1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Üstadlar Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

'İshak BALLICA' forumunda ishak BALLICA tarafından 9 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

  1. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    Günlerden Cuma ,yani haftanın son iş günü.Günlerden beri ara ara yağan sağanaklar yüzünden ekip olarak bir türlü ileriye dönük plan, program içine giremiyoruz.Zira havanın ne yağacağı bir türlü belli olmuyor.Bazı hava tahmin siteleri bir haftadan beri devam eden kısa sağanakların ara vereceğini ve esas yağmurun ve fırtınan önümüzdeki pazar günü geleceği tahminlerini veriyor.Dedik ya adı üstünde tahmin.Çünkü tuttuğu da oluyor.Tutmadığı da.

    Mesai arkadaşım Sevgili dostum Mehmet bey i gün içinde bir aracepden aradım.Kardeşim gel azıcık işe ara verelim ve bir çay molası yapalım diye.Ben iş yerimizin kısa mola amacıyla kullanılan bölümününe ulaştıktan, 2 dakika sonra da sağ olsun o da geldi.Gelirken de çayları söylemiş bile.İçilen çaylar eşliğinde söyleşirken, birden bak ben sana söylemeyi unuttum.Sabahtan Erdal bey aradı.Yarın için Çeşme'ye tekneye gidelim demişti.Ne yapalım benden cevap bekliyor deyince ; hele bir dur.Odaya gidip tam net olarak en son hava tahminlerine bakalım ve ondan sonra ona dönersin dedim.Alelacele çaylar içildi ve bilgisayar başına geçilip en son tahminlere bakıldı.Hem de birçok internet sitesi üstünden.Hemen hemen hepsi gün boyu yağmurla karışık esen güneyli havanın keseceğini ve gece yarısından sonra havanın zayıf olarak kuzey ve Kuzey doğu yönünden eseceği üstünde varsayımlar veriyordu.Gün ortasında havanın tekrardan güneye döneceği ve esas fırtına ve yağmurun ondan sonra geleceği taminini yapıyordu.Yani bizlerin bir sabah suyu almak için vakit var gibiydi.

    Bunun üstüne yarın ekip olarak sabah 03,30 gibi buluşup Çeşme den sevgili Ertaç hocam ın teknesinden kısa bir sabah suyu yapmaya karar verdik.

    Sözleştiğimiz saatte buluştuktan sonra başladık yol almaya.İlk durak da doğal olarak yine 24 saat açık olan yemci dükkanları oldu.Yine aynı manzara ,yine aynı telaş.Yemciler sabahın bu ilk saatlerinde bayram yerindeki çocuklar gibi.Aman ne curcuna.Kimi yem alma telaşında, kimi takım tamamlama telaşında.

    Güneşin doğması artık bayağı geç olduğundan,hiç acele etmeden hareket ediyoruz.Nasıl olsa vakit henüz erken diye.Bu defa ki uğrak yerimiz biz amatör balıkçıların sıkça uğrak yeri olan bir unlu mamuller iş yeri.Hemencecik boş bir masa bulup bizlerde sıcacık bir sabah çayının eşliğinde sıcak sıcak puğaça ve İzmir in o meşhur boyozları eşliğinde kahvaltımızı yapıyoruz.Ve tabi kide sabahın bu saatinde karşılaştığımız aynı sevdaya düşmüş dostlar ile karşılaşıp, birbirlerimize rastgeleyin deyip, bol şanşlar diliyoruz.Kahvaltı salonunda işi biten kendi yoluna düşüyor.Kimi tekne ile kimi kıyıdan av yapmak üzere.

    Sanırım 05,30 gibi filan olmuştur.Teknemizin bağlı olduğu balıkçı barınağına gitmeden Sevgili Ertaç hocam ın hemen hemen artık yaz-kış oturur olduğu yazlığına uğruyoruz.Hocam üstünü değiştirecek ve takımları ile kovasını alacak.Biz araba içinde onu beklerken arabanın etrafını aç sokak köpekleri alıyor.Hani yazlıkçıların sırf çocuklarını gönlü olsun diye veya ona karne hediyesi olsun diye yaz başında aldığı ve yaz bitiminde de yazlıklarından terk ederek bıraktıkları köpekler.Hepsi de çok güzel ırklar ve ayrı ayrı güzeller.İlk başlarda şüpheli gözle ile bizleri bayağı bir incelediler.Ama refaransımız Ertaç hocam olduğu için pek ses çıkarmıyorlar.Allah muhafaza gecenin bir yarısı buradan yaya olarak geçmeye kalksak,büyük bir ihtimal ile saniyeler içinde koşarak sokağın sonu buluruz herhalde.
    Çeşme sokakları ıssız ve sessiz.Adeta terk edilmiş bir şehir edasında.Sanki bir çalar saatin çalmasını ve tekrardan tüm yaz boyunca her evden yükselen mangal ve rakı kokularını özler gibi.

    Neyse, tekne başına varır varmaz hemen motoru çalıştırıp başladık ısıtmaya.Bu arada eşyalarıda arabadan tekne yüklenmeye çalışıyor.Ve her şey tamam olunca da başladı yolculuk.İçinde bulunduğumuz koy korunaklı olduğundan havayı tam olarak görüp yaşayamıyoruz haliyle.Ama yavaş yavaş kıyıdan açıldıkça havanın hiç de öyle tahmin edildiiğ gibi sakin olmadığı anlaşıldı.Hava 3 ve üzeri.Ama bir sıkıntı yok.Zira teknedeki kamaranın yüksekliği bize serpinti gelmesini engelliyor.

    Biz tekne ile ilerlerken altımızda yer alan bir tepeyi geçiyoruz.İlk başladığımızda derinlik 3-5-7-9 diye devam ederken.Zemin yaklaşık 20 metrelerden sonra değişmeye ve derinlik tekrardan 15-14-13-12 diye düşmeye başladı.Geçiş yolumuzun üstündeki bu zeminde bayağı ilerledikten sonra yaklaşık 6 metrelerde tam bir topuk yapıyor. topuk bittikten sonra da derinlik tekrar başlıyor.16-17-18-19 diye.Yani yamaçtan iner gibiyiz.

    Bizler ilk olarak derinliği yaklaşık yer yer 60-70 metre olan bu meranın 30-40 metrelerini tercih ettik.Çünkü bu mera sabahın ilk ışıkları ile güzel çalışıyor.Hatta ve hatta tüm gece burası ara ara çok güzel kırma mercan ve karagöz verir.

    Çapayı suya atıp da tutmasını bekledikten sonra oltalar su ile buluştu.İlk güzel vuruşu ben aldım ve çok güzel bir karagöz denk geldi.Okkalı bir karagöz.Ve arkadan kırma mercanlar ile tek tük de karagöz ve mercanlar gelmeye başladı.İlk başlarda ben bir kaç resim ve video çektikten sonra, bu görevi Erdal bey aldı.Zira bu av esnasında , balığı tasmalamak için sert hareketler yaptıkça ,sağ omzunda geçmiş haftalardan kalan bir ağrısı nüksetti.ha bu arada da sağolsun hiç çenesi durmadı.Kah benle uğraştı, didişti.Kah Mehmet bey ile.
    Hepimizin yem olarak sülünez kullandığımız av esnasında takımlar klasik 3 lü takım oldu..En atta yer alan kurşunlarımız 200 gr'lık sardalye kurşun diye tabier edilen ağır kurşunlar.Ana beden hepimizde de 0,60 ya da 0,70 lik misina oldu.Bu yüzden hiç bir şeklide tekne tabanında toplayıp, saldığımı misinada karışıklık olmadı..Takım köstekleri ise 0,40 olup, iğneler ise mustad 496 serisi 3 numara kısa saplı çapraz iğneler oldu.Sülünez takma için ideal boy bence.
    Yaklaşık 06,30 gibi başlayan buradaki avımıza saat 08,15 gibi son verdik ve çapayı tekneye alarak az daha derine yöneldik.Derinlik bu defa 50 metre civarı.Daha çapa tutar tutmaz oltalar su ile buluşunca ilk balık bana denk geldi.Muberek sanki orada ağzını açmış beni bekliyormuş.Kallavi mi kallavi bir sivri burun karagöz ve en alttaki iğe de tavalık bir karagöz.Siz gayri değmeyin benim keyfime.
    Hele bir ara altımızı kallavi mercanlar sarınca sevinçimiz bir kat daha arttı.Ha bu arada sevgili Ertaç hocam a denk gelen çupralarda günün extrası oldu.Ama tahminime göre 2 side tam bir deniz çuprası değildi.
    Sözün özü oldukça uzun bir zamandan beri bir araya gelemeyen bu güzel ekip, yaklaşık olrak tadı damağımızda kalan 3 saatlik kısacık bir sabah suyu yaparak birer ,ikişer pişirimlik tavalıklarımız aldık.
    Tez zamanda dostlarınız ile birlikte daha bereketlisinin sizlere denk gelmesi dileği ile tüm dostlara rastgele...

     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 17 Kasım 2016
    Şükrü bunu beğendi.
  2. nejat

    nejat Üye Balıkçı

    Katılım:
    1 Eylül 2009
    Mesaj:
    276
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    AlkışAlkış Yine harikasınız canım abicim.Sabahtan beri yazını bekliyordum.Ağız tadıyla okudum,eline sağlık.Tüm ekibi kutlarım.
     
    Şükrü bunu beğendi.
  3. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    Olmuş İshak abi, hemde çok güzel olmuş.Bizde sizin yaptığınız gibi hafta boyunca havayı kokladık, baktık Cumartesi öğlene kadar güzel veriyor, dururmuyuz hemen plan program ve bizde avlakta yerimizi aldık, Allah ne verdiyse aldık geldik.;)

    Ekip güzel iş çıkarmış, senin nezdinden tüm ekibi canı gönülden kutlarım abim, afiyet bal şeker olsun, daha güzelleri bir sonraki avınızda rastgelsin.:)
     
    Şükrü bunu beğendi.
  4. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av


    Sevgili Nejat'ım, yorumun ve güzel sözlerin için teşekkürler kardeşim.Emin ol bende tüm içtenliğim ve samimiyetim ile siz dostlarıma layık olacak bir sunum hazırlamak için emek veriyorum.Hele hele video paylaşımı beni tüm gün uğraştırdı. Eli kulağında o da bitti ve yüklendi.Şimdi site tarafından işleniyor .Sanırım 10 dakikaya kalmaz ve açılır.:)


    İsmail kardeşim, bizlerde o tarafta idik.Ama Sizlerin karşı tarafında olduğumuz için gerence rüzgarı bizi daha fazla vurdu.Bir ara bayağı bir sağanak yaptı.Bizde 3 saat sonra tam balığın yeme iştahla bastığı dakikalarda dışarı çıktık.:)

    Bizim başımızdaki Ertaç hocam hepsini bir günde tutmaya çalışırsanız, bir daha geldiğinizde ne tutacaksınız diyor hep.:)
     
  5. Mustafa CUMBUL

    Mustafa CUMBUL Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2010
    Mesaj:
    800
    Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    Deniz
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    Ishak Abi bu kısacık av,paylaşım ve videosu şu gelen kış akşamında içimi ısıttı.
    Emeği geçen arkadaşlarınızla sizleri tebrik ederimAlkışAlkışAlkış.
    Afiyet bal şeker olsun:).
     
  6. nejat

    nejat Üye Balıkçı

    Katılım:
    1 Eylül 2009
    Mesaj:
    276
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    Görsel şölende harika olmuş abicim.Eline,emeğine,yüreğine sağlık.Seni ve ekibi izlemeye devam edeceğim.AlkışAlkış
     
  7. hüseyinsavacı

    hüseyinsavacı Üye Balıkçı

    Katılım:
    26 Ekim 2009
    Mesaj:
    338
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ege
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    İshak kardeşim ellerinize, yüreklerinize sağlık harika bir av ve mükemmel bir paylaşım olmuş tebrikler ve teşekkürler Alkış Alkış Alkış
     
  8. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    Sevgili Mustafai yorumun ve güzel sözlerin için teşekkürler kardeşim.
    Her zaman beraber olmak dileği ile cümlemize rastgele..:)
    Sevgili kardeşim, daha güzelini sizlerin yaşaması dileği ile yorumun için teşekkürler.
     
  9. mazhar üzümcü

    mazhar üzümcü Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    23 Mart 2010
    Mesaj:
    206
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ege kıyıları
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    isak üstadım, sevdanıza yenik düşerek çok güzel bir av raporuna imza atmanızdan ötürü kutluyorum. her türlü hava şartında bol nasipli raporlara inşallah saygılar sevgiler.
     
  10. Adalya

    Adalya Üye Balıkçı

    Katılım:
    7 Aralık 2012
    Mesaj:
    10
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    dddddddddddd
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    İshak bey,bir sunum ve paylaşım ancak bu kadar güzel olabilir,ellerinize ve emeğinize sağlık,ekip güzel,balıklar güzel havada güzel daha ne olsunki,iki haftadır balığa çıkamadım iyice özledim ancak şu kareler ve videodan sonra gitmiş kadar oldum,teşekkür eder,bereketli avlar dilerim,rastgeleAlkış
     
  11. Halis DEMİR

    Halis DEMİR Üye Balıkçı

    Katılım:
    12 Ekim 2009
    Mesaj:
    148
    Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    AKDENİZ EGE
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    İshak bey güzel bir av gerçekleştirmişsiniz gönül dostlarınızla, dahasına rasgelsin.
     
  12. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    Mazhar kardeşim, bugünlerde arka arkaya gelen yağmurlar arasında bu küçük kaçamak bizlere bayağı iyi geldi.:)
     
  13. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    Sevgili Etem hocam, yorumun ve güzel sözlerin için can ı yürekten teşekkürler.Av güncesi esnasında yaşadığımız güzel anları bir nebze dahi olsa siz dostlarıma aktarabildiysem ne mutlu bana.:)

    Tez zamanda daha bereketlisinin sizlere denk gelmesi dileği ile rastgele hocam.:)
     
  14. orhanbaba

    orhanbaba Orhan Baba Gold Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2010
    Mesaj:
    0
    Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Çanakkale Asos
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    Sevgili İshak kardeşim bu güzel bereketli avınızı, seni ve arkadaşları kutlarım, raporun tam bir fotoroman gibi olmuş ellerine sağlı, afiyetler olsun, sevgiler hoşça kalın.:):):)
     
  15. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    Sevgili Halis kardeşim, dahasının sizlere denk gelmesi dileği ile rastgele kardeşim.
    :)
    Sevgili Orhan hocam, emin ol tüm hafta senin o canım pembe/beyaz mercanlarına imrenerek geçirdim.:)

    Nihayetinde bu kısacık avımızda çok şükür onlara yakın boyda bizlerede bir kaç tane denk geldi.:)
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 10 Aralık 2012
  16. Gürdeniz

    Gürdeniz Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2009
    Mesaj:
    40
    Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Ege Bölgesi
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    Sabahın alaca karanlığında başlıyan mükemmel bir av olmuş,tüm ekibi kutlarım sevgili İshak kardeşim rastgele.Alkış
     
  17. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    Gürdeniz abim, dahası sizlere inşallah .:)
    Sevgili Ayşe ablam, yorumun ve güzel sözlerin için teşekkürler...:)
     
  18. AŞKIN

    AŞKIN Admin Admin

    Katılım:
    15 Ocak 2009
    Mesaj:
    2,426
    Alınan Beğeniler:
    147
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    EGE
    Web Sitesi:
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    Kısa ama güzel bir av olmuş Ishak abim,tüm ekibi tebrik ederim.
     
  19. Çağatay Yılmaz

    Çağatay Yılmaz Üye Balıkçı

    Katılım:
    22 Kasım 2008
    Mesaj:
    37
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    Dostları balıklarla görmek ne güzel. Tüm ekibi tebrik ederim.
     
  20. Kader ESENCAN

    Kader ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    1,939
    Alınan Beğeniler:
    2,067
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Yağmur ve fırtına öncesi 3 saatlik kısacık bir av

    İshak bey, kısa ve öz bir av olmuş, tüm ekibe tebrikler afiyet olsun.
     
Yükleniyor...
Benzer Konular
  1. ishak BALLICA
    Yanıt:
    10
    Gösterim:
    6,091

Bu Sayfayı Paylaş