Merhabalar,basliktan da anlasilacagi uzere cok uzak diyarlardan sizlerin guzel birlikteligine katilmak istedim. Yaklasik olarak 15 senedir Guney Avustralya'nin Melbourne sehrinde yasamimi surduruyorum ve balikcilik vazgecilmezim.Acik okyanus hemen yanimizda oldugu icin kendimi sansli sayabilirim.Genelde kiyidan avlanmama ragmen bazen tekneyle acildigim da oluyor.Ayrica bu aralar zipkinla balikciliga cok merak saldim.Bazen balik vuramasam bile deniz altinin guzellikleri beni fazlasiyla doyuruyor.(birde kopek baliklari olmasa:rant Yakinda firsat buldugumda avlarimdan birkac fotograf yuklemeye calisirim. Rastgele.
Cevap: Avustralya'dan butun vatana sevgilerle Sevgili Onur aileye hosgeldin, keyifli paylaşımlar dilerim.
Cevap: Avustralya'dan butun vatana sevgilerle Uzak diyarların güzelliklerini sizlerin vasıtası ile göreceğiz demek ki. Merakla bekliyorum paylaşımlarınızı. Aramıza hoş geldiniz.
Cevap: Avustralya'dan butun vatana sevgilerle onur kardeşim hoş geldin aramıza merakla bekliyoruz foto ve videoları paylaşmanı.
Cevap: Avustralya'dan butun vatana sevgilerle Halim bakarsın Avustralya' ya da bir organizasyon yaparız. :lol:
Cevap: Avustralya'dan butun vatana sevgilerle abi yok kalsın güzel cennet türkiyemin neyi eksik kikikiki
Cevap: Avustralya'dan butun vatana sevgilerle Herkese cok tesekkurler.Bu arada belirtmeyi unuttum.Aslen Afyon'un Emirdag ilcesindenim,ama ailemin ve akrabalarimin buyuk cogunlugu Eskisehirde ikamet ediyorlar.(ismail bey yari hemsehri sayiliyoruz) Evliyim 1 oglum ve 1 kizim var.Ozel bir sirkette labaratuvar teknisyeni olarak calisiyorum.isim beton testi yapmak. Turkiyede yasadigim donemlerde (yani gencligimde) sadece birkac kez abilerimizin yaninda tatli su balikciligi yaptim.Amator balikcilik hakkinda her seyi burada ogrendim.O yuzden kullanilan terimlerde bazen celiski yada yabancilik olabilirse kusura bakmayin. Tuttugumuz baliklar mevsimine gore degisiklik gostersede bunlarin bazilari (ortalama boyutlarinida yanina yazayim): birkac cesit kefal~35cm lufer~40 cm kofana~80cm cinekop~35cm karagoz~40cm mercan~4-5kg. kuzu~5-20kg barbun~30cm mavi yuzgecli orkinos~20-160kg cok cesitli kopek baliklari~5-250kg. Ayrica zargana,uskumru,palamut,sardalya gibi baliklar. bunlar Turkce isimlerini bilipte aklima gelenlerden bazilari.Ayrica cokca tutulan Turkce ismini bilmedigim diger bazi baliklarsa: australian salmon~0.5-3kg(lufer-kofanaya cok benzer) travelly~0.5-2kg birkac cesit perch king george whiting~30-55cm.(tum dunyadaki en lezzetli baliklardan biri) flathead~35-100cm (buda cok lezzetlidir) mulloway~ 5-25 kg Sazan ve turevleri Avustralyaya ozgu olmayan,sonradan Avrupa'dan getirilmis,buralarda tatli sularda cok fazla bulunan ve bir cesit fare gozuyle bakilan balik.diger baliklarin yasam alanlarina cok zarar verdigi icin cokca tutulmasi ve yok edilmesi tesvik edilen bir tur.
Cevap: Avustralya'dan butun vatana sevgilerle Bulunduğunuz ülkede balık avı nasıl ve hangi şartlarda yapılıyor ? özel bir izin, sertifika vb. şeyler gerekli mi ? Teşekkürler
Cevap: Avustralya'dan butun vatana sevgilerle Tesadüfün iğne deliği diye buna denir. Sevgili dostum, benimde Anne tarafım Emirdağ'ın Kılıçlar köyündendir ve bizde Eskişehir'de ikamet etmekteyiz. Gerçi ben görevle alakalı olarak 22 senedir Eskişehir dışındayım ama 7 sülalem Eskişehir' de, biraz daha deşersek akraba bile çıkabiliriz.
Cevap: Avustralya'dan butun vatana sevgilerle Ismail bey akraba cikicagiz galiba,ben de Umraniye koyundenim.(bende macurim beyaa) Cok yakin komsu koy oldugundan Kiliclar'da da bircok tanidigim ve arkadasim da var.Dediginiz gibi; "Tesadüfün iğne deliği" Cok sevindim. :hypno2:
Cevap: Avustralya'dan butun vatana sevgilerle Bulundugumuz eyalete gore degisiyor.Burada Victoria'da cuzi bir ucret karsiliginda lisans aliyoruz.Bu lisanslardan toplanan paralari tekrar bizim gibi amator balikcilara daha iyi sartlar saglamada ve ayrica gol ve nehirlerin islahinda kullaniyorlar.Herhangi bir tur agla avlanmak kesinlikle yasak.Hemen hemen butun balik turlerinin, cinsine gore minumum legal olculeri ve en fazla kac tane tutulabilecegi gibi kurallar-kaideler var.Uymayanlara cok agir cezalar kesiliyor.(hapse kadar yolu var) Ben sahsen kayalik bolgelerde ve kumsallarda avlanmayi daha cok seviyorum.Bunun yaninda teknelerden,iskelelerden ve bilumum musait noktalardan olta ile balikcilik cok yaygin. Son yillarda normal bildigimiz yemler yavas yavas yerini yalanci yemlere (lure) birakmaya basladi.
Cevap: Avustralya'dan butun vatana sevgilerle Onur bey,ailemize hoşgeldiniz.Keyifli paylaşımlar dilerim...
Cevap: Avustralya'dan butun vatana sevgilerle Aramıza hoşgeldiniz kalıcı ve keyifli paylaşımlar dilerim.