Balık Avı Paylaşım Platformu Sitesine Hoşgeldiniz.
Sayfa 1/3 123 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu:
SAZAN, Carp, Karp, Karpfen(yemleri)

  1. #1
    Status
    Offline
    Cem VAROL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gold Üye
    Üyelik tarihi
    17 Ocak 2009
    Yer
    İZMİR
    Yaş
    34
    Mesajlar
    596
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    78

    YENİ SAZAN, Carp, Karp, Karpfen(yemleri)

    Güçlü ve mücadeleci olan sazanın avcılığı oldukça zevklidir. Sazan avı için dünyada uluslararsı yarışmalar düzenlenmektedir.

    Ayrıca buradan sonraki kısımlar kadife, çapak gibi diğer bazı balıkların avlanmaları ve yemlerine de referans olacağından da önemlidir.

    Genel olarak sportif sazan avcılığı iki kısımda incelenebilir.

    1. Dip Oltası

    a. Çökertme (dip oturtması) takımı

    b. Parakete

    2. Şamandıralı takım

    Sazan avcılığına geçmeden önce kullanılabilecek yemlere ve yemleme tekniklerine göz atmakta fayda var.

    Sazan Yemleri ve hazırlanışı

    Sazan avında yem olarak kullanılacak oldukça fazla türden yem var. Başka balıklarda bu çeşitliliği bulmak gerçekten zor ama burada unutulmaması gereken balığın alıştığı yemi tespit etmek, veya devamlı avlanılan bölgede periyodik yemlemeler yaparak balığı belli bir yeme alıştırmak. Bu ikinci şık her zaman mümkün olmaz o nedenle sazan avında yem bakımından tedarikli olmakta fayda vardır. Tabii bir de sazanın her zaman sevdiği, itibar ettiği yemler vardır ki bunları devamlı bulundurmakta fayda var. Şunu da hatırlatalım, burada belirtilen yemler dışında sazan avında yöresel olarak kullanılan çok fazla yem olabilir; bu türden bilgiye sahipseniz ve yemin başarısı kanıtlanmış ise yazın bu bilgiyi paylaşalım. Şimdi sıra ile göz atalım.


    Mısır :

    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]

    Hamur ve Ekmek :

    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]

    İrmik :

    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]


    Makarna : Düdük makarna tabir edilen ince içi boş makarnalarda yem olabilir. Makarna hafif tuzlu suda haşlanır. Dikkat edilmesi gereken; makarna çok haşlanırsa iğneye takılmaz parçalanır, az heşlansa da aynı şey olur, kıvamı iyi tutturmaktır. haşlanmış makarna bir kaç küçük parça olarak iğneye takılabileceği gibi içine hazır ekmek hamuru veya sizin hazırladığınız hamur da doldurularak da kullanılabilir.

    Küspe : Küspe her yerde ve her zaman sazan için iyi bir yemlerdendir en yaygın uygulamasını için bakalım Sn. Hikmet Solak nasıl tarif etmiş “Tabaka halindeki preslenmiş ay çiçeği küspesi 5×5x5 cm ölçülerinden küçük olmamak kaydıyla küp yada dikdörtgen prizması şeklinde kesilir. Tam ortasından matkapla delinir. Bedeni oluşturacak misina ucuna klipsli bir fırdöndü bağlanır. Bu fırdöndüye aynı kalınlıkta 10-15 cm lik bir kısa beden ilave edilip küspenin deliğinden geçirilir ve ucuna üçlü bir fırdöndü bağlanır. Bundan amaç suda eriyen küspeyi rahatça değiştirmektir. Üçlü fırdöndünün serbest kalan iki halkasının her birine bedenden 1 boy ince misina ile 8-10 cm uzunluğunda dörder tane köstek bağlanır bunların ucuna da olta iğnesi bağlanır. Böylece 8 olta iğneli bir takım donatılmış olur. Olta iğneleri küspenin muhtelif yerlerine birbirine dolaşmayacak şekilde tutturulur. Bu takıma ağırlık bağlanmaz çünkü küspenin kendisi hem ağırlık hem de yem görevi görür.” Aynen katılıyoruz. Küspeyi yemek için gelen ve yumuşayan küspeden parçalar koparmaya çalışan sazanlar oltaya yakalanır. Bazen bir sazanın iki iğneyi yuttuğu da olur. Küspeyi daha cazip kılmak için bazen üstüne kokulandırıcılar sürülebilir.

    Patates : Patates sazan avında çok kullanılan yemlerdendir. Patatesler, tercihen taze olmalı, eski beklemiş değil, (taze patates kaynatıldığı zaman lastik gibi olur ve iğneye takılması kolay, balığın alması zordur) hafif tuzlu suda 20 dakika kadar kaynatılır. Kaynamış patatesler suyu ile birlikte bir kavanozda muhafaza edilir. Kullanılacağı zaman kabuğu soyularak yaklaşık 1×1x1 cm. boyutlarda veya sudaki balık pek büyük değilse daha küçük boyutlarda küp küp kesilerek iğneye takılır. İğnenin ucu hafifce parmağa takılabilecek kadar dışarı çıkmalıdır. Patates ayrıca yukarıda mısırın takılmasındaki örnek gibi iğneye takılmadan da kullanılabilir. Bu tür takımın amacı huylu bir balık olan sazanın yemi emerek yerken iğneyi hissetmesi üzerine tükürerek iğneyi bırakmasını önlemektir. Balık iğneyi fark ettiği zaman artık yemi tüküremeyeceği kadar yutmuş olacaktır veya tükürse bile artık ağzında olan çıplak iğneden kurtulamayacaktır. Bu konu aşağıda boili (kaynatılmış-hamur-toplar) kısmında da anlatılmaktadır.

    Tahıllar : Ayıklanmış olmak kaydı ile arpa, buğday, akdarı gibi taneli tahıllar sazan avında yem olarak kullanılabilir. Bunları hazırlamak için en iyi yol bir gün önceden ıslatarak bekletmek daha sonra 1 saat kaynatıp şişirerek yumuşatmak gerekir. Bu şekilde hazırlanan tahıl taneleri iğneye birkaç adet peşpeşe veya solucan, larva, irmik hamuru gibi yemlerle birlikte takılabilir. Tahılın diğer yemlerle kullanılmasında önce diğer yem takılıp iğne sapına itilmeli daha sonra tahıl tanesi iğne ucunu hafif açıkta bırakacak şekilde takılmalı.

    Partikül yemler : Bu sınıfta kurufasulye, bakla tanesi, barbunya, yerfıstığı sayılabilir. Bu yemlerin hazırlanması tahıllarda olduğu gibi ıslatıp yumuşatma ve daha sonra kaynatma yolu ile olur. İğneye boyutlarına göre genelde tek takılırlar veya başka yemlerle birlikte de kullanılabilirler. Bezelye de bu gruba girer; bunu da hazırlayabileceğiniz gibi konserve bezelye de kullanılabilir.

    Pet Maması : Kedi ve köpekler için hazırlanmış konserve veya kuru mamalar hem kokusu hem de tadı nedeniyle sazan tarafından sevilir. Kuru olanları un haline getirilerek yemleme veya yem hamurlarına koku olarak da katılabilir. Et türünden olanlar doğrudan iğneye yem olarak takılabilir.

    Solucan ve Larvalar :

    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]

    Ayrıca sinek, çekirge, böcekler, kanatlı karıncalar da sazan avında canlı veya ölü olarak yem amacı ile kullanılırlar.

    Midye : Tatlı su midyelerinin içi de sazanın en sevdiği yemlerdendir hiç dayanamaz. Tatlı su midyesi deniz midyeleri gibi kullanılır. Bıçakla açılır içi iğneye takılır.

    Boili :

    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]


    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]
    1 ve 2 numarali resimlerde iğnenin kösteğe (bedene) bilinen bir yöntemle bağlanmasını görüyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken misinanın ucundaki kasadır. İsteğe bağlı olarak iğne sapına düğümü de saracak plastik veya silikon bir borucuk takılabilir.

    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]
    Düğümün bitmiş hali iğne bağlanmış. Boilinin takılacağı uzantının fazla kalmamasına dikkat edilmeli.

    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]
    Boilinin bir tığ yardımı ile takılması. Uç kasasındaki halkaya stoper denen plastik özel parca veya kibrit gibi bir parça takılır kasa boilinin içine çekilir ve sabitlenir.
    Yanda görüldüğü gibi iğneye takılan boili yem daha çok dip oltasında kullanılmaya uygundur. Bazen birden fazla boili de peşpeşe dizilerek kullanılabilir.Yalnız öyle boiliyi alıp tarif edildiği gibi oltaya takıp atıp sazan beklemek her zaman başarı ile sonuçlanmaz. Hep doğal yemlerle beslenmiş olan sazan durup dururken önüne gelen bu yemi yemeyecektir. Yese bile vuruş sayısı beklenen kadar olmayacaktır. Sonuçta benim gibi hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz, oysa ki boili özellikle Avrupa’da olduça yaygın ve başarı ile kullanılan bir yemdir. Peki eksik olan ne? Bu soruyu cevaplamak için boilinin tarihini ve kullanımındaki mantığı biraz daha karıştıralım.

    1960 yılında İngiliz sportif balıkçı, sazan avcısı Fred Wilton sazan avında yüksek proteinli yemler kullanılmasını önerdi. Bunda amaç bu yemlerle beslenen sazanın iri gövdesi ve yüksek iştahı ile bu yemi yiyince kendini daha iyi hissedeceği ve yeme alışacağı ve bu yemi arayacağı idi. Öneri tuttu ve sazanın Avrupa’ da 40 yıldır boili ile avlanmasının hikayesi başladı. Demek ki sazanı önce bu yemi de yemeye alıştırmak gerek bunun için sazan balıklarının bulunduğu göllere veya nehirlere yaklaşık iki ay süreyle günde 15-20 tane (Dikkat çok değil) boili atarak yemleme yapmak sazanı bu yeme alıştırdıktan sonra boili ile avlanmaya başlamak sizi o suyun şovmeni yapacaktır, herkes otururken sizin en iri sazanları alacaksınız. Avlanma sırasında da yemleme amacı ile suya 20 kadar boiliyi aralıklarla atmak gerekir. Hergün bu yemleme işini yapmak mümkün olmayabilir bu nedenle en azından her fırsatta diyelim, ama unutmayalım ki aradaki süre uzadıkça alışma süresi de uzayacaktır. Boili ile yemleyerek alıştırmak yöntemi oldukça yaygın olmakla beraber, bu yöntemin en dürüst kullanımı “Yakala ve Bırak” ilkesine uygun olarak yakalan balıkların geri salınmasıdır. Bu yolla ileride aynı sularda hem daha iri hem de daha bol balık yakalama olanağı doğacaktır. Dergilerde, filimlerde görülen yakalanmış iri sazanlar bu yöntem ile korunarak büyüyen balıklardır. Sazan avında yakala ve bırak yöntemini uygulamanın en iyi yöntemi yem olarak boili kullanmaktır. Alttaki resimde de görüleceği gibi boili ile sazan yakalandığında boili ağızın dışında sarkar durumdadır, iğne hemen dudağa saplanmış derine inmemiştir. Böylece yakalanan balık fazla hırpalanmış olmaz ve bırakıldığında sağlıklı olarak yaşamını sürdürür.

    Peki boiliyi nasıl bulacağız. Tabii ilk adres balık malzemesi satan dükkanlar. Türkiye’ de bu yemin bulunması oldukça büyük şans tabii, o zaman hazırlayacağız bu zaten daha ucuza gelir, ama bu defa da hazırlamada kullanılan malzemeleri bulmakta zorluk olur mu? Emin değilim. Aslında amaç yüksek proteinli boili hazırlayıp sazana yemleme yaparak bu yeme alıştırmak ve avlamak o zaman bu mantığı takip ederek kendi tariflerinizi de yaratabilirsiniz. Ayrıca muhtelif hamurlarla da bu şekilde kaynatılmış toplar yaparak yüksek proteinli boili gibi kullanabilirsiniz ve bunlarda boili olarak alandırılırlar. Ama yüksek proteinli boilinin ne olduğununve bunun ne anlama geldiğini aklımızdan çıkarmadan.

    Boilini Değişik Bir Takılışı

    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]

    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]


    İşte size yüksek protinli bir boili tarifi

    250 gr. Peynir özü (kazein) bol protein içerir

    250 gr. Süt şekeri (laktoz) bu da bol proteinlidir

    250 gr. Süt tozu protein ve şekil verebilmek için

    200 gr. Soya unu

    100 gr. Mısır unu

    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]


    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]




    Bu un halindeki bileşenler bir kaba konarak kuru iken karıştırılır. Daha sonra ileride kullanılmak üzere dörde bölünerek saklanabilir ilk yaklaşık 300 gr lık karışmış un alınır, bu miktardan çapı 16 veya 14 mm olan 150 - 200 boili çıkacaktır. Daha sonra ayrı bir kapta 200 gr için 6 yumurta hesabı ile yumurtalar kırılır (protein ve iyi tutunan yapı için), buna renklendirici (baharatçılardan bulabileceğiniz yemek boyaları sarı, kırmızı, siyah olabilir) katılır. Yumurta boya ile çırpılır. Sıra geldi cezbedici kokulara; toz veya sıvı balık yemi kokuları çırpılmış yumurtaya eklenir. Bu kokuların özel olarak hazırlanmışı bulunamaz ise vanilya, bal, sarmısak, anason, olabilir; ticari olarak satılan boililerde hangi koku katıldı ise o isimle piyasaya sürülür. Bu kokulardan çok fazla katmak balık üzerinde olumsuz etki yapabilir.

    İştah açıcı olarak da gerekirse, et, balık eti, az köri, karabiber de katılabilir. Ayrıca sazan tatlı sevdiğinden bir miktar pudra şekeri, hindistan cevizi veya vanilya şekeri de ileve edilir. Bunlar çok miktarlarda olmayıp, azıcık sadece tad ve koku verecek kadar olmalıdır fazlası balığı kaçırabilir. Uygulamaya başlarsanız zamanla en iyi karışım ve reçeteyi bulabilirsiniz. Nihayet önceden hazırlanan karışım ile bu yumurtalı karışıma katılarak hamur haline gelecek şekilde yoğurulur. meydene gelen hamurdan avuç içi kadar parçalar koparılarak sosis gibi elde yuvarlanarak uzatılır. Bundan sonra standart olması için bu sosis özel bir aparat ile kesilir ama bu yoksa dikkatli bir şekilde eşit boylarda (14 -20 mm arası çaplarda topçuklar oluşacak şekilde) kesilerek elle de yuvarlanabilirler. Yuvarlatılan hamurlar kaynar suya suyu soğutmayacak miktarlarda 20 - 25 adet bir seferde olmak üzere atlır. Burada 3 - 4 dakika kaynatılan hamur-toplar sudan alınır, fazla kaynatmak topları sertleştirir. Açık havada 2 - 3 saat kurutulan kaynatılmış-hamur-toplarımız artık kullanıma hazırdır.

    Altta yüksek proteinli veya düşük proteili hamur türünden boili tarifli verip bu konuyu kapatalım. Bu tarifler sadece kuru karışımın hazırlanması içindir yumurta, renklendirici, tadlandırıcı, kokulandırıcı yukarıdaki tarife göre olabilir.

    400 gr. İrmik

    200 gr. Soya unu

    200 gr. Mısır unu

    200 gr. Süt tozu
    100 gr. Soya Unu

    100 gr. Peynir özü (kazein)

    400 gr. Kuş yemi

    400 gr. İrmik
    500 gr. Kuş yemi

    300 gr. İrmik

    100 gr Süt tozu

    100 gr. Soya unu

    200 gr. Soya unu

    350 gr. İrmik

    300 gr. Öğütülmüş kuru yemiş

    100 gr. Kazein (peynir özü)

    50 gr. Glikoz
    300 gr. Soya unu

    400 gr. İrmik

    200 gr. Patates unu

    100 gr. Buğday unu
    300 gr. Kuş yemi

    100 gr. Peyniz Özü

    150 gr. Balık unu

    450 gr. İrmik


    Yine de burada bu kadar farklı yem tarifi vermiş olsak da, sazan avında kullanılan, bir sürü faklı yem de vardır. Yağda kızarmış ekmekten tutunda, kepek ekmeğine kadar bir sürü farklı yem olabilir.

    Şimdi bu yemi hazırlayan, hazırlamaya çalışan, niyetlenen tüm amatörlere soruyorum; “Konu kendinize yemek hazırlamak olsaydı bu kadar uğraşır mıydınız?” sanırım çoğunlukla “Hayır”; işte amatörlük, amatör ruh bu. Rastgelsin…..

    Yemleme

    Sazan gibi balıkların avında yemleme de çok önemlidir. Nasıl yemlersen öyle yakalarsın. Yemleme için pek çok yöntem olmakla beraber balığı toplamak orada tutmak ve oltaya vurdurmak için, koku ve tad önemlidir. Bunun için yurtdışında hazır kiloluk paket unlar satılır. Bunlar hazır veya konsantre olmak üzere iki gruptur hazır olanını açıp sulandırarak hamur yapıp kullanabilirsiniz. İsterseniz sulandırmadan önce ilave koku veya iştah açıcılar da katılabilir. Konsantre olanına ise istediğiniz kadar başka unlardan ve kokulardan katılarak kullanılır. Ben bunu Türkiye’ de aradım İstanbul’da oldukça eski ve büyük bir malzemeciye sordum, anlamadı; tarif ettim anlar gibi oldu ama “Ya onla kim uğraşacak ki” deyip elinde olmayan malı soran müşteriye ilgisini kaybetti. Acaba hakikaten öyle mi bizim Türk amatörler bu tür uğraşlara girmez mi? Açıkçası benim bildiğim ve tanıdığım amatörlerin bir kısmı uğraşırken bir kısmı bu tür zorluklara girmez. Oysa amatörlük uğraştır, zevk için, mali kazanç beklemeden, sevdiğin bir işle uğraşarak hoşça vakit geçirmektir; değil mi? Belki de o nedenle Avrupalı amatör bizim Türkiye’ de ancak hayalini kuracağımız sazanları yakalayıp poz poz resimlerken bize de seyretmek düşüyor. Bu bilinç bizde de yerleşmeli.



    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]

    Evet neyse yemlemeye dönelim. Demek ki bizim bu hazır yemleri bulma şansımız yok o zaman hazırlayacağız. Başta da anlattığımız gibi boilinin kendisi hem yemleme hem de alıştırma amaçlı kullanılır. Diğer türden yemleme unları hazırlamak için pek çok tarif olmakla beraber yukarıda boili tarifinde verilen un karışımları da içinden pahalı olanları çıkartılarak, mesela irmik, mısır unu, arpa unu, yulaf, kepek gibi unların bulunabilenlerini karıştırarak, biraz da kokulandırıcı ve tadlandırıcı ilave edilerek hazırlanabilir. Hatta karışıma elimizdeki solucan, larva gibi canlı doğal yemlerden katabilir, mısır suyu ve tanelerini de ilave edebiliriz. Bazı amatörler bu karışıma avlanılacak nehrin kıyısından kum, çamur da ilave etmektedirler, faydalı olduğu söylenmekle birlikte ben denemedim. En iyi karışımı deneyle bulacaksınız, belki ilerde bazı karışım tarifleri de veririm. Önemli olan bu karışımın av yerine kuru olarak götürülmesi hatta daha iyisi kuru karışımın av yerinde yapılması, avlanılacak gölün suyu ile azar azar sulandırarak avuçla kavranacak boyda toplar hazırlanmasıdır. Yemleme topları elle sıkıldığında bir arada dağılmadan kalacak, suya atıldığında suya çarpma sırasında dağılmadan dibe inip dipte 2 -3 dakika içinde eriyerek etrafa tad ve koku yayacak kıvamda hazırlanmalıdır. Çok sulandırılırsa sakızlaşabilir suda eriyip dağılmaz kokusu etkili olmaz, az sulandırılırsa atış esnasında veya suya çarptığında dağılır ve yine etkili olmaz. Hazırlanan toplardan biri deneme amaçlı kıyıda suya atılır ve davranışı gözlenir. Bu şekilde hazırlanan toplardan 5 -6 adet ava başlamadan önce oltanın atılmasının kararlaştırıldığı bölgeye atılır. Daha sonra da olta o yemlenen yere atılarak ava başlanır. İlk atılan balığı toplama amaçlı yemleme toplarının birbirlerine yakın hatta aynı yere atılmasının kokunun daha şiddetli olması bakımından faydası vardır. Daha sonra her balık yakalandığında etrafta ürken balıkları tekrar toplamak veya toplanmış balıkları yerinde tutmak için her yarım saatte bir top daha atılarak avcılığa devam edilir. Uzak mesafeli atışlar gerekiyorsa ceviz boyunda hazırlanan yemleme topları geniş açıklıklı bir sapan yardımı ile istenilen yemleme noktasına atılır. Atışlardaki isabet, yani istenen noktayı tutturmak sizin alışkanlığınıza kalmış.(alıntıdır)

    Cem VAROL
    1980 ARh+
    İZMİR



    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]

    Türk insanı para gibidir, İçine ışık tut , ATATÜRK yoksa sahtedir.

  2. #2
    Status
    Offline
    Murat VAROL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gold Üye
    Üyelik tarihi
    19 Eylül 2008
    Yer
    Mardin
    Yaş
    40
    Mesajlar
    2.334
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    104

    Standart

    Cem Emeğine sağlık gerçekte güzel bilgiler biz tatlısu avcıları için gerekli... Paylaşımın için teşekkürler...

    MURAT VAROL
    ANKARA

    Forum Kuralları; Lütfen Okuyunuz
    2/2 Numaralı Tebliğ
    2/2 Numaralı Tebliğde ki Yapılan Değişiklikler
    Foruma Fotoğraf Yüklemek İçin Yardım
    Foruma Video Yüklemek İçin Yardım
    You Tube Videolarını İzlemek İçin Proğramı Bilgisayarınıza İndirin.
    Denizlerimiz de 3 Günlük Hava Tahmini
    Ülkemiz de 5 Günlük Hava Tahmini


    Türk demek Türkçe demektir.
    Lütfen Türkçe'yi düzgün bir biçimde kullanmaya gayret edelim...


    • Düzgün Türkçe kullanmayan
    • Bir büyük bir küçük harf kullanan
    • Burayı sohbet ortamlarıyla karıştıran
    • Türkiye Türkçesi'nde olmayan q, w, x harflerini kullanan
    • Cümle içerisindeki her kelimeyi büyük harfle başlatan, üyelerin mesajları silinecektir.

    TÜRKÇE YAZIM KURALLARI


  3. #3
    Status
    Offline
    Figani ERDOGAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübeli Balıkçı
    Üyelik tarihi
    17 Kasım 2008
    Yer
    İZMİR
    Mesajlar
    415
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    79

    Standart

    Bilgi ve Paylaşımın için teşekkürler Cem kardeşim.
    Bol sazanlı avlar dilerim.
    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]

    Figani ERDOĞAN 1956 MANİSA

  4. #4
    Status
    Offline
    Cem VAROL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gold Üye
    Üyelik tarihi
    17 Ocak 2009
    Yer
    İZMİR
    Yaş
    34
    Mesajlar
    596
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    78

    Standart

    begendıgınze sevındım daha hıc gıtmedım tatlı su avına ama merak fazla yararlı olarak bulduklarımıda sızınle paylasmak ıstedım

    Cem VAROL
    1980 ARh+
    İZMİR



    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]

    Türk insanı para gibidir, İçine ışık tut , ATATÜRK yoksa sahtedir.

  5. #5
    Status
    Offline
    ahme+ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Amatör Balıkçı
    Üyelik tarihi
    10 Ocak 2009
    Yer
    Bilecik ve çevresi
    Yaş
    54
    Mesajlar
    715
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    80

    Standart

    cem emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler

    Ahmet YARAR
    1960 arh+
    BİLECİK

  6. #6
    Status
    Offline
    Fedai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gold Üye
    Üyelik tarihi
    19 Eylül 2008
    Yer
    Akdeniz,Ege,Marmara
    Yaş
    50
    Mesajlar
    2.554
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    105

    Standart

    Cem
    Tatlı su avcıları arkadaslarımız için cok iyi bir paylasım emegine saglık kardeşim
    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]

    Fedai KARDEŞ
    05.03.1964
    Ab - Negatif
    Gebze / KOCAELİ

  7. #7
    Status
    Offline
    oltadasazan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üstad & Usta
    Üyelik tarihi
    27 Kasım 2008
    Yer
    eskişehir ve yöresi
    Yaş
    64
    Mesajlar
    733
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    83

    Standart

    Cem ,emeğine sağlık bunlar her sazancının bilmesi gereken bilgiler.Bilhassa yeni başlıyanlara çok yararlı olacaktır.Boili konusu bizde yeni ama sazan zamanla bu yeme alıştığında hepimiz kullanmak zorunda kalacağız.Sazancı olmadığın halde bizler için araştırarak paylaştığın için teşekkürler.

    Osman DENKSOY
    ESKİŞEHİR-1950
    A Rh+


    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]

  8. #8
    Status
    Offline
    Cem VAROL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gold Üye
    Üyelik tarihi
    17 Ocak 2009
    Yer
    İZMİR
    Yaş
    34
    Mesajlar
    596
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    78

    Standart


    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]
    oltadasazan Nickli Üyeden Alıntı
    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir.
    Üye Olmak İçin Tiklayın...]
    Cem ,emeğine sağlık bunlar her sazancının bilmesi gereken bilgiler.Bilhassa yeni başlıyanlara çok yararlı olacaktır.Boili konusu bizde yeni ama sazan zamanla bu yeme alıştığında hepimiz kullanmak zorunda kalacağız.Sazancı olmadığın halde bizler için araştırarak paylaştığın için teşekkürler.
    ben tesekkur ederım osman abı sazancı degılım ama dıorum ya merak cok fazla elımde secenek olsa denız yada tatlı su avı tatı suyu secerdım

    Cem VAROL
    1980 ARh+
    İZMİR



    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]

    Türk insanı para gibidir, İçine ışık tut , ATATÜRK yoksa sahtedir.

  9. #9
    Status
    Offline
    kony@lı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    KONYA İL SORUMLUSU
    Üyelik tarihi
    19 Eylül 2008
    Yer
    Konya - Karaman
    Yaş
    32
    Mesajlar
    749
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    85

    Standart

    Harika bir anlatım olmuş emeklerine sağlık.


    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]
    0 RH (+)
    21.03.1982
    KONYA


    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]

    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]

  10. #10
    Sedo3535
    Sedo3535 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart

    Cem seni denize götürmücem bir daha
    [Resimleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tiklayın...]
    paylaşım içni teşekkürler.


Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Sazan Avında Bilmediklerimiz ve Havanın Durumu
    By gülbaharlar in forum Sazan Av Teknikleri
    Cevap : 16
    Son Mesaj: 07 Ağustos 2012, 17:34
  2. sazan balıkçılığında elektronik alarm devri
    By gülbaharlar in forum Tatlısu Olta Takımları
    Cevap : 23
    Son Mesaj: 03 Aralık 2009, 11:54
  3. modern sazan avı iğneleri
    By gülbaharlar in forum Tatlısu Olta Takımları
    Cevap : 10
    Son Mesaj: 24 Şubat 2009, 20:47
  4. Sazan avında kullanılan yemler
    By oltadasazan in forum Osman DENKSOY
    Cevap : 20
    Son Mesaj: 17 Şubat 2009, 21:03
  5. kışın sazan avı
    By gülbaharlar in forum AV RAPORLARI
    Cevap : 14
    Son Mesaj: 06 Ocak 2009, 10:56

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
İzmir Ajans I  İzmir Ahşap Dekorasyon I  Buca Masaj Salonu I  Yemci Yılmaz I  Atak Paletcilik I  Karan Deniz Malzemeleri I  İlk Adresim Restaurant I  Ankara Dedektif I  Batı Yapı İnşaat I