1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Avlak Yerleri Adana karataş av meraları, avlak yerleri

'ADANA AV MERALARI' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 20 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

  1. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Adana Karataş av meraları, avlak yerleri

    Burası Adanaya 45 km uzaklıkta Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin sınırları içerisinde kurulmuş ve son yıllarda turizm alanındada faaliyet gösteren bir ilçemizdir. Sahil kısımları genelde kayalık alanlar olsada çok sayıda Amatör Balıkçı bu bölgede kıyı avcılığı yapar.​

    adana_karatas_kiyi_avi_meralari.jpg

    Karataş, Adanayı bilmeyenler için hep Yumurtalık Beldesi ile kıyaslanır. "Acaba hangi bölgede daha çok balık çıkar?" gibi sorular devamlı gündeme gelir. Bu konuya bu sayfada açıklık getireceğiz. Adana'da yaşayan 2 farklı dostumuz var. Biri Fatih bizim bazı av videolarımızda da bulunan ve Adanada devamlı av yaparak bizi bilgelindiren yakın dostumuz. Ötekide Onur kardeşimiz. Genelde tekne ile hem Karataş hemde Yumurtalık bölgesinde avlanır. Bu sayede bizde o taraflara gitmesekde balık durumunu devamlı takip ederiz. Eylül 2014 de her ikisi ilede konuştum. Şimdi size bilgileri detaylıca aktarıcam. Ama önce Karataşın Avlak Yeri incelemesine başlayalım.

    Başda da belirttiğimiz gibi bu bölgenin kıyıları genelde kayalık bir alt yapıya sahiptir. Bu nedenlede At-Çek avına daha uygundur. Çünkü kimse durup dururken takımlarını denizde bırakmak istemez. Böylece uzun atışlar genelde Karataş sahilinin Orman altı plajlarında yada Ağyatan Gölüne gelmeden önce ki Kanalın civarlarında yapılır. Fakat burda ki sorunda denizin çok sığ olmasıdır. Sığ sularda balık olmazmı derseniz tabiki olur fakat su sıcaklığı Adana gibi nemli bir ilde devamlı yüksek olduğundan balıklar kıyılamaz ve avlar verimsiz geçer. Su ne zaman soğur o zaman surf kamışla uzaklara atarak Mırmır, Çupra, Melanur vs avları yapılır. Ordaki dostlarımızın tabiriyle,"iğneye yemi takarken eliniz üşüyorsa kıyıdan balık avı zamanı gelmiş demektir".



    Karataş Sahili ve Kanal Bölgesi

    2 yıl önce Hürriyet gazetesinde Türkiyenin en iyi 10 Avlak Bölgesi diye bir makale yayınlanmıştı. Bu makalede Karataş Sahili ilk 10'da 8. sırada bulunuyordu. Tabi bu haber eğer balık avı içinse gerçeği pek yansıttığı söylenemez ama av yapılan ortam derseniz o zaman katılabilirsiniz. Çünkü özellikle Ormanaltı Plajı yeşil, kum ve denizin birleştiği mükemmel bir yerdir. Çok sıcakların başlamadığı zamanlar zevkle av yapılabilir. Fakat istediğiniz balıkları yakalamak zordur. Karataş Burnu (Fener tarafında) denilen haritada işaretlediğimiz alan olta atmak için çok uygun bir meradır. Su sıcaklığı normal seyreden zamanlarda balıklar 30 metre civarına kadar kıyılar .O zamanlarda Mırmır, Lidaki, Melanur vs balıkları almanız mümkün olur.Bu bölgede balık çıkmazsa tam ters istikametteki Ağyatan Gölü civarına yönelirsiniz. Bu bölgede Kefal, Levrek avı sık yapılır. Zaten gittiğinizde özellikle kanal ucundaki meralarda olta atcak yer bulamazsınız. Diğer kıyılar nispeden kayalık. At-Çek ile Levrek ve Barakuda yakalanır. Zıpkınla daldığınızda Kiloluk Orfoz ve Sargozda bu menuye eklenir. Gündüzleri Balon balıklarının bol olduğunu hatırlatalım.

    Bot ve ya tekne ile açılarak av yapacaklar için Kerteriz bilmeleri son derece önemli. Genelde Fener kısmının en fazla 2 km açıklarında iyi avlar yapılır fakat zeminde kayalık olması elzemdir. Çünkü çoğu alan bir tıklama dahi vermez. Eğer Kerteriz bilmiyorsanız çapa atmadan akıntıda avlanmak en iyisidir. Alınan vuruşlara göre yer belirlenip tekne sabitlenir. Bu bölgelerde İstavrit bol olduğundan eğer bu balığı hedeflerseniz iğnenizi yerden 2 metre civarı yukarda tutarak ilerlemek lazım. Yem olarak Karides bu alanın en bereketli yemidir. Daha sonra solucanlar kullanılır.
    Gelelim Eylül 2014 balık durumuna...Dostlarımızın dediğine göre kıyılar verimsiz. Ancak Kasım ayında avın bereketli olacağını söylüyorlar. Fakat açıklarda çok iri balıkların çıktığını söylediler. Fatih son avından resimleri az önce bana gönderdi. Aşağıdaki resim galerisinde paylaşıyorum. Ayrıca Karataşda yapılan Balık Avı videolarını da gene aynı yerde görebilirsiniz.

    ADANA KARATAŞ AVLAK YERİ RESİMLERİ

    1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg
     
    Ergun ŞİRİN, M.DAĞ ve Şükrü bunu beğendi.
  2. M.DAĞ

    M.DAĞ Üye Balıkçı

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesaj:
    82
    Alınan Beğeniler:
    13
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    Mardin
    Başkan bu taraflara gelirsen haberim olsun.
     
    Ergun ŞİRİN ve İsmail ESENCAN bunu beğendi.
  3. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Kesinlikle haberin olacak kardeşim. Sensiz oraların tadı çıkmaz.;)
     
    Ergun ŞİRİN bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş