![]() |
| Anasayfa | Forum | Forumları Okundu Kabul Et | Bugünkü Mesajlar | Yazdığım Cevaplar | Açtığım Konular | Kimler Çevrimiçi | Arkadaş listemi göster |
|
|||||||
| ||
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
LÜFER
Lüfer Trachuridae familyasından olup bilimsel adı Temnodon Saltator'dur. Lüfer balıkları füze biçiminde olmayıp yan taraflarından yassıdır. Sırtı koyu mavi, biraz yeşile yakın, bazen kirli sarıdır. Yanları ile karnı beyazdır. Yüzgeçlerinin çoğu sarımtıraktır. Yüzgeçlerinde batıcı dikenler bulunmaz. Pulları ufaktır.Başında pullar bulunmamakla beraber solungaç kapaklarında mevcuttur. Göğüs ve karın yüzgeçleri küçüktür. Birinci sırt yüzgeci oyuk içerisinde bulunur. İkinci sırt yüzgeci kuyruğuna doğru incelerek uzanır. Kuyruk yüzgeci mükemmel ve geniş oluşmuştur ve bu nedenle manevra yeteneği çok gelişmiştir. Anüsünün dibinde 2 adet batıcı diken bulunmaktadır. Zamanla bu dikenler körleşir. Kafası ve gözleri iricedir. Gözlerinin önünde birer çift burun delikleri vardır. Ağzı iricedir ve alt çene üsttekine göre biraz daha uzun olup yukarıya doğru kalkıktır. Her iki çenesinde sıra halinde küçüklü ve büyüklü sivri ve ustura gibi keskin dişleri bulunur ve bu nedenle Lüfer balıkları ve türleri (Çinekop ve Kofana) yırtıcı balık olarak bilinir. Bu balıklar daha büyük balıklara korkusuzca saldıkmaktan çekinmezler. Lüferin başlıca düşmanı Yunustur (balıkçılar Yunus'a CANAVAR derler). [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu İsmail ESENCAN tarafından (02 Ekim 2009 Saat 00 07 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
#2 |
|
|
vermiş olduğun bilgiler için teşekkürler
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
sabah lüfer e niyetlendim inşallah boş dönmem ist kabataş veya sarayburnunda güzel bi gün olacak istavrit az ama çapari yapacam olmadı kefale atacam düşünceleriniz acaba bu sezonda boş dönecekmiyiz acaba hazırlığımı iyi yaptım ama kısmet. hiç bişey bilmezken iğneler doluyodu ustalaştıkça balık gelmiyo ne çelişki ben anlamadım yorumu ustalara bırakıyorum saygılar
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#4 |
|
|
İsmail kardeşim, ansiklöpedi gibi adamsın vallahi, çevirip çevirip okumak lazım seni. Güzel bilgiler için teşekkürler.
![]() Gürkan KOCAÇAY 1967 KÜTAHYA |
|
|
|
|
#5 |
|
ATILDI
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
Paylaşım için teşekkürler abim..
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
Paylaşım için teşekkürler İsmail abi.Ellerine sağlık
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
bugün çantamı ve oltamı alıp sabah 11 de avıma başladım ama sanki deniz kurumuş ist kabataşta hiç bişey yok yine ne varsa galata köprüde var deyip biraz istavrit aldım ve 16.00 da yarım kilo balıkla döndüm ama tadı yok kulağına kar kaçmamış biraz daha beklek lazım
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Alıntı:
Bence Sen Lüfer ve Sarıkanat işini, Eylül sonuna bekle kardeşim, ancak o zamanda alabilirsin.
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Tabi ama senelik izindeysen pek fazla yapacak bişeyin olmuyo
![]() HAKAN OKAY KONYA/BOZKIR DERE A(RH+) HEMŞERİLERİMLE TANIŞMAK İSTERİM RASTGELE... |
|
|
|
|
#10 |
|
|
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Şöyle bir şeymi ESENCAN? Levrek denilen balık...... ![]() Erkan MERT 23 Mayıs 1951(B rh +) İ Z M İ R [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Türk demek Türkçe demektir. Lütfen Türkçe'yi düzgün bir biçimde kullanmaya gayret edelim...
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
![]() |
| Eklentiler |
| lüfer |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|