1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

ATATÜRK'e Saygı

'Cahit ACUN' forumunda Cahit Acun tarafından 13 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. Cahit Acun

    Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    25 Aralık 2009
    Mesaj:
    1,694
    Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    İstanbul/Saros Körfezi/Ege
    [​IMG]


    Zonguldak'ta boyacılık yapan 16 yaşındaki Ahmet Keskin'in 10 Kasım'da sirenlerin çalmasıyla ayağa kalkıp saygı duruşuna geçtiği anın fotoğrafları tüm gazetelerde yer alırken, Keskin, "Herkes beni konuşuyor. Çok duygulandım" dedi.

    Zonguldak’ta düzenlenen Atatürk’ü anma töreni sırasında ayakkabı boyarken, saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte ayağa kalkarak saygı duruşunda bulunan 16 yaşındaki Aykut Keskin’in, 1 yıl önce annesinin evi terk edip başka birisiyle evlenmesi, babasının da İstanbul’a gitmesi üzerine okulu bırakıp boyacılık yapmaya başladığı ortaya çıktı. Gazetelerde fotoğrafını görünce çok mutlu olduğunu söyleyen Keskin, “Herkes beni konuşuyor. Çok duygulandım” dedi.

    Roman bir ailenin 2 çocuğundan biri olan Aykut Keskin, dün Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda, Atatürk’ün ölümünün 72'nci yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlenirken, Valiliğin karşısındaki Liman Caddesi’nde bir müşterisinin ayakkabılarını boyuyordu. Saat 09.05’te siren sesini duyan Aykut Keskin, işini bırakıp ayağa kalkarak müşterisiyle birlikte Atatürk için saygı duruşunda bulundu.
    Gazete ve TV’lere yansıyan fotoğrafı ile Atatürk’e duyulan saygının en çarpıcı örneklerinden birini oluşturan Aykut Keskin’in annesi Bahriye’nin 1 yıl önce evi terk edip başka birisiyle evlendiği, bunun üzerine fiziksel engelli babası Satılmış Keskin’in de İstanbul’a gittiği öğrenildi.

    Ailenin parçalanması üzerine Aykut ve zihinsel engelli ağabeyi 18 yaşındaki İsmet Keskin, dedesi ve babaannesinin evinde kalmaya başladı. Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi 1’inci sınıfta eğitim görürken geçen yıl okulu da bırakmak zorunda kalan Aykut Keskin, 2 yıldır okul çıkışlarında yaptığı boyacılıkta tüm gün çalışmaya başladı. Ağabeyi ile aynı adı taşıyan Türkiye Taşkömrü Kurumu’ndan emekli dedesi İsmet Keskin’e boyacılık yaparak yardım eden Aykut Keskin, günde 10-15 lira kazandığını söyledi.

    Ayakkabı boyarken siren sesini duyunca hiç tereddüt etmeden ayağa kalkıp saygı duruşunda bulunduğunu anlatan Aykut Keskin, “Atatürk bizim için onca savaşlara gitmiş. Onun için ayağa kalktım, saygı duruşunda bulundum. O anda iyi duygular yaşadım. Keşke herkes aynısını yapsa. Ayakkabısını boyadığım müşterimle 1.5 liraya anlaşmıştım. Boyadıktan sonra o 2 lira verdi. Bugün gazetelerde fotoğrafımı görünce çok mutlu oldum. Mahallede herkes beni konuşuyor. Çok duygulandım” dedi.
    En büyük hayalinin okuluna yeniden dönüp eğitimini tamamlamak olduğunu söyleyen Aykut Keskin, daha sonra da bir işe girerek çalışmak istediğini söyledi.
    Zonguldak’ta düzenlenen Atatürk’ü anma töreninde ayakkabı boyamayı bırakıp saygı duruşunda bulunurken çekilen fotoğrafı ile kamuoyunun dikkatini çeken; anne ve babasının ayrılması üzerine okulu bırakıp boyacılığa başladığı ortaya çıkan 16 yaşındaki Aykut Keskin’e, Valilik sahip çıktı. Vali Erdal Ata, tören sırasındaki davranışı nedeniyle makamında davet edip tebrik ettiği Aykut Keskin’e, okuluna geri döneceği ve tüm masraflarını karşılayacakları müjdesini verdi.

    10 Kasım’da, Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen Atatürk’ü anma töreni sırasında, Valiliğin karşısındaki Liman Caddesi’nde ayakkabı boyayan Aykut Keskin, saatler 09.05’i gösterdiğinde çalan siren sesi ile birlikte ayağa kalkarak müşterisiyle saygı duruşunda bulundu. Atatürk’e duyulan saygının en çarpıcı örneklerinden birini oluşturan DHA’nın çektiği bu fotoğraf, aynı zamanda Aykut Keskin’in yaşadığı dramı da ortaya çıkardı. Roman bir ailenin oğlu olan Aykut Keskin’in annesi Bahriye’nin 1 yıl önce evi terk edip başka birisiyle evlendiği, bunun üzerine fiziksel engelli babası Satılmış Keskin’in de İstanbul’a gittiği öğrenildi.

    Zihinsel engelli ağabeyi 18 yaşındaki İsmet Keskin ile dedesi ve babaannesinin 2 odalı evinde kalmaya başlayan Aykut Keskin’in, Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi’ni geçen yıl 1’inci sınıfta okurken terk ederek boyacılık yapmaya başladığı ortaya çıktı. Ağabeyi ile aynı adı taşıyan Türkiye Taşkömrü Kurumu’ndan emekli dedesi İsmet Keskin’e boyacılık yaparak yardım eden Aykut Keskin’in dramının bugün gazetelerde yer alması, Zonguldak Valiliği’ni harekete geçirdi.

    Vali Erdal Ata, makamına davet ettiği Aykut Keskin’i tören sırasındaki davranışı nedeniyle tebrik etti. Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin’in de bulunduğu görüşmede Vali Ata, “O günkü yaptığın hareket gerçekten takdir edilecek bir değer. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’e tabii ki bu ülkede yaşayan herkesin saygı duyması gerekir. Ama sizin o anda işinizi bırakıp o davranışı yapmanız, o saygı duruşunda bulunmanız, Türkiye’nin bir çok yerinde takdirle karşılandı. Ben de tebrik ediyorum. Biz de sizi okutmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

    Vali Ata’nın, “Okumak istiyor musun?” diye sorduğu Aykut Keskin, “Okumak istiyorum. Ama iş olursa da çalışabilirim” derken, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi Müdürü ile görüştüğünü ve okula geri dönmesinde yasal bir engel bulunmadığını söyledi. Bunun üzerine Vali Ata, “Tamam o zaman. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla, kılığı, kıyafeti, çantası, kitabı ne tür ihtiyaçları varsa karşılayalım. Her ay periyodik olarak da bir yardım yapalım” diyerek Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’e talimat verdi.

    Vali Ata, üniversiteye de devam ettiği takdirde Valilik olarak bütün masraflarını karşılayacakları sözünü verdiği Aykut Keskin’e, “Okuyacaksın, çalışacaksın, başarılı olacaksın” dedi. Aykut Keskin de kendisine gösterilen ilgi ve alaka nedeniyle Vali Ata’ya teşekkür etti.

    AYKUT! ALNINDAN ÖPÜYORUM SENİ...
     
  2. Cevap: ATATÜRK'e saygı

    Gerçekten de takdire şayan bir hareket..Alkış


     
  3. Ayşe HARUPÇU

    Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

    Katılım:
    21 Ekim 2009
    Mesaj:
    3,229
    Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir geneli
    Cevap: ATATÜRK'e saygı

    Sevgili üstadım cahit bey,roman bile olsa böyle gençlerimiz olduğu sürece,ülkemizin sırtı yere gelmez.Gencimizi tebrik ediyorum...
     
  4. ksk sedat

    ksk sedat Üye Balıkçı

    Katılım:
    6 Eylül 2009
    Mesaj:
    180
    Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir ve çvr
    Cevap: ATATÜRK'e saygı

    Değerli üstadım bu sevgili yavrumuzu tv haberlerinde ve paylaşım sitesinde bir çok kez gördüm.
    İnanın her gördüğümde kendisine hayran olmuştum ve birde hayat hikayesi ve boyacılığın dışındaki yapmak zorunda kaldığı iş beni oldukça üzmüştü.
    Böylesine yokluk içerisinde olan bu vatan evladının her şartta Atasına ve Ülkesine olan bağlılığı taktire şayan doğrusu.
    Birçok sudan bahaneler üreterek sırf kendi çıkar ve yasa dışı işlerden kazandıkları tonlarca paranın kesilmemesi pahasına ülkemizi bölünmenin eşiğine getiren hainlere örnek olsun olmaz ama olsun inşallah.
    Bu vatan evladına sahip çıkan Zonguldak valimizede çok teşekkür ederim eminim bu kadarla kalmıyacaktır.
    Böyle vatan evlatlarına her daim sahip olmamız gerekiyor.
    Bu çok önemli haberi değerli sitemize taşıdığınız içinde size ayrıca teşekkür ederim üstadım.
    Saygılarımla.
     
  5. Ferit ERTÖZ

    Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2010
    Mesaj:
    800
    Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FOÇA-MORDOĞAN
    Cevap: ATATÜRK'e saygı

    Sevgili Cahit abi böyle gençler ve böyle yöneticilerimiz olduğu sürece inşallah bizi kimseler durduramaz :)

    Saygılar....
     
  6. Gürdeniz

    Gürdeniz Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2009
    Mesaj:
    40
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege Bölgesi
    Cevap: ATATÜRK'e saygı

    Konuyu buraya taşımanızı takdirle karşılıyorum sayın üstadım.
    Bu genç kardeşimize yardımcı olan Zonguldak valisi sayın Erdal ATA'ya şükranlarımı sunuyorum.

     
  7. mustafa ayvaz

    mustafa ayvaz Üye Balıkçı

    Katılım:
    24 Şubat 2010
    Mesaj:
    0
    Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    MARMARA
    Cevap: ATATÜRK'e saygı

    Gerçekten o saygıyı gösterenleri kutluyorum ,birde bu kadar yıl geçmesine rağmen hala o saygıyı hak etmek kolay iş değildir bu yüzdendirki ATATÜRK ilelebet minnetle anılacaktır.AlkışAlkış
     
  8. aldem

    aldem Tba Okuru

    Cevap: ATATÜRK'e saygı

    Örnek olması gerekenlere iyi örnek olacak bir davranış,sizede paylaşım için çok teşekkürler.
     
  9. atomkarinca77

    atomkarinca77 Üye Balıkçı

    Katılım:
    30 Ekim 2010
    Mesaj:
    38
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ege
    Cevap: ATATÜRK'e saygı

    öncelikle aykut kardesimizi atamıza gösterdigi saygı ve sevgisinden dolayı tebrik ediyorum.cok yasa emi insallalh okursun daha nice insanlara örnek vatana millete faydalı bir insan olursun.basta sayın valımız olmak diger yardımcı olan büyüklerimizede cok tesekküler.cahit abimizede emeginden dolayı saygılarımı sunarım.
     

Bu Sayfayı Paylaş