre mesafedeki yemin yanaklarındaki çakışları net bir şekilde görebiliyordum. Şaşkın şaşkın neler olduğunu anlamaya çalışıyordum ki, Buuummmm..!! Yemin olduğu bölge bir anda bir karış kabardı. Makinemin kolu çakıldı kaldı, dönmüyor. Kamışım ise sanki sahteye hakkını teslim edercesine kafasını eğmiş reverans ediyordu. Dikkatlice ilk avımı kıyıya aldım. Yaklaşık 1.5 kg civarında genç bir yakışıklıydı.

    Acele etmeliydim. Zaman dolmak üzereydi. Birkaç atış daha yapmalı ve bu esrarengiz yemi biraz daha yakından tanımalıydım. Bir kez daha savurdum. Yine havada ip gibi, mükemmel süzüldü. Çekmeye başladım. Yine gelirken çakışları görebiliyordum. Henüz 3-5 kulaç sardım ki, bir ke daha Buuuuuummm..!! Şaşkınlığım tavan yapmış balığı çekiyorum. Ve düşünüyorum. Acaba bu yemi baştan kullansaydım ne olurdu diye… Hemen balığı kıyıya aldıktan sonra acele ile bir daha gönderdim suya ve yine çekmeye başladım. Şaka yaptığımı düşünüyorsanız yanılırsınız arkadaşlar; ama bir kez daha kamışım gerildi. Evet aynen öyle… Üç atış, üç balık…

    Avı sonlandırdım. 3 levrek 3,700 kg gelmişti. Levrekler bir yana şaşkınlığım had safhadaydı. Kafamda bir sürü soru uçuşuyordu. Acaba diğer yemlerle devam etseydim yine alabilecek miydim bu balıkları?
    Bir gece avımızda Şenol kardeşime (Gündüzgezen) bu yaşadıklarımdan bahsettim ve yemin aksiyonunu görmesini istedim. O gece birkaç atış yapıp yüzdürdü yemi. Bayıldı yeme…

    O zamandan bu yana, bu yemle yine böyle enteresan avlarım çok oldu. Ama yemi kime gösterdiysem hiçbir şeye benzetemedi. Başka bir deyişle görsel tatmine ulaşamadı. Hem bu yüzden, hem de fiyatının pahalı olmasından dolayı satışı da çok ağırdı.

    Bundan birkaç ay önce bir sabah Mahmut kardeşimle sabah suyundaydık. Ama bu kez şartlar hiç uygun değildi ve hiç oynak da yoktu. O yüzden gagalı yem kullanmaya devam ettik. Balık vurmuyordu. ‘Mahmut ben (?????) i kullanacağım dedim ve taktım yemi. Olur mu böyle bir şey yaaa. Henüz ikinci atışımdı ki yina aldı balığı.  Şaka gibi değil mi? Belki de abarttığımı düşünüyorsunuz. Ama abartmıyorum inanın. Çünkü bu yemin çok şaşıranları oldu daha sonraları.
    Ağustos ayının sonlarına doğruydu. Bir sabah bir müşteri girdi dükkana. İsveç’te yaşayan ve yaz tatiline gelen bir gurbetçi genç. 30 yaşlarında. Daha sonra görüşmeye devam ettik ve hala görüşüp yazışıyoruz arada. Su üstü avcısı olduğunu ama eşyalarının çokluğundan dolayı takımlarını getiremediğini söyledi. Kendisine bir at-çek takımı yaptık. Birkaç tane klasik su üstü yemi seçti. Senin önereceğin bir şey var mı dediğinde ‘evet’ dedim. Bu yemi gösterdim kendisine. Fiyatını çok pahalı buldu. Haklıydı da. 3 adet sahte almıştı aynı paraya. Ama yaşadığım bu tecrübelerimi anlattım yemle ilgili. Madem öyle diyorsun alayım abi bir tane dedi. İsveç’ e dönmeden önce, bir gün birlikte av yapma düşüncesi ile telefonlarımız not ettik.

    Ertesi günü sabah 10:00 gibi telefonum çaldı. Baktım Muammer arıyor, şu İsveçli arkadaş. ‘Günaydın abi’ dedi. ‘Kusura bakma sabah sabah rahatsız ediyorum ama , eşimde yanımda daha fazla dayanamadık arayıp seninle paylaşmak için’ dedi. Meraklandım. ‘Bugün eşimle bir sabah suyu yapalım dedik, ne yalan söyleyeyim senin tavsiye ettiğin yemle hayatımın en büyük balıklarını tuttum’ dedi. ‘ Biri 1.5 kg diğeri de 2 kg civarı’ dedi. Sanki o balıkları ben yakalamış kadar sevindim ve heyecanlandım. Bu yem bir başkaydı.

    Aradan birkaç gün geçmişti. Yine bir müşteri geldi o gün. 25 yaşlarında. Bu da İngiltere’de yaşayan bir kardeşimiz. Adı Tuncay Unutmaz. Klasik kıyı takımı istedi. Bunları hazırlarken laf lafı açtı konu at-çek avına geldi. Birkaç av videomu izlettirdim ona. Çok etkilendi ve bir de at-çek takımı oluşturduk kendisine. İlk kez at-çek avcılığı yapacağından genişçe bir bilgi verdim kendisine. Sıra sahte seçimine geldiğinde de yine bu yemden bahsettim. Kendi yaşadığım ve birkaç gün önceki İsveç’ li müşterimin yaşadığı o olayı anlatırken ne oldu dersiniz. O arkadaş İsveç’ li Muammer ve eşi girmesin mi kapıdan. Onları da tanıştırdım ve Muammer yaşadığı avını ve balıklarını, bu sıra dışı yemi anlattı. Ona da verdik bu yemden. Muammer de 2 tane daha aldı.

    Ertesi günü sabah dükkanı henüz açmıştık ki, dün at-çek avını teorik olarak anlatıp at-çek avcısı adayı yaptığımız bu arkadaşımız elinde en küçüğü 1 kg olan 3 balıkla içeri girmesin mi! Şaşkınlıktan küçük dilimi yutacaktım. Şöyle dedi; ‘ Abi, daha da ben başka hiçbir avla uğraşmıyorum. Ben bundan sonra sadece at-çek avcısıyım. Bu yemden başka var mı?’ ‘Var’ dedim. Raftaki kalan beş yemin üç tanesini aldı.
    Bir yıl boyunca fiyatından dolayı satılmayan bu yemler, bir ay gibi bir sürede tükendi. Benim çantamdaki 2 adet yem dahi kıramayacağım arkadaşlarıma gitti.
    Yaklaşık 2 aydır sürekli bu yem soruluyor ve sürekli sipariş yazıyorum. 25 gün kadar sonra yemler elimizde olacak. 4 renk seçeneğinden toplam 70 adet sipariş ettik. Yaklaşık 37 tanesi şu anda sipariş edildi. En iyisi mi tükenmeden ben de kendimi bu sipariş listesine kaydedeyim.

    Tabi şimdi bu yem ne diye çok merak ettiniz değil mi arkadaşlar. Söyleyeceğim. İlginç olan günlerce web’ de araştırdım ve bu yemin tek bir kısa videosunu bulabildim. Başka da yok .

    Çok ilginç deneyimler olduğu için sizlerle paylaşmak istedim.
    BUYRUN..! HUZURLARINIZDA MUCİZE YEM.

    Japon SMITH firmasının bir ürünü olan,

    C H I N U P E N Subsurface Walker

    Söylemeyi unuttum ilave edeyim. Bu yemin en önemli özelliklerinden biri de düz çekimlerde de kısa slalom WTD yapıyor olması. Yani aksiyon vermek de gerekmiyor. Hatta videoda göreceksiniz ki, tekne arkasından sırtı bile yapılıyor.
    Sağlıkla Kalın…

     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 8 Kasım 2016
  2. Mufi

    Mufi Tba Okuru

    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    Evet haklısın kardeşim çok güzel bir sahte.. :)

    buda güzel tam yaralı yada hasta balık hareketleri..

    [YT]1a0u7Hjtmcs&feature[/YT]
     
  3. serkantezcan

    serkantezcan Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    437
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    deniz
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!


    Tabi o dalıp çıkma hareketlerini kendi başına yapmıyor;)
    Bu tür kandırıcılarda verilecek aksiyonun önemi daha büyük;)
     
  4. Mufi

    Mufi Tba Okuru

    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    misinanın öbür tarafı da önemli tabiiki..yani suyun dışında kalan kısmı..
     
  5. izmirli hüsnü

    izmirli hüsnü Üye Balıkçı

    Katılım:
    27 Ekim 2011
    Mesaj:
    303
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    ustalar benim anlamadığım şu gerçekten bu sahteler işe yarıyor mu yoksa bazı kişi ve kuruluşların reklemı mı yapılıyor..

    adı geçen firma geçen yıl bana 2 tane sahte sattı hiç bir işe yaramayan sahteler ........ ve üstelik benim acemi olduğumu bile bile yaptı......
    ayrıca geçen hafta bizim forumun tanışı olmaktan dolayı tekrar gittim hiç bir indirim yapmadığı gibi ........... türkbalıkavı üyesiyim dediğimde ... sizde kimsiniz havasında burun kıvırdılar............ balıkçılık öncelikle centilmenlik olduğunu bilen ben hiç bir şey söylemeden çıktım............. siz bu konuyu açmasaydınız belki de hiç laf etmeyecektim....... bu sebeple adı geçen firma bu forumun sponsorlarından olabilir ama uygun davranış biçimi geliştirememiş bir dükkandır..........
     
  6. Sargoz35

    Sargoz35 Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2008
    Mesaj:
    826
    Alınan Beğeniler:
    8
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    DENİZİN KÖPÜRDÜĞÜ YER
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    Sabah sabah yapılır mı şimdi bu Hür abi :D limanda kol gibi levreklerde geziyordu az önce şahit oldum.Siteye girdim pat bu konu karşımda :eek: anlaşılan yemli kıyı avlarından sonra birde bu at-çek olayına el atacağım...Rekor kilolarda levrek çekebilen sahte yem hangisi ? Olmazsa bir ara görüşelim...
     
  7. Celalettin KARAMAN

    Celalettin KARAMAN Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    883
    Alınan Beğeniler:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!



    Hüsnü abim acaba Hür abimizin çalıştığı mağzadan mı alışveriş yaptın ??

    Hür abi tekneden de sırtı ile çekilebiliyorsa mutlaka bende denemek isterim. Hangi rengi sipariş vermemizi tavsiye edersiniz ?
     
  8. Hür MOL

    Hür MOL Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2009
    Mesaj:
    225
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege Bölgesi
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    Sevgili Hüsnü abim, Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, yazdığımız tüm bu yazıların amacı sadece amatör bir ruh ile paylaşmak. Genellikle tüm av raporlarımızda gerek kamış gerek makine, misina ve gerekse her türlü sahteden bahsediyoruz. Bunları açıklamamak paylaşımı eksik yapmaktır diye düşünüyorum. Ama paylaşınca da ister istemez reklamını yapmış gibi oluyorsak da, bu firmalardan hiç bir maddi beklenti içinde olmadım açıkcası.

    Firmam ile ilgili izlenimlerine ise çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Eğer lutfederseniz bu konu ile ilgili olarak da bizzat sizinle görüşmek isterim. Telefonum 530-6559754.
    Eğer ortada bir hata var ise de, o an ki ruh haliyle bir çalışanın yaptığı hatayı bizlere ve şirkete maletmenin de çok doğru olmadığını düşünüyorum. Telefonunuzu bekleyeceğim.
    Saygılarımla...
     
  9. Hür MOL

    Hür MOL Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2009
    Mesaj:
    225
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege Bölgesi
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    Celalettin , öncelikle silver ve blue modellerini özellikle tavsiye ediyorum. Ama bu yemin iş yapacak 4-5 rengini sipariş verdim. Hepsi çok güzeller gerçekten.
     
  10. Celalettin KARAMAN

    Celalettin KARAMAN Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    883
    Alınan Beğeniler:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    Abicim silver ve blue modellerinden bana ayırır mısın ?
    Teşekkürler
     
  11. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    Sevgili Hür hocam, çok güzel bir paylaşım olmuş.Emin ol paylaşımını,satır satır büyük bir dikkat ile keyif alarak okudum.

    Ellerine ve emeğine sağlık kardeşim..:)







    Sevgili Hüsnü abi, bu ''At-Çek stili ile avcılık'' bambaşka bir olay...:rolleyes:Bu stilden verim alabilmek için, hem bol çeşitli malzeme hem de oldukça emek harcamak lazım.

    Ancak,bunlar gerçekleştikten sonra verim alınacağı kanaatindeyim.

    Samimi olarak söylemem gerekirse, bu işe ben de gönül verdim.:)En azından ilgi ve merak duyuyorum diyebilirim.:confused:

    Bunun için, ilk önce bütçeme uygun bir spin kamış aldım.Daha sonra da buna uygun bir makina adlım.Hafif, bu iş için kullanıma uygun bir makina...;)


    Ama bunları aldım ve yanına da bir tane sahte balık ekledim diye, bende at-çek ile balık tutacağım diye bir şey olduğuna asla inanmıyorum..:rolleyes:

    Bu işden netice alabailmek için, daha bir çok su üstü ve su altına dalan sahteler almak gerektinini de biliyorum...

    Haaa, tüm bunları yaptım dileyim..:rolleyes:.Aha bu defa da devreye, bu takımları nasıl kullanacağım, meselesi gündeme girecek...

    Yani takımlar tamam...Ama sahtem iş yapmıyor...Eeee, ben acaba aldatıldım-kazıklandım mı diye bir şey yok bana göre...


    Bu iş, için çok emek vermek lazım...Çok.... Diye düşünüyorum.


    Not: Ben de bir çok arkadaş gibi, hem bahse konu firmadan, hem de başka başka firmalardan alışveriş yapıyorum.Ama sana gönül rahatlğıı ile söylüyebilrim ki, kemeraltı esnafı içinde bahse konu firma en sağlam duruşu olan firmalardan biridir.

    Bu güne kadar ben malımı sattım,ne halin varsa gör diye bir yaklaşımlarını görmedim.Doğruya doğru....


    SEVGİLİ HÜR MOL HOCAMIN BAHSETTİĞİ WTD TEKNİK BU SANIRIM....


    [YT]Ere_q2sJuRY[/YT]
     
  12. BLC

    BLC Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    13 Mart 2009
    Mesaj:
    898
    Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!


    Hür abi öncelikle emeğine sağlık teşekkürler.Abi bende istiyorum ozmaan banada ayırırmısın,tavsiye edeceğin 2 farklı renk..:)
     
  13. çimentepeli

    çimentepeli Üye Balıkçı

    Katılım:
    11 Ocak 2009
    Mesaj:
    0
    Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege Kıyıları
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    Harika bir anlatım ve paylaşım Hürmol kardeşim.Eline sağlık.
    At çek avı kaliteli bir yemle büyük zevk verir ;) yoksa kalitesiz bir yemle saatlerce atçek ,te ne kol kalır ne derman:Dseninde bu işte uzman olman deneyimlerini bizlerle paylaşman ,öneriler sunman mükemmel .Alkış
    Teşekkürler sana ve Çağlar av,a.:)
     
  14. izmirli hüsnü

    izmirli hüsnü Üye Balıkçı

    Katılım:
    27 Ekim 2011
    Mesaj:
    303
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    şimdi hür beyi aradım

    kendileri bana işe yaramayan diye bahsedilen sahteleri getirin istediğiniz sahteyi vereyim diye yaklaştı

    elimde 1 tanesi var dedim tamam dedi

    hür bey ve firmaya yaklaşımı için teşekkür ederim hafta başında ziyaret edip
    değişikliği yapacağım
     
  15. Hür MOL

    Hür MOL Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2009
    Mesaj:
    225
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege Bölgesi
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    Tamam Osman'cım 2 tane ayıracağım sana da... Kendine iyi bak.
     
  16. Ferit ERTÖZ

    Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2010
    Mesaj:
    800
    Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FOÇA-MORDOĞAN
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    Sevgili Üstadım yine muhteşem bir ürünü bizlere aktardığın için öncelikle teşekkürler :)

    Sen bu sahta başka diyorsan bende kesinlikle emin im ki bu sahte uygun kullanımlarda işe yarayacaktır.

    Hüsnü abinin yazdıklarını okudum ve inanın bende çok üzüldüm . Sevgili İsmail, Hür abi, ve Hayri kardeşlerime ne zaman gitsem uğrasam hem bir sohbet çayı içerim hemde bol bol muhabbet yaparız ve malzeme almak istiyorsam olabilecek en uygun şartlarda alırım. Bu yüzden şanssız bir ana denk gelmiş Hüsnü abim ..
     
  17. Basketci

    Basketci Tba Okuru

    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    Aksiyon gayet güzel, sahte bütün işi yapıyor size sadece balığı almak kalıyor.
     
  18. LEVREK SEVER

    LEVREK SEVER Üye Balıkçı

    Katılım:
    17 Kasım 2011
    Mesaj:
    536
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege Bölge
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    Hür abi bu yeme mutlaka bende sahip olmak isterim haberin olsun
     
  19. Hür MOL

    Hür MOL Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2009
    Mesaj:
    225
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege Bölgesi
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    Yemler gelince siteden haber veririm sizlere...
     
  20. Necati AKKOÇ

    Necati AKKOÇ Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2008
    Mesaj:
    1,024
    Alınan Beğeniler:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    EGE
    Cevap: Sıra dışı bir yem..!

    Harika bir anlatım ve paylaşım teşekkürler.
     

Bu Sayfayı Paylaş