1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

'Cahit ACUN' forumunda Cahit Acun tarafından 14 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

  1. Cahit Acun

    Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    25 Aralık 2009
    Mesaj:
    1,694
    Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    İstanbul/Saros Körfezi/Ege
    - 1971 yılına kadar Osmanlı mevzuatları ile yönetildikten sonra 1971'de düzenlenen 1380 sayılı su ürünleri kanunu 2. büyük devrimine hazırlanıyor.

    Yeniden yazılan kanun tasarısı taslağında, "su ürünleri ve avcılık" ile ilgili izinleri düzenleyen 5'inci madde, balıkçılıkla ilgili yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. Söz konusu maddenin üçüncü fıkrasında, "Ticari olmayan dinlenme ve spor amaçlı su ürünleri avcılığı yapacak olan 18 ile 60 yaş arasındaki kişiler Bakanlıktan izin almak zorundadır" ifadesine yer verildi.

    Buna göre; deniz kenarı ve iç sularda olta ile balık tutanların da bu kapsama gireceği için, amatör balıkçıların Bakanlık'tan izin belgesi almak zorunda kalacağı, izinsiz ve belgesiz balık avlayanların 200 TL para cezasına çarptırılacağı ifade ediliyor.

    İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Eski Başkanvekili ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Eski Meclis Üyesi Hasan Eser, profesyonel bir balıkçı olarak hazırlanan kanun taslağında yapılan düzenlemeyi desteklediğini söyledi.

    Türkiye'de amatör balıkçılığın ciddi düzenlemelere ihtiyacı olduğunu anlatan Eser, şöyle konuştu: "Mevcut tebliğe göre bir amatör avcı en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Olta takımındaki iğne sayısı 3 adedi geçemez. Bir amatör balıkçı kilogram cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun günlük 5 kilodan fazla balık avlayamaz. Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılamaz. Ancak günümüzde bu ve buna benzer kaidelere uyulduğunu söylemek mümkün değildir."

    Eser, kanunlarda yapılan düzenlemelerin kağıt üzerinde yazılı kalmaması gerektiğini savundu.

    Amatör balıkçılığa karşı olmadığını ve temsil ettiği S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi'nin her yıl amatör balıkçılığı insanlara özendirmek adına uluslararası kapsamda balıkçılık festivali düzenlediğini vurgulayan Eser, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendi yaşadığım bölgeden örnek vermem gerekirse; Foça yöresine özellikle hafta sonları İzmir'den gelen yüzlerce amatör balıkçı kendilerine ait ya da kiraladıkları tekneler ile denize açılıyor. Bir kişi yasal hakkından fazla sayıda oltayı denize atıp balık avlıyor. Baktığımız zaman binlerce olta ile sınırlı bir alanda avcılık yapılıyor. Kimin günde kaç kilo balık avladığı belli değil. Amatör balıkçılığın tanımına baktığımızda; 'maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkiliği' deniliyor. Ama, amatör avcılık adı altında balıkçılık yapan insanlar restoranlara gidip el altından balıklarını pazarlayabiliyor. Geçimini gerçekten balıkçılık yaparak sağlayan insanların ekmeğine mani olunuyor. Öte yandan hiç bir amatör balıkçının avladığı balıkta asgari avlanabilir boy, tür ve ağırlık kurallarına uyduğuna inanmıyorum. Bu konuda kontrol noktasında ilgili kurumları; 'görev yapmıyorlar' diye eleştiremeyiz. Çünkü herkesin başına bir görevli dikemeyiz. Bu noktada yeni kanun taslağındaki eğitim uygulamasını önemsiyorum. Zira ben birçok insanın bilinçsizlik nedeniyle yasalara uymadığını düşünüyorum."

    Yeni kanun taslağında amatör balıkçılara batı ülkelerinde olduğu gibi avlanma ruhsatı şartı getirileceğine dikkat çeken Eser, sözlerine şöyle devam etti: "Bence çok geç kalınmış bir uygulamadır. Aslında mevcut tebliğe göre; Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerince kişilere amatör balıkçılık belgesi veriliyordu. Fakat herhangi bir zorunluluğu yoktu. Bir başka konu ise bilindiği üzere ticari avcılık yapan balıkçılarımız halk arasında; 'sarı tezkere' denilen avcılık ruhsatı ile denize açılabiliyor. Bu nedenle ticari balıkçı teknesinde olta ile amatör amaçlı balık avlamak için de olsa ruhsatı olmayan birini denize açılamıyor. Ancak ülkemizin bir çok yerinde ticari balıkçı tekneleri amatör balıkçıları denize götürüp olta ile avcılık yaptırabiliyor. Hiç kimse bir şey diyemiyor. Çünkü bu noktada yasaklar kılıfına uyduruluyor. Ticari balık avcılığı için kişilerin ruhsat alması çok basit. Ülkemizde geçimi balıkçılık olmadığı halde on binlerce ticari ruhsatı olan kişi var. Ticari ruhsatı olan bu kişiler kiraladıkları ticari bir tekne ile o teknenin mürettebatı konumunda denize açılıp amatör avcılık kurallarına uyulmaksızın avcılık yapabiliyor. Burada yapılması gereken şudur; kişilere verilen ticari yani profesyonel balıkçı ruhsatı halihazırda olduğu gibi her önüne gelene verilmemelidir."

    Yasakları getirmenin değil o yasaklara riayet etmenin ve yasakları uygulayabilmenin önemli olduğunu belirten Eser, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Örneğin mevcut tebliğe göre İzmir'de Bostanlı Sazburnu ile Üçkuyular vapur iskelesi arasında kalan hattın doğusunda kalan alanda amatör balık avcılığı yasaktır. Fakat Karşıyaka sahiline gittiğinizde orada onlarca amatör balıkçıyı balık avlarken görmeniz mümkündür. Bu noktada yeni kanun taslağında yer alan izinsiz amatör balık avcılığına 200 lira ceza kesilecek olmasını da uygulandığı taktirde caydırıcılık açısından yerinde bir tespit olarak görüyorum."
    İHA

    Kaynak : Amatör Balıkçılık İçin Hazırlanan Kanun Taslağı Tartışma Konusu - GÜNCEL haberi
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 7 Kasım 2016
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

    Sevgili Cahit abim, bu konuyla ilgili olarak Aytaç AKINCI ağabeyim ilgili Bakanlığın Halkla ilişkiler sorumlusu ile uzun bir telefon görüşmesi yaptı ve halen konunun tasarı halinde olduğunu, 2014 Yılında tasarının Meclis gündemine gelebileceği, kesinleşmiş bir hükmünün olmadığı şeklinde bilgi aldı.

    Yani hali hazırda Meclis Gündemine gelmesi imkansız gibi görünüyor, benim görüşüm gündem değiştirmek için ( 10 yıldır yaşıyoruz bu gündemleri ) yapılan asparagas bir haber niteliğinde kalıyor. Detaylar belli değil, netlik kazanmamış belki ilgili Bakan'ın bile haberi yok.!:lol:
     
  3. balıkesirli

    balıkesirli Üye Balıkçı

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesaj:
    118
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    TATLISU VE ARASIRA DENİZ
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

    Sevgili üstad, haber paylaşımı bizler için iyimi yoksa kötümü tam anlam veremedim. Düşünüyorum bir taraftan eğitim ile verilecek bir sertifika ve bilinçli avcılık güzel görünüyor, ardından ise yine söğüşleneceğiz hissine kapılıyorum. Zira bu belgeyi Tarım İl Müdürlükleri veriyor, her ne kadar taşıma ve alma zorunluluğu olmasa da herkese isteyene 2 fotoğraf ve bir miktar ücret karşılığı ile veriyor, ama taşıma ve alma zorunluluğu yok, yani süs olarak evimizin vitrininde bulundurabiliriz.:D

    İsmail başkanada katılıyorum, haber asparagas olabilir gündem değiştiriyor olabilirler, ama niye amatörlerle uğraşırlar bunu anlamış değilim.:no:
     
  4. Talip Girgin

    Talip Girgin ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesaj:
    770
    Alınan Beğeniler:
    17
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    Marmara ve Trakya
    Web Sitesi:
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

    Cahit Ağabey bu haberin gerçek kaynağının linkini verir misin. Tüm satırları eleştirmek ve kendi yorumumu yazmak istiyorum :) Profesyoneller amatörleri eleştiremez! Ama amatörlerin eleştirme hakkı bakidir. Nedenlerine gelince biz bu işi keyif için yapıyoruz, onlar geçim için! Pekala biz geçim için yaptığımız işten devlete vergimizi veriyor muyuz? Veriyoruz. Pekala geçim için balıkçılık yapanlar devlete yeşil ruhsat vs belge harcı dışında vergi veriyor mu? Allah için birisi çıkıp desin ben şu kadar vergi verdim diye. Bırakın vergi vermeyi üstelik devletten mazot yardımı, hava bozdu, balık olmadı, borç ertelemesi, yeniden düşük faizli bir veya iki yıl kredi. Ama bak çok kızıyorum...:rant:
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 15 Kasım 2013
  5. Talip Girgin

    Talip Girgin ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesaj:
    770
    Alınan Beğeniler:
    17
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    Marmara ve Trakya
    Web Sitesi:
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

    Sevgili Kaan kardeşim. Yıllardır bu işin içindeyiz ve bilinçli amatör balıkçılığın gelişmesi için zaman zaman aktif rol alıyoruz. Gerçek bilgiler ve bilgilendirmeler ne yazık ki bu bilinçsiz medya kadar çabuk ve hızlı yayılmıyor. Gazetecilik yaptığını sanan ve ortalığı karıştırarak prim yapmayı hedefleyen art niyetli insanlar... Bazı gerçek bilgiler ile asparagas bilgileri harmanlayıp muhataplarına sunuyorlar. Aslına bakarsanız çıkarılmak istenen yasa veya kanun her neyse zaten çoğunu biz istiyoruz. Ama bunu halka öyle sunuyorlar ki yandınız olum siz:lol:
    Velhasıl ürkecek bir durum yok. Profesyonellerin bir kuyruk acısı var (!) bizler bu coğrafyada doğru dürüst bir amatör olmaya; hatalarımızı düzeltmeye yönelik çalışırken onlar yaptıkları hataları görmezden geldikleri gibi görmezden gelinmesini istiyorlar! Bütün mesele burada. Amatörlerin örgütlenmesi ve de bir takım mağdur kıyıcılar ile iş birliğine gitmelerini çekemeyenler ve onları destekleyen medya kuruluşları söz konusu. Selamlar...
     
  6. Talip Girgin

    Talip Girgin ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesaj:
    770
    Alınan Beğeniler:
    17
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    Marmara ve Trakya
    Web Sitesi:
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

    Sevgili İsmail kardeşim. Konu zaten taslak diyor (!) üzerinde tartışılacak yani:) Tartışmaya tartışalım da böyle saçma sapan bildirileri olmaz. Çok affedersin dangalağın biri oradan buradan duyduklarını haber yapmış. Hasan Eser'de bir gazeteci olarak bunu kafasına göre yorumlamış. Fakat esas haberci bu haberle amatörlere "oh olsun" deyip kıçına kına yakmış hissi veriyor insana kikikiki
     
  7. emreksk

    emreksk Üye Balıkçı

    Katılım:
    27 Temmuz 2011
    Mesaj:
    290
    Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    16
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

    Bilgilendirme için teşekkürler İsmail abi,ben yasa tasarısı onandı diye biliyordum...
     
  8. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

    Yok abim, bu işin peşindeyiz böyle saçma sapan bir tasarı olmaz. Bu tasarının hazırlanması için büyük bir çalışma yapmak gerekir. Balıkçılık fedarasyonları, derneklerinden görüş alınması ve ortaklaşa bir çalışma yapılması gerekir. Ben yaptım oldu devri çok gerilerde kaldı.; )
     
  9. AYTAÇ AKINCI

    AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesaj:
    802
    Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    MARMARA - EGE
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

    Değerli arkadaşlar ,

    “Su Ürünleri Kanunu Tasarısı Taslağı” görüşlere açılmıştır. Söz konusu Kanun taslağı hakkındaki görüşleriniz 19.12.2005 tarihli ve 2005/9986 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe göre Ek ’deki görüş formu doldurularak en geç 02 Aralık 2013 tarihine kadar Bakanlığımıza ve aliosman.karakas@tarim.gov.tr adresine gönderilebilir.

    MevzuatDetay
     
  10. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

    Bu husus hakkında belirteceğim fikrim şudur.


    Dost bildiğim kişi ya da topluluklar tarafından bile atıp-tutan / ahkam kesen kişi olarak artık anılmak istemiyorum.:crybaby::crybaby::crybaby:
     
  11. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

    Sevgili abim, sen zaten beyefendiliğin ve kişiliğin ile atıp tutmayan bir kişi olarak bu alemde insanların gönlünde taht kurmuş birisin, illaki atıp tutmaktan öte senin de fikir ve eleştirilerine ihtiyaç olacaktır.; )

    Amaç hep birlikte üzüm yemektir, bağcıyı dövmek asla.! , bazı platformlarda olduğu gibi.:rant:
     
  12. AYTAÇ AKINCI

    AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesaj:
    802
    Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    MARMARA - EGE
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

    İshak bey ,

    Su Ürünleri Kanunu Tasarısı Taslağında böyle bir madde var mı ? kikikiki
    Şaka bir yana , dostumuzu biri veya birileri çok üzmüş.
     
  13. Tarık Ersal

    Tarık Ersal Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesaj:
    355
    Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

    En başta belirteyim ki 1971 doğumlu 1380 bu kanun ile yürürlükten kalkacak. Yani bu kez yayınlanan taslak 1380 nin revizesi değil, yeni bir kanun.
    Bazı arkadaşlar bu taslağı 1380 in üzerine ilave edileceğini düşünmekteler. Ancak taslağın 20. maddesine bakarsanız "(2) 22/3/1971 tarihli ve 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu yürürlükten kaldırılmıştır." diyor.

    Eskisi ile bile kıyaslayınca bir çok eksiği var bunun.
    Mesela;
    "Tanımlar
    MADDE 3- (1) Bu Kanunun uygulanmasında;
    e) Balıkçı: Bakanlıkça deniz ve iç sularda TİCARİ AMAÇLI su ürünleri avı yapmak üzere izin verilen balıkçı gemisinin sahibi veya kiralayan gerçek veya tüzel kişilerini ifade eder."
    deniyor.
    Peki Ticari olmayan dinlenme ve spor amaçlı su ürünleri avcılığı yapacak olan Amatör Balıkçı nerede? Bu tanım niye yok?

    Amatörü tanımlarken yok olmaya yok da; :no:

    "ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
    Su Ürünleri Avcılık İzinleri, Balıkçı Gemileri, Av Araç ve Gereçleri,
    Avcılığı, Yetiştiriciliği
    Su ürünleri avcılık izinleri
    MADDE 5- (1) Ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapacak balıkçılar, kendilerinin ve avcılıkta kullanacakları gemiler ile yardımcı gemilerinin kayıtlarını yaptırmak ve Bakanlıktan izin almak zorundadır. Bu iznin verilmesi için istenecek bilgi ve belgeler ile verilme şartları, şekli ve geçerlilik süresi Bakanlıkça belirlenir.
    (2) Toplama yöntemi ile ticari su ürünleri avcılığı yapacaklar Bakanlıktan izin almak zorundadır. Bu iznin verilmesi için istenecek bilgi ve belgeler ile verilme şartları, şekli ve geçerlilik süresi Bakanlıkça belirlenir.
    (3) TİCARİ OLMAYAN DİNLENME VE SPOR AMAÇLI su ürünleri avcılığı yapacak olan onsekiz ile altmış yaş arasındaki kişiler Bakanlıktan izin almak zorundadır. Bu iznin verilmesi için istenecek bilgi ve belgeler ile verilme şartları, şekli ve geçerlilik süresi Bakanlıkça belirlenir. "
    deniyor.

    Bakın burada varız. :giveup:

    Üstelik başka bir eksik daha var ki evlere şenlik.

    Ticari balıkçılık yapacak balıkçılar, gemi sahipleri kendileri ve avda kullanacakları gemiler için izin almak zorunda.
    Bizler de Amatör Balıkçılar olarak tanımlanmasak da ticari olmayan dinlenme ve spor amaçlı su ürünleri avcılığı yapacak olan kişiler olarak izin almak durumundayız.

    Buraya kadar tamam da ya Ticari Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan kişiler (tayfa ve miçolar) nerede?
    Özellikle onların da eğitim karşılığı izne tabi olması gerekmiyor mu?

    Ticari Balıkçılık yönünden bakınca ikinci gözüme çarpan husus neden kanunda sadece TROL ün tanımlanmış olduğudur? Eskisinde de sadece trol anılmaktaydı.
    Tuhaf değil mi?

    Okudukça göze çarpıyor yahu. :hypno2:

    "ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
    Su Ürünleri Avcılık İzinleri, Balıkçı Gemileri, Av Araç ve Gereçleri,
    Avcılığı, Yetiştiriciliği
    Su ürünleri avcılık izinleri
    MADDE 5-
    (7) Bakanlıktan, su ürünleri yetiştiriciliği yapmak üzere izin aldığı halde, aşağıda belirtilen durumlarda verilen izinler iptal edilir. İzinleri iptal edilenler, iki yıl süreyle iptal edilen yer ve su için müracaatta bulunamazlar.
    a) Su ürünleri yetiştiriciliği yapmak üzere müracaat edip Bakanlıktan izin alındığı halde, mücbir sebepler dışında izin tarihinden itibaren bir yıl içerisinde herhangi bir yatırım faaliyetinde bulunulmaması,
    b) İzin alındığı tarihten itibaren mücbir sebepler dışında üç yıl içerisinde üretime geçilmemesi,
    c) Bakanlık yaptırımları hariç, Bakanlığın bilgisi ve izni haricinde üst üste üç yıl üretim yapılmaması,
    ç) Kira sözleşmesi iptal edildiği halde bir yıl içerisinde sözleşmenin yenilenmemesi,"


    Su ürünleri yetiştiriciliği yapmak üzere izin alanın izninin iptal edilmesi için; üretici/yetiştirici tarafından gerçekleştirilen faaliyetler nedeniyle kullanılan su ile kaynağın kirlenmesi ve barındırdığı doğal yaşamın olumsuz etkilenmesi, doğal yaşamın zarar görmesi de yeterli sebeplerden biri olmalı.
    Hele bir de içme suyu kalitesindeki kaynaklarımız üzerinde faaliyet göstermekte olup, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yönetmeliği esaslarına göre kullandığı suyu mutlaka filtre ederek deşarj etmesi gerektiği halde, bunun için tesisi bile bulunmayanlar çoğunluktayken.

    Bu konunun da 18. maddenin altındakiler gibi cezai hükümler (hem de olabildiğince ağır hükümler) içermiş olması gerekmez mi?

    Tüm detayıyla, yaşlı 1380 ile geniş bir zaman ayırıp kıyaslayarak incelemek lazım da vakit yok ki.

    Hep birlikte yaşayıp göreceğiz.
    Balıkçının (ticari ya da amatör fark etmez) ekmeği öncelikle UMUT.
    Bakalım kimler umduğunu bulacak ve yiyecek?


    Allah deniz ve içsularımızın geleceğini hayırlı etsin.
     
  14. Cahit Acun

    Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    25 Aralık 2009
    Mesaj:
    1,694
    Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    İstanbul/Saros Körfezi/Ege
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu



    Başlık zaten öyle atılmış. "Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu"
    Konuyu bilgilendirme amaçlı açtım.
     
  15. AYTAÇ AKINCI

    AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesaj:
    802
    Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    MARMARA - EGE
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı tartışma konusu

    Cahit abim ,

    Konu farlı bir linke taşındı.
    Benim açtığım konu , sizin açtığınız konu derken konu dağıldı.

    Yeni öneri ve istekler aşağıdaki link üzerinden yapılıyor....


    Su urunleri Kanun tasarisi hakkinda gorus ve onerileriniz
     
  16. Tarık Ersal

    Tarık Ersal Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesaj:
    355
    Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Cevap: Amatör balıkçılık için hazırlanan kanun taslağı taibi rtışma konusu

    ..
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 17 Kasım 2013
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş