![]() |
| Anasayfa | Forum | Forumları Okundu Kabul Et | Bugünkü Mesajlar | Yazdığım Cevaplar | Açtığım Konular | Kimler Çevrimiçi | Arkadaş listemi göster |
|
|||||||
| ||
![]() |
|
|
Paylaş | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
MERCAN
Pagellus Erythrinus,Rotbrasse,Pageot Commune Sıcak ve ılıman denizlerin en ünlü balıklarındandır. Denizlerimizde Karagözle beraber büyük bir aile oluşturur. Marmara, Ege ve Akdenizde yaygındır. Boyları yaklaşık 20 - 30, en çok 70 cm. olabilir. Etçildir. Kabuklular, yumuşakçalar ve küçük balıklarla beslenir. Denizlerin taşlık, kayalık bölgelerinde sahillere yakın yaşar. Diğer Mercanlar gibi Hermafrodit fiziği ile hem erkeklik, hem de dişilik karakteri göstererek bahar ayları ile Ağustos arası ürer. Lezzetli eti ve her mevsimde bulunmasıyla ekonomik değeri yüksektir. Pişirme Biçimi Tava, buğlama, ızgara, yahni, haşlama mayonezli, salata, kağıt kebabı, pilavlı Dönem Ekim, Kasım Kırma Mercan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Lekeli Mercan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Fangri Mercan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu İsmail ESENCAN tarafından (02 Ekim 2009 Saat 00 04 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
| Teşekkür Edenler | hüseyinsavacı (18 Ağustos 2010) |
|
|
#2 |
|
|
başkanım denizin en güzel kırmızısı balığını bu linkte bizlerle paylaştığın için teşekkürler emeğine sağlık
![]() süleyman a rh + 1976 |
|
|
|
|
#3 |
|
ATILDI
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
Abim izninle bir şey ilave etmek isterim...
Kırmızı Mercan Latince adı(Corallium rubrun).. Siyah Mercan Latince Adı (GerardiaSavaglia) Avlanması tamamen yasak olan türlerdendir... |
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#4 | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
İsmail abi emeğine sağlık, bana şöyle güzel bir fangri tutmak kısmet olmadı,ama nasipse yaza onu da yakalayacağım
![]()
![]() Onur 1981 Sakarya B Rh+ |
|
|
|
|
#6 |
|
ATILDI
![]() ![]() ![]() ![]() Abi bunları bende bilmiyordum... Dünkü mevzudan dolayı.. Su ürünleri kanunu ve 2/2 numaralı Amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığını duzenleyen tebliği (madde 11 çizelge 4 AVLANMASI TAMAMEN YASAK OLAN TÜRLER.) hatım ettim... Orada gözüme çarptı... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
vay be nereden nereler daha neler ogrenecez bılgılendırme ıcın tesekkurler
![]() YAĞIZ DEMİR İZMİR 1977 0 RH (+) Yaşadığım Yer:İZMİR - Bostanlı .........SELAMLAR........ |
|
|
|
|
#8 |
|
ATILDI
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Teşekkürler abi paylaşım için
![]() Yasin KARADUMAN 1975 Balıkesir AB RH (+) |
|
|
|
|
#10 |
|
|
Baskanım
Emegine saglık mercan konusunda mster yaptım ama bunuda alam aklımın bi kosesine
![]() Fedai KARDEŞ |
|
|
![]() |
| Eklentiler |
| fangri, mercan, mercan balığı |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|