![]() |
|
|
#1 |
|
MEZGİT
Merlangius Euxinus,Wittling,Merlan Marmara ve Karadeniz'de bol, diğer denizlerimizde az rastlanır. Boyları 20 - 40 cm. olabilir. Gelincik ve Bakalyaro ile aynı türdendir. 30 - 40 m'nin altındaki derin sularda yaşar. Gündüzleri yüzeylere çıkarak hamsi, sardalya vs. gibi sürü halindeki küçük balıkları avlayarak beslenir. Bölgesel şartlara göre Şubat - Mayıs arasında üreme yapar. Lezzetli eti ve her mevsimde bolca avlanılmasıyla ekonomik değeri yüksektir. Pişirme Biçimi Tava, buğlama, haşalama Dönem Aralık – Şubat [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
#2 |
|
|
Abi ne zamandır Mezgit Tavuk balığı yemiyorduk forumda görünce hasret gidereyim dedim.
![]() ![]() Bülent AKBAŞ 1973 Eskişehir AB Rh (+) |
|
|
|
|
#3 |
|
|
Ben cevap yazmayacağım.Soru soracağım.Mırlan diye bir balık duydum.Etinin kılçıksız beyaz olduğu,mezgite benzediği söylendi.Fakat balığın kendisini görmedim.Bu balığı merak ettim.Acaba başka yörelerde mezgite verilen başka bir ad olmasın?Bir bilen varsa anlatıversin.Herkese rasgele.
![]() Veli Balcı. Menemenli Elektrik Öğretmeni |
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#4 |
|
|
ismail eline sağlık paylaşım için teşekkürler
![]() Ahmet YARAR
1960 arh+ BİLECİK |
|
|
|
|
#5 |
|
|
benim en çok sevdiğim balıklardan biridir mezgit. hele şöyle yumurtalı yapıp bir kızartacaksın vallahi tadından yenmez
![]() İsmail abicim paylaşım için teşekkürler,ellerine,emeğine sağlık
![]() Onur 1981 Sakarya B Rh+ |
|
|
|
|
#6 |
|
|
paylaşım için teşekkürler ismail abi...
![]() Serkan KARINCA İZMİR- Eşrefpaşa 03/06/1978 0Rh+ Çevre Teknikeri |
|