1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Üstadlar Dostlar ile tekne avi

'İshak BALLICA' forumunda ishak BALLICA tarafından 30 Eylül 2013 tarihinde açılan konu

  1. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Sevgili dostlar, sıradan bir güne uyanmıştım ki, bir ara televizyonu açar açmaz duyduğum haber ile adeta sarsıldım.Türk tiyatro ve sinema dünyasının koca çınarlarından biri olan Üstad Tuncel KURTİZ yaşamını kaybetmişti.Yani evlerimize kadar ulaşan dizlerden de tanıdımız Ramiz Dayı artık yoktu.

    Allah gecinden versin, tabiki bir gün her canlının vadesi bitince karşılacağı kaçınılmaz bir sondur bu.Belkide yepyeni bir başlangıçdır.Bilemeyiz.Lakin, daha yakın bir tarihte vermiş olduğu bir röportajda 77 yaşında olduğunu ve 87-97'yi görmek istediğini ifade etmişti.Ama ilahi takdir.Mekan ı cennet olsun.Bu tür dolu-dolu karekterler pek yetişmiyor günümüzde diye düşünüyorum.Onun davudi sesinden dinlediğim şiirler ve belgesellerdeki seslendirmeleri hep beğenmişimdir.Keza oyunculuğu zaten tam üstad işi.Tabiki bu benim acizene kanatim.

    Velhasıl pek tadım tuzum yoktu gün boyu.Derken akşam olmuş ve her zamanki gibi televizyon başıma geçmiştim ki, bir ara cep telefonumun sesini uzaktan duyar gibi oldum.Telefona ulaştığımda ise arayan kişinin emekli olduğum iş yerinden arkadaşım Sevgili Tahir bey in olduğu anladım.Bir iki hoş beşten sonra Tahir Bey hemen konuya girdi ve yine aynı kurumdan ortak arkadaşımız olan Necattin Bey ve onun bir arkadaşı ile yarın için tekne ile balık avı planladıklarını ve gelip gelemiyeceğimi sordu.

    Hiç aklımda olmayan ve beklemediğim böyle bir teklif karşısında bir ara ister istemez çekincede kaldım,duraksadım ve az bana müsade diyerek bir durum değerlendirmesi yaparak tamam dedim.

    Plan şu idi.Sabah vakit kaybı olmaması açısından bir gün önceden yola çıkacak ve Tahir kardeşimin İzmir-Mordoğan'daki yazlığında kalacak ve ertesi günü de sabahtan uzak bir meraya balık avı yapmaya gidecektik.Nihayetinde de o fikirden hareket ile gece pek de geç olmayan bir saatte buluşarak düştük yollara.Yolda doğal olarak ilk uğrak yeri yemci dükkanları oldu.Bu av esnasında yem tercihimiz sülünez oldu.

    Gece yarısına doğru Mordoğan a ulaştık sağ salim.Hatta yolculuğumuzun bir kısmı da devreye girmiş olan yeni yoldan gerçekleşti.İzmir-karaburun yöresinin gelişmesine büyük bir katkısı olacağına inandığım bu yeni açılan yolun hizmete girmesine sebep olan ve emek veren tüm kişi ve kuruşluşları canı gönülden kutlarım.Zira senelerdir hizmet veren eski yolun ne kadar meşakkatli bir yol olduğunu buraya sık sık gelip giden kişiler çok iyi bilir.

    Gecenin geç saatlerine kadar tatlı bir muhabbet eşliğinde yapılan takım vs. hazırlıkları da tamam olunca,doğal olarak sabah 06,00 da yola çıkmak için anlaşarak istirahate çekildik.
    Ve sabahın ilk ışıklarında kalkarak başladık hazırlanmaya.İlk olarak römorktaki tekneye motoru monte etmek oldu.Daha sonra sıra ile tüm eşyalarımıza da tekneye yükleyerek, her şey bitince de başladık Mordoğan Limanındaki çekek yerine doğru yol almaya.Bu arada sabahın ilk ışıkları ile başlamıştı ortam aydınlanmaya.Limana vardığımızada adeta bayram yeri gibiydi.Balığa çıkacak olan bizler gibi, keyifçi teknelerinde de hep aynı telaş vardı.

    Limandan çıkınca, hemen sırtı oltamı saldım.Amacım, olta atacağımız meraya varıncaya kadar nasibimi aramaktı.Zira yolumuz bayağı bir uzundu.Yaklaşık yarım saat kadar gitmiştik ki, sırtı oltamna bir adet güzel bir palamut yapıştı.Hemen motoru boşa alarak selamet ile bu sabah misafiri sağ salim tekneye almayı başardık.Daha sonra sırtyı olayını boş vererek hızımı arttırarak ilerlemeye başladık.Zira gidilecek mekan gerçekten uzak bir mekandı.

    Hava karasız.Tatlı tatlı kuzey batı esmeye çalışsa bile rüzgarın gücü yeterli olmadığından olsa gerek,bir türlü hava oturamadı..Nihayetinde de ilk avlak yerine vardığımızda bunu daha iyi anladık.Çapayı attıktan sonra tekne bir türlü yönünü bulamadı.Teknenin kafası sürekli gezdi durdu.Ve bol miktarda yandan dalga aldık.Bu durum ne yazık ki, beni sağlık açısından rahatsız etti.Yani bu av esnasında beni tekne tuttu diyebilirim.Hatırladığım kadarı ile en son yine bu yörede yaptığım bir tekne avı esnasında da aynı durumu yaşamış ve rahatsız olmuştum.2004 senesi olabilir diye hatırlıyorum.Bu yöre açık denize baktığı için açıktan gelen kaba dalgaları sürekli alan bir yer olduğunu düşünüyorum.

    Av merasındaki berekete gelince, oldukça bereketli bir yöre olduğunu düşünüyorum.Bir kaç yer değiştirdikten sonra en son uğradığımız 3 ncü avlak yeri bizleri bayağı bir çoşturdu diyebilirim.Av ekibindeki tüm arkadaşlarım gönüllerince bir av yaptılar.Hele hele arka arkaya gelen mercanlar tüm katılımcıların yüzünü güldürdü.Kendimi iyi hissettiğim anlarda bende olta attım.Ve mercan ve karagöz aldım.Av esnasında gelen balıklar ağırlıklı olarak bol mercan, bol hanos ve az birazda karagöz,izmarit ve tek tük dahi olsa gopez oldu.

    Takımlar klasik 3 lü takım oldu.Bazılarımızın iğne tercihi Mustad marka 496/3 no kısa pala çapraz iğne olurken, bazılarımız ise Mustad marka 1251/c serisi 2 no uzun pala iğne kullanmayı tercih etti.

    Av esnasında bölgede bol miktada yunus vardı.Yunuslar ortaya çıktığında ise balık anında kesiyordu.Onlar uzaklaştıktan sonra balık tekrar başlıyordu.Nihayetinde yeteri kadar balık aldığımıza inandıktan sonra dönüş yolunun da uzunluğunu hesaba katarak akşam suyundan vazgeçip, öğleden sonra saat 16,00 gibi ava son vererek dönüş yoluna geçtik.Dönüş esnasında ben yine sıtı oltamı salarak bir adet daha palamut almayı başardım.Yalnız dönüş yolunda denk gelen palamut sabah denk gelen palamuttan çok daha iri di.

    Sözün özü, dost meclisinde geçen oldukça bereketli bir av güncesi yaşamış olduk.Çok daha güzelinin en yakın zamanda sizlere denk gelmesi dileği ile tüm dostlara rastgele.

     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 7 Kasım 2016
    İsmail ESENCAN bunu beğendi.
  2. Feridun35

    Feridun35 Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2010
    Mesaj:
    604
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Deniz ( Foça - Mordoğan)
    Cevap: Dostlar ile tekne avı

    abisi ALLAH her canlının yaşamını ve ölümünü hayırlı nasip etsin gelelim ava güzel av afiyet olsun.
     
  3. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Dostlar ile tekne avı

    Sırtıda palamut, dipte mercan ve karagözler, dostlar meclisinde güzel bir av, bundan daha güzel ne olabilirki sevgili ağabeyim.

    Sizin nezdinizde tüm ekibi canı gönülden kutlarım, afiyet bal şeker olsun.:)
     
  4. Ayşe HARUPÇU

    Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

    Katılım:
    21 Ekim 2009
    Mesaj:
    3,229
    Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir geneli
    Cevap: Dostlar ile tekne avı

    Sevgili Üstadım,dostlarla yine harika bir av güncesi yaşamışsınız nezdinde tüm ekibi kutlarım...AlkışAlkışAlkışAlkış
    Avlarınız her daim olması dileğimle,paylaşım için teşekkür ederim...Alkış
     
  5. ersun35

    ersun35 Üye Balıkçı

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesaj:
    167
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Foça
    Cevap: Dostlar ile tekne avı

    Üstad Tuncel Kurtiz,e Allah rahmet eylesin hepimizi üzdü. Dostlarla bir arada bereketli av yapmanız. Beni memnun etti. Sizi ve ekibi tebrik ederim. Avlarınız daim olsun.
     
  6. Ferit ERTÖZ

    Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2010
    Mesaj:
    800
    Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FOÇA-MORDOĞAN
    Cevap: Dostlar ile tekne avi

    İshak abim üstada yakışır olmuş tebrikler :)

    Rastgele....
     
  7. psikolojikreis

    psikolojikreis Üye Balıkçı

    Katılım:
    25 Ocak 2011
    Mesaj:
    92
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Dostlar ile tekne avi

    dileğinin tez zamanda gerçekleşmesini isterim. güzel bir av, keyif dolu bir anlatım olmuş. ishak abim, satır arasında gördüğüm kadarı ile emekli olmuşsun, hayırlı olsun
     
  8. EGE35

    EGE35 Üye Balıkçı

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesaj:
    425
    Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    İZMİR
    Cevap: Dostlar ile tekne avi

    Maşaallah
     
  9. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Dostlar ile tekne avi

    Sevgili arkadaşlarım , geçtiğimiz hafta sonu sizin merakları bir yoklayalım dedik...:rolleyes:Bayağı da güzel ve bereketli bir meraymış.:eek:İnşallah hepimizin her daim pembe/Beyaz ların bol olduğu nice avların denk gelmesii dileği ile cümlemize rastgele...
     
  10. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Dostlar ile tekne avi

    Sevgili İsmail im, bu av güncemde çok ilginç bir manzara bizzat gözlerim ile şahit oldum.Hani sardalya,hamsi ve gümüş vs gibi küçük balıkların korkulu rüyası olan palamut camiası var ya...Ahan da onların da korkulu rüyasının olduğunu şahit oldum.:cool:Gün boyu ara ara yakınlarımızda hep yunus sürüleri vardı.Dönüş yolunda ağır ağır ilerliyorduk.Bu yunus sürüsünün palamutları sıkıştırdıklarında ortaya çıkan can pazarını görmek lazımdı.Keşke videoya çekseymişim.Kiloluk palamutlar saldırıdan kurtulmak için 1 metre su üstüne sıçramalarına rağmen yunuslar onları havada kapıyorlardı.:p


    Sevgili ablam, dost meclisinde harika bir av güncesi oldu.Tek sıkıntı yandan alınan dalgaların beni bozmasıydı.:p
     
  11. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Dostlar ile tekne avi


    Sevgili dostum, tez zamanda darası başınıza...
    Faruk hocam, Mayıs gibi ilişiğimi kestim ve her daim hür generalim artık.:bleh1:Vakti geldiğinde darası başına inşallah...:eek:
     
  12. nejat

    nejat Üye Balıkçı

    Katılım:
    1 Eylül 2009
    Mesaj:
    276
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege
    Cevap: Dostlar ile tekne avi

    Her zaman ki muhteşem anlatım,harika görseller.Teşekkürler abicim.
     
  13. REİSPAPATYA

    REİSPAPATYA Üye Balıkçı

    Katılım:
    14 Kasım 2008
    Mesaj:
    63
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İç Anadolu-Güney Anadolu
    Cevap: Dostlar ile tekne avi

    Gerçekten güzel av olmuş hikayesi bir başka güzel teşekkürler üstat
     
  14. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Dostlar ile tekne avi

    Sevgili arkadaşlar, yorumlarınız için teker teker teşekkür ediyorum.Sağ olun.Var olun.Daha güzelinin sizlere denk gelmesi, dileği ile rastgele...:)
     
  15. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Dostlar ile tekne avi

    Sevgili abim, o Yunus Balıklarının hışmına bizde uğradık avda, onlarca yunus balığı bizim avlağı bir karıştırdır, bir karıştırdı ki sorma gitsin.kikikiki

    Çok sevimli hayvanlar ama, ben av yaparken avlağa gelmeleri beni tef gibi geriyor.:rant: Ama yinede süperler, onları izlemek bile insanı mest ediyor.:cool:
     
  16. İbrahim ASILI

    İbrahim ASILI Üye Balıkçı

    Katılım:
    16 Şubat 2009
    Mesaj:
    101
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    marmara
    Cevap: Dostlar ile tekne avi

    İshak abi valla okurken yaşadım anı ellerine sağlık güzel bir anlatım ve süper bi av olmuş darısı ilerleyen tarihte bizim başımıza
     
  17. paşalı

    paşalı Üye Balıkçı

    Katılım:
    23 Ocak 2009
    Mesaj:
    634
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Deniz
    Cevap: Dostlar ile tekne avi

    Tüm ekibi kutlarım çok güzel bir av gerçekleşmiş daha iyileri ve daha irileri denk gelmesi dileklerimle
     
  18. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Dostlar ile tekne avi


    Sevgili İbrahim, en yakın zamanda darası başına kardeşim.hele hele dost meclisinde olursa tadından yenmez emin ol.:eek:
    Üstadım, yorumun ve güzel temennilerin için teşekkürler.:eek:
     
  19. AYTAÇ AKINCI

    AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesaj:
    802
    Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    MARMARA - EGE
    Cevap: Dostlar ile tekne avi

    Tebrik ederim üsdadım.
    Mercanlar harika , konu muhteşem. Alkış

    Afiyet şeker olsun.
     
  20. Kader ESENCAN

    Kader ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    1,939
    Alınan Beğeniler:
    2,067
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Dostlar ile tekne avi

    İshak bey, gerçekten her zamanki gibi çok güzel bir av ve paylaşım olmuş, emeğinize sağlık afiyet olsun.:)
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş