![]() |
| Anasayfa | Forum | Forumları Okundu Kabul Et | Bugünkü Mesajlar | Yazdığım Cevaplar | Açtığım Konular | Kimler Çevrimiçi | Arkadaş listemi göster |
|
|||||||
| ||
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
LEVREK
Dicentrarhus Labrax,Wolfsbarsch,Bar Europeen Denizlerimizde ve denizlerin nehirlerle karışımı acısu bölgelerinde yaşar. Hani ailesindendir. Fazla gezici olmayan Levrek yerli balıklardan sayılır. Gençken gruplar halinde, sonraları tek başına yaşar. Yaşam ortamı karanlık ve kuytu yerlerdir. Bu nedenle gemi batıkları veya kaya oyuklarında yuvalanır. Yaklaşık 20 yıllık yaşamı olabilen Levrek, ortalama 50 - 60 cm'den 1 m. boy ve 10 - 12 kg. ağırlığa erişebilir. 40 cm'den küçüklerine İspendek denir. Küçük yavru balıklarla beslenir. Ocak - Mart arasında 500.000 - 2.000.000 yumurta dökerek yüksek bir üreme gösterir. Eti en lezzetli balıkların başında gelir. Bu nedenle ekonomik değeri çok yüksektir. Pişirme Biçimi Sebzeli (sebzesiz) haşlama, tava (şiş, fleto), tereyağlı buğlama, ızgara, kremalı kağıt kebabı, salata, plaki Dönem Şubat, Mart, Kasım [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
#2 |
|
|
YEMLİ OLTA İLE KIYIDAN LEVREK AVCILIĞI
Son derece akıllı ve meraklı olan bu balık genelde çırpıntılı havayı çok sever….Durgun havalarda kendini güvenli mekanlarda saklar iken; havanın oynamaya başlaması ile avlanmaya başlamaktadır….Avlanabilmesi, genelde sabah erken saatlerde gün yeni ağarır iken tekneden sırtı çekerek ile olabileceği gibi; Uygun havada karadan da avlanılabinir…. Ben bunca yıllık yaşamımda Levreği ”genelde” sert esen poyrazda / Kıyıya doğru köpürerek gelen dalgalar” arasından aldım…Mesafe de kıyıya oldukça yakın bir mesafe olmuştur….Çünkü, Levrek sahile köpüre köpüre gelen dalgalar arasında ”karnı taşa/yere” deyecek kadar kıyıya yaklaşarak; dalgaların havalandırdığı kıyı zemininde ortaya çıkan küçük deniz canlılarına da düşkündür… Benim avlandığım stil ve yönteme göre olmaz ise olmaz iki tane kural olmuştur: 1- Karanlık yani gece ortamı 2- Denizin karaya doğru köpürerek gelmesi… Eğer avlanma ortamında,deniz sakin ise Levreği bulma olasılığınız nerede ise ‘‘Sıfır” olacaktır… Şimdi gelelim avlanma takım ve yem usullerine : Yem olarak genelde Buru kurdu veya mamun tercih etmekteyim…Havanın aşırı güzgarlı olması nedeniyle Kasnağa sarılı ana bedenin karışmaması için 0.50 veya 0,60 mm misina kullanırım.Fırdöndüden sonra gelen takımda ise 2 köstek ve 0,40 lık misinayı tercih ederim…Dipde yer alan kurşun için ise; dalgaların takımı geri getirmesini engellemek için 0.100 gr lık kurşun iyi olmaktadır… Birde levreği bekliyeceğim ortam mutlaka kumsal sahil şeridi olmaktadır…Dibi kayalık olan bir zeminde bu tür avcılığı hiç yapmadım..El oltasını attıkdan sonra, boşluğu alır iken ; bir yandan da elimdeki misina yardımı ile zemini okumaya çalışırım…Kumluk zeminde takım, kurşun en arkada olmak kaydı ile bana doğru rahatça gelir iken; kıyıya yaklaştıkça fındık/ceviz büyüklüğünde olan bölüme geldiğinde ise ; kurşunun çıkardığı tıkırtıları hissettiğiniz anda orada beklemek lazım….İşte Levrek bu bölgede gezmektedir……Eğer bu bölgeyi tam olarak bulamaz iseniz, Levrek alma olasılığınız daha az olacaktır… Takımı attınız…Boşluğunu aldınız….Tıkırtı yapan zemini de buldunuz ve artık Levreği bekliyorsunuz…..Eğer balık yemi bir-iki hamlede alır ise bu genelde levreğin küçüğü plan İspendek olmaktadır….Eğer Yemi bir defa da alan olur ise…Ve hatta, siz onu çeker iken balık yüzler ise..Bilin ki bunun kilo üstü olma olasılığı yüksektir… Bu tür balıklar genelde sürü halinde gezdiğinden, arka arkaya çabuk davranıp bir kaç tane alma olasılığınız bayağı yüksektir….Ondan sonra tekrar uzun bir süre bekleyiş başlıyacaktır… ![]() oltamisina ishak BALLICA 1963-izmir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
#3 |
|
|
İsmail kardeşim ve İshak bey degerli bilgileriniz için teşekkür ederim
![]() Fedai KARDEŞ |
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#4 |
|
|
Ismail kardesim paylasim icin tesekkürler.
Ellerine emegine saglik ![]() Nevin 18.01.1965 Rh - Reg - B ALMANYA [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Ishak bey bu aydinlatici yaziniz icin tesekkürler.
Ellerinize emeginize saglik Acmis oldugunuz konulari zevkle okuyoruz ![]() Nevin 18.01.1965 Rh - Reg - B ALMANYA [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Konu Fedai tarafından (16 Ekim 2008 Saat 17 34 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Alıntı:
![]() MURAT VAROL ANKARA [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Türk demek Türkçe demektir. Lütfen Türkçe'yi düzgün bir biçimde kullanmaya gayret edelim...
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Alıntı:
![]() MURAT VAROL ANKARA [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Türk demek Türkçe demektir. Lütfen Türkçe'yi düzgün bir biçimde kullanmaya gayret edelim...
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
#8 |
|
|
Üstadıma ve sevgili ismail abime bu bilgilerinden dolayı teşekkür ederim....
Levrek beni oldukça meraklandıran bir balık türü en kısa sürede kıyıdan bu taktikleri uygulamaya çalışacağım İnş. olursa güzel bir paylaşım yaparız....Birde Üstadım kaç numara iğne tercih edilmeli ve renk ayrımı varmı? ![]() Her türlü site ile ilgili problemleriniz için...
info@turkbalikavi.com [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
#9 |
|
Tecrübeli Balıkçı
![]() Üyelik tarihi: 20 Eylül 2008 Yaş: 32
Tecrübe Puanı: 27 ![]() |
Sevgili İsmail abi,değerli üstadım verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler,bu bilgilerden en kısa zamanda istifade edip,sizlerle paylaşırım inşallah.
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
İsmail abi,iİshak abi,
bu değerli bilgiler için ikinize de teşekkür ederim uzun zamandandan beridir levrek için uğraşıyorum amabir türlü beceremedim hasbel kader bir tane yakaladım ama özel bi uğraşım yoktu o avda bu yazdıklarını denemek için sabırsızlanıyorum ishak abi tekrar ikinize de çok teşekkürler ![]() ![]() ![]()
![]() TUNA İNCE MANİSA - 21-03-1971 AB RH (+) |
|
|
![]() |
| Eklentiler |
| levrek, levrek balığı |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|