1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Üstadlar Emekliliğin ilk raporu

'İshak BALLICA' forumunda ishak BALLICA tarafından 20 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

  1. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Emekliliğin ilk raporu.....)

    Sevgili arkadaşlar, yakın dostlarım bilir.Uzun bir süreden beri emeklilik planı yapıp duruyordum.Ve, nihayetinde Nisan ayı gibi karar verip, dilekçeyi vererek izine çıkmıştım.Tam iznimin bitmesine yakın geçtiğimiz hafta onayı geldi ve gelen onayı tebliğ etmek için öğleden sonra, iş yerime gidecektim ki, öğleye doğru cep telefonum çaldı.

    Baktım gelen çağrı Sevgili dostum Erdal bey'den.Bir iki hoş beşten sonra, bugün Çeşme'ye gideceğini ve gelip gelemeyeceğimi sordu.Durumumu anlatıp, ancak işlerim bitirdikten sonra gelebileceğimi söyledim ve ona da uyduğu için öğleden sonra yaklaşık 17.00 gibi buluşarak yola çıktık.Yola çıkınca tabi ki ilk uğrak yeri Narlıdere semtindeki yemci dükkanları oldu.

    Yemler henüz gelmiş ve iş yerindeki tüm ekip yemleri paketleme ve tasnif ile uğraşırken bizler aradan 100 adet sülünez alarak oradan ayrıldık.Ve daha sonra da doğal olarak ikimiz için az biraz yemek-içecek vs. alışverişi filan da yaparak Çeşme ye ulaşmak için girdik İzmir-Çeşme otobanına.

    Yalnız hava bir hayli kapalı.Yağmur indirdi indirecek gibi.Yani tam bir yağmur sıcağı bunaltıcı ağır bir hava var.Çeşme varınca hemen onun hobi bahçesine geçtik ve başladık incelemeye.Yalnız bu sene baktım ki, işi bir hayli ilerletmiş geçen seneye göre.Resmen profesyonel bir bahçe gibi borular vs ile tam bir damlama sistemi filan yapmış.Eh, geriye inşallah bu küçük hobi bahçesinden elde edeceği organik ürünlerin afiyet ile tüketmesi nasip olur.
    Bizler bu işler ile uğraşırken bir hayli vakit geçmiş ve hava kararmıştı.Veranda da yer alan masamızı elimizden geldiğince donattıktan sonra, geçtik masamızın başına.Ve başladık ince ince yağan tatlı bir yağmurun toprakta yarattığı o canım bahar kokusunun tadını çıkarmaya.Ha bu arada bir gözümüz de tam karşılarımızda yer alan Yunan Sakız adasında.Hava o taraftan dolayı toplaya toplaya geliyor.Ve ard arda çakan şimşeklerin geceyi aydınlatması gerçekten görülmesi gereken müthiş bir görsel şölen.
    Gelecek olan yaz aylarının o curcunasına hasret İzmir-Çeşme bu mevsimde hala Kışın o yalnız ve serin yüzünü yaşamakta henüz.

    Derken o hava bizim olduğumuz taraflara da ulaştı.İnsan oğlunun iç dünyasında korku ile adrenalin duygusunun aynı anda yaşattığı bir zaman dilimine girdik akşamın ilerleyen saatlerinde.Arda arda çakan şimşekler ve ardından gelen kulakları sağır eden o gökgürültüsünü dış ortamda ama korunaklı bir yerde yaşamak gerçekten çok heyecan verici bir duygu.Yağmur çok kısa aralıklarla ani sağanaklar yapıp geçiyor.

    Derken vaktin bayağı ilerlemiş olduğun fark ederek, başladık toparlanmaya ve daha sonrada istirahate çekildik.Amacımız tabi ki sabah balığa çıkmak.Ama öğle ille de çok çok erken kalkıp ille de sabah suyunu yakalayacağız diye de bir derdimiz yok.Bizimkisi bu defalık keyfe keder bir balık avı güncesi olacaktı.
    Sabah 06.30 gibi kalkarak başladık hazırlanmaya.Hemen bir fikir teatisi yaparak kahvaltı işini evde yapmaya karar verdik.Dedik ya keyfe keder bir av güncesi olacak diye.Sıcacık çaylarımız eşliğinde verandada ıslak toprak kokusunu içimize çeke çeke güzel bir kahvaltı yaptık.Kahvaltıyı yaparken de bir gözümüz denizde tabi ki.Tüm akşam ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar adeta ortalığı yerinden hoplatan o deli hava gitmiş ve yerine yazın ilk günlerinden ödünç alınmış tatlı bir yaz sabahı başlamıştı.Deniz ise tam bir tekne havası mododunda.

    İlk meraya varınca haliyle hemen oltalar yemlenerek su ile buluşturuldu.İlk güzel vuruşu ben aldım.Gelen güzel bir mercan.Ve tekrar oltalar aynen suda.Yalnız gelen balıkların boyları küçük ve bir çoğu aynen suya iade ediliyor.Ve Erdal kardeşimde bu arada güzel bir karagöz aldı.Avın ilk saatlerinde keyifler on numara modunda yani.

    Geç başladığımız sabah suyu çok şükür bizlere tavalarımız kokutacak kadar bir şeyler vermeye başlamıştı.Bu arada bana orta suda bir kolyoz atladı.Öyle cop gibi değil ama, tavaya girecek normal bir boyutta tabi ki.Ve daha sonra gayet güzel boyutta çift mercan çektim.Ve neşem bayağı bir yerine gelmişti.Bu kısa av güncesi resmen bana küçük bir emeklilik ikramiyesi gibi bir şey olmaya başlamıştı.

    Saat 10,30 gibi olmaya başlayınca Erdal kardeşimin tadının olmadığını fark ettim.Sorduğumda ise olta attığı kolunun bayağı bir ağrımaya başladığını söyledi.Geçen sene o omzunda yer alan temdonların ciddi biçimde zarar görmesinden dolayı, tam olarak sanırım iyileşemedi.Ve zorlanınca da ağrısı ta kola kadar iniyormuş.

    Haklı olarak ona bu arada kızdım tabi ki.Be kardeşim madem durumun böyle neden o bahçe işini o kadar abarttın dedim.Sanki hobi bahçesi değil de mubarek ziraat yapılan bir tarla formatında.Neyse bir yarım saat daha olta attıktan sonra yavaş yavaş toparlanarak dönüş yoluna geçtik.Sağlık ve sıhhat içinde dostlarınız ile birlikte çok daha bereketlisini yaşamanız dileği ile rastgele.


    1183 eklentisini görüntüle 1184 eklentisini görüntüle 1185 eklentisini görüntüle 1186 eklentisini görüntüle 1187 eklentisini görüntüle 1188 eklentisini görüntüle 1189 eklentisini görüntüle


     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 17 Kasım 2016
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    Sevgili abim, ilk önce emekliliğinin hayırlı olmasını dilerim, inşallah iyi güzel bir şekilde dinlenir ve bol bol sevdalılarını yakalama şansına kavuşursun.

    Ava gelince, çok güzel olmuş, kısa zamanda tavalıkları kokutacak hatta çok daha fazlası akşam nevalesi çıkmış güzel bir av olmuş. Erdal beyi ve sizi canı gönülden kutlar, paylaşım için teşekkür ederim, emeğinize sağlık.:)
     
  3. murat48

    murat48 Üye Balıkçı

    Katılım:
    18 Ekim 2011
    Mesaj:
    175
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    fethiye- muğla
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    Emekliliğiniz hayırlı olsun.
    Daha gençsiniz, sıkılır mısınız diye düşünüyordum ama siz için bu fikrim geçerli değil tabi ki .
    Doğayı ve avı bu kadar seven bir kişinin sıkılacağını hiç zannetmiyorum.

    Tava da çeşitli balıklarla hayli kokmuş. :)
    Afiyet olsun.
     
  4. Oğulcan

    Oğulcan Üye Balıkçı

    Katılım:
    18 Ocak 2013
    Mesaj:
    52
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İZMİR/KUŞADASI
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    İshak üstadım çok güzel , keyifli , okunası rapor için teşekkür , güzel avınız için tebrik ederim :) Emekliliğiniz hayırlı olsun :)
     
  5. sedatuzture

    sedatuzture Üye Balıkçı

    Katılım:
    26 Mart 2010
    Mesaj:
    28
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    İshak bey emeklilik güzeldir boşlukları doldurabilirsen.Hobi bahçesi,balık sevdası sana yeter.Sağlık dolu emeklilik olsun...
     
  6. Tatar Ramazan

    Tatar Ramazan Üye Balıkçı

    Katılım:
    14 Mart 2012
    Mesaj:
    81
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    Hayırlısı olsun. İyi ve Güzel günlerde sevdiklerinizle doyasıya birlikde olun.
    Sağlıklı ve Huzurlu bir emeklilik dilerim.
     
  7. Ribalka

    Ribalka Gold Üye Gold Üye Balıkçı

    Katılım:
    26 Kasım 2008
    Mesaj:
    493
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Akdeniz -Karadenizin üst tarafı
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    Eski bir tekavut ev erkeği olarak İshak kardeşim hayırlı ve sağlıklı bir emeklilik dönemi diliyorum.:)
     
  8. Ferit ERTÖZ

    Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2010
    Mesaj:
    800
    Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FOÇA-MORDOĞAN
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    Sevgili abim harika bir haber verdin bizlere senin adına çok sevindim inan :)

    Ne zamandır istediğim ama nasibinin bu dönem olduğu emekliliğin hayırlı olsun :)

    İnşallah kalın dudaklı / al yanaklı o sevdalıların ile uzun uzun vakit geçirirsin artık :)

    Avınız tam bir keyif aşamasında gerçekleşmiş tebrikler tavalıklar için :)

    Erdal bey'e de geçmiş olsun :)
     
  9. Ayşe HARUPÇU

    Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

    Katılım:
    21 Ekim 2009
    Mesaj:
    3,229
    Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir geneli
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    Sevgili Üstadım,öncelikle emekliliğin hayırlı uğurlu olsun.İnşallah sağlıkla,sıhhatle ve sevdiklerinle birlikte,bol balıklı emeklilik geçirmek nasip olur...
    Ayrıca, Erdal bey'le birlikte keyifli bir av güncesi yaşamışsınız,sizleri kutlarım...AlkışAlkış
    Afiyet şeker olsun.Avlarınız daim olması dileğimle,paylaşım için teşekkür ederim...
     
  10. paşalı

    paşalı Üye Balıkçı

    Katılım:
    23 Ocak 2009
    Mesaj:
    634
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Deniz
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    İshak kardeşim öncelikle emekliliğini kutlar hayırlı uğurlu olmasını dilerim.Allahtan çoluğunla çocuğunla uzun yıllar emekliliğin tadını çıkarmanızı dilerim.Paylaşımın her zamanki gibi süper teşekkürler.
     
  11. MUSTAFA KAHRAMAN

    MUSTAFA KAHRAMAN Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2010
    Mesaj:
    0
    Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    TATLISU TUZLUSU
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    İshak abi hayırlı olsun emekliliğin saygılar av da harika geçmiş afiyet olsun .
     
  12. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)


    Sevgili İsmail kardeşim, yorumun ve güzel sözlerin için can ı yürekten teşekkürler.
    Sevgili Murat, henüz neyin ne olduğu hakkında bir fikir sahibi değilim.:eek:Yani emeklilik açısından diyorum tabiki.Emin ol hala sanki senelik izindeymişim de bitecek ve işe gidecekmişim gibi içimde his var.:lol:
     
  13. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    Sevgili yeğenim, yorumun ve güzel temennilerin için teşekkürler.Sevdalısı olduğun at-çek avlarında gönüllerini süsleyen trofelerin denk gelmesi dileği ile rastgele abisi.:eek:
    Sevgili abim, yorumun ve güzel temennilerin için teşekküler.Sağolasın, varolasın abim.:eek:
     
  14. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    Sevgili abilerim yorumlarınız ve güzel temennileriniz için teşekkürler.İnşalllah şöyle ağız tadında, sağlık ve sıhhat içinde dostlarımız ile birlikte gönlümüzce nice avların denk gelmesi dileği ile cümlemize rastgele...:eek:
     
  15. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)


    Sevgili dostum, yorumun ve güzel temennilerin için teşekkür ederim.Al yanaklı/kalın dudaklı yarim ile (ÇUPRA) bu sene ne yazık ki, henüz teşviki mesaiye başlayamadık hala.:no:Özledim keratayı...Hem de çok..:lol:

    Gönlü güzel ablam benim, güzel yorumun için çok çok teşekkürler.Sağolasın, varolasın...:eek:
     
  16. AYTAÇ AKINCI

    AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesaj:
    802
    Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    MARMARA - EGE
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    Üstadım ,

    Emekliliğiniz hayırlı olsun.
    Bende tekaüt olduğumdan beri eski günlerimi arar oldum. İşin aslı artık bizim gibi tekaüt olanlar eline oltasını alıp balık avına çıkması gerekiyor.

    Balık avlarınızın daim olmasını ve emeklilik hayatınızın gönlünüzce yaşamanızı dilerim.

    Saygılar
     
  17. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    Turgay abim benim, güzel yorumların ve dileklerin için can o yürekten teşekkürler üstadım.
    Sevgili Mustafa, sağlık ve sıhhat için tüm dostlara cenab ı Allah ın emeklilik nasip etmesi dileği ile yorumun için teşekkürler kardeşim.:eek:
     
  18. sakkucuk

    sakkucuk Üye Balıkçı

    Katılım:
    19 Kasım 2011
    Mesaj:
    78
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İskenderun, Samandağ
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    Hayırlı olsun emekliliğiniz. Tabii adettendir emeklilikte gezip tozmak. Buralara da yolunuz düşerse hem tanışma şerefine erişmiş hem de bakarsınız bir organizasyonla tecrübelerinizden faydalanma sahip oluruz.
     
  19. EGE35

    EGE35 Üye Balıkçı

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesaj:
    425
    Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    İZMİR
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    Usta hayırlı olsun emeklilik, kazasız bereketli nice avlara nede olsa artık proğram yapmak daha kolay
     
  20. emreksk

    emreksk Üye Balıkçı

    Katılım:
    27 Temmuz 2011
    Mesaj:
    290
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    16
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Emekliliğin ilk raporu.....)

    Emekliliğiniz hayırlı olsun İshak abi,artik daha çok raporlarını görürüz inşallah....
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş