Balıkların çoğunda görme,son derece önemlidir.Bir balığın gözü, tüm diğer omurgalıların gözleriyle temelde aynıdır,ancak balıkların gözleri,yapı ve uyum sağlama bakımından çok çeşitlidir.Genel olarak,karanlık ve loş su ortamlarında yaşayan balıkların büyük gözleri vardır.Eğer bu balıklara,bir diğer duyu(örneğin koku),telafi yoluyla hakim olacak tarzda gelişirse,gözlerin işlevi azalacaktır.Parlak ışıklı sığ sularda yaşayan balıkların nispeten küçük fakat keskin gözleri bulunur.Çoğu balıkların gözünde ışığı kıran bir mercek vardır.Balıklar merceğin odak noktasını değiştirmek suretiyle görüşlerini yakındaki ve uzaktaki cisimlere intibak ettirirler.Balıkların çoğu,suyun çoğunlukla bulanık olmasının ve ışık kırılmasının getirdiği sınırlamalara rağmen,iyi görürler.Deneyler sığ su balıklarının,tümü değilse bile çoğunun renkleri gördüklerini ve bazı renkleri özellikle ayırt edebildiklerini göstermektedir.Bol,bereketli avlar dilerim.
Cevap: Balıklarda Görme Sn.Semih üstadım,bu çok faydalı bilgilendirme için ben de sana çok teşekkür ediyorum.
Cevap: Balıklarda Görme semih abi bu faydalı bilgi için teşekkürler sana(desenize yemler ne kadar iştah açıcı olurlarsa daha çok av yapmış oluruz gibi geliyor bana )