1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Atçekbalıkavı En iyi levrek sahtesi

'SPİN AV RAPORLARI' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 1 Mart 2015 tarihinde açılan konu

  1. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Spin balıkçılık, başka bir deyimle at-çek balık avcılığı amatörbalıkçı dostlarımız için ayrı bir disiplin ayrı bir zevkli hobi olarak gün geçtikçe artarak devam etmektedir. At-çek balık avına yeni başlayan arkadaşlarımız da, bu avcılığa daha önceden başlamış arkadaşların avlarını görüp hırslanmakta ve bir an önce hayallerindeki avları gerçekleştirebilmek için ciddi şekilde kafa yormakta, videolar izlemekte ve makaleler okumaktadırlar. Bunları nereden bileceksiniz derseniz, bende zamanında çok kafa yormuş ve kendimi geliştirebilmek için çok denemeler yapmıştım.

    Sitemize üye olanlar bu konuda çok şanslılar, onlarca makale ve onlarca video ile spin balıkçılık anlatılmış, ustaların av raporları hepimize öncü olmuştur. Bu makale altında da soracağınız her soruya cevaplar verilecek ve kafanızdaki soru işaretleri de kalkacaktır. Sitemizin kuruluş amacı da bu, gönül dostlarına yardımcı olmak bizleri mutlu etmektedir.

    At-çek balık avcılığında özellikle levrek avcılığı çok basit bir av değildir, levrek peşinde koşmaya başladığınızda bunu gayet iyi anlayacaksınız. Çok şansınız var ise belki ilk avınızda levrekle tanışacak, belki günlerce-aylarca hatta yıllarca peşinde koşmanıza rağmen avlarınız başarısızlıkla sonuçlanabilir.! Ancak güzel bir ekip çalışması ile bu sorun aşılacak ve başarı yakalanacaktır, işte bu yüzden herkes yakalayabilsin diye SPINNING TURKEY ekibimizi kurduk ve ekipteki arkadaşlarımız ile küçük guruplar halinde avlar yapmaya başladık, bu birliktelikler artarak devam edecek.

    Gelelim asıl konuya; EN İYİ LEVREK SAHTESİ hangisi dir.? Değerli kadim dostum ağabeyim Hür MOL bunu çok güzel kaleme almış makalesini hazırlamış, amaç hobidaşlara yardımcı olabilmek, işte o makale.

    EN İYİ LEVREK SAHTESİ HANGİSİDİR?

    Şimdi bu noktada benim de bir sorum var. En iyi levrek avı için gereken faktörler nedir?

    Buyurun, cevaplarınızı bekliyorum. ( İyi bir ekipman? Kamış, Makine, misina? Doğru avlak seçimi? Doğru hava seçimi? Hangi kandırıcı yem? Gagalı, gagasız, batan, yüzen, yumuşak yemler, sert yemler, bu yemlerin renkleri, bu yemlerin dalar kabiliyetleri, su üstü yemler, aksiyon verilmeli mi, hangi yemlerde aksiyon? )

    Yem konusu fazla uzadı değil mi !? Oraya tekrar geleceğiz.

    Yukarıda saydığımız bu faktörler başarılı bir levrek avının olmazsa olmazlarıdır. Hepsi bir bütündür. Hepsini doğru bir şekilde bir araya getirdiğimizde şansımız ciddi şekilde artacaktır. Bunlardan biri olmazsa da şansımız ciddi şekilde azalacaktır.

    İyi bir ekipman fazla değişken içermez.

    Doğru avlak seçimi sabittir. Ancak Kandırıcı yemler, başka bir deyişle sahte yemler konusuna girdiğimizde bu iş son derece komplikedir. Burada çok fazla değişken vardır. Levrek avında ben, sahte seçimimi levrek seviyor diye yapmam. Böyle bir şey yok çünkü. Bir avlakta pekala farklı yerlerle av yapabilirsiniz. Ama bu farlılık inanın bana balığın tercihi değil, o anki hava şartları , su ve ışık durumuna göre yemin performansıdır. Çünkü asıl amaç, yemi balığa fark ettirebilmektir.

    Bana Palamut sırtısına gidiyorum, ne yem kullanayım? diye sorun; size bir kaç palamut sırtısı yemi tavsiyesinde bulunabilirim. Bu nispeten çok daha kolaydır. Ama levrek avcılığında yem tavsiyesi bu işin en zor, en gereksiz, en yanıltıcı şeklidir. Çünkü bu disiplinde kandırıcı yem seçimi balığa göre değil, ortam şartlarına göre yapılmalıdır. Bir atçek levrek avcısı avlağa varana kadar ne tür bir kandırıcı kullanacağını bilemez. Avlağa vardığında bakar;

    Işık ortamı ne arz ediyor?
    Su derinliği nedir?
    Su bulanıklık seviyesi nedir?
    Rüzgar şiddeti nedir?
    Dalga varsa, dalga boyu nedir?
    Hedef balığımızın dönemsel biyolojik durumu nedir?

    Fazla uzatmayalım.

    İşte bu tespitleri yaptıktan sonra kullanabileceğimiz yem kafamızda şekillenmeye başlar. Başarılı bir levrek avı için bu kaçınılmazdır. Yoksa amaç sadece atçek yapmış olmak ise, takın bir yem atın ve şansınızı deneyin. Aslında yem ve avlak kombinasyonu hakkında söylenecek çok şey var. Bu konuyu da başka bir yazımda sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Başarılı bir atçek levrek avı için bu kriterlerin çok iyi irdelenmesi ve buna göre kandırıcı seçimi yapılmalıdır. Bu yüzden kulaktan dolma yem tavsiyeleri benim çok fazla itibar etmediğim bir durumdur. Ben yemimi avlağıma vardıktan sonra seçerim.

    Yeri gelir, çantanızda onlarca pahalı yem varken, bir silikon yem size muhteşem bir av yaşatabilir.

    Rasgelsin...

     
    Son düzenleme: 6 Kasım 2016
  2. amorti35

    amorti35 Üye Balıkçı

    Katılım:
    28 Haziran 2010
    Mesaj:
    50
    Alınan Beğeniler:
    16
    Ödül Puanları:
    8
    Şehir:
    İZMİR
    Cevap: En iyi levrek sahtesi

    Detaylı ve açıklayıcı bilgiler için Hür beye ve İsmail kardeşime teşekkürler
     
  3. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: En iyi levrek sahtesi

    İsmail kardeşim, Sevgili Hür'ün yazdıklarına katılmamak mümkün değil....Kesinlikle dikkat alınması gereken bilgiler.Buna ilave olarak ta, ben de bir şey eklemek isterim.O da şu :

    Sizin seçtiğiniz merada balık olmadıktan sonra ne yaparsanız yapın pek bir fayda sağlayacağına inanmak zor.Hele hele günümüzde hepimizin de büyük bir zevk ile adeta birbirimizle yarışırcasına yapmış olduğumu paylaşımlar neticesi meralar afişe edildiği için zaten çok çok seyrek olan balıklara ulaşmak gün geçtikçe azalmaktadır.

    Doğada olağan üstü bir mucize olmadıktan sonra, sanırım bundan sonra da böyle devam edecek gibi görülüyor.Siz siz olun av yaptığınız meranın ayak altına düşmemesi için paylaşımlarınızda (Vİdeo-fotoğraf vs.) bu hususa dikkat etmeniz kendi menfaatiniz için elzem olmuştur artık.Tabiki tercih ve takdir hakkı her aman avı yapan kişiye aitttir.
     
  4. deniz34

    deniz34 Üye Balıkçı

    Katılım:
    8 Mart 2016
    Mesaj:
    512
    Alınan Beğeniler:
    140
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    MARMARA VE KARADENİZ
    Cevap: En iyi levrek sahtesi

    İsmail kardeşim : bu güzel bilgiler için çok teşekkür ederim...
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş