1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Video En iyi 10 levrek sahtesi

'VİDEOLAR' forumunda agnosturk tarafından 17 Mayıs 2015 tarihinde açılan konu

  1. agnosturk

    agnosturk Üye Balıkçı

    Katılım:
    4 Mayıs 2014
    Mesaj:
    35
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ege kıyıları
    Web Sitesi:
    Hepimizin bir türlü içinden çıkamadığı ve tam bir bilgi kirliliği yüzünden sürekli olarak satın aldığımız sahteleri, acaba çocuklukdan kalan oyuncak tutkusundanmı bu kadar çok alıyoruz yoksa hakikaten bilgisizmiyiz?... Çünkü realist açıdan bakıldığında bize en fazla 10 sahte yetecektir... Aşağıda da bu listeyi sıkıcı olmaması adına video klip olarak hazırladık bakalım bize katılacakmısınız...

     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 5 Kasım 2016
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: En iyi 10 levrek sahtesi

    Güzel bir çalışma olmuş, emeğine sağlık.:)
     
  3. araştırıcı

    araştırıcı Üye Balıkçı

    Katılım:
    20 Mayıs 2015
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Doğu Akdeniz
    Cevap: En iyi 10 levrek sahtesi

    :eek:iyi ki böyle bir listeyle balıkçılara yönlendirme yapmışsınız... en iyi 10 luk liste için elinize sağlık..

    sayenizde denizlerimizde levrekler yaşamaya devam edecek..:)
     
  4. tompot

    tompot Üye Balıkçı

    Katılım:
    30 Aralık 2012
    Mesaj:
    80
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Edremit-İstanbul
    Cevap: En iyi 10 levrek sahtesi

    Önce; hazırladığınız liste için teşekkürler. Bunca sahte bolluğunda seçim yapamayanlara yol gösterecektir.
    Yüzlerce sahte çeşidi denemiş olmama karşın listedekilerden hiç kullanmadıklarım olmasına karşın ve bu nedenle doğru kıyaslama yapmam olanaksız olmasına rağmen birkaç ukalalık yapıp konuya katkıda bulunmak istedim. Ancak buradakilere sahip olanların, olta attıkları yerde levrek varsa ve o sıra besleniyorlarsa yakalama şansları yüksek.

    Sonra; asla en iyileri diyerek sıralamak yerine işe yarayan demek daha doğru. Çünkü böyle bir sıralama yapan hiç kimsenin bu kadar ürün bolluğu içinde ve bunları deneme, doğru değerlendirme olanağı olamaz. Balık olmayan yerde mükemmel bir sahteyi deneyen, işe yaramıyor diyebiliyor. Avlanırken bu binlerce ürün içinde herhangi birini kullanırken hiç vuruş alamadıktan sonra başka birini taktığımızda birkaç levrek yakalarsak bunun ilkine göre daha yararlı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ilk anlarda suda balık olmayabilir, sahte levreğin görebileceği yerden geçmemiş olabilir.

    Herkesin deneyimlerin sonucu kullandıklarından ibarettir.

    Örnek olarak, 10. sıradaki Strike Pro 33F. Bunun yerine 12 cm 12.6 gramlık EG145F veya bundan 2 gram daha ağır ancak yavaş batan 145S yüzeye EG33F ten daha yakın yüzmesi ve erimi nedeniyle bu markadaki ilk tercihim. Sonuçta sığ kıyılarda avlanıyoruz dalma derinliği nedeniyle dibe takılma riski daha düşük ve dalga çok yüksek değilse akıntı daha az ise yanımda 33F varsa yerine 145F i tercih ederim. Bu sahtenin 010 yani hamsi benzeri rengi, fazla sahte almak istemeyenlerin günün her saati kullanabileceği levrek sahtesidir. (bana göre)
    Derin kıyılarda dahi 33F benim asla levrekte kullanmayacağım sahte.
    Kendo Haryu, atış uzaklığı nedeniyle yine benim kullanmadığım bir sahte. En az 15 tane aldım, işe yaramaz mı yarıyor ama ben bunun yerine yine Kendonun Sea Bass Minnow 145 ve 125mm olanlarını tercih ederim. Aynı renklerden onar tane aldım. Ayrıca 125mm 16 gramlık Kendo Blade Minnow, sahte için fazla harcama yapmak istemeyenlerin tercih edebileceği ürün. Bunun aksiyonu çokmu güzel? Hayır değil, odun parçası gibi gelir. Ima nabarone nasıl yüzerse aynı. Evet ima naborone de aynı blade minnow gibi yüzer. Kötü mü bunlar, hayır mükemmel sahte ikisi de, bana göre Ima'nın en güzel sahtelerinden. Yeter ki makine kolunu yarım tur çok hızlı yarım tur yavaş çevirin sahteyi suda zıplatın. Ya da iki yavaş tur sonrası kısa bi hızlı sarış.

    Sabit hızla sarım yapıp aksiyon vermek için fazla uğraşmak istemiyorsanız videodaki Daiwa Shore Line Shiner17 var. Niçin 170 mm. Bunun 10, 12, 14 cm boyları da var. 12 cm ile büyük levrek yakalanamaz mı? 7 kg da yakalayabilirsiniz. Sahtenin daha fazla salınım yapmasını mı hoşunuza gidiyor. Bu markanın Croswake modeli var. 111SSR boyunu kullananlar bu sene Tekirdağ sahillerinde yüzlerce kg levrek yakaladı. Bunun 90 mm olanı da mükemmel işe yarayan bir sahte. Shore line shiner yüzeye daha yakın gelmesini istediğiniz ortam varsa, Z120SSR var. Diğerlerinden daha kalın kesitli ama 12FG ye göre daha ağır 19 gram, levrek açıkta ise daha uzağa atabilirsin. Ancak Daiwa'nın fiyatı ve renginin çok çabuk bozulması önemli dezavantajı.

    Su üstü denilince bizim milletin kafasında önce Rover var. Tamam fiyatı düşük ancak Savagear ne oluyor pahalı mı? Usami Puppy de çok ucuz ve boyası Daiwa gibi bozulmaz. Su üstü olarak bizde pek kullanılmayan Sammy ise Rover gibi tombulların kralı. Yukarıda yazdıklarımın hepsi de Sammy'nin çakması. Duo Realis ortalarda fiyatı ile güzel bir su üstü. Su üstü ince kesitlerden Ima Scimer yaz aylarında daima çatamda yanımda olan bir sahte.
    Su üstü sahteler uğraş isteyen ürünler. Yarı popperlar var. Patcinko ve Lucky Craft'ın Gun Fish'i aynı üreticinin Sammy 100 modeline tercih ettiğim bir ürün. Benim gibi kamış ucunu sallamaya üşenen tembel avcı için mükemmel.
    Ya bir de popperlar, ve özellikle silikonlar nerede?

    Komomo II mi Komomo slim yoksa SF mi?
    Sasukenin hangi boyu, batanı mı yüzeni mi?
    Nabarone F mi S mi?
    Ima Hound 100F sonic mi 125F glide mı?
    Duo Tide minnow 120, 140, 145F?
    Maria'nın Chase, Angel Kiss, Fla-Pen?
    Tackle House feed shallow 100 mü 128 mi?
    Mega Basslar nereye gitti, Zonk gataride, X80 magnum, Cutter125, FX9 ve X serileri?
    Lucky Craft'ın Flash Minnowları 9-10 dolarlık yüzeye yakın yüzen SSR leri, Smith Haluca?

    Bunlar kullandıklarımdan bazıları, ancak sıralama yapacak durumda değilim.
    Şu anda su üstü olarak Gun Fish, Megabass DogX giant, salt scimer, Patchinko aklıma iyi olarak ilk gelenler.
    Dalanlardan en çok kullandıklarım, 6 ay önce lüfer büyük sahteye daha çok atlıyor diye Shore line Shiner 17FG idi, yerini Maria'nın 8 cm lik Fla Penn'i aldı. Bu balık kıtlığında birkaç da ispendek yakaladı. 17 cmden 8 cm e indim.
    Daiwa Z120 SSR, Croswake90SSR, R40+SSR (ne yazık ki R50+SSR imalattan kalktı) çantamda daima yanımdadır.

    Fakat benim ilk 10 hala belirsiz. Bir sıralama yapsaydım, levrek için en az yarısı silikon olurdu. Bir de vibrasyonlu sahte koyardım. Önümüz yaz çünkü.
     
  5. araştırıcı

    araştırıcı Üye Balıkçı

    Katılım:
    20 Mayıs 2015
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Doğu Akdeniz
    Cevap: En iyi 10 levrek sahtesi

    Çok samimi, çok doğru ve güzel dile getirilmiş bir yazı..
    Aklinizla bin yaşayın, oltaniza en guzel levrekler olsun..
    Selamlar...
     
  6. agnosturk

    agnosturk Üye Balıkçı

    Katılım:
    4 Mayıs 2014
    Mesaj:
    35
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ege kıyıları
    Web Sitesi:
    Cevap: En iyi 10 levrek sahtesi

    Ustam yazınız gerçekden mükemmel olmuş. Daha önce birkaç arkadaşa da söyledim. Sahte seçimi gerçekden herkese göre değişen ve binlerce çeşit ürüne reklam yapılan bir sektör. Bana görede üretilen her sahtenin levrek yakalama potansiyeli var. Bazıları için sahteye verdiği aksiyon da çok önemli.

    Yukarda videosunu hazırladığım sahteler lider sahte haricinde dünyanın her yerinde ilgi görmüş ve kalitesini ispatlamış ürünler. tabi ki en iyi 10 dediğiniz gibi abartlı olmuş oda insanların ilgisini çekmek ve başlığı kısaltmak adına o şekil yapıldı. Benim dikkat çekmek istediğim nokta herkesin onlarca sahte alarak kendini kaybetmemesi ve en doğru 10 sahteye sahip olarak Levrek avlarını yapabilmesi üzerineydi. Mesela suüstü sahtesi çantada 2 adet bulunmalı. sabah suyu öğlen akşam gece yağmurlu bulutlu güneşli bulanık diye sınıflandırılıp 10-15 adet alınmamalı.

    Bence yazınızı okuyanlarında kafası çorbaya dönmüştür ama geneline bakıldığında doğru tespitler yapılarak ele alınmış. Bunun içinde teşekkürler.

    Slikon Raglou ise dediğiniz gibi benimde çok kullandığım(9 cm beyaz) bir ürün. ama yaptığım katagori içinde ele almadım.

    Kısacası 10 sahte üzerinden genel bir bilgi videosu yaptık. Sizin gibi bu işte yüksek donanımlı dostlar sayasinde de yeni yeni şeyler öğrendik. Silikon Raglou üzerine eğer bir makale yazarsanız severek okuyacağımı belirtmek isterim... Rastgele.
     
  7. Serkan Öztürk

    Serkan Öztürk Üye Balıkçı

    Katılım:
    21 Eylül 2011
    Mesaj:
    508
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege Bölgesi
    Cevap: En iyi 10 levrek sahtesi

    Efsane yazı olmuş. Ellerinize sağlık. Avlarımın büyük çoğunluğu gece silikon, gündüz su üstü iken yanımda 100 e yakın dalan sahte taşıyan ben :) İlk on çıkarmı evet çok rahat çıkar. Nasıl çıkar; en çok balık yakaladıklarınızı sıraya koyarsınız olur biter :D Yoksa iş zor
     
  8. tompot

    tompot Üye Balıkçı

    Katılım:
    30 Aralık 2012
    Mesaj:
    80
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Edremit-İstanbul
    Cevap: En iyi 10 levrek sahtesi

    En iyiler hangileri? Hala bilmiyorum ben.
    Kendi istatistiklerim bile benim için güvenilir değil.
    Yukarıda önümüz yaz, vibrasyonlu sahteler ve silikonlar önemli yazmıştım.
    Birkaç gündür doğruluğundan emin olamadığım bu ön yargımla avlanırken başkalarını da denememe rağmen bu türlere daha fazla şans verdiğimden bunlarla yakalayabildim. Aynı oranda önemsemediklerimi de kullansaydım ne olurdu bilinmez.
    Binlerce test gerekli ve binlerce kişi tarafından sınamadan geçirilmeli ki doğrusu budur diyebilelim.

    Geçen gün vibrasyonlular kadar olmasa da titreşimi yoğun sahte Maria fla pen ile ilk üç atış 3 ispendek. İkisini 35 cm altı olduklarından saldım.
    Sonra hala verim alamadığım Fiish black minnowa 1.5 saate yakın şans verdim. Birkaç Daiwa ve Ima sahtesi de ilgi çekmedi.
    Tekrar Fla Peni takınca ikinci atışta bir ispendek daha geldi. 10-15 dakika devan ettim, hava kararmıştı avu bıraktım.

    Önceki günler derin suda Duel hardcore fintail vibe ve Savagear Seeker ile sığ suda ise yine Fla pen ile birkaç levrek yakaladım.

    Önce yoğun kullandıklarım sonra son günlerin levrek resimleri



    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  9. araştırıcı

    araştırıcı Üye Balıkçı

    Katılım:
    20 Mayıs 2015
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Doğu Akdeniz
    Cevap: En iyi 10 levrek sahtesi

    en çok kullandığım sahteyi HER AVDA DAHA ÇOK DENERİM..

    denediğim sahtenin balık yakalama şansı çantamdakilerden fazladır.. :)

    onunla balık yakalarım..
    sonra onun en iyi sahte olduğunu düşünür bir sonraki avda da onu daha çok kullanırım... İŞTE BU BENİM KISIRDÖNGÜM.. Alkış
     
  10. araştırıcı

    araştırıcı Üye Balıkçı

    Katılım:
    20 Mayıs 2015
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Doğu Akdeniz
    Cevap: En iyi 10 levrek sahtesi

    Merhaba Bülent Bey...

    Yazılarınız benim için çok kıymetli, büyük bir keyifle okuyorum...

    en güzel dileklerimle...
    selamlar..
     
  11. emreksk

    emreksk Üye Balıkçı

    Katılım:
    27 Temmuz 2011
    Mesaj:
    290
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    16
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: En iyi 10 levrek sahtesi

    Benim gibi yeni başlamış birisi için oldukça karışık bir iş sahte seçimi.Yazılarınız için teşekkürler...
     
  12. agnosturk

    agnosturk Üye Balıkçı

    Katılım:
    4 Mayıs 2014
    Mesaj:
    35
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ege kıyıları
    Web Sitesi:
    Cevap: En iyi 10 levrek sahtesi

    maksat Levrekler ölmesin nesilleri devam etsin ;)
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş