1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Avlak Yerleri Lara avlak yerleri, av meraları

'ANTALYA AV MERALARI' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 9 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

  1. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Antalya Lara. Bu bölgeyi herhalde bilmeyen kişi sayısı çok azdır. Mükemmel bir doğası ve uçsuz bucaksız sahili ile her yıl binlerce insanı kendine çeker. Özellikle yazın o bunaltıcı sıcaklarda iğne atsan yere düşmez misali bir kalabalık vardır. Balıkçılar için özellikle yazın kumsal bereketsizdir fakat havaların hafif serinlediği zamanlar başda Mırmır olmak üzere bir çok balığı yakalama şansızın mevcuttur. Tabi her yer balık vermez. Şimdi size balık çıkan meraları detaylıca anlatalım.

    lara_avlak_yeri_haritasi.jpg
    Öncelikle Lara halk plajından başlayalım. Burası tam bir Mırmır avı bölgesidir. Kumluk yapısı sayesinde Mırmırın yanında Lidaki, Sokar, Yalandırma, Karagöz ve Balon balığı çıkar. Avlak yeri olarak bu alanda en iyi yer TRT Kampı civarı olsada genel anlamda tüm plaj Balık Avı için uygun alandır. At-Çek yaparak Levrek alınsada biz Levrek avı için daha iyi bölgeleri yukarda haritada belirttik. Çünkü bu plajda Levrek için çok sabırlı olmanız gerekiyor. Kefalde tüm Antalyada olduğu gibi burda da oltacıların en çok rağbet gösterdiği balık. Eğer bot ile açılırsanız Mercan, Mırmır ve İzmarit yakalabilirsiniz. Daha iri balıklar için Kobak Çayının açıklarına gitmeniz gerekir. Trt Kampının yaklaşık 40 metre açıklarında Sırtı ile Turna ve Levrek alan dostlarımızda var. Alttaki videoda Lara Plajında yapılan Kefal Avı görüntüleri var. Bu size bu bölge hakkında bir fikir verecektir.

    Lara Örnekköy Sahili

    Lara halk plajına gelmeden bir önceki sahilimizdir. Sağ ve sol alanlarda son derece müsait meraları var. Özellikle sağ tarafta kalan burun oltacıların en çok rağbet ettiği yer. Çünkü bu burunda avlanmak hem zevkli hemde manzara bakımından eşsiz. Bir yanınız Hotel Sara ve önündeki Örnekköy plajına bakarken diğer yanınızdada muhteşem Düden Şelalesini görüyorsunuz. Tabi Avlakda herşey mükemmel değil. Yer yer kayalık kısımlar mevcut ki o bölgelere denk getirirseniz altığınız olta kolay kolay kopmadan geri gelmez. Fakat takılmayan yerlerde var. Özellikle burnun sağ ve sol tarafındaki çapraz alanlarda kumluk ve kırma taşlık yerler var. Bu bölgeler takılmıyor. O alanları size kırmızı dairelerle haritada gösterdim. Tabi sizinde denemeler yapmanız şart. Burnun kısmen sakin olan koy taraflarında Kefal için denemeler yapabilirsiniz. Burnun sağ-sol hafif çapraz kısımlarıda At-Çek ve uzun atışlar için uygun. Fakat dediğimiz gibi sahtenizi atmadan önce sadece kurşun kullanarak bir kaç deneme atışı yapmalısınız. Yoksa sahtenizi bırakmanız şaşırtıcı olmayacaktır. Genelde çıkan balıklar Levrek, Turna, Karagöz, Kefal, Sokar, Sargoz ve şanslıysanız Çupra(Mendik).Balon balığınıda unutmamak lazım tabi. Bu nedenle yanınızda yedek takım getirmeniz mutlaka faydanıza olacaktır.



    Lara Kundu ve Aksu Meraları

    Lara halk plajının bitiminde Kervansaray otelden itibaren başlayan Kundu bölgesi Amatör Balıkçıların en çok tercih ettiği Avlak Yeri alanıdır. Çünkü doğası gereği balık populasyonunun en çok olması gereken yeri olma özelliğini taşır. Denize dökülen kopak çayağzından başlar sondaki Aksu çayına kadar devam eder. Bu alan içersinde çok sayıda balıkçı görmeniz kaçınılmazdır. At-Çek avında beyaz slikonlar bu bölgede Levrek ve Trofe için çok uygun sahteler olduğu biliniyor. Özellikle sabah suyunda bu balıklar iyi av veriyor. Zaten Kundu ve Aksu meraları At-Çek ve Kıbrısla Kefal avcıları için vazgeçilmez bir yer. Delphin Otel civarları ve Kundu dalkıran üstünden denemeler yapmanızı öneririz.

    Yemli avlar içinse acısu taraflarını öneririz. Özellikle akşam suyu ile beraber Sargoz, Mırmır, Karakulak ve Levrek alınabiliyor. Su kumluk alan olduğundan 4 lü köstek Mırmır takımı yapabilirsiniz. Sargoz içinse tek iğneli takım her zaman iş yapar. Yem Borukurdu ve Sülünez olsun. Kefal içinse söylenecek fazla bir şey yok.İri kefaller gözünüzün önünde geziyor dersek yalan söylemiş olmayız. Fakat kalabalığın yoğun olduğu zamanlarda aynı şeyi söylemek mümkün değil. Kısaca özetlemek gerekirse Kundu ve Aksu bölgesi merkezin en iyi meralarına sahip alanıdır. Yemli avcılık akşam suyundan gece yarısına kadar diğer zamanlara nazaran daha iyi av verir. At-Çek için en iyi zaman sabah suyudur. Aşağıda bu avlaklar ile ilgili videoları paylaştık. Umarız ihtiyacınız olan bilgiye ulaşmışsınızdır.

    kundu_aksu_avlak_yerleri.jpg
    LARA'DA KUNDU VE AKSU MERA RESİMLERİ

    örnekköy_burnu.jpg
    örnekköy_burnu1.jpg
    örnekköy_burnu2.jpg
    örnekköy_burnu3.jpg

    Düden Şelalesi

    düden_şelalesi.jpg

    düden_şelalesi1.jpg
    Lara Aksu

    lara_aksu.jpg
    Kopak Çayı

    kopak_çayı.jpg
    Aksu Mendirek

    aksu_mendirek.jpg
    Kumköy Sahili

    kumköy_sahili.jpg
    Lara TRT Kampı

    lara_trt_kampu.jpg
    Lara Plajı

    lara_plajı.jpg
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş