1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Her Telden Su Hakkında Ne biliyoruz..?

'HER TELDEN' forumunda deniz34 tarafından 23 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. deniz34

    deniz34 Üye Balıkçı

    Katılım:
    8 Mart 2016
    Mesaj:
    512
    Alınan Beğeniler:
    140
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    MARMARA VE KARADENİZ
    [​IMG]


    2 Hidrojen ( H2 ) + 1 Oksijen (O) atomundan meydana gelen formülü ( H2O ) olan kimyasal bir sıvı maddedir. Dünyamızın her tarafında bolca bulunan ve canlılarının yaşamları için vazgeçilmezi olan, kokusuz, renksiz, şekilsiz, tatsız, yoğunluğu 1 gr/cm3 veya ( kg/m3 ) olan bir bileşiktir. Dünyamızda bol miktarda bulunan ve yaşam için vazgeçilmez olan bu bileşiğin kaynama noktası 100 derecedir.
    Kainatta ; katı, sıvı ve gaz olmak üzere 3 faz hallerinde bulunmaktadır. Suyun en büyük özelliklerinden birisi diğer sıvı maddelere karşılık olarak, katı halde olmasına karşın suyun zemini üzerinde bulunmasıdır. Asla dibe inmez. Fakat diğer sıvı bileşiklerin katı halleri bulundukları sıvının dibine inerler. Ve canlıları ezerler. Fakat suyun bu özelliği ( dibe inmemesi ) sayesinde göllerde, nehirlerde ve denizlerdeki balıkların veya canlıların yaşamının devamı sağlanmış olur.
    İster tatlı, ister tuzlu , ister acı, ister saf su ( yağmur suyu) olsun asla yanıcı bir madde değildir. Bu nedenle ateşi söndürmede kullanılan bir maddedir.
    Suyun buharlaşma ısısı yüksektir. Yani; 100 °C'de 1 gram suyu 1 gram su buharı haline dönüştürmek için 539 kaloriye ihtiyaç vardır.
    Yetişkin bir insanın vücut ağırlığının % 60- 70'i (2/3'si) sudur. Yeni doğan bebeklerin vücudundaki su oranı %75'dir. Aynı zamanda bir insanın günlük su ihtiyacı ise: 2500-3000 ml kadardır.
    Vücudumuzdaki su kaybı: % 10 olduğunda bilinç kaybı meydana gelir. %11 oranında ise: olası ölüm hali, %12 oranında ise: %97 ölüme yaklaşma, %15 oranında ise kesin ölüm demektir. Bu oranlarda bizler için suyun ne denli önemli olduğunu göstermektedir.
    Suyun vücuttaki faydaları ise: Vücut ısısını dengede tutar. Besinlerin sindirimine yardımcı olur. Kanımızın hacmini dengeler. Hücrelerimizin ihtiyaç duyduğu maddeleri hücrelere taşır. Vücudumuzda oluşan atık maddelerin vücudumuzun dışına atılmasını sağlar. vs.
    Dünyamızda bulunan tüm canlı ve cansız her madde de belirli miktarlarda su bulunmaktadır. Yapısında su olmayan bir madde yoktur.
    Suyun diğer önemli özelliği de, Laboratuvarlarda çözeltilerin konsantrasyonlarının ayarlanması, ilaç sanayinde ve işletmelerde ısıtma ve soğutma olarak kullanılmasıdır.
    Kaynak: Nuri Deniz
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş