1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Yardım Homa Dalyanı deniz tarafı amatör balıkçılığın merkezi olsun

'YARDIM ve DESTEK' forumunda Atilla Atasever tarafından 3 Ekim 2014 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Atilla Atasever

    Atilla Atasever Üye Balıkçı

    Katılım:
    4 Haziran 2011
    Mesaj:
    43
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Foça
    Değerli TBA üyeleri. İzmirli balık avı tutkunları olarak üzülerek görüyoruz ki maalesef İzmir de bu tutkuyu gidermek için insanımız Konaktan-Üç kuyulara kadar, Bayraklı sahili ve Karşıyaka sahilinde dizilerek balık avlıyoruz, bu duruma imkansızlık deyin bilinçsizlik deyin ne derseniz deyin ama apaçık ortada olan gerçek şu ki biz İzmirli ler amatör balıkçılığa tutkunuz. İzmirli yöneticilerimiz de bunu her gün aşikar görüyor ve kentimizin bu yöndeki ihtiyacını hep göz ardı ediyor. Ekonomik durumu biraz daha iyi olanlar körfez dışına kaçmayı başarabilirken. Binlercemiz bu alanda bu tutkusunu gidermeye çalışıyor.

    Bildiğiniz üzere Belediyemiz büyük bir yatırımla Doğal yaşam parkını hayata geçirdi hemen arkasında Kuş Cenneti gerçekten şehrin kıyısında kuşlar ve kuş severler için bir cennet. Hemen Kuş cennetinin ardında Homa Dalyanı belediyemiz bu dalyanı kurtarmak için büyük girişimlerde bulundu ve dalyan içi balık üretiminde körfeze çok katkısı olacak bir proje.

    Neyse benim hayalim ki proje;

    Bu dalyanın Deniz tarafına Bakan bölümü amatör kıyı balıkçılığına açılarak değerlendirilebilir. Zira gelişmiş ülkelerde sosyal devlet olmanın sorumluluğuyla bunun gibi pek çok proje mevcut ve bu alanlar belirli kurallar içinde yönetiliyor ve böyle alanlar yaratarak amatör balıkçılığa çok ciddi çeki düzen sağlıyorlar. Homa Dalyanı o kadar uzun bir sahil şeridine sahip ki tüm İzmirli amatörler gelse bile kimse kimseyi rahatsız etmeden balık avlayabilir. Buralara kurulacak doğa dostu malzemelerden yapılacak tesisler ile amatör balıkçılığa hitap edecek bir alan yaratılabilir, (tuvaleti, oturacak bankları, çop kovaları, gölgelikleri, kapalı alanları, hatta amatör balıkçılık eğitimleri verilen bölümler vb). Kuş Cennetine kadar Belediye otobüsü gidiyor.Buraya niye gitmesin. Emeklilerimiz belediye otobüsleriyle buralara gidip vaktini burada balık avlayarak geçirse fena mı olur. Çocuklarımıza burada balık tutmayı öğretsek fenamı olur. Hatta burada Belediye destekli amatör balıkçılık kursları bile verilebilir. Bilinçli ve doğa dostu bir kültürle amatör balıkçılığı geliştirecek bir alan olabilir.

    Şu anda bu dalyana sadece orada barınakları bulunan balıkçı tekneleri çalışan ve sahipleri girebiliyor ve inanın kıyıdan 25 mt ileriye bütün o dalyan sahiline boylu boyunca ağ seriyorlar. Dalyan su giriş-çıkış kanalları en gözde ağ bölgeleri. Hani dalyan içinde balık üreticiliği geliştirilecekti ya bu şartlarla daha çok bekleriz. Bütün bu olaylar amatör balıkçının gözetim kontrolü altında daha az rastlanır olur.

    Tüm bu nedenler ile Homa Dalyanı Deniz Tarafı Amatör Balıkçıların olsun.
     
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Homa Dalyanı deniz tarafı amatör balıkçılığın merkezi olsun

    Sevgili dostum, hayalsiz insan ölü insandır, her insanın bir hayali vardır ve inan senin hayalinde gerçekten güzel bir hayal, neden olmasın tabiki olabilir amma velakin İzmir' deki yönetim anlayışı ile bu hayal önümüzdeki son 10 sene olmaz diye düşünüyorum. Belediyecilikte sınıfta kalmış bir zihniyet maalesef senin ve senin gibi düşününen binlerce insanan hayalini gerçekleştiremez.:(

    Bende görüyorum deniz kenarına indiğimde insanların yan yana balık tutma yarışında olduklarını, yasak olan her şey Türk Halkı için cezbedicidir.! Tebliğ' de Üçkuyular iskele ile Bostanlı iskele arasında kalan iç kısımda balık avcılığı yasak sözde.! YASAK hak getire, binlerce insan maalesef yasak olduğu bile bile bilmeyenlerle birlikte balık yakalamaya devam. Yöneticiler yasağı getirirler, neden getirdiklerini kendileri de bilmezler denetim işine gelince bana ne.! yaklaşımı ön plandadır. Denetleme falan yok. Su ürünleri fakültesinin balıklar üzerinde yaptıkları incelemelerde yüksek metal çıkması, insanların sağlığını tehdit etmesi de onlar için önemli değildir zaten. İnsanlar balığını tutar, yer ve yüksek metalden dolayı hastalanır, ama onlara ne ki.! YEMESİNLER, TUTMASINLAR zihniyeti ile yaklaşırlar bu duruma da.

    İşin özü, orada balık yakalayanların en büyük sıkıntısı Yüksek Metal' dir. ALLAH korusun sağlımıza bir zeval gelmesin, balık olsa da olur olmasa da olur, sağlık elden gittikten sonra yemişim balığı.:)
     
  3. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
  4. AYTAÇ AKINCI

    AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesaj:
    802
    Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    MARMARA - EGE
    Cevap: Homa Dalyanı deniz tarafı amatör balıkçılığın merkezi olsun

    İsmail bey ne güzel yazmış "İzmir' deki yönetim anlayışı" aynı konu İstanbul için de geçerlidir.
    Rant yüzünden sahillerimiz dolduruluyor. Balık göçlerinin uğrak noktası Marmara denizidir.
    Kim takar balığı , birileri para kazansın o yeter.
    İsmail beyin lüfer konununda dediğim gibi "Balık baştan kokar" eğitimsiz bir toplum yetiştirmeye devam edelim.

    Benim korkum bu kadar forum sitesinde tatlısu veya deniz de yetişen balık türlerini de ayırt edemeyecek bir nesil yetişiyor olması

    Geçen sene bunun örneğini Marmara denizine sazan balığı bırakan bir vatandaşımızdan gördük.

    Ağır metalli bünyesinde barındıran balığı tutmamız ve yememiz gerekiyor değil mi ?
    Siz sanıyormusunuz , körfezdeki balığın açık denizlere gitmeyeceğini !

    İzmir'de en temiz olarak nitelendirdiğiniz denizde tutulan balığın körfezden gelmediğine eminmisiz.

    Olaylara bakış açınızı değiştirmediğiniz sürece yönetimi suçlarsınız.

    Lafın kısası bilinçli toplum olmak zorundayız.
    Lafla peynir gemisi yürümüyor.....
     
  5. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Homa Dalyanı deniz tarafı amatör balıkçılığın merkezi olsun

    Sevgili Aytaç hocam, İzmir Körfezinin ağır meral yüklü olduğu aşikar.Bunu ben değil, bizzat devlet kurumları söylüyor.O yüzden de bölgede balık avlanmak yasaklanmış.Ha bu yasak denetleniyor mu? Veya fiiliyatta nasıl uygulanıyor.Bu benim konum değil tabi ki.Bu hususu tartışmam bile.:)Zira Cenab ı Allah ım herkeze aklı fikir ihsan etmiş.Herkes kafasındaki doğru ne ise ona göre hareket etmekte serbesttir çünkü...:eek:

    Benin size hitaben yazmış olduğum mesajın ana konusu şu hocam.

    Senin düşündüğün ve ifade ettiğin tezi ben bir iki sene önce panelist olarak sunum da yaptığım İzmir/Mordoğan da ki Amatör balıkçılık ile ilgili çalıştay da bizzat Moderatörlük yapan Deniz Biyoloğu Prf.Dr.Bülent CİHANGİR hocaya sordum.:)

    -Hocam peki körfezdeki balıklardan biri olan Çupralar da ağır metal içeriyor.Tamam bunu kabul ediyorum.Peki bu balık ekim sonu gibi üreme iç güdüsü ile körfezi başlıyor terk etmeye ve biz bu balığı başlıyoruz zehir yatağı olan İzmir İç körfezinin bayağı bir dışından tutmaya.Peki o balık da zehir taşır mı diye soru yönelttim.:eek:

    Hocanın dediği hatırladığım kadarı ile şu oldu.

    -İshak bey, bahsettiğin göç sabahtan-akşama olmuyor ki....:lol:.Nasıl haftalar ve belki aylar sürüyorsa körfeze girmesi.Çıkması da bir an da değil.Yine haftalar sürüyormuş.

    Yani körfezden uzaklaştıkça yemlendiği mera da değiştiği için bedenindeki ağır metal oranı zaman içinde düşüyormuş.


    Sözün özü açık denizlere yönelen balıkların bedenlerindeki ağır metal azalıp, yok oluyormuş.


     
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş