1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Harici Konular İzmirde yaşanacak yerler semtler bölgeler

'HARİCİ KONULAR' forumunda Alper HAVESOĞLU tarafından 8 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

  1. Alper HAVESOĞLU

    Alper HAVESOĞLU Üye Balıkçı

    Katılım:
    25 Mart 2013
    Mesaj:
    65
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    MARMARA
    Merhaba Arkadaşlar,

    Yaklaşık 10 aylık evli birisiyim. Eşimde bende istanbulda doğduk büyüdük. Ama artık bu istanbulun keşmekeş halinden korkunç bir şekilde sıkıldık. Ve artık bir kaç sene sonra izmir e yerleşmeyi düşünüyoruz. Forumda da çok fazla izmirli olduğunu bildiğim için sormak istediğim bir kaç şey var. İzmirde yaşanacak yerler neresidir ? Semt olarak bölge olarak ? izmirli arkadaşlar biraz bu konuda yorum yaparlarsa çok sevinirim. En azından izmir hakkında biraz kafamızda birşeyler şekillenebilir. Bu arada eşim de bende daha önceden izmire gittik az çok biliyoruz...

    Şimdiden yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler..:)

    Saygılarımla
     
  2. AYTAÇ AKINCI

    AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesaj:
    802
    Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    MARMARA - EGE
    Cevap: İzmİrde yaŞanacak yerler semtler bÖlgeler

    İSTANBUL’DA YAŞAMAK İÇİN 10 ÇATLAK NEDEN

    01.-Birden bastıran ani yağışla oluşan sel felaketi sonrasında sulara gömülen arabanızın tavanında yan arabanın sürücüsüyle viski tokuşturup kurtarılmayı beklemenin vereceği dayanılmaz hazzı yaşamak için şehrimizde yaşanır. Yıllar önce İkitelli’nin yıllık geleneksel su baskınlarından birinde bu olay aynen yaşanmış ve gazetelere yansımıştır efenim.

    02. Camdan cama dolmuşlar arası bozuk para transferini dehşetle seyreden zavallı turistlerin yüzündeki ifade için İstanbul’da yaşanır. Bu ritüele ilk defa şahit olduğumda -Aha şimdi tosuyoruz yandan diğer dolmuşa, Allah’ım sana geliyorum! diyerekten gözlerimi kapamışken şu sesle ayılmıştım: Bilader şunu uzatır mısın?

    03.Gideceğiniz veya şanssız bir biçimde çıkışına denk geleceğiz bir derbi maç sonrası biber gazının mis kokusu, tazyikli suyun masaj etkisi ve kovalanmanın adrenalini için İstanbul’da yaşanır.

    04.Şehrimizin antik dönemden beri var olan efsanelerinden birine denk gelebilirsiniz. Bindiğiniz minibüsün şoförü tükürmek için kapıyı açtığı sırada araç bir tümseğe denk gelebilir ve şoförü ardınızda bırakabilirsiniz. Kendine gelebilirse aracı yakalamak için koşmaya başlayan şoförün dikiz aynasındaki görüntüsüne anlamsızca bakarak kontrolsüz minibüsün içinde çığlıklar atarak bir ağaca tosabilir

    05.-Kurban Bayramı sırasında yürümekte olduğunuz sokakta aniden karşınıza bir dana çıkabilir. Korkudan çılgına dönmüş hayvancık tarafından ölesiye kovalanmanın vereceği doyumsuz eğlence için İstanbul’da yaşanır.

    06.Anadolu yakasında oturup Avrupa yakasında çalışmak veya tam tersini yaparak şehrimizden alacağınız zevki arttırabilirsiniz. İki yaka arasındaki ulaşımınızı kendi aracınızı kullanarak yaparsanız alacağınız zevk katlanarak artacaktır. Hele ki yağmur da dahası karda kıyamette buna devam ederseniz eğlencenin doruklarına ulaşırsınız.

    07.Yağmurlu havalarda acaba hangi kaldırım taşına basarsam paçayı, çorabı, sandaleti, süet ayakkabıyı veya uzun eteği sefil etmem bulmacasını hızla çözme çabasının vereceği tatmin için İstanbul’da yaşanır dostlarım.

    08.Bir metropolün göbeğinde biatlon benzeri bir kış sporları deneyimini başka nerede yaşayabilirsiniz?

    09.Vapur, metrobüs, metro, otobüs, boğaz motoru gibi ulaşım araçlarımıza son dakika da uçarak binmenin verdiği müthiş tatmin duygusu için şehrimizde yaşanır. Hele kapanmakta olan kapının arasından fırtına gibi koşarak kurbağa misali vapura sıçradığınız anda yüzünüzde fezaya füze fırlatmışçasına bir gurur ifadesi oluşacaktır. Bazen bu hareketi vay be diyerek takdir eden bakışlarla da karşılaşabilirsiniz.

    10.Eee on madde demiştin yazının başında diyebilirsiniz. Güzide şehrimiz İstanbul’da yaşamak için onuncu neden de sizden gelsin...
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 8 Mayıs 2013
  3. Alper HAVESOĞLU

    Alper HAVESOĞLU Üye Balıkçı

    Katılım:
    25 Mart 2013
    Mesaj:
    65
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    MARMARA
    Cevap: İzmİrde yaŞanacak yerler semtler bÖlgeler

    Aytaç abi durumu çok güzel özetlemişsin, evet bazen ne kadar küfretsemde şu şehre özellikle boğaz köprüsünün üzerinden geçerken arabayla, camları açıp o güzel boğaz havası ciğerlerime dolunca herşeyi unutuyorum belki... ama yine de günümüzün ortalama 3 saati trafik denen illetle geçerken geriye kalan 21 saatlik hayat diliminde onun stresinden kurtulmak için bir mücadele edebiliyoruz... Bakalım aklımızda bu tarz bir düşüncemiz var... bazı şartlar oluştuğunda izmire taşınma durumunu düşünüyoruz. ege nin incisi, güzeldir izmir...:) sevdiğimiz bir şehir sonuçta... ;)
     
  4. Ferit ERTÖZ

    Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2010
    Mesaj:
    800
    Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FOÇA-MORDOĞAN
    Cevap: İzmİrde yaŞanacak yerler semtler bÖlgeler

    İzmir olsun bize heryer İzmir :D

    Şimdiden hayırlısı olsun kapımız herkese açık :)
     
  5. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: İzmİrde yaŞanacak yerler semtler bÖlgeler

    Sevgili Alper bey, söz konusu İstanbul olunca bence bir kişinin arkasına yaslanıp şöyle bir düşünmesi lazım.Zira söz konusu olan İstanbul.

    İstanbul a hayatımda bir kez gittim.Bir gözüm gördü, diğeri görmedi desem yalan olmaz.:pZira İstanbul öyle bir ya da iki günlüğüne gezip de görülecek kadar sade-basit-küçük bir metropol değil.İstanbul bir Cihan İmparatorluğuna yüzyıllarca başkentlik yapmış olan bir dünya hazinesi yer.Sırf bu özelliğinden ötürü önem arz eden büyük bir şehir.Adeta bir çok Avrupa ülkesine göre bir devlet büyüklüğünde nüfusa sahip bir yer.:rolleyes:

    Benim gözümden İstanbul emin olun bu kadar büyük-yüce bir yere sahip.Ama gel gelelim aşırı kozmopolotliği ve devasa boyutlarından dolayı da bana çok yabancı bir şehir.Orada yaşamayı asla istemem.:no::no::no:

    İzmir e gelince, tabikli İstanbul a göre adeta bir küçük kasaba gibi bir yer diye tanımlanabilir.Ama halihazırda güzel bir kasaba.Tabiki bu bakan göze göre değişir.;)

    Hani bir eski laf vardır.

    -Kambumbağa yavrusunu severken annen yesin senin ak-ak bacaklarını dermiş.

    Önemli olan neye,hangi göz ile bakabildiğindir.:)

    İzmir denilince akla ilk gelen 35,5 denilen Karşıyaka ve onun tam karşısında yer alan Güzelyalı tarafları akla gelin.Bu tanımlama adeta İstabul ın Avrupa yakası ve Anadaolu yakası gibi düşünün.İki tarafta ayrı ayrı güzeldir.Ha bun yanında son 20-30 yılda çok çok gelişmiş ve büyümüş olan Bornova ve Buca tarafı da vardır elbette.

    Ama ben denize hasret yaşayamam dersen bu 2 semtten vazgeçme derim.

    NOT: Benim durumum müsait ille de hem şehre yakın hem de tertemiz bir doğa ve tertemiz bir deniz olsun dersen ÇEŞME-KARABURUN-URLA-ÇEŞMEALTI-FOÇA-SEFERİHİSAR bayılacaksın emin ol.
     
  6. Alper HAVESOĞLU

    Alper HAVESOĞLU Üye Balıkçı

    Katılım:
    25 Mart 2013
    Mesaj:
    65
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    MARMARA
    Cevap: İzmİrde yaŞanacak yerler semtler bÖlgeler



    Öncelikle bu güzel paylaşımınızdan ötürü teşekkür ederim. İzniniz olursa Size ishak abi demek isterim yaşça büyüksünüz benden...:)
    Sevgili ishak abi,

    evet istanbul büyük ve büyülü bir yer ama artık büyüklüğü katlanarak devam ederken, büyüsü bozulmaya başladı... ama kentsel dönüşüm projeleri ama rant sağlama için inanılmaz bir bina yığını yapılıyor... 2-3-4 katlı eski binalar yıkılıp yerine 5-6 katlı yerler yapılıyor. bu yetmiyormuş gibi yeni yeni yerleşim yerleri yapılıyor... bir çoğunuz reklamlarda görüyorsunuzdur..ağaoğlu, varyap vs.... artık o kadar kalabalıklaşmaya başladı ki şehir, pazar günü sahile inip deniz havası alayım dediğinizde insan kalabalıklığından yürüyemiyorsunuz, hava alamıyorsunuz.. allaha şükür denize yakın yerde oturduğum için hafta içi akşamları çıkıyoruz eşimle... hele ki pazar günü öğleden sonra boğazda bir yere gidelim boğaz havası alalım dediğinizde gitmeniz bir dert, park sorunu başka bir dert, bir yere oturmanız apayrı bir dert... geçen hafta sırf biraz insanlardan uzaklaşmak için istanbuldan yaklaşık 30 km uzaklıktaki anadolu yakasının karadeniz boğaz giriş kısmı olan anadolu fenerine bile gittiğimde kalabalıklı gördüğümde artık bu şehirde biraz sessizlikte kafa dinlemenin imkansız olduğunu gördük...

    velhasıl ishak abi,

    bu istanbul artık sadece resimlerde, tarihinde ve anılarda kalan bir yer oldu... inanın hayat o kadar hızlı akıyor ki durupta bir arkanıza baktığınızda sanki hiç birşey yapmamış gibi bir hisse kapılıyorsunuz... sonuçta hayata bir kere geliyorsak, zamanı durdurma şansımız yoksa, geriye tek bir şey kalıyor; zamanı yavaş yaşamak... ;) bunun için izmir düşünüyoruz...

    yer konusunda yardımcı olduğun için teşekkür ederim abi, zaten çeşmeye ve foçaya bayılan birisiyim, urlaya ve seferihisara hiç gitmediğim için bilgim yok. lakin eşimin ve kendi işimden ötürü izmir de merkezi bir yerde yerleşmemiz lazım... ;)
     
  7. AYTAÇ AKINCI

    AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesaj:
    802
    Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    MARMARA - EGE
    Cevap: İzmİrde yaŞanacak yerler semtler bÖlgeler

    Alper ,

    Dur bakalım ! hemen acele karar verme. İzmir'in sıcağında yaşanmaz. Üstelik kar nedir diye çocuklarına anlatamazsın. Bir yağmur yağar ki anlatamam , sanki Nuh tufanı olmuş.

    Lüfer balığı yoktur , lezzetsiz sardalya , mercan ve kupese talim edersin.
    İlk sene Aytaç abi bana lüfer gönderirmisin diye yalvarırsın .

    Sen bir daha düşün ! komşunu bırakıp nereye gidiyorsun
     
  8. Alper HAVESOĞLU

    Alper HAVESOĞLU Üye Balıkçı

    Katılım:
    25 Mart 2013
    Mesaj:
    65
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    MARMARA
    Cevap: İzmİrde yaŞanacak yerler semtler bÖlgeler

    abi daha buradayım nerden baksan 1-2 sene daha kımıldayamam... ;) hemen gidipte seni komşusuz bırakmayız ;)
     
  9. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: İzmİrde yaŞanacak yerler semtler bÖlgeler

    Sevgili Alper sen Aytaç bey'e bakma..:bleh2:.Sakin dediklerine kanma..:bleh1: Aman deyim eksik olan bir tek LÜFER olsun...

    Onu da yemesen zaten bir şey olmaz...Burada Çupra var...Karagöz var...Mercan ın kaç türlüsü var...Velhasıl var oğlu var...

    Aman deyim oranın adına kraça mı ne diyorlar...:confused::confused:Ahan da o da onların olsun...:p


    Şaka bir yana işimiz muhabbet gır gır. Söz konusu balık olayı olunca İstanbul, İzmir e göre koskoca bir çöl...Yalansa yalan desin.Ve ben susayım...:lol:
     
  10. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: İzmİrde yaŞanacak yerler semtler bÖlgeler

    İşte ben bu sözü tuttum İshak abim, kıraça da neymiş, amannnn.kikikikiAlkışAlkış
     
  11. AYTAÇ AKINCI

    AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesaj:
    802
    Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    MARMARA - EGE
    Cevap: İzmİrde yaŞanacak yerler semtler bÖlgeler

    Bilmeyenlere duyrulur !


    Trachuridae familyasından Trachurus cinsini oluşturan balık türlerine verilen ad.
    Birbirine çok benzeyen bu balıkların vücudu yanlardan biraz basık ve iğ biçimindedir. Ağzı öne doğru uzayabilme yeteneğinde, dişleri ince, gözleri iri, kuyruğu derin çatallıdır. Birinci sırt yüzgeci kısa ve ikinci sırt yüzgecinden yüksektir. İkinci sırt yüzgeci ve anüs yüzgeci kuyruğa doğru alçalarak uzar. Alt bölümü gümüş renginde, sırtı lacivert ya da yeşilimsidir.
    Gövdesinin orta bölümünde bir kıvrım yapan ve kalkan pul denen iri pulların örttüğü yanal çizgisi çok belirgindir. Sırt yüzgecine koşut uzanan ve yanal çizgi ile aynı işlevi gören yalancı yanal çizgi yalnız bu cins üyelerinde görülür. Yalancı yanal çizgi aynı zamanda istavrit türlerinin kolayca ayırt edilmesine de yarar.
    İstavritlerin yavruları yaygın olarak kıraça adıyla tanınır.
     
  12. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: İzmİrde yaŞanacak yerler semtler bÖlgeler

    Bilsek ne olacak bilmesek ne.! Olup olacağı kıraça değilmi be abi.:bleh2:
     
  13. mazhar üzümcü

    mazhar üzümcü Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    23 Mart 2010
    Mesaj:
    206
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ege kıyıları
    Cevap: İzmirde yaşanacak yerler semtler bölgeler

    Alper kardeşim madem 1,2 sene bir zaman var önünde fırsatını bulduğunuzda izmire gelip merkezi başta olmak üzere bilgi edinin.Bu yerleşme senin imkanların ile doğrudan ilgili olduğundan, merkezde yerleşeceğin semt sadece beğenmekle olmıyacak sevgiler.
     
  14. Alper HAVESOĞLU

    Alper HAVESOĞLU Üye Balıkçı

    Katılım:
    25 Mart 2013
    Mesaj:
    65
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    MARMARA
    Cevap: İzmirde yaşanacak yerler semtler bölgeler

    teşekkür ederim, evet zaten her sene çeşmeye geliyoruz bundan sonra izmir de vakit geçireceğim biraz gezip dolaşacağım... ;)
     
  15. Alper HAVESOĞLU

    Alper HAVESOĞLU Üye Balıkçı

    Katılım:
    25 Mart 2013
    Mesaj:
    65
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    MARMARA
    Cevap: İzmİrde yaŞanacak yerler semtler bÖlgeler


    İshak abi aytaç abiyi kıramam aynı semtte oturuyoruz sonuç itibariyle...:)
     

Bu Sayfayı Paylaş