1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Avlak Yerleri Yumurtalık av meraları, avlak yerleri

'ADANA AV MERALARI' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 20 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

  1. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Yumurtalık

    Yumurtalık Beldesi Adana'nın en gözde Mera alanıdır. İster kıyıdan istersenizde Bot/Tekne açılarak çok güzel avlar yapabilirsiniz. Özellikle açıklarda iyi bir kaptana denk gelirseniz, kiloluk Çupra, Sargoz, Mırmır Baracuda, Melanur, Züber gibi değerli balıkları alabilirsiniz. Zıpkın avı yapan arkadaşlarımızda bu avlaklarda iyi balıklar vurur. Çupra, Karagöz, Mırmır, Kefal veAvlak Yeri olma özelliğini taşır.

    yumurtalik_sugozu_golovasi_avlakyeri_haritasi.jpg
    Yumurtalığın yüzeyi ve sualtı oluşumlarına baktığınızda bu alanların Balık Avı için uygun bir yapısı olduğunu görürsünüz denizin 5 metre 10 metre bazı yerlerde 20 metre aralıklı kayalıklarla sıralandığı zaten gözünüze çarpan ilk şey olacak. Bu kaya oluşumlarını geçtikçe karşınıza uzun bir sahil çıkar. Bir tarafta Süleyman Kulesinın geçince gelen uzun sahil öbür tarafda Kız Kalesinin karşısında kalan sahil. Tabi bu sahil köy hizmetlerinin olduğu bölgeye kadar gider. Genel anlamda Yumurtalıkda kıyıdan avlanacağınız yerler yazın kayalık alanlar kışın ise çayın denizle buluştuğu kısımların civarlarıdır. Burda ki Avlakları size resim ve video yardımıyla sualtı görüntülerine kadar gösterdik. Aynı zamanda özellikle liman fenerinin yanından yaklaşık 800-900 metre açıklarda da çok çeşit balık avlayan balıkçılarıda görmek mümkün. Şimdi nerede av yapmanız gerektiğini size anlatalım.


    Süleyman Kulesi önü ve Kıyıkent

    Yumurtalığa geldiğinizde sağ tarafınızda kalan bölgedir burası. Hızır İlyas türbesi önünden geçerek 400-500 metre ilerde Süleyman Kulesinin harabe yapısını görürsünüz zaten. İşte av yapacağınız bölge burasıdır. Karşınıza çıkan kayalık alanları geçip sağ taraftan At-Çek yapabilir ya da Surf kamışla uzun atarak Çupra-Mırmır alabilirsiniz. Yalnız dikkat edin kıyılara yaklaştıkça kayalık setler otalarınızı koparır. Bundan kurtulmanın yolu makinenizi seri şekilde kullanıp iğneyi yukarda kalacak şekilde çekmenizdir. Bu avlakda Sargoz. Karagöz, Çupra, Levrek ve bizim Granyoz yada Sarıağız dediğimiz ama bu bölgede Musgar olarak bilinen (Sciaeniade Familya) balık çıkar. Sağ tarafa doğru kumluk kumsaldan atışlarda iri Mırmır yakalandığıda olur. Antalya sahillerinde olduğu gibi Balon Balığı buradada sık sık oltalara takılır.

    Kıyıkent ise Ayaş sitesinin önünde belediyenin yaptığı Gençlik Kampının olduğu yerdir. Buranın sualtı genelde kumluk yer yer kırma taşlık alanlardır. Olta alanı içinde parça parça kayalıklar bulunur. Burada çoğu balıkçı oltalarını çizmelerle kayalara yaklaşarak atarlar. Halbuki 150-200 m sonrası kumlukdur ama bu alanın sualtı oluşumu balığın yaşam ortamı açısından daha uygundur. İlerdeki kumluk alanda ise Bırakma diye tabir ettiğimiz avlanma biçimi daha yoğundur. Surf kamış ile 70-80 metrelere atıp zil takıp beklersiniz. Özellikle yaz sonu yağmurlarla beraber balıklar av vermeye başlar. Aşağıda burada çıkan balıkları ve meranın yerini resimlerle paylaştım. Eğer bakarsanız bu 2 bölge hakkında yeterli bilgiyi almış olursunuz.

    Aptulkadir Kayalıkları ve Termik Santral

    Çukurova üniversitesinin ön tarafından Aşiyan Tatil köyüne kadar uzanan ismi gibi uzun kayalık bir bölgedir burası. Balık zamanı gerçekde çok iyi avlar verir. Özellikle zıpkıncıların ve dalgıçların durmadan gezdiği bu bölge Çupra, Lidaki, Mırmır ve Granyoz bakımından oldukça bereketlidir. Tabi burada olta taktırma riskide var. Bu yüzden yanınında yedek takımlar getirmeniz faydalıdır. Genelde kurşunsuz tek iğneli takımlarla avlanmak bu merada işinizi kolaylaştırır. Kaya aralarına bırakıp yemi oynatarak iri balık alanlar var. Ben kayalarla uğraşmak istemiyorum derseniz Sugözü tarafına Mırmır ve Lidaki avı yapmaya gidebilirsiniz.Bu avlakda zemin kumluk yer yer hafif taşlıktır. Termik santralin görüntüsü eşliğinde avınızı yaparsınız.Meraya geliş Sugözü beldesi üzerinde Kulluk yoluna girerek olur.Yol sizi sahile kadar getirir. Zaten bölgeye geldiğinizde burada parketmiş arabaları ve avlanan balıkçıları hemen görürsünüz Mırmır ve Lidaki 4 no iğne ve 75 gr kurşun ile kolayca yakalanır.Aynı zamanda yağmur ve fırtına sonrası gölden gelen akıntıyla oluşan çamurlu su ve beraberinde gelen solucanlar burada At-Çek yaparak Levrek avlama ortamı yaratır. O yüzden de bu av yöntemi ile çok sayıda Levrek alan balıkçılarda bu bölgede çoktur. Gene aynı meraya benzer bir bölgede, Termik santrali geçince karşımıza gelen Gölovası avlağıdır. Demin yazdığımız her şey burası içinde geçerlidir. Fakat burası biraz daha sakin ve Kefal olarak da daha bereketlidir. Aşağıda bu yerin Avlak Haritası paylaştım.Ayrıca resimlerinide en altta koyuyorum.

    Merkezden fazla uzaklaşmak istemezseniz, liman yanındaki fenerdende av yapabilirsiniz. Burada At-Çek Kıbrıs ve Surf kamışla av yaparak Levrek, Çupra, Mırmır ve Kefal alabilme şansınız yüksek.

    yumurtalik_sugozu_golovasi_avlakyeri_haritasi.jpg

    ADANA YUMURTALIK AVLAK YERİ RESİMLERİ

    1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg
    Kyn
     
    Şükrü bunu beğendi.
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş