1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Avlak Yerleri Gümüldür avlak yerleri, av meraları

'İZMİR AV MERALARI' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 14 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

  1. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    İzmir, Gümüldür

    İzmir'de mandalina ağaçları ile ünlü sıradan bir köy iken, daha sonra yapılan villa ve oteller ile turist çekmeye başlayan şirin bir kıyı kenti olmuştur. Özdere ile Ürkmez arasında kalan Gümüldür, balık merası bakımından zengin olmasada yinede olta atabilecek güzel yerlere sahiptir.

    2353 eklentisini görüntüle
    Son yıllarda Gümüldür, her ne kadar Özdere'nin gerisinde kalsada yinede tatil yapılabilecek güzel kentlerden birisir. Özellikle İzmir çevreyolundan buraya doğru yapılan yol mesafeyi iyice kısalttı. Artık merkezden zorlanmadan 30 dakikada Gümüldür meralarına gelebiliyorsunuz. Önceleri Ahmetbeyli üzerinden yada Seferihisaryolundan gelinirdi.

    Gümüldür çok uzun kumsala sahip ve özellikle haftasonları günübirlikçilerin akınına uğrayan bir yer. Çok fazla sayıda Azmakolduğundan Balık Avı içinde oldukça müsait. Özellikle Levrek, Mırmır ve Kefal yakalamak için en çok uğraşılan balık türleri. Zaten en çok balık yapan yerlerde bu Azmaklardır. Mevki olarak tam yerini söylemek gerekirse Deniz Atı kamp bölgesi. Oldukça uzun kumluk bir sahili var buranın. Ayrıcada Tahtalı Barajı sularıda burada birkaç yerden denizle buluşur. Avlak Yeri olarak olta atmanız gereken en güzel yerde Gümüldür Adasının (Kanlıada) tam karşısında bulunan azmağın civarları. Zaten haritada da gösterdik. Burası değişik stillerde Balık Avı yapabileceğiniz potensiyelde bir yer. Biz 2 adet Surf Kamışa Boru Kurdu takıp 60-70 metre civarı atarak oltaları sabitliyor ve hemen Kefal yada Levrek avına yönleniyorduk. Zil çaldıkçada kamışları kontrol ediyorduk. Yani yapmanız gerekende aynen bu. Ayıca bu bölgede kamp da yapabilirsiniz. Çadırınızı makul bir yere kurup hem dinlenin hemde balık yakalayın. Tabi mevsim olarak size Eylül ile Kasım arası zamanı öneririz. Mırmır(Bol), Lidaki(normal) ile Çupra(Seyrek) bu mevsimde av verir. Ayrıca sular soğumaya başladımı Levreklerde kıyılamaya başlar. Azmak önlerinde ve köprü üstlerinden Rapala ile denemeler yapabilirsiniz. Hatta buradaki bazı arkadaşlar Levrek için sahte Fare bile kullanıyorlar. Yine aynı bölgeden bol miktarda İsparoz, Gopez ve nadirde olsa Barbunda yakalanır. Birde azmak etrafını çevreleyen kayalık kısımlar var. Buradan da olta atmayı ihmal etmeyin özellikle aşağıda resimlerinide paylaştığım yerden.


    Gümüldür Liman, DSİ Deresi ve Ürkmez

    Gümüldür'e gelirseniz ve hedef balığınız Kefal ise gidilmesi gereken en güzel yerlerden biride Liman bölgesidir. Burada arkada sazlıklardan oluşan DSİ deresini hemen görürsünüz zaten. Dip Kıbrısı ile çok iri Kefaller alınıyor buradan. Ayrıca bol miktarda su yılanıda bulunur. Derenin yanından denize uzanan taşlık üstündende At-Çek yapmak mümkün. Sahte ile veya dereden yakalayacağınız Kefal yavrularını yem olarak kullanabilirsiniz. Yemli avlar içinde Liman mendirekleri ve kumsal özellikle Mırmır ve İsparoz avlamak için en güzel meralar. Zaman zaman Çupra, Lidaki, Barbun ve Gopez'de oltalarınıza gelebilir. Gerçi Çupra tekne veya botla açıldığınızda güzel av veriyor. O kadar uzaklara gitmenizede gerek yok. Ayrıca Mercan ve İspendek boyutlarında Gopez de yakalayabilirsiniz. Olta takımı olarak Hırsızlı ve çift köstekli beden işinizi görecektir. Kurşun oltanızı uzağa atmanız gerektiği için 75-100 gr civarı olmalı. Daha ağırda kullanabilirsiniz ama bu seferde vuruşları hissetmek sorun olacaktır. Yem olarak Sülünez en ideal seçim ama uzak atışlarda çabuk deforme olduğundan Boru Kurdu'da tercih edilebilir. Eğer gündüz avlanacaksanız harami balıklardan kurtulmanız için Madya'da kullanabilirsiniz.

    Gümüldür sahil şeridinin sonlarına doğru Ürkmez başlar. Burasıda aynı Gümüldür gibi kumluk sahillere ve azmaklara sahiptir. Balık Avı açısından en bereketli yerde Lebados Burnu kayalıkları ve Ürkmez plajının dereağzı bölgesidir. Daha ilerde Karakoç Azmağıda vardır ama o merayı Seferihisar bölümünde anlatıcaz

    Lebados Burnu tahmin edildiği üzere kayalıklardan oluşan bir alan. Gündüzleri çok fazla kaya balığı olduğundan avlar tatminkar değildir. Bu yüzden hava aydınlık iken yer belirleyip akşam suyu ve gece av yapmak daha mantıklıdır. Olta olarak Şamandıra kullanılması eğer acemi iseniz şart. Yoksa çok fazla takılma yaşanacaktır. Şeytan oltası kullanımını biliyorsanız burası tam yeridir. 10-20 gr arası Karagöz, Sargoz, İsparoz, İskorpit ve bol bol Mığrı. Mığrı çoğu zaman sahillerdende yakalanabilir. Gerçektende bu meralarda çok fazla sayıda bulunan bir canlı. Sahillerden ise yukarıda bahsettiğimiz tüm kurallar geçerlidir. Yani oltanızı çok uzak mesafelere atmanız gerek. Böylece arada da bir olsa Çupra da yakalayabiliyorsunuz. Levrek için ise İpekkum plajının Azmak kısmından özellikle sabahları denemeler yapabilirsiniz. En bereketli olduğu zamanlar Aralık, Ocak, Mart ve Nisan aylarıdır.

    Ürkmez bölgesini geçtikden sonra artık Doğanbey, Sığacık gibi Amatör balıkçıların sevdiği Avlak yerlerine sahip bir yer.

    Kyn
     
    Şükrü ve Kader ESENCAN bunu beğendi.
  2. Kader ESENCAN

    Kader ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    1,939
    Alınan Beğeniler:
    2,067
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Emeğinize sağlık İsmail bey, dahasını da yayınlamanızı istiyoruz.:)
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş