1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Yemek ve Mezeler Fırında Palamut Nasıl Yapılır...?

'YEMEK VE MEZELER' forumunda deniz34 tarafından 10 Mart 2016 tarihinde açılan konu

  1. deniz34

    deniz34 Üye Balıkçı

    Katılım:
    8 Mart 2016
    Mesaj:
    512
    Alınan Beğeniler:
    140
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    MARMARA VE KARADENİZ
    [​IMG]

    1 adet Palamut balığı takoz halinde ( ekmek dilimi şeklinde) kesilir. Veya kestirilir.

    Musluk altında tatlı su ile iyice yıkanarak, kan ve bağırsaklarından temizlenir. Temizlenen balık dilimleri orta büyüklükte ki bir teflon tepside birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir. Üzerine zeytin yağı ilave edilir ve yan tarafa bırakılır.

    Diğer taraftan 3 adet domates ve 3 demet maydanoz yıkanır temizlenir, rendeden geçirilir. Ayrıca 3 adet soğan da rendelenir ve ateşte hafifçe kavrulur. Neticede her iki karışım birbiri ile iyice karıştırılır.

    Bu karışım, tepside bekleyen Palamut dilimlerinin üzerine dökülür. Sivri biber, defne yaprağı ve 3 adet dilimlenmiş limon, balıklar üzerine yerleştirilir. 6 su bardağı su ve bir miktar tuz ve karabiber ilave edilir. Tepsi kapak ile veya Alüminyum kağıt ile iyice kapatılır.

    Diğer taraftan 180 dereceye getirilmiş olan sıcak fırın içerisine tepsi yerleştirilir. Ve 15 dakika 180 derecede pişirilir. Bu zaman sonunda tepsi fırından yanmayan eldiven ile alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

    Kaynak:nuri deniz
     
    İsmail ESENCAN bunu beğendi.
  2. deniz34

    deniz34 Üye Balıkçı

    Katılım:
    8 Mart 2016
    Mesaj:
    512
    Alınan Beğeniler:
    140
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    MARMARA VE KARADENİZ
    ÇİROZ NEDİR VE ÇİROZ SALATASI NASIL YAPILIR?


    Uskumru, İstavrit , gibi balıkların iç organlarından iyice temizlendikten sonra kuyrukları ile güneşli bir ortamda çamaşır gibi iplere asılarak kurutulmasıdır.

    ÇİROZ SALATASI:

    Bilhassa yağlı bir duruma gelmiş uskumru balığı 100 adet kadar deniz suyunda iyice yıkanıp, kanından ve iç organlarından temizlendikten sonra bir derin kabın içinde 300 gr. kadar iyotsuz mutfak tuzu ile iyice harmanlanır ve 10 -12 saat kadar bu şekilde bekletilir.

    Daha sonra kuyruklarından ikişerli veya üçerli gruplar halinde güneşli ve hafif rüzgar alan , toz almayan bir ortamda bir ipe veya ince tahtalara kuyruklarından asılırlar.

    Bekleme süresi güneş durumuna göre 7 - 10 gündür. Hazır olan çirozlar hafif ateşte her iki tarafı da pişirilir. Ardından ufak parçalara ayrılan etler servis tabağına alınarak üzerine zeytinyağı dökülür ve bu şekilde 20 dakika beklenir.

    Arzuya göre üzerine dereotu maydanoz ilave edilebilir.

    Kaynak:NuriDeniz
     
    İsmail ESENCAN bunu beğendi.
  3. hus213

    hus213 Üye Balıkçı

    Katılım:
    6 Haziran 2012
    Mesaj:
    6,226
    Alınan Beğeniler:
    2,716
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    İzmir
    Yine burada da karşılaştık hoş gelmişsin
     
    İsmail ESENCAN bunu beğendi.
  4. deniz34

    deniz34 Üye Balıkçı

    Katılım:
    8 Mart 2016
    Mesaj:
    512
    Alınan Beğeniler:
    140
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    MARMARA VE KARADENİZ
    Hoş bulduk üstadım...Allah sağlık ve sıhhat versin...Yanaklarından öperim...
     
    İsmail ESENCAN bunu beğendi.
  5. balıkcıacr

    balıkcıacr Üye Balıkçı

    Katılım:
    24 Mart 2018
    Mesaj:
    15
    Alınan Beğeniler:
    11
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    bolu
    Ooo hocam elinize sağlık. Mis gibi tarif vermişsiniz...
     
    İsmail ESENCAN bunu beğendi.
Yükleniyor...
Benzer Konular
  1. theserdar22
    Yanıt:
    1
    Gösterim:
    1,316
  2. deniz34
    Yanıt:
    0
    Gösterim:
    1,482
  3. deniz34
    Yanıt:
    4
    Gösterim:
    1,658

Bu Sayfayı Paylaş