1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Üstadlar Emeksiz yemek olmuyormuş

'İshak BALLICA' forumunda ishak BALLICA tarafından 13 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

  1. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    2013 yılının sonbaharı hemen hemen tüm yurdumuzda gerçekten çok ılıman geçti diyebilirim.Yaklaşık 10 günden beri kış yüzünü göstermeye başlamıştı ki, geçtiğim son 3-5 gün içinde Kuzeyden gelen soğuk hava dalgası bir anda tüm ülkemize başta batı bölgelerimizden olmak kaydıyla kara kışın etkisine almaya başladı.

    Nasıl güneyli rüzgarlar İlkbaharın başlamasına yol açıyorsa, Kuzeyli sert rüzgarlarda kışın başlamasına yol açıyor.Kuzeyli rüzgarların hüküm sürmeye başlaması aynı zamanda bu zaman dilimini dört gözle bekleyen biz Levrek sevdalılarının da ''Levrek avlarına '' başlaması için bir nevi işaret görevi görmektedir.Zira Poyraz demek, bizler için Levrek avı demekti.

    Sert poyrazın ilk günlerinde güzel 2 parça levrek almış ve bunu siz dostlar ile paylaşmıştım.Gerçekten ideal ölçüde 2 adet levrekti.Henüz onun mutluluğunu yaşarken bir kaç gün sonra yine içim, içime sığmamaya ve yeni bir av güncesine yelken açma isteği tüm ruhumu sarmaya başlamıştı bile.Tek sorun bu kadar sert rüzgar ve onun yarattığı soğuk kış koşullarına dayanabilmekti.

    Kişilerin sıcacık evlerinde ama soba başında, ama kalorifer başında bile üşüdükleri bu tür havalarda insanın kendini özellikle bir deniz kenarına atma isteği pek aklı karı olmasa gerek.

    Nihayetinde içimden gelen o ses pek akla ve mantığa uymasa bile bir delik yaptım ve o sesi dinleyerek attım kendimi yollara.Yolda kaç yemci gezdiysem taze mamun bulamadım.Havanın sertliğinden dolayı yem tekneleri çıkmamış ve ellerinde daha önceki günlerden kalma yemler vardı.Çaresi vaziyette mamun ve bir kaç paket boru kurdu alarak soluğu av yapacağım bir mekanda aldım.

    Arabanın içi doğal olarak sıcacık olduğundan, bir anda şoka girmemek için hemen arabadan çıkmadım.Zira böyle olunca elimde olmayan nedenden dolayı bir süre sonra engelleyemediğim anormal bir şekilde zangırdar vaziyette tir tir titreme yaşıyorum hep.Bunu aşmak için ilk önce arabanın her iki camını da azar azar açarak açarak başladım beklemeye.Bedenim dış koşullara az biraz alışsın diye.

    Kendimi hazır hissedince de çıktım arabadan.Ve başladım hazırlanmaya.Ve nihayetinde de oltalar su ile buluştu.Ama bu defa elimdeki hazır takımları değil de gün içinde hazırlamış olduğum daha kalın misindan oluşan takımları kullandım.0,50 lik misinalar.Ne kadar pahalı ve kalşteli olur ise olsun, daha ince misinalar çatır, çatır kopuyor ne yazık ki.

    Ve başladı o imtihan gibi bekleyiş...Bekle Allah bekle...Yok tık yok...Ayakta dikilmekten bedenim isyan etmekte ara sıra...Bunu aşmak için kah çömeldiğim oluyor.Kah az biraz öne doğru eğiliyorum ve belimi rahatlatmaya çalışıyorum....ve bazen de aynen askerlik günlerimizdeki gibi başlıyorum yerimde saymaya.Maksat bedenimi ısıtmak.Yoksa dayanılacak gibi değil ortam.Dedim ya Akıl işi değil bu stil ile Levrek avı yapmak.



    Bu arada vakit bayağı bir ilerledi.Nerede ise ümitlerim bitti bitecek.Hatta bitti ve eksiye bile düştüğü anlar yaşıyorum zaman zaman.Kendimi oyalamakm için ara sıra yemleri kontrol filan ediyorum.Yemler bazen durduğu oluyor.Bazen ise azgın denizde sert dalgalardan savrulmaktan olsa gerek düşüyorlar her halde.Çünkü bu sert havada çok çok seyrek denk gelen kaya balıkları dışında hiç bir canlı yok.

    Saatler gece yarısına yaklaşmakta iken kamışın biri selam verdi.Gerili bir vaziyette yayda bekleyen biş ok misali koşarak kamışla yapıştım.Ve o akllara zarar verecek sert darbeleri hissettim.Evet balık yapışmış ve üstündeydi.

    Şimdi çok sabırlı olmalıydım.Hemde çok..Hele hele hiç heyacan yapmamalıydım.Çünkü bana gelen işaret ben çok kallaviyim der gibiydi.O anda elimde olmadan başladı dudaklarımın arasından bildiğim tüm dualar dökülmeye.Ve tek bir dileğim vardı Cenab Allah tan.Ne olur Allah ım kaçmasın da bir şunun yüzünü göreyimdi.Çünkü bir önceki avda bundan daha iri bir balık ile karşılamış ve makimanın kolunu bile 3-5 tur çevirememiştim.Balık ile karşılıklı duruştuk ve o kalamayı 3-5 defa sert bir şeklide boşalttı ve kösteğin ucundaki iğneyi kopartarak kurtulmuştu.

    Bu günkü avda ise,ben ha bre içimden dualarla makinayı sararken, bu defaki ise ise ağır abi hareketlerle kalamayı boşaltıyordu.Ben sardım..O boşalttı.Ve bir an kıyıya doğru koşa koşa gelip, giden dalgaların taa en başında su üstü yaparak adeta ben buradayım deyip,tekrardan karanlık sulardaki yerini aldı.

    Yaklaşık 3-4 dakikadan beri biçare makinayı sarsam bile hala ne ile mücadele ettiğimi henüz bilmiyordum.Ama çok ağır olduğunu ve çok güçlü olduğunu bana saniye, saniye hissettiriyordu.Ve sonunda nihayet dalgaların içine girdi.Ve belirli belirsiz onu görebildim.Ama hala yüzüyor ve zemin ile temas etmedi.

    Belki 10 dakiakalık mücadele neticesi sonunda artık onu görüyor ve gözlerim ile ona dehşet içinde bakıyordum.Allah ım,ne kadar büyük,ne kadar kocaman diye mırıldanıyorum.Tüm bendenim bu defa soğuktan değil de heyecandan tir tir titriyordu.Allah ım kaçmasın..Ne olur kaçmsın diye mırıldanıyorum.Kahretsin yapayalnızım.Bana yardımcı olacak hiç bir kişi yok yanımda.

    Ve sonunda pehlivan karaya oturan tekne misali zemin ile tamas etti ve orada çakıldı kaldı.Ama çok tehlikeli bir yerde.Üstünden dalgalar onu aşarak ayaklarımın dibine kadar gidip, gelmekte.İşte arkadaşlar tüm av güncelerimde en tehlikeli saniyeleri hep bu kısa zaman dilimide yaşamışdır hep.Zira balık burada 3 yada 5 saniye durduktan sonra tüm heybetiyle beden hareketleri ile suya geriye dönmeye çalışır.O zaman dilimini yakalıyamadığınız anda tüm hayalleriniz bir başka av güncesine kalacaktır.

    Çünkü balık ya iğneyi ya da kösteği kopartarak saniyeler içinde karanlık suların güvenli ortamında soluğu alacaktır.

    Neyse o anlara tekrar gelirsek, balık zemin ile temas ettiği anda kamışı çok çok kontrollu vaziyette yere bıraktığım attığım gibi attım kendimi kısa botlarım ile dalgaların içine ve tüm enerjimi toplayarak ellerim ile balığı ilk önce az ileriye ve sonra da daha ileriye atmayı başardım çok şükür.Ha bu arada ellerim eski avdan kalan kalan çizik ve yaraların üstüne bu defa yeni çizik ve yarıklar ile karşılaştı.Ama olsun...Balığı çok şükür emniyetli bir mesefeye alabilmiştim.

    Doğal olarak hemen parmaklarımın kanayan bölgerelerine tampon yaptım kağıt peçeteler ile.Ve daha sonra da yarım yamalak bile olsa yara bantları ile yer yer kapatmaya çalıştım.

    Taşları çatlatacak kadar sabrın ve azmin sonunda nihayet hayatımın en iri balığına denk gelebilmiştim çok şükür.İlk önce kafa fenerimin ışığında onu uzun uzun büyük bir hayranlık ile seyrettDaha sonra da yanımdaki metre ile boyunu ölçütüm 79-80 cm civarıydı.Balık sakinleşmeye başlayımnca da bir kaç kez kilosunu ölçtüm.Her defasında 6,700 veya daha kusurlu geldi.Kusuru var da onu boşverin,6,700 gr diyelim gitsin.


    Yaşamış olduğum adranalinden dolayı adeta mutluluk denizinde yüzerken bir yandan da dönme hazırlıklarına başlamıştım ki, bir anda bulunduğum bölgeye bir araba yanaştı.Havada partikül şeklinde uçuşan deniz suyundan dolayı buğulu bir cama dönüşmüş olan gözlüklerimden baktığım kadarı ile gelenin benim bir komşum olduğu gördüm.O da balkondan geç saatte bakınırken bakmış benim araba yerinde yok,İshak abim kesin balıktadır demiş ve az yem almış soluğu benimde yanımda almış.

    Sağolsun onun sayesinde elimde balıkla doğal ortamda bir kaç kare resmi çekildi.Ve ona hiç takımları açma.Al benimkileri kullan deyip ben kebara çekildim.Bu arda bir kaç arkadaşım ile telefon görüşmesi yaparak mutluluğumu onlar ile paylaştım.Ve komşumun hatırına gece saat 02,00 ye kadar kaldıksay da balık bir daha basmadı.Ve sonunda toplarlanarak dönüş yoluna geçtik.

    Sözün özü adına levrek aşkı denilen bu sevdaya gönül vermiş dostlarıma çok daha güzelleirinin denk gelmesini dilerim.

     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 7 Kasım 2016
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormuş...:)

    Konunun özü benim anladığım ne yapmak gerekiyormuş? ( içinden geli sesi dinleyecekmişsin arkadaş ).!

    Ah abim, ah be güzel abim. Bir hafta içinde 2. harika av ve bu avın detaylı paylaşımı. Seni canı gönülden kutluyorum, ustamsın vesselam.Alkış

    Rabbim içine sindirsin, şu mübarek günde şu ezan vakti bu raporla bizleri onurlandırdın yüzümüzü güldürdün ya, sende hep gülesin. Afiyet bal şeker olsun.:)
     
  3. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormuş...:)

    Sevgili İsmail kardeşim, yorumun ve güzel sözlerin için can ı yürekten teşekkürler ediyorum.Bu ihtiyar kardeşin de ara sıra bile olsa çok şükür böyle pehlivanlar ile kucaklaşabiliyor.:lol:
     
  4. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormuş...:)

    Abim dilerim ki, hep böyle pehlivanlar ile kucaklaş, onlara sarıl dur hemi.:D
     
  5. AYTAÇ AKINCI

    AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesaj:
    802
    Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    MARMARA - EGE
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    İshak hocam ,

    Sen ne yaptın ! Levrek fiyatları neden artış gösterdi diye merak ediyordum.
    Av konusu süper ! videosu desen yemek üzeri tatlı !
    Eline sağlık üstad ! Afiyet şeker olsun. AlkışAlkışAlkışAlkış
     
  6. AŞKIN

    AŞKIN Admin Admin

    Katılım:
    15 Ocak 2009
    Mesaj:
    2,426
    Alınan Beğeniler:
    147
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    EGE
    Web Sitesi:
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    Ishak abim diyecek söz bulamıyorum,sadece ayakta alkışlıyorum.AlkışAlkışAlkış
    AzmineAlkışAlkışAlkışsabrınaAlkışAlkışAlkışAlkışanlatımınaAlkışAlkışAlkışAlkışAlkış
     
  7. reisbey

    reisbey Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2009
    Mesaj:
    55
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    8
    Şehir:
    boğaz
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    ishak bey yine çok güzel bir av ve okurken adeta yaşadığımız mükemmel bir rapor.. candan kutlarım..devamını dilerim.
    rastgelsin...
     
  8. Ayşe HARUPÇU

    Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

    Katılım:
    21 Ekim 2009
    Mesaj:
    3,229
    Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir geneli
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    Sevgili Üstadım,sevgili kardeşim,sen ne yaptın böyle MAŞALLAH :yahoo: sayende gözümüz gönlümüz açıldı,seni kutlarım...AlkışAlkışAlkışAlkışAlkış
    Aynı güzellikte avlara imza atman dileğimle paylaşım için teşekkür ederim...
     
  9. Cebrail Erdogan

    Cebrail Erdogan Üye Balıkçı

    Katılım:
    7 Kasım 2010
    Mesaj:
    71
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Dunya
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    Okurken cok keyif aldim akici ve cok hos bir konu, balik dersen 10 numara emegine saglik ihsak abi
    daimi rastgele.
     
  10. Kadir TOZAR

    Kadir TOZAR Üye Balıkçı

    Katılım:
    25 Kasım 2013
    Mesaj:
    524
    Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Mersin
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    Yapma be güzel abim. Bir dünya para harcayıp olta takımlarını yeniledik. Kaç gündür soğuk fırtına bilenip duruyoruz. Yem bulursam bu gün balığa da çıkmayı düşünüyorum. E şimdi bir kaç mırmır tutarsak buraya fotoğraflarını nasıl koyacağız.::))


    Şaka bir yana ağabey o soğukta sabrın ve azmin zaferi olarak denk gelen o güzel balığı ve av güncesini bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler.
     
  11. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    Sevgili arkadaşlar, emin olun ben de hala şoktayım...Bu sene yaşadıklarımdan dolayı..Ama maceranın devamı gelecek emin olun...:)
     
  12. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    Sevgili Üstadım, öncelikle yorumun ve güzel sözlerin için teşekkürler.Ayrıca şunu bilmeni de isterim.Bizlerin ufuğunu açan sensin...:)Senin geçmişteki raporlarını okurken senden hep feyz aldık.:)Sen bizlerin hocası ve kıyı avcılığının duayen bir ustasısın.AlkışAlkışAlkışAlkış

    Senin raporlarını unutmak ne mümkün...:)Bizler senin yanında ancak çırak oluruz ve bundan da gurur duyuyorum.

    [​IMG]
     
  13. Mustafa CUMBUL

    Mustafa CUMBUL Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2010
    Mesaj:
    800
    Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    Deniz
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    İshak Abi yine yeniden güzel bir av güncesi ve paylaşımı olmuşAlkışAlkışAlkış.
    Tüm güzellikler her daim yanında olması temennisiyle selamlar:).
     
  14. Halis DEMİR

    Halis DEMİR Üye Balıkçı

    Katılım:
    12 Ekim 2009
    Mesaj:
    148
    Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    AKDENİZ EGE
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    İshak bey bu sene gerçekten maşallahınız var çok güzel bereketli avlar gelmeye başladı sizden, devamını da dileriz levrek ustanın eline çok yakışmış.:D
     
  15. EGE35

    EGE35 Üye Balıkçı

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesaj:
    425
    Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    İZMİR
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    Usta MAŞAALLAH Berketli olmuş emeksiz hiç olurmu tebriklerrrrrrrrrr Alkış
     
  16. Necati AKKOÇ

    Necati AKKOÇ Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2008
    Mesaj:
    1,024
    Alınan Beğeniler:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    EGE
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    emegine saglik ihsak abi
     
  17. Feridun35

    Feridun35 Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2010
    Mesaj:
    604
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Deniz ( Foça - Mordoğan)
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    şahane bir olay tebrikler afiyet olsun.
     
  18. Ahmet ÜNSAL

    Ahmet ÜNSAL Üye Balıkçı

    Katılım:
    20 Eylül 2008
    Mesaj:
    443
    Alınan Beğeniler:
    100
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    Eskişehir
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    Harika bir av olmuş ishak abi afiyet olsun Alkış
     
  19. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    Sevgili dostlar, yorumlarınız ve güzel temennileriniz için teker teker teşekkür ediyorum.İnşallah çok daha güzelinin tüm dostlara denk gelmesi dileği ile cümlemize rastgele...:)
     
  20. paşalı

    paşalı Üye Balıkçı

    Katılım:
    23 Ocak 2009
    Mesaj:
    634
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Deniz
    Cevap: Emeksiz yemek olmuyormus

    Maşallah bu nedir İShakcımya bu canavarı kıyıya almakta ayrı bir maharet kardeşim kutlarım şahane bir paylaşım ve şahane bir balık
     

Bu Sayfayı Paylaş