1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Avlak Yerleri Muğla avlak yeri balık av meraları

'MUĞLA AV MERALARI' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 2 Şubat 2019 tarihinde açılan konu

  1. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Muğla, hemen hemen her ilçesi ayrı bir konuya muhattap olacak güzellik de bir şehir. Bodrum, Marmaris, Ortaca, Datça, Fethiye ilk akla gelenler.
    Bizim açık söylemek gerekirse Bodrumdan başka yeteri kadar bilgimiz olan herhangi bir yer yok. Oysa ki çok fazla sayıda merası olduğunu biliyoruz. Gelecek zamanda Muğla hakkında detaylı bilgiler edindikçe sizlerle de paylaşacağız. Mesela en çok merak edip de gitmediğimiz bir Akyaka var. Birçok Zıpkıncının gece çete halinde dalıp 100 kilodan fazla balığı gafil avlayıp vurarak sattığı söyleniyor. Ayrıca tüm koyun Amatör Balıkçılığa yasaklandığını da biliyoruz. Bu nedenle oralara gidip çekim yapmak en büyük dileğim.

    Başta da dediğimiz gibi Muğla'da sadece Bodrum beldemizde avlandık. Burada gerçekten özellikle bot veya tekne ile açılınca çok güzel balıklar alınıyor. Güllük, Gümüşlük, Turgutreis iyi bir mera bulursanız kıyıdan da çok güzel balık alabileceğiniz yerler. Gerçi mera işini biz sizin için hallettik. Aşağıda nerede balık alabileceğinizi detaylı anlattık. Ayrıca Bodrum'da ne tür olta kullanmanız gerekir ve hangi yemler daha güzel iş yapar hepsini bulabileceksiniz.

    Turgutreis Balık Avı Avlak Yerleri

    Muğlanın güzelim Bodrum ilçesine bağlı diğerlerine nazaran daha bir sessiz sakin olmasıyla bilinen şirin bir beldedir Turgutreis. Bünyesinde bir çok Avlak Yeri barındırır ve özellikle geçit zamanları bazı alanlarda çok iyi avlar verir. Gelin bu yerleri bir inceleyelim.

    Ege bölgesinde ikamet ediyorsanız Bodruma mutlaka en az bir kez gitmelisiniz. Eğer ki Amatör Olta balıkçısıysanız bunu birden fazla yapmanız lazım gelir. Çünkü Bodrum Ege'nin bir çok mera sahasına ev sahipliği yapmakta. Bunların başında Gümüşlük, Yalıkavak, Akyarlar ve Turgutreis gelir. Bodruma sürekli gitmiş olmamız nedeniyle size ayrıntılı olarak bilgi verebileceğimizi düşünüyoruz. Evvelden bu siteyi kuracağımızı asla aklımıza getirmediğimiz için her ne kadar çekim yapmadığıma lanet etsek de gene de o bölgede avlanan arkadaşlarımız bize sürekli av raporlarını vermekte. Bizde zaten 2015 yılı başında bu bölgeyi baştan aşağı dolaşıp sizin için bir Avlak Yeri haritası çıkaracağız. Şimdi öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu bölgelerde kıyı avcılığından ziyade daha çok tekne turları yada bot yardımıyla yapılan avlar ön planda. Çünkü koyların açıkları genelde küçük adalarla kaplı olduğundan kıyılara nazaran daha iyi avlar vermek de. Fakat yine de kıyılar, Amatör balıkçıları tatmin edecek avların yapıldığı alanlara sahip.

    Turgutreis Limanı (Marina)

    Bu avlakların başında Turgutreis Limanı gelir. Bu bölgeye öyle güzel bir liman yapıldı ki gerçekdende diğer beldeleri kıskandıracak türde. Hal böyle olunca balıkçılarda bu bölgeye akın etmeye başladılar ama sonra bir kararla balık avlanması liman içinde yasaklandı. Tabi avlananlar var ama girişte oltalarını saklamak zorundalar. Birde göz önünde bulunmamaları lazım. Görevliler hemen gelip sizi dışarı çıkarıyorlar. Ama tabi yan bölgelerden av serbest. Mendirek den de olta atabiliyorsunuz. Birçok limanda bilirsiniz Kefal ve Levrek avlanılır. Fakat burası Çupra ve Mırmır yönünden de bayağı tatmin edici. Bir çok kez özellikle Mayıs ayları burada Çupra avlandığına şahit olduk. Ağustos sonuna doğruda Mırmır yakalamaya başlarsınız. Mera At-çek yapanlar içinde müsait. Özellikle liman suyunun koyu kaldığı yer olan tekne giriş kısmı Levrek yapıyor. Aynı alandan Kıbrıs ile Kefalde yakalayabiliyorsunuz. Ama burda iri kefaller dip kısımda bulunuyor yani su üstü av yaparsanız birşey alamazsınız. Dip Kıbrısı kullanın. Levrek içinde Sardalyaya kıbrısı dolayıp atarsanız yakalama şansınız artar.


    Kadı Kalesi ve Çatalada

    Kadıkalesi mevkiinde olta balıkçılarının en çok tercih ettiği yer iskele tarafıdır. Bu bölgede bol miktarda Kefal, Sarpa ve Gopez bulunur. Bırakma takımlarla avlanırsanız Çupra, Mırmır ve Karagöz alma şansınız var. Bu balıkların olduğu yerlerde haliyle Levrek ve Baracuda da olacağından At-Çek ile avlanmayada son derece müsaittir. Özellikle sabah suyu diğer vakitlere nazaran daha iyi av verir. Zaten buraya gittiğinizde mutlaka bu tür av stillerini deneyen balıkçıları göreceksinizdir. Birde botunuz varsa karşısında bulunan Mandal Adanın önlerini mutlaka deneyin. Haritada yerini sizin için işaretledik. Gelelim Çatalada konusuna. Biz 2012 yılında buraya zodyak ile avlanmaya gittik. Adanın arka kısmında kendimize bir Kerteriz belirledik. Çünkü dip taraf bazı yerlerde eriştelik alan olduğundan sadece Gopez(gupes) ve fırtına Hanos alıp geri dönersiniz. Bizim belirlediğimiz alan adanın arka kısmında sağ tarafta kalan haritada işaretlediğimiz bölüm. Dip kısmın kırma taşlık alan olduğunu düşünüyoruz çünkü alınan balıklar Mercan, Karagöz, Kaba Lidaki ve yılan balığı. İstemediğin kadarda Gopez yakalarsın. Ben genelde özellikle yaz aylarında Gopez avını çok severim. Çünkü nispeten denizde balık az olur ve bu sayede asıl işimiz olan stres atma kısmını bu balıklar güzelce giderir. Balık avına sizinde bu pencereden bakmanız Amatör balıkçılığın ilk kuralıdır. Çataladaya yaklaştıkça kayalık kısımlar başlar ve bu kısımlar çoğu kez olta kopmalarına sebep olur. Ama vuruş alınmayan öğle saatlerinde sıkıntınızı gidermek için birebirdir. Çünkü oltanız hiç boş kalmaz. Durmadan Hanos vb kaya balıkları yanında sürpriz şekilde iri Karagözler gelebilir.

    Daha başka meralar varmı derseniz fener taraflarını deneyebilirsiniz. Bu bölgedende geçit zamanları iyi avlar yapılabiliyor. Tabi birde Turgutreisin eşşiz güzellikdeki koyları var. Fakat buralar saydığımız yerlere nazaran bereketsizdir. Fakat balık yakalamasanız bile oranın havasını solumak bile yeterli olacaktır. Buraya gidipde verimsiz olduğunu düşünürseniz bu bölgeyi bayağı bir geçip Akyarlar Beldesine gidin. Orası Mera bakımından buradan biraz daha cazipdir.

    Bodrum Türkbükü (Göktürkbükü)

    Bir zamanlar Bordum'un sessiz sedasız bir köyüyken yapılan yollar sayesinde ünlülerin ve jet sosyetenin ilgi odağı olmuş güzel bir yerimizdir. Genelde tatil için giden Amatör Balıkçılarımızın attığı oltalara yakalanan balıkları sayesinde keşfettiğimiz bir Avlak Yeri bölgesi. Denizi yüzmek için pek hoş olmasa da balık yakalamak için ideal bir yapıya sahip. Burayı bizde Zıpkıncı dostlarımız sayesinde gördük ve inceledik. Açıkları bol ahtapot yapmasıyla ünlü. Kıyıları da özellikle sonbaharda iyi av veriyor. Tabi gitmediğimiz için net bilgidir diyemeyiz.

    turgutreis_gokturkbuku_avlak_yeri_haritasi.jpg

    BODRUM TURGUTREİS AVLAK YERİ RESİMLERİ

    TURGUTREİS ÇATAL ADA

    t1.jpg
    t2.jpg
    t3.jpg

    TURGUTREİS MARİNA

    t4.jpg
    t5.jpg
    t6.jpg

     
    yusufselcuk bunu beğendi.
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Akyarlar Balık Avı Meraları

    Bodrumun Turgutreisi geçtikden sonra gelen enfes güzellikde bir beldemizdir Akyarlar. Kıyı avı Avlak Yeriolarak da şüphesiz bu civarın en iddialı bölgesidir. Özellikle Akçabük koyu ve az açıkları ile Karaincir koyu Çupra ve Mırmır avı için ideal meralara sahiptir. Akyarlar limanı da bol miktarda Kefal ve Sarpa verir. Gece dalgakıran üstünde Kalamar da avlayabilirsin. Fakat erken gidip yer kapman önemli. Çünkü iğne atsan yere düşmez bir kalabalık vardır. Tabi bazı alanlar işgüzar adamlar tarafından yer yer kısıtlanıyor. Göktürkbükü gibi buralarda da otel yalakaları buralar bizin yerimizdir diyerek sizi içeri almıyorlar. Sadece otellerinde kalırsanız girebiliyorsunuz. Bu bölgelerde de aynı uygulamalar yapılsada genelde balık avlayanlar tatilciler olduğu için fazla ses çıkarılmıyor.

    Hemen hemen bütün Amatör balıkçılar Bodruma gelirken yanlarına oltalarını alarak gelirler. Bazıları Zıpkın Avı bazıları ise yemli-yemsiz avlar yaparak hem tatil hemde av içgüdüsü denen duyguyu bastırırlar. Akyarlar Beldesi de o mekanlardan biridir. Size bu bölgede bildiğimiz üç merayı tanıtacağız.

    Akçabük Koyu

    Burası Akyarlar beldesine bağlı Devremülk sistemli kurulmuş ufak çaplı bir tatil köyüdür. Yani kısaca 2-3 katlı evlerin belli bir süre kiralandığı ama çok kaliteli olmayan bir yer. Bunu söylememin nedeni burada kalmak niyetiyle sitede ev kiralamak isteyenleri uyarmak amaçlı. Fiyatları nispeten ucuz olsada kendinizi tatilden çok üniversite odalarında gibi hissediyorsunuz. Bu da çok sinir bozucu. Böcekli odalar, Bakımsız bir sahil ve güleryüzden yoksun personeli var. Fakat Balık Avı için son derece müsait olduğunu söyleyebilirim. Akçabük Koyu diyorum ama av yapacağınız yer koyun iç kısmı değil. Daha çok sağ tarafta kalan kırma taşlık alanlar. Bu bölgede gece ve sabah suyu Çupra ve Sargoz alma şansı diğer zamanlara nazaran daha yüksek. Koyun içi sizi tatmin etmez. Sadece sürüler halinde kefaller ve sarpalar görebiliyorsunuz. Ama haritada gösterdiğim kısım uzak atış için ideal. Fakat bazen olta takılmalarıda yaşanabiliyor. Bu nedenle geri çekerken hızlı olmalısınız yada herhangi bir bot ile az açılıp 10-12 metrelerde avlanabilirsiniz. Bu avınızın daha güzel geçmesini sağlayacaktır. Bu bölgeler fazla derin olmayan alanlar olduğundan Zıpkıncılarında av yaptığı avlaklardır. Mesela kıyıdan 500 metre açılırsanız 14-20 metrelik derinliklerde olta atıyorsunuz demektir. Eriştelik alanları es geçerseniz kırma taşlık alanların olduğu yerler Çupra-Karagöz-Sargoz gibi dip balıklarını rahatça avlayabileceğiniz meralardır.


    Karaincir ve Köpek Ada

    Akyarlar'dan sonra gelen güzel şirin bir beldemiz. Havanın fırtınalı olmadığı fakat hafif çalkantılı olduğu zamanlarda bereketli avlar yapılabilen bir mera. Özellikle Sargoz buranın Hanosla beraber en çok çıkan balığıdır ki bilirsiniz Sargoz, oltaya kolay kolay gelen bir balık değildir. Mesela İzmirde bu balığı kaya diplerindeki dalga beyazlarının arasından tek iğneli kurşunsuz takımlarla alırız. Fakat burada böyle değil. Hatta Didimde de klasik çift köstekli takımla çok Sargoz almıştık. Demekki Didimden Marmarise kadar ki meralar bu balığı bize zahmetsiz sunabiliyor. Burada çıkan diğer bir balıkda Çupra daha doğrusu Kaba Lidaki. Arada ufak lidakilerde çok gelir ama özellikle gece avları beraberinde iri Çupraları getirir. Tabi bunun için zamanda önemli. Mesela burada su sıcaklığına bakarak Çupranın gelip gelmediğini anlarsınız. Eylül ve ekim aylarında sular hafifden soğumaya başladığı vakitler Çupra 10-12 metre kadar kıyılanır. Ocak ayıyla beraber 30-40 metre derinlere çekilmeye başlarlar. Yani kısaca bu bölgede genel Ege kıyı takvimi geçerlidir. Mayıs-Haziran ve Ekim-Kasım ayları Çupranın kıyıda en çok av verdiği zamanlardır.

    Haritada da dikkatinizi çekmiştir. Karaincir koyunun solunda dağın burun kısmı önünde küçük bir adacık var. Buranın sağ ve sol yanları işte Sargozun bol olduğu yerdir. Fakat hem taktırma sorunu vardır hemde gündüz hanoslar anında yemleri bitirirler. Size tavsiyemiz burada oyalanmayın. Buraya gelmeden geri tarafta kalan harabe bir ev var. Oltanızı oradan atın. Bu alan koydaki iskele dışında 2. av yapabileceğiniz bölge. Geçit zamanı burdan Sargoz ile beraber Çupra almanızda olası. At-Çek ile Levrek almak isteyenler için koyun içindeki iskele denenebilir. Şahit olmasakda kiloluk Trofelerin bulunduğu söyleniyor.

    Aspat Sahili ve Azmak

    Bu bölge sualtı kırma taşlık ve yer yer eriştelik olan ve Balık avına çok uygun bir avlak diyebiliriz. Koy kısmından oltaları belli bir mesafe yürüyerek atmak gerekir. Çünkü ilk 30-35 metrelik alan sığ ve taşlıktır. Bunun yerine sol tarafta bulunan dağ yamacında avlanmak daha mantıklı. Zaten bölgeyi size haritada işaretledim. Aynı zamanda Zıpkıncılarda genelde buradan dalarak açılırlar ve at-çek içinde müsait bir alandır. Gelen balıklar daha öncebelirttiğimiz meralardakinden farklı değil. Yaz sıcakları dışında yılın her zamanı av yapma imkanına sahipsiniz. Yalnız meraya gelirken yedek takımlarda getirmekde fayda var.

    Gördüğünüz gibi Bodrumun Akyarlar Beldesi, kıyı avcılığında diğer beldelerden daha fazla ön plana çıkar. Mesela Gümüşlük, Yalıkavak ve Turgutreis daha çok derin bereketlidir. Tabi burası içinde aynı şeyleri söylemek mümkün ama sualtı oluşumları bakımından Akyarlar diğer yerlerden daha ağır basar. En azından bizim fikrimiz bu yönde.

    BODRUM AKYARLAR AVLAK YERİ RESİMLERİ

    AKÇABÜK SAHİLİ

    a1.jpg
    a2.jpg
    a3.jpg

    ASPAT MERALARI

    a4.jpg
    a5.jpg
    a6.jpg

    KARAİNCİR AV MERALARI

    a7.jpg
    a8.jpg

    a9.jpg


     
    yusufselcuk bunu beğendi.
  3. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Bodrum Gümüşlük Balık Avı Meraları

    Gümüşlük Koyu

    Koy görsellik açısından çok güzel bir koy fakat balık avı için çok fazla eriştelik alan var. Balık yer yer iri olarak yakalanabiliyor fakat Şamandıralı olta takımları ile. Biliyorsunuz sitemizde yemin otların üzerinde durması için yapılan Şamandıralı düzeneği video ile anlatmıştık. İşte bu koy tam da o düzeneğin kullanılması gereken bir alan.

    Eğer bu şekilde av yaparsanız bu bölgede bol bulunan Melanur, Sarpa, Levrek ve Kefal avlamanız çok kolay. Aynı zamanda Karagözler de otluk yerlerin üst kısımlarında volta attıklarından oltanıza takılacaklardır.

    Su altını inceleme fırsatı bulursanız koyun kenarındaki yamaç üzerinde kırma taşlık ve hafif eriştelik alanlar var (haritada size kırmızı ile gösterdiğim bölge) bu bölgeden avlanırsanız gündüz küçük balıklar (Mırmır, İsparoz, Hanos, Gelin, balığı gibi) rahat vermeyecektir. Fakat illa atacam derseniz büyük iğne kullanın ve ucuna yem olarak Madya takın. Çünkü bu küçük balıkların arasında büyük Levrek ve Akyalar gezer. Bu nedenle misina seçimizde 0,35 mm den az olmamalı. Yoksa biliyorsunuz Levrekde Akyada kolay kolay yakalanmaz yakalansada kıyıya almak bin derttir. Ama bu koyda bu balıkları yakalama şansınız her zaman var. Ayrıca başdada dediğimiz gibi koyda bol olan balık varsa oda Kefal ve Sarpadır, daha sonra Melanur, Karagöz, Levrek ve Akya gelir. Biraz açıklara doğru giderseniz Gopez tutmaya başlarsınız ki bu bölgede Gopez(Kupez) devamlı av veren bir balıktır. Gece avına gelince; koyda gece Balık Avı daha bereketli diyebiliriz. Özellikle koyun sağ ve sol kayalıklarının üstünden oltanızı atarsanız Çupra, Sargoz, Mırmır ve Karagöz avlama şansınız yüksek. Takım tavsiyesi olarak 2-3 no çapraz çelik iğne ve 0,35 mm misina kullanın. Av yapacağınız suyun derinliği 8 metre civarı olduğundan 50 gr kurşun işinizi görecektir. Hedefiniz sadece Çupra ise Gezer Kurşun ve Hırsızlı takım yapmanız faydalıdır. At-Çek yaparak Levrek yakalamak isterseniz sahte seçiminiz gümüş renkli tonlar üzerine olsun. Burada yapılan avlarda bu renk tonlarındaki sahteler her zaman başarılı olmuştur. Mesela At-Çek ustası Fatih Akın bu bölgeden 2 kiloluk Levrekler aldı. Yani denenmiş bir avlakdan bahsediyoruz.

    Tavşan Adası

    Bu ada Gümüşlüğün güzelim koylarını birbirinden ayıran ve oraya ulaşmak için sadece paçalarınızı sıyırdığımız ve yıkık taşlar üzerinde yürüyerek ulaştığımız bir yer. İçinde tavşanlar olduğu için bu ismi almış ve baktıkçada tek tük görebiliyorsunuz zaten. Tavşan adasının her tarafında olta atılacak yerler var fakat biz size sırt kısmında kalan alandan atmanızı öneririz. Çünkü yan taraflarında kayaların denize yayılımı çok fazla ve oltanızı kıyıya çekerken büyük ihtimalle taktırıyorsunuz. Arka alan hem daha derin her daha ıssız diyebiliriz. Olta takımı az önce koy için verdiğimiz takımla aynıdır. Eğer bir bot bulupda adanın 50-60 metre ilerisine giderseniz 3 lü klasik olta takımlarını deneyebilirsiniz. Çünkü hem Gopez ve Melanur yakalarsınız. Hemde olta taktırma derdiniz olmaz.



    GÜMÜŞLÜK VE TAVŞAN ADASI MERA RESİMLERİ

    g1.jpg
    g2.jpg
    g3.jpg
    g4.jpg
    g5.jpg
    g6.jpg
    Kocadağ Yarımadası

    Gümüşlükde kıyıdan balık yakalama potensiyeli belkide en yüksek yer Kocadağ diye anılan ve Gümüşlük koyunun sağ tarafında kalan kurak alandır. Tam bizim gibi keyfine düşkün amatötlerin yeridir. 2-3 adet Surf kamışlarımızı uzaklara atarak yanyana dizer zilleri takar çay içerek kısmetimizi bekleriz. Biraz rüzgar alan bir mevkiidir ama olsun balık tutmak için çekilen her çile kutsaldır.

    Bu bölge kayalıkların arasında bulunan koylarıyla tam bir Balık avı bölgesidir. Su altı taşlık kayalık ve yer yer kumluk olduğundan bünyesinde iri balıklar barındırır. Bunların başında Çupra, Akya Granyöz(Sarıağız) Melanur, Karagöz ve Sargoz gelir. Fakat dediğimiz gibi kayalık bölge sıkıntılıdır. Bunun aşmanın 2 yolu varsa oltanızı çok uzağa atıp çekerken seri olacaksınız(makinenizin kaliteli olması lazım) ya da değişik tip olta takımı kullanacaksınız. Mesela kayalara takılmayan kurşun tipi kullanıp tek iğneli avlanabilirsin. Bir diğer seçenek Şamandıralı sistemdir. Ayaktaşı kullanarak iğnelerinizi kayalık alana değdirmeden av yapmanızı sağlayan takımdır.

     
    yusufselcuk bunu beğendi.
  4. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Güllük Kıyı Avı Meraları

    Güllük Körfezi

    Güllük denince akla gelen ilk şey artık Balık Avı olmaya başladı. Çünkü forumlarda olsun Facebookda olsun ege bölgesinde Çupra dendimi verilen tavsiyeler Güllük ve Güvercinlik civarları olur. Bununda nedeni balık çiftliklerinin etrafına yanaşan tur teknelerinin müşterilerine bol bol Çupra tutturmasıdır. Gerçektende giden herkes boy boy Çupra ve Lidaki resimlerini paylaşır durur. Ben Güllük beldesine 2013 mayıs ayında kıyı avı yapmak için gittim. Gerçi bu ay Çupranın egede yeni yeni başladığı zamandır ve haziran sonuna kadar av verir. Bende Çupra olmasada yeteri kadar Kaba Lidaki, Karagöz almıştım. Şimsi size Güllük Beldesine giderseniz kıyıdan nerelerden balık alabileceğinizi anlatayım.

    Haritada da takip ettiğiniz üzere körfezi, Güllük ve Kıyıkışlacık birlikde kullanıyorlar. Fakat Güllükde bir ayrım var. İki yan tarafında Tuzla ve Güllük dalyanı bulunuyor. Bu oluşumlar tabi ki balık populasyonunda da artış yapan bir faktör. İrili ufaklı milyonlarca Kefal var bu sularda. Haliyle Levrek de buna paralel yeteri kadar mevcut. Aynı zamanda dalgıçların bu bölgede çektikleri sualtı görüntülerini incelediğimde de Çupra balığının burada yemlenmemesi için bir neden görünmüyor. Tabi bu kadar balık olupda ağcıların buraları talan etmemesi mümkünmü? Tabi ki değil. Avlanırken tam önünüzde boylu boyunca ağ atıyorlar. Başına gelenler bilir. Onları tek tek dövmek geliyor insanın içinden. Ama yapılacak birşey yok. İlerde örgütlenerek hareket etmek en güzeli. Neyse konumuza dönersek; Güllükde kıyıdan en verimli zamanlar deniz suyunun çok sıcak olmadığı zamanlardır. Buda temmuz ve ağustos harici zaman demek... Bu aylar içersinde pek balık tutamassın. Tabi Kefal istersen o ayrı.Tuzla ve Dalyan uçları bu balıkların merkezidir. Dip Kıbrısı ile denemeler yaparsan mutlaka alman gerekir. Gerçi rekabette az değil. Eylül ortasından itibaren geçit zamanınında başlamasıyla önce Çupralar ardındanda Lidakiler gelmeye başlar. Gerçi çoğu beleş yemek için Çiftlik taraflarına gider.

    Geri kalanlarda körfezde kıyılama yaparlar. O aradada sizde almaya başlarsınız. Ben ilk avımı yeni oba siteleri önündeki haritada gösterdiğim burundan yaptım. Suyun altı güzel balıkları 30-40 metrelerden alabiliyorsunuz. Fakat en iyi avlar sabaha karşı oluyor. Bunu bir tek biz değil o bölgenin müdaimi abilerde söylüyor. Yem olarak Mamun en iyisi. Tırnak büyüklüğünde Yengeç bulabilirseniz gündüzde harami balıklara aldırmadan Çupra alabilirsiniz. Diğer yemli takımla av yapacağınız yer ise Yasemin Sitesinin yan tarafında kalan koylar ile Güllük top sahasının karşınıda kalan oradakilerin etibank önü dedikleri avlak. Burdan da iyi avlar yapabilirsiniz. At-Çek Spin Avı denemek için ise Dalyan civarı ve Liman iyi bir yer olur. Özellikle Kefal yavrularını canlı olarak takıp bırakma yapabilirsen Levrek alma şansınız yüksek. Birde harita yardımıyla size gösterdiğim kayalık alanlar var. Ordanda iyi balıklar almanız mümkün. Körfezin derin olan orta kısımları ise her tür balığa açık. Mesela Lüfer, Palamut , Turna dip taraflarda Granyoz ve hatta Akya bile alabilirsiniz.

    g1.jpg
    g2.jpg
    g3.jpg
    g4.jpg

    g5.jpg
    g6.jpg
    g7.jpg

    g8.jpg


     
    yusufselcuk bunu beğendi.
  5. Ergun ŞİRİN

    Ergun ŞİRİN Uzatmalı çırak Balıkçı

    Katılım:
    31 Ocak 2016
    Mesaj:
    5,061
    Alınan Beğeniler:
    2,892
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    İZMİR
    Eline sağlık.
    Bilgilendirme için teşekkürler.
     
    yusufselcuk ve İsmail ESENCAN bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş