1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

BONİTO Jig Heat ile KUZU avı !

'M. Rauf USLUER' forumunda rauf tarafından 19 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

  1. rauf

    rauf ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    28 Ağustos 2009
    Mesaj:
    442
    Alınan Beğeniler:
    13
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    Alanya
    Web Sitesi:
    Merhabalar TBA nın Balıkcı Milleti !:) Bu sefer değişik bir av tekniği ile yaptığım kuzu avından bahsedeyim.Benim genç arkadaşlarımdan Mesut Akgül (kendisi alanyada balık avı malzemecisidir) BONİTO jig heat diye bir ürünü koreden ithal ettiği zaman şüpheyle bakmış böyle şeyler burada başarılı olmasına pekte ihtimal vermemiştim.
    [​IMG]

    Bahsettiğim ürün bu. sonrasında bir kac arkadaş bununla iyi neticeler alınca yeniliklere acık olalım doğrultusunda bizde bu işin içine daldık.pess
    Evvela tabiki palamutu yakalamak yada balıkhaneden satın almak gerekiyordu ben yakalama fiilini seçtim ve sabahın beşinde palamut merasına doğru yollandım zira mera 12 km acıkta:) uzatmıyalım sırtıya ilk ve ikinci takılan büyük boyda yazılı orkinos palazıydı bunlar uygun değildi sırtıya devam edip bu sefer uygun üc adet kan Palamutu (bogena palamutu) sırtıya takıldı.Bu boyda balık aradığım balıktı.

    [​IMG]

    Bu alet aşağıdaki gibi üçlü iğne veya normal iri iğneler ile donatılıp bu şekilde taze yakalanmış palamuta monte ediliyor.

    [​IMG]

    Avlanma şeklinide kısaca tarif edeyim kullanılacak kamış Jig kamışı. Eğer mümkünse biraz ağır avlarda kullanılan kamış seçilmeli nedeni bu çeşit avda zokalanan balık genelde büyük oluyor üstüne iğneler genelde gövdeye saplandığından balığın direnci cok daha büyük oluyor.tekneden dibe bırakılan JİG heat takılmış palamut dibe ulaştığında yavaş vertikal yani yukarı hareketler olmalı makine devamlı boşluk alırcasına kol bir tur atarak devam edilmeli.
    Tabi işler hep yolunda gitmiyor daha şimdiden bir takım 80 metre ipiyle koptu gitti ya dipteki ağa yada paraketeye takılması sürpriz olmuyor:rant: Bu arada BALON balığı olasılığı maalesef titizlikle ile hazırladığınız balık anında telef oluyor.

    [​IMG]

    Neyse gelelim bu günki konumuza bu av için tabiki balık bulucu ve CBS mutlaka olmalı balığı eteklerde ararken 60 metrede sonar bir balık cizdi .Bonitoyu aşağı yolladık yolladıkta gelen yukarda fotoğrafını eklediğim Koca bir balon balığı idi:rant: tabi yem darmadağan haşat!! olmuş gitmişti yapılacak şey yenisini takmaktı ve öylede yaptık.Yaklaşık yarım saat sonra sonarda 55 metrede tekrar balık yazdı Bonitoyu yine dibe yolladık daha iki kamış hareketinde balığı zokaladık Tekneye almam 25 dakika sürdü.

    [​IMG]

    Evet hedef balığı almıştım artık limana dönebilirdim yaklaşık 45 dakika sonra limana vardım KUZU balığı evvela BONİTOYA sanrasında TEKNEME daha sonrada MOTORUMA binerek evin yolunu tuttu kikikiki

    [​IMG]

    [​IMG]

    Evde Balığı tarttık 11 Kg geldi.Konu burada bitiyor inşallah tekrar değişik bir avda sizlerle beraber oluruz herkeze bol şans Rart gelsin.
     
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: BONİTO Jig Heat ile KUZU avı !

    Sevgili ağabeyim, detaylı bir şekilde konuyu bizlerle buluşturduğun için yürekten teşekkür ederim, emeğine yüreğine sağlık. Balığa gelince mükemmel bir boyut, ALLAH bizlere de nasip eder inşAllah.:) Bundan sonra ki avlarında boniton ile bereketli güzel avlar dilerim, rasgelsin...
     
  3. rauf

    rauf ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    28 Ağustos 2009
    Mesaj:
    442
    Alınan Beğeniler:
    13
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    Alanya
    Web Sitesi:
    Cevap: BONİTO Jig Heat ile KUZU avı !

    Kıymetli kardeşim sağ ol.İşin aslını nasip hayırlı işler dilerim. rast gelsin.
     
  4. oralksk

    oralksk Üye Balıkçı

    Katılım:
    26 Eylül 2011
    Mesaj:
    20
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir
    Cevap: BONİTO Jig Heat ile KUZU avı !

    Maşallah, tebrikler !


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş