1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Üstadlar Sezonun İlk Çupraları

'İshak BALLICA' forumunda ishak BALLICA tarafından 6 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

  1. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Bu sene, hemen hemen tüm Türkiye için bol yağışın olduğu gayet güzel bir Kış mevsimi yaşadık diyebilirim.Özellikle son yıllardaki yağış azlığından dolayı başta büyük şehirleri besleyen barajlar olmak üzere tam bir kuraklı alarmı vermekteydi.

    Yağışlı bir mevsimden dolayı bu sene kışın pek kıyı avı yapma imkanımız olmadı.Nihayetinde yağışların arasının açılması ve güneşli günlerinde yüzünü göstermesini fırsat bilip Göksel kardeşim,abisi Nadir kardeşim ve bendeniz den oluşan 3 kişilik ekip hafta arası buluşup o uzun süreden beri ara verilen kıyı avlarından birini yapmaya karar vererek sabaha karşı saat 04.00 gibi buluşup düştük yollara.

    Bu av esnasında hedef balığımız Çupra olduğu için yem tercihimiz onun çok sevdiği yengeç ti.İlle velakin daha ilk yemciye uğradığımızda gördüğümüz manzara bizlerde tam bir hayal kırıklığı yarattı.Bunun nedeni ise bizlerin tercih ettiği ebatta benim ''başparmağımızın tırnağı büyüklüğünde'' diye tabir ettiğim ebatta yengeçler yoktu.Yemci dükkanlarında görebildiğimiz / bulabildiğimiz yengeçler her biri kibrit kutusu boyutunda olduğundan bu yöre için iş yapmayacağı gerekçesi ile tabi ki almadık.Az miktarda yumuşak yem alarak yola düştük.

    Meraya vardığımızda hava henüz yeni yeni aydınlanıyordu.Sabahın gelişini müjdeleyen kuş cıvıltıları içinde bahar yağmurları ve yükselen ısı ile adeta çoşmuş olan yemyeşil bir doğanın kucağında hazırlıklarımız yaparak, takımlarımızı su ile buluşturduk.Takımlar henüz suya ulaşmıştı ki, küçük balıklar tarafından yapılan vuruşlar ile anında takım boşalıyordu.Velhasıl nafile atışlar ile vakit geçirmeye ve acaba küçük balık yemi bitirmeden çupra yemi görür mü diye ümitlenmekten başka yapacak bir şey yoktu.

    Günün ağarmasını müteakip, ilk düzgün vuruşu ekipten Göksel kardeşim aldı.Ve anında tasmayı basarak başladı makinasını sarmaya.Bizlerde doğal olarak onu izliyoruz.O sardıkça makinasının açık olan kalaması cızır cızır ötüyordu.Kamış ucu denize doğru selam vermiş vaziyette kısa bir mücadeleden sonra balığı sağ salim kıyıya almayı başardı.Hep beraber sabahın bu ilk misafirine hayran hayran baktık.Göksel kardeşim balığı bir poşete koyup tarttığında tam 560 gr geldiğini gördük.Evet merada balık vardı.Tüm mesele yem dayandırmaktı.

    Baktım yumuşak yemler dayanmıyor.Yan yana av yaptığımız Göksel kardeşime sen benim kamışlara da göz kulak ol deyip, başladım kıyı buyunca kıyıdaki taşların arasında oltaya takılacak ebatta küçük yengeçler aramaya.Ben takımlardan bayağı bir uzaklaşmıştım ki, Göksel in sesi ile anında geriye doğru koşmaya başladıymsamda tam vaktinde yetişemedim.Benim takıma düzgün bir balık vurmuş ve kamış ayağını devirerek kamışı yere indirmişti.

    Merada sağlam balığın olduğuna artık gerçekten inanmış ve daha büyük bir azim ve istek ile olta atmaya başladık.Bu arada bizden az ileride olan Sevgili Nadir kardeşim kısa aralıklar ile 2 tane Lidaki almış ve bir tanede iri çuprayı çekerken yarı yolda kaçırmıştı.Bende de henüz tık yok.

    Ve sonunda yumuşak yemden vazgeçip, taşlar arasında bulduğum bir kaç küçük yengeç i denemeye karar verdim.Bu yengeçler bizim yemcilerden belirli bir bedel ile aldığımız rengi açık yeşile kaçan kum yengeçleri gibi değil.Renkleri kahverengi olup, kabukları daha az dayanıklı türden bir yengeç.

    Bu arada sabah suyu bitti bitecek gibi.Vuruşlar daha azaldı.Tam ümitler yavaş yavaş azaldığı anlarda nihayetinde ben de sağlam bir vuruş almam ile birlikte hemen tasmayı bastım ve başladım takımı sarmaya.Oy.Oy.Oy.Ben takımı yavaş yavaş sararken balıkta gelmemek için ısrar ile kuyruk freni yapmakta ve bir sağa, bir sola gezmekte.Su son derece sakin ve berrak olduğu için o anları saniye saniye kalbim gümbür gümbür ata ta doyasına yaşayarak çok şükür balığı sağ salim kıyıya almayı başardım.Gelen Al yanaklı -kalın dudaklı Ege in o canım balığı Çupraydı.Deniz kızı Eftalya yani.

    Tekrar uzun süren bir sesizsliği Göksel kardeşimin kamışını üstünde takılı olan zil sesi bozdu.Doğal olarak tüm dikkatler onun üstüne odaklandı.Biz ahanda bir çupra daha geliyor derken, balık kıyıya çıkınca onun on numara, beş yıldız bir ebatta Mırmır olduğunu gördük.Ve sonradan Nadir kardeşim 4 adet lidaki den sonra bir adet çupra almayı başardı.Boyuda gayet güzel.

    Baktım burada verim alamıyorum.Üşenmeyip tüm eşyalarımı alarak oradan yaklaşık 200 metre daha ileride bir yere yerleştimVe yine taşların arasından zor bela 5-6 yengeç bularak her iki kamıştaki iğnelere yengeç takarak tekrar su ile buluşturdum.Artık yemleri ha bre tarumar eden küçük balıklar ile uğraşmaktan bıkmıştım.Olursa çupra olsun.Olmaz ise de hiç bir şey olmasın.

    Aradan bayağı bir zaman geçti yine.Artık vakit öğleye doğru ulaşmakta.Bir ara gözlüklerimi çıkarttım, camlarını silmek için.Çünkü takımları sararken sıçrayan ince partikül şeklindeki su damlacıkları gözlükler üzerinde adeta ince bir perde oluşturuyor.Gözlüksüz görebildiğim kadarıyla da her iki kamışı seyrediyorum bu ara.Bir ara bana yakın olan kamışın ucu nazikçe denize doğru eğilir gibi olduğunu gördüm.hayal meyal.Hemen net olarak görmek için usulce gözlüğümü takayım diye niyetleniyorum.Tabi ki kalbim yine kütür kütür atmaya ve adrenalin tavan yapmaya başladı.Kafamda da kulaklarımı örtüp, yanaklarımın yarısına kadar sıkı sıkı örten berem var.Allah kahretsin o anlarda gözlüğümü takmak için bir türlü kulaklarımı bulamıyorum adeta.

    Saatlerce saatlerce bekledikten sonra nihayetinde gelen bu temasın kesinlikle kaçırılmaması gerekir.Anında kafamdaki bereyi çıkarıp, yere atmam ile birlikte hemen gözlüklerimi taktım ve derhal kamışın başına gidip çöktüm.Kamışı elime hemen almak istedim.Amaç son derece uyanık olan bu balığı ürkütmemek.Çok denemişimdir.Yarım kilo altı Çupralar son derece saldırgan olup, yeme daha sert basarlar. Ama balık daha irileştikçe, çok daha temkinli oluyor adeta.Tam emin olamadan kolay kolay yeme hemen basmıyor.Bu ara kamış ucuna bakıyorum.Ne zil ötüyor.Ne de kamışın ucu oynuyor.Ama bir şey var ki, misina hafif hafif kalama yapıyor ve tatlı tatlı yeniden geriliyor.


    Usulca kamışı elime alıp, beklerken misina yine gerilmeye başlamıştı ki, tam o senada çevik davranarak tasmayı bastım.Ve kamışın ucu aynen denize doğru selam verir vaziyette takılı kaldı.Evet olmuştu.Balığa iğneyi taktırmıştım.Başladım makinayı sarmaya.Kalamanın sesi bana balığın güzel bir ebatta olduğunu adeta anlatır gibi.Bulunduğum yer yüksek bir yer olduğu için son dakikaya kadar balığın mücadelesini seyrede seyrede büyük bir heyecan ile sağ salim balığı kıyıya almayı başarabildim çok şükür.Gelen yine bir çupraydı.Üstelik bu defa daha güzel bir ebattı.Ve bu da doğal bir çupraydı.

    Ve nihayetinde bir süre daha av yaptıktan sonra bahar güneşinin bizleri sıcaktan bunaltması nedeniyle saat 14.00 yavaş yavaş toplarlanarak dönüş yoluna geçtik.Çok daha bereketlisinin dostlarınız ile birlikte sizlere denk gelmesi dileğiyle rastgele arkadaşlar.

     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 7 Kasım 2016
    İsmail ESENCAN bunu beğendi.
  2. koksal1905

    koksal1905 Üye Balıkçı

    Katılım:
    17 Aralık 2014
    Mesaj:
    56
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    ellerine sağlık abicim, çok güzel bir av olmuş,
     
  3. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    Özüne dönmüşsün sevgili üstadım, alyanaklı kalındudaklı dilberlerinle buluşmuşsun, senin adına çok sevindim. İnşallah bu güzellikler bu sene artarak devam eder, rasgelsin.:)
     
  4. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    Köksal kardeşim, az ama öz bir av oldu.Dahası tüm dostların başına inşallah.

    İsmail kardeşim, bu sevdanın kökleri ta 40 sene öncesine dayanan bir aşk biliyorsun.İlle de Ege nin o canım Al yanaklı/kalın dudaklı Eftalya'sı...:) :) :)
     
  5. amorti35

    amorti35 Üye Balıkçı

    Katılım:
    28 Haziran 2010
    Mesaj:
    50
    Alınan Beğeniler:
    16
    Ödül Puanları:
    8
    Şehir:
    İZMİR
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    Üstadım çok ğüzel av raporu olmuş ordaymışım gibi heyecanla okudum ellerine sağlık güzel alyanıklılar bize de nasip olur inşallah
     
  6. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları


    Sevgili dostum, havaların artık yumuşamaya başlaması ile balık güneyden başlamış yavaş yavaş yürümeye.Bu balıklar göçten gelen ilk çupralar sanırım.Bence fırsat bulduğunda sen de dostların ile bir deneme yap.Nasip de varsa bir şeyler mutlaka denk gelecektir.
     
  7. agnosturk

    agnosturk Üye Balıkçı

    Katılım:
    4 Mayıs 2014
    Mesaj:
    35
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ege kıyıları
    Web Sitesi:
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    İshak abi tebrik ederim yine güzel bir av olmuş
     
  8. MUSTAFASÜRÜCÜ

    MUSTAFASÜRÜCÜ Üye Balıkçı

    Katılım:
    2 Eylül 2013
    Mesaj:
    870
    Alınan Beğeniler:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İSTANBUL
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    ishak abim yine keyifle okunan bir konu açmışsın ve alyanaklılarına kavuşmuşsun afiyet olsun abicim.
     
  9. AŞKIN

    AŞKIN Admin Admin

    Katılım:
    15 Ocak 2009
    Mesaj:
    2,426
    Alınan Beğeniler:
    147
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    EGE
    Web Sitesi:
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    Ishak abim yine harika bir anlatımla bu güzel avı paylaşmışsın,seni ve ekip arkadaşlarını tebrik ederim.AlkışAlkışAlkış
     
  10. hocafendy

    hocafendy Üye Balıkçı

    Katılım:
    26 Temmuz 2009
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Kıyı Kıyı
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    Güzel bir av günü geçirmişsiniz. Devamını dilerim. Tebrikler.
     
  11. muğlalı

    muğlalı Üye Balıkçı

    Katılım:
    14 Nisan 2014
    Mesaj:
    17
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ege
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    Çok güzel bir av raporu olmuş ellerinize sağlık.
     
  12. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    Sevgili Recep kardeşim, ekip arkadaşlarınız ile birlikte çok daha güzelini sizlerin yaşamanız dileğiyle rastgele .Senin imza ayarları bir söz dizisi çok hoşuma gidiyor.

    Diyorsun ki :

    Torunlarınında Balık Avlamasını İstiyorsan, Denizlerimize Sahip Çık


    Bana göre ayakta alkışlanacak bir söz dizi :

    Bende bunun gerçekleşmesi ve devamının sağlanması için özellikle bu sene gördüğüm manzaralardan sonra artık av sahalarını açıkça ifşa eden fotolardan kaçınmaya karar verdim.Ha emek veren araştıran, deneye deneye yer bulan kişilere her daim sevgim ve saygım sonsuzdur.Ama armut piş, ağzıma düş arayan kişilere asla pirim vermek ve yardımcı olmak istemem.Ayrıca emek vererek senelerden beri büyük bir zevk ile hazırlamış olduğumu videolarıma ara verdim.Balık avı olayını dost meclisinde yaşanan doyumsuz dakikalar yerine eve et götürme telaşı olan insan yığınlarına ışık kaynağı olmak ve onlara yol göstermek istemiyorum artık.

    Ha, bunun yanında artık bu tür manzaraların oluşmasına da neden olmak istemiyorum.Burası benim eski avlak yerlerimden biriydi.Orası ile alakalı eskiden o kadar çok video yapmıştım ki, sonunda bu manzaranın oluşmasında en büyük sebep ben oldum.Bunu kabul ediyorum.ühüühü


     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 5 Kasım 2016
  13. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    Sevgili Mustafa'm, darası başınıza kardeşim.Sizlerden gelecek haberleri bekliyoruz. :)

    Sevgili Aşkın, gönlümden geçen Sevgili Sargoz Mehmet in gibi koca danalardan yakalamak.İlle velakin bu taraflarda o kadar irisi yok.Ama yine de çok şükür o canım orjinaller ile açılışı yaptık çok şükür.İnşallah cümlemnize gönlümüze göre avların denk gelmesi dileğiyle rastgele abisi :)
     
  14. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    Arkadaşlar bu sene havaların yumuşak gitmesi nedeniyle balık erken kıyılıyor gibi.Eskiden bunlara Nisan sonu gibi görürdük diye hatırlıyorum.Bence fırsat bulunca sizlerde bir deneme yapın.Nasipte var ise bir şeyler elbet denk gelecektir inşallah.
     
  15. i.samay

    i.samay Üye Balıkçı

    Katılım:
    10 Temmuz 2009
    Mesaj:
    236
    Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    EGE
    AW: Sezonun İlk Çupraları

    Tebrikler İshak Abi, çok güzel balıklar, çok güzel bir rapor olmuş. Afiyet şeker olsun.
     
  16. ercaf35

    ercaf35 Üye Balıkçı

    Katılım:
    4 Nisan 2014
    Mesaj:
    12
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Şehir:
    Kuşadası
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    Çok güzel bir av olmuş,hikaye tadında ki bu harika anlatımı büyük bir zevkle okudum..Üstadım emeğine sağlık..Teşekkürler..
     
  17. keskineryk

    keskineryk Üye Balıkçı

    Katılım:
    19 Ekim 2011
    Mesaj:
    28
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    çeşme
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    Emeğinize sağlık çok güzel bir anlatım olmuş. Bir ara Hanım'ın " öyle Pür dikkat ne okuyorsun"dediğini Duydum. Tatlı bir gülücük attım. O Sırada aklımdan İshak beyin vermiş olduğu tavsiyeler geçiyordu.
     
  18. iarcay

    iarcay Üye Balıkçı

    Katılım:
    15 Nisan 2014
    Mesaj:
    16
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    1
    Şehir:
    mersin
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    Usta güzel bir av olmuş hikaye dinler gibi okudum devamını dilerim tebrikler
     
  19. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    Sevgili dostlar, av güncesi esnasında yaşamış olduğum o tatlı anlarda yaşanan duygu seline sizleride bir nebze ortak edebildiysem ne mutlu bana.Tez zamanda daha güzelini dostlarınız ile birlikte yaşamanız dileğiyle yorumlarınız ve güzel sözleriniz her birinize teker teker teşekkür ediyorum.
     
  20. psikolojikreis

    psikolojikreis Üye Balıkçı

    Katılım:
    25 Ocak 2011
    Mesaj:
    92
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Sezonun İlk Çupraları

    İshak abim güzel bir avın mükemmel anlatımını okudum, tebrik ederim. Nadir abim de boş durmamış, kurtlarını dökmüş, moral takviyesi olmuştur. Umarım bir ara değişiklik hevesine düşüp başka iğnelere kayan gözlerin yeniden 496 1/0 a dönmüştür :)
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş