1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Video Rüya Gibi Bir Gece...

'VİDEOLAR' forumunda Hür MOL tarafından 14 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. Hür MOL

    Hür MOL Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2009
    Mesaj:
    225
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege Bölgesi
    Rüya Gibi Bir Gece... (Video Yeniden Düzenlendi)

    13 Aralık 2010 Pazartesi akşamı,
    Genellikle bir cumartesi akşamları, bir de Pazartesi akşamları ava çıkmam. Cumartesileri çok kalabalık olduğundan , pazartesileri de tv de tek seyrettiğim dizi olan Ezel olduğundan. Saat 22 sıraları Tv başında Ezeli seyrederek çayımı yudumlarken, çayımı tazeleyen valide hanımın ( hava durumları ile çok ilgilidir) yağmur da rüzgar da durdu mırıldanması ile irkildim. Halbuki ben Windguru sitesinden 16 knotlarda güney rüzgarı görüyordum. Hemen balkona attım kendimi, havayı bir kokladım. Yağmur durmuş, hava sıfır rüzgar ve kışın puslu rengi geceye vurmuş. Bir anda ne Ezel kaldı kafamda ne de başka bir şey.
    Apar topar giyindim ve bu kez göğüs çizmemi bile giymek için oyalanmadan attım kendimi avlağa. Etrafta kimseler yok, etrafta kuş uçmaz kervan geçmez bir hava var. Su mükemmel, hava mükemmel, alçak basınç yarım ayı da kapamış her şey dört dörtlük. Süratle hazırlıklarımı tamamladıktan sonra bu kez tercihimi 2.70 Shimano kamışımdan yana kullanıyorum, üzerine de 35 lik Ryobi makinemi takıyorum. Bu kez bu avlakta hiç kullanmadığım Maxrap serisinin Gren Flake ‘ini , Okuma 26 mm lik misinamın ucuna iliştiriyorum; işte hazırım.

    Bismillah deyip Gren Flake’ i suya gönderdim. Henüz ilk atışımdı ki , misinam gerildi. 40 cm civarı bir ispendeği kıyıya almıştım bile. Heyecanım katlandı, içim kıpır. Bu ilk dolu çekiş güzel bir av gecesi olacağının müjdecisi miydi acaba? Balığımı pinterleyip suya bıraktıktan sonra ikinci kez sahtemi gönderdim suya. Aman allahım bir kez daha oltam gerildi. Heyecan bende tavan yaptı. Bu biraz daha iyice gibi. Yavaş yavaş getirdim kıyıya. 1.5 kg civarı bir yakışıklı ellerimdeydi. Onu da pintere bıraktıktan sonra, üçüncü atışımı yaptım. Atarken de düşünüyorum; ille abartacağım ya… Acaba 3 te üç olur mu ? Yok artık bu kadar da şımarmaya gerek yok düşünceleri içinde Makinemin kolunu ağır ağır sararken inanılmaz bişi oluyor. Belki inanmayacaksınız bana ama yine misinam bir kez daha gerildi. Yoksa bu Gren Flake mucizesimi. Neyse bunu düşünmenin sırası değil. Başlıyorum tadını çıkara çıkara makinemi sarmaya. Birkaç dakika sonra üçüncü yakışıklı ile tokalaşıyoruz. 2 kg civarı bir yakışıklı bu. İnanılır gibi değil üçte üç. Uzun zamandır böyle bir şey yaşamamıştım. Sürekli kafam meşgul , düşünüyorum neden? Bugünü sıradan olmaktan çıkaran faktörler neler olabilir diye kendimle istişareye giriyorum. Güzel bir tezim, sanki bu akşam beni doğruluyor gibi. Tartışmaya açık olsa da benim inandığım bir durum var. Bu akşamın böyle başlamasının bence önemli nedenlerinden biri , yalnız avlanıyor olmam. Çünkü kalabalık yakın düzen avlarda , sizin sahteniz bir takip almış durumda iken, yakınına şap diye düşen diğer bir diğer sahtenin sesi , o takibin bir anda bitmesine sebep olabiliyor. Ben buna ciddi şekilde inanıyorum.

    Dördüncü kez sahtem suda… Mükemmel bir vuruş daha alıyorum, rüya gibi , roman olabilecek gibi, yazacağım muhtemel rapor geliyor o an aklıma. Ne kadar şaşıracak arkadaşlarım diye… Belki abarttığımı düşünecekler ama yapacak bir şey yok. Bu bir gerçek ve şu anda oltamın ucunda bir yakışıklı daha dansediyor. Başlıyorum yine usulca çekmeye.
    Yok. bu kez olmadı. Kamışım bir an da hafifliyor ve balığı kaçırıyorum. Ama hiç üzülmediğim gibi dörtte dört bir ilgi keyfimi katmerliyor. Bu gece unutulmaz bir gece olmaya namzet.

    Bir kez daha sahtemi atıyorum. Heyecanım dorukta. Sanki bu akşam yakışıklılar her atışıma saldıracakmış duygusu ile dikkatle sarıyorum makinemi. Her atağı gole giden bir takımı izleyen seyircinin heyecanı var üstümde. Yok yok, bu.ya bir rüya , yada biri şu kamera şakalarından falan yapıyor bana. Acaba birileri bana şaka yapıyor da o yüzden mi kimseler yok etrafta… Hakikaten rüya gibi. Kendimi imrenerek seyrettiğimiz bol balıklı youtube videolarının kahramanı gibi hissediyorum ya da öyle bir avlakta olduğumu. Çünkü…çünkü misinam yine gerildi benim. Üstelik ne rüyadayım ne de Youtube videolarının içinden geliyorum. Suratıma vurmaya başlayan yağmur taneleriyle kendime gelip , misinamın ucundaki hatırı sayılır bir ağırlığı çekmeye devam ediyorum. Kısa bir süre sonra onunla da tanışıyoruz. Yine 1.5 kg civarı bir yakışıklıyı pinterimle buluşturuyorum. Mola vermeye karar veriyorum. Sakın bana böyle balık vuruken mola verilir mi demeyin; ilk dört balık ile kişisel limitimi doldurmak üzereyim bile. Aceleye gerek yok. Şimdi böyle güzel bir av zevki yaşadığım bir ortamda , ki bu ortamları çok nadir bulabiliyorken, eve gidilir mi?

    İlerilerden bir süliet görüyorum , yavaş yavaş avlağa doru yürüyor. Bu bizim ‘’Gündüzgezen ‘’ Şenol kardeşim. Uyku tutmadı herhalde… Ama geldiğine de çok seviniyorum. Çünkü bugün iri bir trofe beklentisi içindeyim ve üstelik kepçemi de almadım yanıma. Bazen böyle unutkanlıklar yapabiliyorum. Ne de olsa yaşlandık artık.

    Birazdan Şenol da katılıyor bana ve devam ediyoruz avımıza. Şenol kardeşim de güzel bir yakışıklı alıyor. Ben mi hiç sormayın. Bu arada 3 adet yakışıklıyı daha misafir etmişim. Ama şimdi limit aşımı kaygımı biraz da egomla beraber kafamdan atıyorum. Çünkü ne de olsa artık 2 kişiyiz. Saat 04:15 gösteriyor. İşte o beklediğim sıra dışı vuruş 6 saat sonra geliyor.
    Tasmalıyorum balığı ve bir kez daha tasmalıyorum… Evet şimdi daha güven verici gibi. Yaklaşık 3-4 metre kadar aralıklarla birkaç kez kalamamı bağırtıyor. Bekliyorum sıranın bana gelmesini. Bir elim kamışta bir elim makinemin kolunda paşamın sakinleşmesini beklerken o muhteşem tek enstrümanlık melodiyi dinliyorum. Müthiş bir keyif. Paşam yorulmaya başladı şimdi sıra bende. Başlıyoruz karşılıklı tangoya. Bir adım o bir adım ben… yaklaşık 15 metrelik bir kıyı şeridinde bir sağa bir sola dolaştırıyor beni. İşte su üstü yaptı. Paşam 20 metrelerde. Ama çok yorulmuş belli. Elinde geleni yapıyor ama nafile. Yavaş yavaş yaklaşıyor bana doğru. Eyvah kepçemiz de yok ama olsun, sorun değil. Bu balığı kepçesiz alabilmek beni daha da mutlu edecek. Şenol kardeşim kıyıda balığı kolluyor. Tek çaremiz karaya oturtacağız paşayı ve Şenol balığın arkasına geçecek. Üzerinde göğüs çizmesi de var nasılsa gerekirse çökebilir de üzerine. İşte yaklaşıyor 5 metre , 4metre , 3, 2, Ve işte kıyıda… Bu arada ben geri geri kıyıdan 6-7 metre kadar açıldım. Bu tür trofe çekimlerinde bu çok önemli. Kamış ucundan itibaren sahtenize kadar olan misina boyu kısa kalırsa , ilk kafa darbesinde avı kaçırma riski çok yüksek. Bu misina payını mutlaka kullanmalıyız.
    Şenol kardeşimin de yardımlarıyla gecenin mütjiş trofesini alıyoruz. Daha sonraki tartımızda öğreniyoruz. Bu 5.550 gr bir canavar. Aynı zamanda kendime ait paşa rekorumu yeniliyorum.
    İnanılmaz bir gece , rüya gibi. Doğal olarak bu paşa , bize avı da bitirmemiz gerektiğini söylüyor ; çünkü limit artık 2 kişi için bile doldu. Öyle yapıyoruz ve toparlanıyoruz. Tabi siz değerli forum arkadaşlarımıza karşı olan görevimizi de unutmuyoruz. Çünkü bu işin en güzel , diğer bir yanı da sizlerle olan bu paylaşım, ve sizlerin moral depolayıcı sözleri.

    Daha iyi avların sizin olması dileğiyle, Sağlıkla Kalın …

     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 8 Kasım 2016
  2. melanqoliq

    melanqoliq Üye Balıkçı

    Katılım:
    4 Kasım 2010
    Mesaj:
    122
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Fethiye Körfezi
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Abi soluksuz okudum zaten parmaklarım uyusmustu f5 e basmaktan..
    müthişsin..
    tebrik ederim..
    Ne demiştim levreklerle denize imzasını atan abim benim..
     
  3. Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Harika bir rapor :)

    Teşekkürler Hür...
     
  4. Gündüz Gezen

    Gündüz Gezen Üye Balıkçı

    Katılım:
    22 Kasım 2010
    Mesaj:
    16
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Aynı avı bir dahaki sefere Allah tekrar nasip etsin, ama trofeyi bu sefer ben çekeyim :D
    Gerçekten unutulmaz bir geceydi. Tekrar görüşmek üzere Hür abi. Tebrikler....
     
  5. kozmik

    kozmik Üye Balıkçı

    Katılım:
    30 Nisan 2009
    Mesaj:
    311
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Abi, daha iyisi diyeceğim ama, galiba yok.(Limit) Allah devamını göstersin. Anlatım ve paylaşım için teşekkürler.:)
     
  6. mustafa ayvaz

    mustafa ayvaz Üye Balıkçı

    Katılım:
    24 Şubat 2010
    Mesaj:
    0
    Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    MARMARA
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Hür abi eline emeğine sağlık.
     
  7. adnan malkoç

    adnan malkoç Üye Balıkçı

    Katılım:
    7 Ekim 2010
    Mesaj:
    29
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Dalyan-Özbek
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    HÜRMOL bey; elinize emeğinize lisanınıza sağlık
     
  8. Hasan Karataş

    Hasan Karataş Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2010
    Mesaj:
    800
    Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Marmara
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Hür abi tebrik ederim gerçekten de dediğin gibi rüya gibi bir gece olmuş.Ayrıca oluşturmuş olduğun tez yalnız avlanma konusunda bana da çok mantıklı geldi ve bu konuda benimde aklıma bir fikir geldi kalabalık olarak gitmiş olduğumuz Levrek avlarında eğer avlak yeri müsait ise birbirimizden mümkün olduğunca uzaklaşmak bu müsait değilse sahtelerimizi dönüşümlü olarak deniz ile bulaştırmak olabilir.:)

    Paylaşım için teşekkürler başarılarının devamı dileği ile sevgiler.

    Alkış Alkış Alkış
     
  9. Ayşe HARUPÇU

    Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

    Katılım:
    21 Ekim 2009
    Mesaj:
    3,229
    Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir geneli
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    AlkışAlkışAlkışAlkışHür kardeşim,MAHŞALLAH,harika trofe eline emeğine sağlık.Ayrıca,raporun avın kadar güzel.Tebrikler kardeşim.Avların trofelerin her daim olsun...
     
  10. Sargoz35

    Sargoz35 Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2008
    Mesaj:
    826
    Alınan Beğeniler:
    8
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    DENİZİN KÖPÜRDÜĞÜ YER
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Hür abim maaşallahın var hani :) sayende bir tane spin takımı yapacağım yakında bu böyle olmayacak :D Av ve anlatım fevkalade sanki seninle bir yakaladık levrekleri :) Daha iyi avların olması dileklerimle Selamlar.
     
  11. yavuzdurukan

    yavuzdurukan Üye Balıkçı

    Katılım:
    12 Aralık 2010
    Mesaj:
    99
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    AlkışAlkışAlkışAbi raporuna bana telefon açtığını ama benim uykumun ağır basarak gelmek istemediğimi, kafasız, abi sözü dinlemeyen, bir amatör olduğumu belirtmeyi ihmal etme. Raporunu okurken dudaklarımı ısırdım. Aaahh eşşek kafam:mad: zaten senin telefondan sonra 45 dakka yatakta dönüp durdum. Nasip değilmiş abi. Avın muhteşem olmuş. Az kişi olmanın avantajlarına ben de düşününce inandım. Bu tespitinde haklısın bence. Avların hep böyle bereketli olur inşallah...
    AlkışAlkışAlkış
     
  12. BLC

    BLC Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    13 Mart 2009
    Mesaj:
    898
    Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Hür Abi,tek kelimeyle muhteşem bir av,başka ne denebilirki.AlkışAlkışAlkışAlkış
    Muhteşem güzellikteki avlarının daim olması dileğiyle,sevgili abim.Rastgele...
     
  13. Ferit ERTÖZ

    Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2010
    Mesaj:
    800
    Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FOÇA-MORDOĞAN
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Muhteşem harika süper başka birşey denmez herhalde :)


    AlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkış Tebrikler Hür abi :)
     
  14. Mustafa CUMBUL

    Mustafa CUMBUL Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2010
    Mesaj:
    800
    Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    Deniz
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Abicim ellerine ve emeğine sağlık.Sabahtan gözlerimin feri açıldı:eek::eek::eek:.Abi raporunu keyifle okudum.Daha nice trofeler dileğimle...
     
  15. AŞKIN

    AŞKIN Admin Admin

    Katılım:
    15 Ocak 2009
    Mesaj:
    2,426
    Alınan Beğeniler:
    147
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    EGE
    Web Sitesi:
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    AlkışAlkışAlkış
    Harikasın Hür abi,helal olsun sana.
    Malum avlağa dört defadır gidiyorum ve boş dönüyorum.:eek:
    Hayırlısı bakalım bize ne zaman kısmet olacak bu güzel balıklar.
     
  16. ksk sedat

    ksk sedat Üye Balıkçı

    Katılım:
    6 Eylül 2009
    Mesaj:
    180
    Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir ve çvr
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Hür kardeş tek kelime ile muhteşem bir av yapmışsın söylenecek fazla bir şey yok tebrik ediyorum.
     
  17. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Sevgili kardeşim, maşallahın var...AlkışBereketli olsun...:)
     
  18. Necati AKKOÇ

    Necati AKKOÇ Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2008
    Mesaj:
    1,024
    Alınan Beğeniler:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    EGE
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Hür abi eline emeğine sağlık.
     
  19. serdar ksk

    serdar ksk Üye Balıkçı

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesaj:
    33
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Hür abi maşallah onlar ne güzel levrekler çok güzel bir av olmuş abi tebrik ederim.
     
  20. sahinbey23

    sahinbey23 Üye Balıkçı

    Katılım:
    13 Mayıs 2010
    Mesaj:
    361
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Rüya Gibi Bir Gece...

    Abi yine harikasın.
    İzmir'e gelince tanışmak isterim.
    Tebrikler. Devamını bekliyoruz.
     

Bu Sayfayı Paylaş