![]() |
| Anasayfa | Forum | Forumları Okundu Kabul Et | Bugünkü Mesajlar | Yazdığım Cevaplar | Açtığım Konular | Kimler Çevrimiçi | Arkadaş listemi göster |
|
|||||||
| ||
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Vücudu oldukça sağlam bir yapıda kaslı olup, manto-kafa ve kollardan oluşur.Tüm iç organların içinde bulunduğu mantonun içine alınan su, solunum amacıyla solungaçlardan geçdikten sonra, yine manto içerisinde bulunan bir sifon yardımı ile dışarıya püskürttürülür…Bu sifon sayesinde Ahtapot’un hareket yeteneğide sağlanmış olmaktadır.
Ahtapot’un deri altında bulunan kromatofor hücreleri sayesinde istediği anda renk değiştirebilme özelliği olup, canlı bu sayede bulunduğu ortama tam bir adaptasyon sağlıyabilmektedir…Kollarının altında hareket etmesini ve avını yakalamasını sağlayan düğme şeklinde vantuzlar yer almaktadır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ülkemizi çevreleyen Karadeniz,Ege ve Akdeniz’in bütün sularında görülmektedir.Ahtapot un kollarının merkezinde ağız olmak olmak üzere kafaya bağlantılıdır.Erkek ve dişilerin kol yapıları ve uzunlukları farklı farklı olup ;erkeklerde kollardan biri erkeklik organını oluşturur.Ahtapotlar tehlike anında bulunduğu durumdan kurtulmak için mürekkep bırakırlar..Bu sayede düşmanının görüş açısını engeller iken, püskürttüğü bu mürekkep aynı zamanda da düşmanının kısa süre dahi olsa koku alma organlarının hassasiyetini engellemiş olmaktadır. Beslenme tarzı olarak da, küçük balıklardan tutunda, kafadan bacaklılara, yengeç vs gibi canlılardan bazı deniz kabuklularına kadar oldukça geniş bir yelpazededir.Yuvalarını sert çamur zeminden, kayalık ve taşlık alanlara kadar her tür zeminde seçtikleri gözlemlenmiştir.Bir diğer özelliği de kendisine ilginç gelen her türlü materyali -nesneyi getirip yuvasının önüne dizmesidir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ![]() oltamisina ishak BALLICA 1963-izmir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
#2 | |
|
ATILDI
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Birol Bey
Harika bir konu daha acdınız Tebrik ederim Necatininde dedigi gibi hızına yetişemiyorum ![]() ![]() Fedai KARDEŞ |
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#4 |
|
|
Amanın yapmayın çocuklar.....Daha yeni başladım.....
Şaka şaka.... Bugün işlerim biraz hafif idi ve tamamı olduğu gibi bana ait olan bir kaç çalışmayı hazır boş kalmış iken siz değerli dostlarım ile paylaşayım dedim...İnşallah ileride başka başka çalışmalar olur ise, yine sizler ile paylaşmak dileğiyle, rastgele arkadaşlar.... ![]() oltamisina ishak BALLICA 1963-izmir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Alıntı:
Bizler de keyifle okuruz inanin
![]() ![]() Fedai KARDEŞ |
|
|
|
|
#6 |
|
|
Ishak bey paylasim icin tesekkürler
![]() Nevin 18.01.1965 Rh - Reg - B ALMANYA [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Konu Fedai tarafından (16 Ekim 2008 Saat 16 49 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
#7 |
|
|
Hocam size hoşgeldiniz diyemedim işimin dolayısı ile Ailemize hoş geldiniz keyifli paylaşımlar ve hoş sohbetler dilerim. Bu paylaşımınız için teşekkür ederim, emeğinize sağlık...
![]() MURAT VAROL ANKARA [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Türk demek Türkçe demektir. Lütfen Türkçe'yi düzgün bir biçimde kullanmaya gayret edelim...
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
#8 |
|
|
İshak abim, paylaşım için teşekkürler.Emeğine sağlık, güzel paylaşımlarınla sitemize renk kattığın için sağolasın.
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
güzel paylaşım
![]() Emre Çetrez izmir attım ağzına takılsın boğazına.. |
|
|
|
|
#10 |
|
|
hocam senin degerli bilgilerin benim için bir hazine emeğin için teşekkür ederim
![]() hakan yüksel 1967 izmir 0(rh)+
|
|
|
![]() |
| Eklentiler |
| ahtapot |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|