1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Üstadlar Kar sogugunun bereketi

'İshak BALLICA' forumunda ishak BALLICA tarafından 9 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

  1. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Kişi emekli olduğu zaman gerçekten kendine çok daha fazla zaman ayırabiliyor.En azından kitap okumaya bolca vakti olabiliyor.Ben de elimden geldiğince vakit buldukça bu aralar kitap okumaya çalışıyorum.Şu an elimde Beki İkala ERİKLİ hanım efendinin yazmış olduğu ''Meleklerle yaşamak'' adlı kitap var.Yazar bu kitabında tanrı sevgisinin yanında tanrının bir elçisi olan ve insanlara hizmet için yaratılmış meleklerden filan bahsediyor.

    Değişik ve spiritüal bir yaklaşım sergileyen çalışma.Kitabın yarısına geldiğim için az çok fikir sahibi de oldum sayılır.Bazı okurlar için eften,püften ve inandırıcı gelmeyebilir.Özetle kibrin kötü bir şey olduğundan,insanın olaylara gönül gözü ile bakmasını bilmesi gerektiği ana fikri işliyor.
    Öğleden sonra kitabı elimden bıraktım ve bilgisayarı açtım.Açar açmaz da elimde olmadan senelerin alışkanlığı olsa gerek, ilk önce hava tahmin sitelerine baktım.Hava şu an için yağmurlu olsa dahi, hava tahmini yapan internet siteleri akşam üstüne doğru yağmurun keseceğini ve kuzeyli rüzgarın değişeceğini veriyorlardı.Yani hava kararmadan önce Kuzey ve kuzey doğuya dönecekti rüzgar.

    Aklımda birden bir seçenek belirdi.Geçenlerde esen poyraz yüzümü güldür memişti. Acaba bu defa olur mu diye kendi kendimi motive etmeye başladım.Bazıları için Poyraz demek buz gibi dondurucu hava anlamına gelse dahi, benim için Poyraz demek Levrek demekti.Nihayetinde evde bilgisayar başında oturmak ile levrek tutulmazdı hani.

    Sözün özü yarım saat içinde hazırlanarak hava kararmadan tek başına düştüm yola.Yoldan zor bela bir kaç yemci arkadaşlara baka, baka az biraz dünden kalma mamun buldum.Ve tam hava kararmasına yakın avlakta yerimi aldım.

    Hava gerçekten çok soğuk, hele buna sert esen bir de poyraz-yıldız eklenince gerçekten zehir zemberek bir ortam oluyor.Allahtan sağlam giyinmişim.Klasik 2 li köstekten oluşan takıma mamunları takarak suya gönderdim.Ve ilk kamışı kamış ayağına koyarak, başladım diğerini hazırlamaya.O da tamam olunca aynen o da suda yerini aldı.Bende soğuktan üşüyen ellerimi montun cebine sokarak başladım beklemeye.

    Ha, bir yandan da yerimde sayıyorum.Üşüyen ayak parmaklarımı ısıtmak için.Çünkü dondu, donacak kıvama gelmeleri an meselesi gibi.Hele dakikalarca heykel gibi sabit durunca insan gerçekten çok üşüyor.

    Bu arada kendi kendime cesaret veriyorum. Amannn...Çok üşürsen biner arabaya geri dönersin diye.Belki bir, belki de bir buçuk saat filan geçti.Tık yok.Ara ara yemlere bakıyorum.Yemler küçük balıklar tarafından tırtıklanıyor ve bozuluyor.Haydi çıkart takımı denizden, bir daha yemle ve bir daha savur.Velhasıl aklı karı iş değil.

    Sanırım saat 19.00 gibi filan oldu.İlk attığım kamışın ucu sert bir şekilde selam verir gibi olmasıyla, derhal ani bir hamle ile kamışı alıp tasmaladım. Baktım, bir hareket yok.Makinanın kolunu daha bir tur çevirip, yemi yerinden oynatmıştım ki, aha balık bu defa tüm gayreti ile yeme bastı. Evet.Sonunda azgın denizlerin o sert yakışıklısı ile birebir meydan muharebesine girmiştik bile.Garibim tam tam dansı yapan Afrika yerlileri gibi ağır abi hareketler ile gelmeyeceğim diye direnip kalamayı zızz, zızz diye öttürürken bende ara vermeden Ryobi Ecusıma 6000 in kolunu sarmaya devam ettim.Mücadele 2-3 dakikayı geçtiği halde balık gecenin zifiri karanlığında bir türlü su içinde görünmüyordu.Sonunda kıyıya yaklaşmadan bir su üstü yaptı.O su üstü yapınca benim ayak bağlarım çözüldü resmen.Zira kilo üstü balık gelirken mutlaka su üstü yaparak bir de su üstünde çırpınır.

    Çok şükür onu sağ salim sahile almayı başarabildim.Gelen gerçekten okkalı,kallavi bir balıktı.Onu emniyetli bir mesafeye alınca, Çantamdan metreyi çıkartarak boyunu endamını bir ölçeyim dedim.Maşallah 64 cm geldi.Haydi bir de çantamda yer alan digital terazi ile tartayım dediysem de başaramadım.Zira zapt etmek mümkün değildi.

    Hemen takımı yemledim ve su ile buluşturdum.Ve yine beklemeye devam.Bu arada bir kaç arkadaşımı arayarak sevincimi onlar ile telefonda paylaştım.Kimi keşke bende orada olsaydım veya rastgele hocam, bende avdayım şu anda dedi.Kimi ise Allah sana akıl-fikir versin.Bu soğukta hasta olacaksın.Sen kendini 20 li yaşlarda mı zannediyorsun dedi.Bence hepsi de içten ve samimi dileklerdi.
    Telefon görüşmesini yaptıktan kısa bir süre sonra, aynı kamış yine selam verdi.Ve arkadan kamış ayağından düşerek saniyeler içinde suya doğru sürünmeye başlaması ile yetişerek kamışı son anda yakaladım.Aman Allah ım, amman ki ne amman.Bu defaki bambaşka bir şey.Olamaz böyle bir direnç.Ben resmen c gibi olmuş kamışı elimde tutarken, makinanın kolunu bir tur bile çeviremiyorum.Yok, makinanın kolu dönmüyor, dönemiyor.Ve sadece makinadan kalama sayesinde misina boşalıyor.Zızzz..Zızzzz..diye....

    Sahili adeta koşarmışcasına gelip döven dalgalara doğru biraz yaklaşarak, bir iki tur atabildim makinaya.Hepsi bu.Ve daha sonra birden takım rahatlıyarak boşaldı.Yerinden çıkarmışcasına gümbür gümbür atan yüreğimle heyecan içinde takımı aldım kıyıya.2 köstekten oluşan takımın en alttaki iğnesine balık vurmuş.Ve iğneyi kösteğin ucundan koparmış.Köstek duruyor.Ama ucundaki iğne yok.

    3-5 dakika içinde yaşamış olduğum bu heyecan beni nefes, nefese bıraktı.Derin bir oh çekerek, demek ki garibimin daha ömrü varmış dedim.Ve takımı yenileyek, yemledim ve suya gönderdim.

    Bu arada tüm gece boyunca 3-4 boufor esecek diye tahmin verilen hava yavaş yavaş sönmeye başladı.Soğuk yerinde olmasına rağmen, rüzgarın hızı düşmeye başlamıştı.Sanırım saat 20,30 gibi olsa gerek, bu defa tüm gece hiç selam vermeyen kamış bir anda selam verir gibi olmasıyla, hemen kamışı elime aldım.Ve belki 2-3 saniye geçmeden gerçek bir vuruş oldu.
    Evet, almıştım bunu da...Başladım makinayı sarmaya...Ben sardıkça, açık olan kalama nedeniyle ha bre misina geriye boşalıyordu.Ama sarmaya devam tabiki.O esnada yaşanan duygu selini sizlere kelimeler ile tasvir etmem mümkün değil emin olun.Hani anlatılmaz, yaşanır diye bir deyim vardır ya...Bence tam bu zaman dilimini tabir eden bir deyim olmalı..

    Yaklaşık 5 dakika filan mücadele ettik.Gecenin karanlığında gözlerim onu ha bre karanlık su içinde arasa da , kıyıya yaklaşmadan heybetini göstermedi bir türlü.Onu son dalgaya kadar çekmiştim ki, o anda haşmetini ve iriliğine şahit olabildim.

    Allah ım bu ne güzellik.Balık son dalga ile kıyıya yanaştı ve orada adeta çakıldı.Çünkü artık zemin ile temas etti ve akıcı şekilde gelemiyor.Ah keşke biri yanımda olsa ve balığı kepçeleseydi diye aklımdan geçirirken çıtttt diye sert ve tiz bir ses duymamla beraber ters giden bir şeyin olduğunu anlamamla birlikte elimdeki kamışı yere fırlatarak daldım son dalgaların içine ve bir hamle ile balığı emniyetli bir mesafeye attım.

    Balık emniyete alınmasına alınmıştı da, ellerim kan içinde kalmıştı.Çünkü balığın gergin sırt dikenleri adeta yeni bilenmiş lazer bıçak gibi parmaklarımı yaraladı.Mubareğin zaten galzamaları birer kıl testere misali.

    El bezini kanayan avuç içlerime bastırırken, bir gözümle de yerde kuzu gibi uzanan ağır misafirimin endamını izliyordum.Kahretsin yine iğne kopmuştu.Ve iğne balığın ağzında duruyordu.Bu defaki ilkine göre çok daha heybetliydi.Az nefes alıp, sakinleşince bununda boyunu ölçtüm.Tam 68 cm civarıydı.

    Bu arada hava iyiden iyiye kalmaya başlamıştı.Vakit bayağı bir ilerlemişti ki sağolsun Sevgili Serkan kardeşim ekip arkadaşlarıyla spin tekniği ile levrek avına gideken benim yanıma uğradılar.Onlar sayesinde balık elimde bir kaç resim çekilebildi.Ve Serkan'ım sağolsun özenle balıkları tekrar tekrar tarttı.Biri 3,200 gr, diğeri se 3,570 gr civarı geldi.
    Sözüm özü, kar soğuğunun bu defa bereketini yaşadığım güzel bir av güncesi oldu.Daha bereketlisinin sizlere denk gelmesi dileği ile cümlemize rastgele.

     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 7 Kasım 2016
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    İshak abi, ne işin var gecenin buz gibi soğuğunda su başında, hiç bu havada balığa gidilirmi hasta olacaksın.:p Diyen bir eşim olmasaydı, mutlaka senin yanında o fotoları çeken kişi ben olacaktım.:(

    Dün havayı görünce bende Kader hanıma tam levrek havası balığa mı gitsem acaba dediğimde aynen bana böyle demişti, delimisin sen buz gibi hava.:lol: Keşke deli olsaydım da senin yanında olsaydım, şimdi daha çok deli oltum tam tımarhanelik.

    Maşallah abi, harika levrekler 3. yılın bu levrek avında, daha dün gibi hatırlarım levrek konularına başlayışını, demekki tecrübe böylesi güzel trofeleri getiriyormuş, benimde bir an önce başlamam lazım, bundan sonra soğuk falan dinlemeyeceğim havayı kıstırdığım anda su başında olacağım.

    Afiyet bal şeker olsun, ALLAH içine sindirsin güzel abim.Alkış
     
  3. kılıc35

    kılıc35 Üye Balıkçı

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesaj:
    51
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    EGE
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    Tebrikler ishak abicim. :) Böyle havalarda nasibini boş cevirmemiş.

    Güzel bir anlatım ve paylaşım olmuş.

    Gece soguk hava sını levrekleri aldıktan sonra içini ısıtmıştır.

    Bundna sonraki avlarınızda daha güzellerini yakalamanız dilegiyle.
     
  4. ercan1977

    ercan1977 Üye Balıkçı

    Katılım:
    12 Şubat 2012
    Mesaj:
    10
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Marmara
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    İshak Bey merhaba.Maşaallah kar soğuğunun bereketiyle bereketlenmişsiniz.Allah daim etsin inşaallah.Değerli bilgileri , esirgemeden paylaşmışsınız.Sizlere de bu yakışır zaten.Mutlu huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarlarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Mütevazi Usta Olta Balıkçısı İshak Bey'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
     
  5. AŞKIN

    AŞKIN Admin Admin

    Katılım:
    15 Ocak 2009
    Mesaj:
    2,426
    Alınan Beğeniler:
    147
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    EGE
    Web Sitesi:
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    Muhteşem bir av Ishak abim,tebrik ederim.AlkışAlkışAlkış
     
  6. goldenman

    goldenman Üye Balıkçı

    Katılım:
    17 Eylül 2009
    Mesaj:
    200
    Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    İshak bey balık avı hastalığı demek bu oluyor galiba.Soğuk,yağmur çamur dinlemiyor fakat değmiş.Kuzular süper.Paylaşım her zamanki gibi süper.Teşekkürler.
     
  7. Halim OCAKOĞLU

    Halim OCAKOĞLU Üye Balıkçı

    Katılım:
    27 Eylül 2011
    Mesaj:
    48
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İZMİR
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    Tebrikler ishak abi
     
  8. EGE35

    EGE35 Üye Balıkçı

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesaj:
    425
    Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    İZMİR
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    maşaallah ustam bereketli gelmiş kar soğuğu rasgelmiş. :)
     
  9. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Kar sogugunun bereketi


    Sevgili İsmail, yalan yok.Allah biliyor ya, aklıma gelmedin değil.Ama sizin tur aklıma geldi ve gelemez diye düşündüm ve ondan seni aramadım.

    Levrek olayına son senelerdir ara vermiştim.Ama arkadaşlara esin kaynağı olası açısından son bir kaç senedir yine başladım.Ama gerçekten akıl işi değil inan...Şu an nezle ile grip arası gezip duruyorum.İnşallah hasta olmam..
     
  10. AYTAÇ AKINCI

    AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesaj:
    802
    Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    MARMARA - EGE
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    İshak bey ,

    Emekli olan kar soğuğu tanımaz ! Emekli olan levreği böyle tutar.

    Emeğine sağlık ! Süper bir balık avı yapmışsınız.

    Tebrik ederim ! üsdat !!!AlkışAlkışAlkışAlkış
     
  11. Ahmet ÜNSAL

    Ahmet ÜNSAL Üye Balıkçı

    Katılım:
    20 Eylül 2008
    Mesaj:
    443
    Alınan Beğeniler:
    100
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    Eskişehir
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    İshak abi her türlü hava şartlarında balık avlıyorsunuz helal olsun, gerçekten çok güzel levrekler inanın kıskandım. Paylaşım için sağol abi daha güzellerine rasgele.
     
  12. Halis DEMİR

    Halis DEMİR Üye Balıkçı

    Katılım:
    12 Ekim 2009
    Mesaj:
    148
    Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    AKDENİZ EGE
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    Bu soğuktaki azminize hayran kaldım ishak bey, muhteşem bir av ve öyküsü helal olsun.Alkış
     
  13. i.samay

    i.samay Üye Balıkçı

    Katılım:
    10 Temmuz 2009
    Mesaj:
    236
    Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    EGE
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    Çok güzel balıklar, çok güzel bir anlatım İshak Abi, o balıkları tutmayı bırakın o havada sabır ile beklemek bile tebrik edilmesi gereken bir güzellik. Afiyet olsun Abi. Alkış
     
  14. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    Sevgili Bahadır kardeşim, benim sevincime sizleri de ortak edebildiysem ne mutlu bana...:)Balık gelinceye kadar bayağı bir üşüdüm.:pBalık geldikten sonra bende sanki narkoz etkisi yaptı...Ne soğuk, ne de üşümek kaldı...Desem de inanma....:p

    Şaka bir yana, emeksiz yemek olmuyormuş misali cenab ı Allah ıma çok şükür emeklerim ve çilem boşa gitmedi...:)
     
  15. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    Sevgili Ercan kardeşim, yorumun ve güzel sözlerin için can ı gönülden teşekkür ediyorum.İnşllah sağlık ve sıhhat içinde çok daha güzelinin cümlemize denk gelmesi dileği lile rastgele...:)
     
  16. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    Aşkın'ım, sağolasın varolasın kardeşim.Darası tüm dostların başına inşallah...:)
     
  17. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    Sevgili dostum, Cenab ı Allah ım inşallah cümlemizin sağlığını bozmasında bu güzellikleri hep yaşayalım..Ama teknede ama kıyıdan...

    Sevgili Halim, yorumun için teşekkürler.Kardeşim, sen neler yapıyorsun.Epeyden beri sesin soluğun çıkmıyor...
     
  18. adnan malkoç

    adnan malkoç Üye Balıkçı

    Katılım:
    7 Ekim 2010
    Mesaj:
    29
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Dalyan-Özbek
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    sevgili ishak bey tebrikler güzel av olmuş devamına inşallah, acizane tavsiyem ayak üşümesine neopren dalgıç çorapları çokiyi iş görüyor bende'de ayak üşümesi vardı bununla aştım ayakkabıda pot yapmıyor, sevgiler
     
  19. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    Sevgili Ekrem, beden yaşlanmaya başlasa bile gönül emin ol 18 de kalıyor.Eee, genç olunca da oluyor böyle çılgınlıklar...(Allah ım sen bana aklı-fiki ver...Amin...):p:p


    Aytaç hocam, yorumun ve güzel sözlerin için teşekkürler.İnşallah darası başına.:)

    (Ama istemen lazım....):rolleyes:
     
  20. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Kar sogugunun bereketi

    Sevgili Ahmet kardeşim, yorumun ve güzel sözlerin için teşekkürler.İnşallah daha güzelinin sizlere denk gelmesi dileği ile rastgele..:)


    Sevgili Halis hocam, sevincime sizleri de ortak edebildiysem ne mutlu bana.:)
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş