1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Denizin içerisindeki balık nasıl görüntülenir

'DENİZLERİMİZ GENEL BİLGİLER' forumunda deniz34 tarafından 4 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

  1. deniz34

    deniz34 Üye Balıkçı

    Katılım:
    8 Mart 2016
    Mesaj:
    512
    Alınan Beğeniler:
    140
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    MARMARA VE KARADENİZ
    Denizin içerisindeki balık nasıl görüntülenir


    [​IMG]

    Her Balıkçı gemilerimizde bulunan ve adına balık bulucu cihaz denilen bu elektronik cihazlarla deniz içerisindeki her türdeki canlının yerini,hangi derinlikte olduğunu,miktarını ve görüntülerini noktalar halinde gösteren bu cihazlar, çoğunlukla Japon firmalarının ürettikleri cihazlardır. Su içerisindeki balığın görüntüsünü gemimizin omurga bölümüne yakın yerinde monte edilmiş 2 adet ayna(transducer)ler ile görüntülemekteyiz.sistem ses dalgaları ile çalışmakta olup,cihazın gönderdiği ses dalgası balığa veya zemine vurup geri döner ve görüntü otomatik olarak ekranda kendisini belirtir.

    Ekranda noktaların oluşturduğu blok halindeki görüntülerin hangi balığa ait olduğunu reisler deneyimleri vede tecrubeleri sayesinde belirlerler,anlarlar. Miktar açısındanda ne kadar balık olduğunu tesbit ederler.
    Bu tesbitlerden sonra reis hazır ol komutunu verir ve MOLA der.Bu durumda Geminin kıç(pupa)tarafında bulunan ve ağın ucunun bağlı olduğu bot da kendisini gemiden çözer bırakır ve bu esnada ana gemide ileri vererek ağlarını denize bırakmaya,dökmeye başlar, bu ağları denize bırakma şekli yumurta biçiminde olup dibindeki balığın etrafını saracak şekilde olur.Başka bir ifade ile balığın etrafı ağ ile dairesel olarak sarılır.Ve gemi ile bot yanyana geldikten sonrada ağın altı makinalar yardımı ile,ırgat makinesi ile basılmaya,çekilmeye başlanır ve 40 dakika sonunda ağın altı büzülür ve Palamut veya Lüfer veya İstavrit balıkları ağın içinde hapsedilirler.

    Ağın denizden çekme işlemi bittikten sonra balıklar Bocilik dediğimiz yerde sıkıştırılırlar ,bunlar istavrit ve çinekop balığı iseler bunlar gemi içerisine FİŞPOMP balık pompası ile içeri alınırlar.

    [​IMG]
    Eğer balık palamut ise KITAL denilen yardımcı kalın vede çok sağlam naylon ağı ve Vinçler yardımı ile gemi içerisine alınırlar.Buradaki sevinç ve naralar görülmeye değer.Tutulan balıklar ardından kasalanır ve soğuk hava deposuna yerleştirilirler..Haydi rast gelsin...kaynak:nurideniz
     

Bu Sayfayı Paylaş